Игра на пари, игра на много пари или "Вълкът и седемте козлета" в бизнес-вариант

Игра на пари, игра на много пари или „Вълкът и седемте козлета“ в бизнес-вариант

   ВЪПРОС: „Емо, какво ще кажеш за това (копирам дословно): „Колкото повече се излагаме на слънце, толкова повече кожата ни се дехидратира, отделя себум и запушва порите ни. Образуват се неравности и пъпчици по кожата на лицето и тялото.“ И следва реклама за пилинг, мазила и слънцезащитни фактори.“

   ОТГОВОР:
   Колко от вас знаят, че огромните фармакологични корпорации мега-гиганти (за мазила, препарати за красота, хапчета, добавки и пр.) работят директно с компаниите за извличане и преработка на нефт и газ?

   А колко от вас знаят, че в същите тия фармакологични корпоративни мега-гиганти работят свръзки (директно назначени) от най-големите западни и американски шпионски централи?

   На въпроса „Защо?“, отговорът е: Защото фармацевтиката, фармакологията и разпространителската мрежа – аптеки, дрогерии, специализирани магазини за кремове, мазила и пр. са пряко свързани с влияние върху масовото съзнание, психо-нагласи, поведенчески прояви, здраве и, разбира се, заболяванията.

   Накратко: Има ли контрол върху храните, медицината, фармацевтиката, забавленията, новинарските потоци, рекламата, горивата, топлоподаването, електрификацията, алкохола, дрогата и проституцията – огромните бизнес-лобита (господарите на света) са спокойни.

   ВМЕТКА: Истинските Господари на Света Сме Ние – Всички Ние.

   Но трябва да го разберем, осъзнаем, осмислим и да действаме активно, мощно и неотстъпно като такива.

   ЗНАЕТЕ ЛИ, че Централна и Южна Африка е мястото, където се тестват последните „писъци“ в американската козметична/нефтена индустрия?

   Нещата (умишлено) са докарани до положение, че на никого не прави впечатление, ако „там, долу“ бъдат похарчени 500-1000-3000, дори 5 000 души наведнъж или в рамките на месец-два. Знаете ли, че първите т.нар. „лекарства“ против СПИН, рак на кожата, туберкулоза и много други са тествани именно там, като след СПИН-лекарството, смъртността на пациентите (безименни черни жени, мъже и деца) гони два милиона?

   Всъщност, в пъти по пъти повече, разтеглени в рамките на няколко години.

   А знаете ли, че ракът на кожата въобще не следва Екватора или Слънчевите ширини, а местата (предимно страните в развития индустриален свят), където хората масово (приоритетно) използват номерирана козметика (Фактор Не знам Кой Си) и слънцезащитни (нефтопродукти) кремове?

   (Леко встрани, но почти по темата: В Япония до 40-те години на ХХ век въобще не познаваха рака на дебелото черво, преди да дойдат американците с бързите закуски и KFC)

   В противовес – полудивите племена, живеещи сред обгорялата пустош на Австралия и екваториалните острови, въобще (или почти) не знаят за рака на кожата, който (уж!!!) се предизвиквал от слънцето и лъчите му – ултравиолетови или не. Между другото, същото беше и с племената и подопитните местни народи от Африка, преди при тях да се появят доброжелателно усмихнатите убийци в бели престилки (частни медицински мега-корпорации и „здравните спасители“ от козметичната индустрия).

   ТЕЗИ ФАКТИ, приятели, не са информация, след която малодушно да коменитраме „Световната конспирация„, илюминатите и другите в кюпа и да мънкаме, че от нас нищо не зависи.

   Това е информация, която (би трябвало да) ни подтиква към действие – по отношение на собствената ни култура, народност и Родина.

   Питаме се, защо децата (ни) забравиха думата Родина, но отговорът е в простичкия въпрос: Колко от нас носят Родината в сърцето си, колко от нас говорят за нея с преклонение и колко от нас разказвт на децата си, че в миналото сме се били за Родината и – ако е необходимо – ще се бием отново?

   „Отново“-то е много близо, ако не и тук, вече.

   ЩО Е ТО СЕБУМ? Казано простичко – смазка, която организмът отделя и препраща към кожата, за да е разтеглива, гъвкава, пропусклива (докъдето е необходимо), дишаща и защитаваща.

   Себумът се отделял в повече, ако се излагаме на слънце?

Вярно, но е подвеждащо, защото…

   … никой не говори за К-А-Ч-Е-С-Т-В-О-Т-О на себума (прим. степента на липиди и холестерол), което е пряко (директно, едно към едно) свързано с маниера на хранене, подбора на продукти, количеството питейна вода, степента на обмяна на веществата и честотата на динамично потене (активно движение, спорт, състезателна дейност, състезателни преходи, секс и пр.)

   МЕДИЦИНАТА твърди, че себумът се отделя нон-стоп и ако е в повече, запушва порите.

   И това е тенденциозно-подвеждащо, защото медицината (като цяло) отхвърля гладуването и няма опит и масирани наблюдения върху (разумно и редовно) гладуващи хора.

   Общо погледнато, медицината няма и задълбочени, задоволителни, научно и практически обосновани наблюдения и заключения за дълговременното влияние на съобразения хранителен режим върху заболяванията и въобще върху заболеваемостта на тялото.

   ЛЮБОПИТНО: През Втората Световна война в един от концентрационните лагери немците използвали пленен руснак-часовникар да им поправя часовниците.

   Основната смазка в часовниковите механизми е СКВАЛЕН – мазнина, която лесно се обира с нокът в сгъвката между носа (ноздрата) и бузата. Другото място за набавяне на сквален е черния дроб на акулата.

   Но – какво се оказало?

    Изключително тежкият гладен режим довел дотам, че часовникарят не успял остърже мазнина от носа си. Опитал с десетки свои съконцлагеристи и резултатът бил същият. Накрая, страх не страх, поискал разрешение и получил нужния нокът сквален от началника на охраната, който, разбира се, имал нормален мазнинен хранителен порцион.

   ОМАЗНЯВАНЕТО НА КОЖАТА (както и теглото, тлъстините, холестерола) се контролира лесно с:

   1. Разумен хранителен режим:
   – при по-мазна кожа и пъпки (организъм) по-големите количества питейна вода, по-киселите плодове, суровите зеленчуци и редовното гладуване (един път седмично, плодови дни, два-три дни месечно и т.н.) вкарват кожното омазняване в норма. Пъпките изчезват все едно никога не ги е имало. Разбира се, това повлиява положително и върху предпоставките за инфаркт, инсулт, жлъчно-чернодробните, бъбречните заболявания и пр.

   – при по-суха кожа, лекото увеличаване на мазнините, след месец-два-три довежда до постепенно нормализиране на кожната повърхност.

   Напомняне: Сладкото, сладкарските изделия и белите брашна увеличават мазнинноста и в 50-70% са в основата на кожните обриви и пъпки – в млада и средна възраст. Преминете ли четирийсетте, сладкото и белите брашна лека-полека побутват организма към спиралата на тежките и необратими заболявания.

   (Забележка: програми – хранителни и спортни, съвети, консултации – на съобщения)

   2. Редовен спортен режим и потене.

   ЗАБРАВЕНИТЕ ДРЕВНОГРЪЦКИ СКУЛПТУРИ: Защо харесваме статуите на атлети от древността и изваяните женски скулптури?

   Нека подчертая: При всички древногръцки статуи за модели са използвани победители в тогавашните олимпийски дисциплини, изявени бойци или воини.

   Като изключим пропорционалността, един от набиващите се в очите и съзнанието фактори е… тясната и лишена от мазнини средна, коремно-гръбно-тазова секция. Ясно е: никой не харесва провиснали шкембета, лоясали паласки и мазни, миришещи на мръсотия, лой и застоялост кожни гънки.

   Какво ни казва тясната и оформена средна секция?

   Че тялото е гъвкаво, подвижно, чисто (вън и вътре), можещо, активно и пълно с енергия. Съчетаем ли тези видимости с човечен характер, ценности, топлота, разбиране, хумор, интелигентост, любознателност и духовност, получаваме… примамлива комбинация.

   ПОДДЪРЖАЙТЕ (със спорт и премерено хранене) релефа, контура и минималните обиколки на средната секция. Сравнявайте и се придържайте към най-добрата форма, която сте имали или, към която се стремите. Правете съпоставка с размерите и общия изглед, тип „преди и сега“

   Напомням: Говоря за релеф и кондиция, постигнати само и единствено със спорт, разумно и гъвкаво хранене. Със свинщини тип „добавки, препарати, химически обезмазнители, изкуствено синтезирани комплекси, вериги и полу-хормони“ за намаляване на мазнините и пр, не се занимавам.

   Когато темата е „Здраве и Дълголетие„, химията, добавките и синтетиката отиват в небитието.

   Снимката към публикацията (отпреди два дни, след плувна тренировка в 07:00) показва моя подход (безкомпромисен и директен): имам почти същата снимка отпреди две години, но ми беше любопитно, какво ще се получи, ако направя фото-римейк.

   ГЕНЕТИЧНИТЕ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЯ (по-мазна или по-суха кожа) не могат да бъдат избегнати, но могат и е необходимо да бъдат контролирани с хранителен режим, спортно-двигателен режим, топлинно-студови дейности (горещи-студени душове, плуване в студена вода, руско-финландска парна баня, сауна, японско горещо къпане, турска баня), дихателни практики, отпускане и релакс и медитативна практика.

   АМИ ПРЕХВАЛЕНИЯТ КАЛЦИЙ И КОСТИТЕ? Истинската причина за т.нар. остеопороза не е липсата на калций. Ако има такава липса, защо у хора с остеопороза се наблюдава засилена калцификация на меките тъкани – очевидно е, че калций в тялото има?

   Всъщност, здравите кости са следствие от:

   1. Достатъчно вит. Д и вит.С. Витамин С е един от факторите, без които е невъзможно структурирането и напластяването на минералите в костна тъкан.

   А основният фактор – витамин Д се синтезира от слънчевите лъчи, но…

   Да?

   Но – наличието на слънцезащитни кремове възпрепятства образуването му повече от 40-50-60%. Изводите оставям на вас.

   2. Редовни, ежедневни упражнения с прогресираща тежест:
– упражнения със собствено тегло (разтягане, йога, стандартна гимнастика)
– циклични мускулно-съкращаващи упражнения със собствено тегло – лицеви опори, клякания, клек-подскоци, набирания, кофички, плуване и пр.
– циклични мускулно-съкращаващи упражнения с добавена лека тежест – ластици, пружини, гирички, лостове.
– циклични мускулно-съкращаващи упражнения със сериозна добавена тежест – гири, дъмбели, пудовки, щанги.
– и комбинации от изброените

   3. Разумно, специално подбрано хранене, изобилстващо на първо място с пресни плодове и зеленчуци – т.е. естествени витаминни комплекси и след това всичко останало.

   ОЩЕ ВЕДНЪЖ:
   Не мислете за кожата, като за нещо отделно и несвързано със сърдечната дейност, дробовете, бъбреците, костите, гениталиите и простатата, уши-нос гърло и въобще с целия организъм.

   Кожата е отличен индикатор (все едно датчикът за масло, гориво или за температура на колата) за степента на вътрешните мастни натрупвания, минерални и витаминни липси, които с възрастта прогресират и в един (лош) момент водят до (уж!) неочаквани обрати – инфаркт, инсулт, белодробни тромбози, остеопороза и – каквото още се сетите.

 

   КАКВО, ВСЪЩНОСТ, ВИ КАЗАХ:

   1. Далеч от телевизионните, ФБ и интернет-рекламите – зад тях стоят неимоверно много пари и интереси на хора, които ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ за вашия живот и здраве, за живота и здравето на децата ни, на родителите ни и на когото и да било.

   В прав текст: Тези хора искат нашата зависимост, психическа нестабилност, спадове, депресии и разболяване.

   2. Срещайте се, сдружавайте се, говорете, приобщавайте се и бъдете с хора, групи, колективи и общности, които носят активност, познание, отвореност, духовност, реален практически поглед и разбиране за живота, храненето, движението, реалното правене, реалната заедност, реалната единност и реалнаното взаимно подпомагане.

   Отговорно: Клубът, който водя, е точно такова (човешко) сдружение. „Сдружение“ идва от дружба, другар, с-другар.

   В КРАЯ:
   Неделя е.
   Бегом навън.


**Забележка: за въпроси и контакт натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене