Практично за водата (в отговор на въпроси от публикации)

ИНТЕРЕСНОТО при водата е, че съдържа един от първите химични елементи, появили се в нашата вселена – водорода. Което означава, че всяка молекула вода носи “памет” от самото създаване (видимо проявление) на материята до днес.

АГРЕГАТНИТЕ състояния на водата съвсем не са три. На Земята са наблюдавани:

1. Три естествени класически (нефизиологични, минерални) нейни състояния: течно, твърдо и въздухообразно.
2. Пет и повече некласически, нефизиологични (минерални), постигнати в лабораторни условия (Бозе-Айнщанова кондензация, свръхфлуиди, фазово плазмено състояние и пр.), в зависимост от налягането и температурата, прим. състояние на Горещ Лед (наблюдаван е в естествени условия на крайните планети от Слънчевата с-ма).
3. Плазмено (физиологично) с-ние в клетките на биологичните организми, при което водата става (живо) желе, провежда и запаметява биоелектрични импулси и участва в телесната и мозъчна памет на организма. Именно това е “живата” вода у нас и идеята на здравословния начин на живот е да запазва нейното количество в оптимален обем. Несъобразеният начин на живот (не с възрастта!!!) намалява това количество.

НАУКАТА допуска възможност за още разновидности в агрегатните състояния на водата в зависимост от физикохимическия състав на отделни части в Галактиката и (евентуалните) неизвестни живи организми.

ПЛАЗМЕНОТО (физиологично) с-ние на водата в клетката е състояние на жив организъм. При него водата трепти с вибрациите и енергията на живото същество, запаметява ги и отсява тези, които водят до здраве, дълголетие и са в съзвучие с Природата. Ето защо мозъчните импулси (водно трептене), сълзите (вода), целувката (вода), любенето (вода), зачеването и развитието на плода (вода) са животоопределящи, изпълнени с енергия и дълбочина на усещането.

ПИТЕЙНАТА вода е минерална вода. Изгълтана набързо, може да спаси живота ни в кризисна ситуация, но много малка част от нея се превръща в “жива”. Превръщането от питейна в жива, се извършва чрез бавното дъвчене и ослюнчване, свързани с наслаждението от храната и от хората, с които я споделяме. Не приятният разговор на масата “пресича” водата и храната, а празното говорене, което е вид прикрито отчуждение. Нервната система (проводимост на водна основа) моментално реагира на това.

АЛАЛНО-КИСЕЛИННОТО равновесие се поддържа от количеството жива вода в организма, т.е. за да е алкализатор, водата трябва да стане “наша”. Едва след това реагира и имунната с-ма, чиито механизъм на действие е изцяло на водна и белтъчна основа.

МЪЛЧАНАТА ВОДА е, всъщност, вода, на която е казано най-свидното, най-истинското… с мълчание (или с добре подбрани думи на откровеност), т.е. човек е излял душата си. С близък човек, можем да помълчим и на чаша вода и да кажем всичко. Клетъчната вода в нас е “мълчана” във всеки миг от живота ни и помни всяка наша мисъл и трепване и същевременно ни предава фините трептения на Природата, като приемо-предавателят е усуканата стълбичка на ДНК (вж проф. Грацина Фозар и Франц Блудорф).

ПО ВРЕМЕ НА ЯДЕНЕ можем да пийнем глътка-две вода с добро ослюнчване и така няма да нарушим храносмилането. Набързо изгълтаната вода (или супа, за да пристъпим към второто), обърква неврофизиологията на стомаха и червата и организмът се опитва да я изхвърли. В резултат – подувания, газове, киселини, чувство за тежест.

ПЛИСКАНЕТО на лицето с вода сутрин: добре е да плиснем лицето поне седем-десет и повече пъти, защото едва тогава между биологичната система на организма и минералната вода се установява взаимовръзка и преливане. Чрез неколкократното масажиране по линиите на лимфотока, молекулите вода се “търкалят”, наелектризират се и преминават в краткотрайно полуплазмено състояние. Кожата приема водата като “своя”, свиква с нея и една част попива и става “кожна жива” вода. Така кожата се запазва млада по-дълго. Народностите, които живеят през повечето време на открито (въпреки привидната ниска хигиена) имат гладка, хубава кожа, която е истинска природна мембрана и трепти в съзвучие с околната среда и енергия. Плуването рано, при изгрев слънце носи не само здраве, но и усещане за единство с Природата.

УТРИННАТА ВОДА е различна от водата вечер. Магнитното поле на Земята е нейната защитна “плацента” и сутрин (на границата между нощ и ден) то трепти по-активно и зарежда материята с отрицателни йони. Отрицателните йони имат свойството да привличат положителните (отработени, вредни) йони и така балансират биологичните организми. Положителните йони са крайният, молекулярен, отпадъчен продукт от работата на биологичния организъм и ако не бъдат “изметени”, създават психофизическо напрежение, тежест, вдигат кръвното налягане и увеличават предпоставките за разболяване. Утринната вода (дори и от тръбите на водопровода) е пет-десет до петнайсет пъти повече отрицателно йонизирана, особено ако е разбита (плискане, душ) или ако е от естествен природен басейн – река, езеро, водопад, море. Силното наплискване (след леко изпотяване) с вода на открито, плуването рано сутрин, босоходството върху мократа от роса трева са най-добрите начини да участваме в граничното състояние на “превключване” и баланс в Природата.

ПЛОДОВЕТЕ сутрин, след спорт и плуване, са истински здравословен “бум” за организма. Когато сме тренирали, към утринната ябълка е добре да се прибавят и червени (енергийни) плодове – череши и ягоди. Плодовата вода е с най-силна отрицателна йонизация и най-близка до плазменото, желеобразно състояние във вътрешността на биологичната клетка. Ако не разполагате с червени плодове, един-два домата вършат работа.

ПРИМЕР от ежедневието: Преди години имах възможността да живея (близо месец) високо в планината с мъж на деветдесет и осем години. Преди да поеме по ежедневните си дейности, човекът се наплискваше на чешмата гол до кръста и изяждаше една краставица и един домат от градината си. Възрастта и отличното му физическо и психическо състояние бяха респектиращи, а разговорите с него ме накараха да си задам доста въпроси.

ПРЕДСТАВЕНОТО в публикацията е много малка част от разискваното в разговори и на лекции.

ТЯЛОТО е Истинската ни Връзка с Околната Среда и Природата. Чувството за удоволствие, лекота и приливите на настроение са най-добрият показател, че сме на прав път. Една древна поговорка гласи: “Бог (и енергията) е навсякъде, затова ни е дадено тялото – нашият храм, чрез който общуваме с него, където и да сме”

В КРАЯ: Природата ни подава ръка по всякакъв начин, във всеки миг, с всяко вдишване чрез въздуха, водата, земята, животните, растенията и хората. Или, както казва един класик, починал наскоро “…животът се измерва не с формалния брой вдишвания, а по вдишванията, които спират дъха ни”.
Ние решаваме.

П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене