Какво да правим, за да имаме спокоен сън?

ГРАНИЦАТА, наречена „сън“, (не)осъзнатото единство с Реалността и Световната Конспирация… again

ОСНОВА на съня, е почивката. Почивката се изразява в максимално отпускане на тъканите, което ги възстановява и обновява. Отпускането започва, когато будното (ежедневното, външно) съзнание бъде изключено.

РАЗЛИКАТА между „нощен“ и „дневен“ сън е огромна: нощем се отпуска всичко (земята се успокоява, въздухът се преобразува и насища с енергия, растенията и животните заспиват и пр.) и човешкият сън става част от всичко това. Влизаме в спокоен синхрон с Природата.

Съвсем естествено е, че нощният сън е по-качествен и по-дълбок.

ДНЕВНИЯТ сън е повърхностен и (от гледна точка на дневната, динамична, земна енергия) самостоятелен, отделен. Т.е. човек предприема дейност по моментно себе-възстановяване, което е в разгара на планетарната енерго-дейност. Този сън е кратък и има ограничени възможности.

СЪНЯТ (предимно нощният) лекува, защото преситеното от информационен материал съзнание, се „отделя“ от тялото и пребивава в Глобална Реалност, където модификациите (изкривяванията, натрупванията) липсват. Това създава възможност за бързи невронни взаимовръзки и неосъзнати, практически работещи изводи… след събуждане.

ЗАБЕЛЕЖКА: Терминът „съзнанието пребивава“ е условен: няма „отделяне“ и „пътуване“ извън тялото в буквалния смисъл. Тази терминология е нищо повече от помощна и цели да приведе (донякъде) нашите разбирания за света (светът на линейното време-пространство) към Глобалната Реалност, където Пространство и Време не съществуват.

ОТПУСКАНЕТО на тялото по време на сън, придава на съзнанието особена сензитивност.

Това е процес на неосъзната, неконтролирана, но крайно дълбока и ползотворна медитация. Ако работим в тази посока (има техники и методики), можем да постигнем частична или пълна осъзнатост на случващото се по време на сън.

Но и на ниво „обикновен сън“, сънното състояние дава възможност за научаване на много неща – текстово, информационно и сугестивно.

ПОЛУСЪННОТО СЪСТОЯНИЕ между сън и будност, поддържано с практически упражнения е медитативно състояние, при което (задължително) възникват психо-познавателни феномени.

Почти 100% от научните открития се извършват (получават, установяват) в гранично, полусънно състояние, когато будността е била поддържана изкуствено до границата на физиологическите възможности. Сензитивността прехвърля мост между Реалностите, ограниченията на време-пространството изчезват и човек влиза (осъзнато или не) в спиралата на дълбока, познавателна медитация.

Понякога външни стимуланти (алкохол, цигари, обезболяващи, наркотици) водят изследователя/учения по пътя към откритието, но този път остава неизвестен за повечето хора.

ВСЕКИ ДЪЛБОК нощен сън има познавателни аспекти, но след събуждане споменът избледнява и това е един от защитните рефлекси на физиологията, предпазваща неподготвеното съзнание.

ГРАНИЦАТА сън-будност е истинското поле за медитативна дейност от незапомнени времена. Във всяка традиционна култура има разработени техники на концентрация (чрез дихателна практика, въртящо-танцувални упражнения, нискочестотна звукова практика, глад, студ, контролирана болка, принудително изтощение или халюциногенни вещества), които отвеждат практукуващия дълбоко отвъд „чертата“ на обикновения сън.

Южноамериканските учители имат много добре разработени методики в тази посока.

При дълбоко изтощение и дълбока медитация границите между съзнание и не-съзнание, живот и липса на биологични функции и пр. са крайно размити и съзнанието остава „оголено“ и готово за работа.

Целта на медитативната практика винаги е била една: да се получи работеща информация за „отвъд“.

НЕКА НЕ ЖИВЕЕМ С ИЛЮЗИИ: Огромни, оборудвани агенции (зад които стоят транс-национални и военно-промишлени комплекси от планетарен мащаб), свързани с контрола и направляването на масовото съзнание (вкл. контрол върху съня), използват последните научно-технологични разработки за психо-влияние върху огромни части от населението на планетата.

Опитите върху степента на влияние започват още в началото на ХХ в, а днес възможностите и интензитета на въздействие са неимоверни. Казано точно: някой, някъде има интерес да знае, как мислите и да ви накара да мислите по определен начин, за да трупа пари, влияние, да моделира вашето бъдеще и това на децата ни… както на него му изнася.

ЗАПОМНЕТЕ: Всякакво влияние и вмешателство върху индивидуалното и масовото съзнание е възможно, но има една уловка: механизмите, чрез които се осъществява са отработена енергия и имат технологична степен на ентропия. Първият признак на отработена, „кофти“ енергия са положително заредените йони.

РАБОТЕЩИ ПРЕПОРЪКИ:

1. Мийте често лицето си (особено вечер преди лягане, след работа с лаптоп и стоене пред телевизора) с чиста, течаща вода. Не само го търкайте, а го плискайте. Разбитата със сила вода е естествен пречиствател на пространството.

2. Пускайте силно душа при къпане.

3. Сменяйте вечер ежедневните си дрехи с такива за тренировка и оставяйте за известно време голи – върху дървен под (каменен, земя, трева).

4. Търсете места за тренировка, където може да работите боси и много леко облечени. Облеклото, тежкият макиаж, многото аксесоари са микроприематели и излъчватели.

5. Плувайте на открито редовно, а когато имате възможност – в естествени води (река, езеро, море).

6. Дишайте – йога, карате, плуване. Всяко нормирано дишане, което следва тренировъчно-философски параметри и е около ритмиката 1:2 и 1:4, води до силна имунна и психо-защита.

7. Отваряйте по-често прозорците – рано сутрин, вечер, късно през нощта. Климатикът не върши работа – той е силен и болестотворен източник на положителна йонизация.

8. Пийте много вода, яжте пресни плодове и зеленчуци и усетите ли необходимост – гладувайте.

СПЕТЕ НА ХЛАДНО/СТУДЕНО. Студеният, чист въздух в спалнята снижава физиологичното напрежение и отпуска мозъчните клетки. Помнете: сънят е медитация. Навсякъде по света, където има сериозни центрове за медитация, помещенията са проветрени и хладни.

Мястото за сън е ТАКОВА помещение.

TO BE CONTINUED…