Да изключим съзнанието и да оставим тялото да се лекува само

ВЪПРОС:
“Емо, откриха ми високо кръвно и сега само да си помисля и веднага го вдигам. Главата ми направо се надува и имам усещането, че няма отърване!”

ВЪПРОС:
“Не мога да се отърва от черни мисли, Емо! Мисля за какво ли не, но най-вече за болести, смърт и тоя страх в мен… ужас!”

ВЪПРОС:
“… и когато реших, че повече не искам и да имам нищо общо с тоя мъж, бащата на децата ми, месечният ми цикъл спря. Направо пресъхна желанието ми за всичко!”


ОТГОВОР:


Всички сте чели за оня ужасен експеримент, в който внушават на затворник (осъден на смърт), че ще го вържат на стол и ще му източват бавно кръвта, докато умре.


Всъщност човекът просто седи на стола, само ръката му е леко мокра, но той е убеден, че кръвта му изтича. В един момент му става лошо, по-лошо, все по-лошо, изпада в колапс и умира.

Точно както би умрял някой, чиито вени са прерязани.


ВСЯКА МИСЪЛ Е ПРОВОДНИК НА ЕМОЦИЯ

Не съществува неутрална мисъл т.е. лишена от какъвто и да е нюанс на емоция. Дори да е свързана с технически постановки, научни новости и пр, мисълта винаги носи емоционални и чисто характерологична окраска, идваща от съответния човек.

Ако сме ведри, действени и позитивни хора, всички наши мисли, действия и постъпки ще са такива, дори да изпаднем в психо-дупка за известно време.

Ако се оставяме на неконтролируеми емоции, ако всяко трепване в нас ни запокитва в една или друга посока, докато ние малодушно си обещаваме, че от утре ще сме други, то дори да сме в най-стабилното си настроение, винаги ще има поведенчески показатели, говорещи за нашата психическа нестабилност.


ПРОСТИЧКО ЗА РАЗБОЛЯВАНЕТО

Положително настроеният, готов за действие човек е вътрешно отпуснат и спокоен. Неуките хора бъркат действеността (готовността за правене) с нервността и то е, защото нямат очи да различават едното от другото. А нямат очи, защото никога не са се опитвали да изградят себе си като такива.

Реплики от наистина нервни и неконтролиращи себе си, хора, които таксуват действеността като нервност (спокойно, бе, много си нервен!) са често срещани.

Когато сме отпуснати, но готови за действие, ние изпращаме същите сигнали на всяка клетка, всяка група от клетки, към всеки орган, система и към цялото тяло.

Запомнете, приятели, че клетките обожават (направо се разтапят) да работят в единство и всяка неточна заповед, всяко неточно послание, мисъл или импулс ги поставят нащрек, изнервят ги, изтощават ги и оттук започва разнобой във функциите на отделните органи.

Ако този разнобой продължи (а той продължава, защото започва още в детството от неправилно възпитание), съвсем нормално е в зряла възраст лека-полека, съвсем закономерно да възникнат първите предпоставки за тежките заболявания, които…

Които не са нищо друго, освен проявление на:

– отключване на генетичните родови (кофти) закодираности
и
– пре-кодиране (промяна на добрите, хубави закодираности) в посока разнобой, противопоставяне, самоизяждане, вражда, бой и смърт, разбира се

Достатъчно е, да се ядосаме, да изпаднем в психо-дупка, да се разтреперим и да запалим цигара или да обърнем няколко чашки коцентрат, които насила (без осъзнаване от наша страна) да отпуснат тялото, да ни доведат, уж, до нормално състояние и…

И оттук нататък проблемите предстоят.

И обратното:
Да отидем сред природата.
Да се разхождаме и да дишаме.
Да прегърнем близкия човек… и той/тя нас.

Да вървим, да тичаме и да се радваме под дъжда.
Да отидем в басейна/морето/реката и да плуваме.
Да застанем под планинския водопад и да усетим мощта му.
Да отидем на площадката, в залата и да тренираме.

И още, и още, и още.

И когато се върнем в ежедневието си, тялото ще е успокоено, ще е отдало лошата енергия, ще е приело нова и животворна енергия, умът ни ще е готов за действени мисли, емоциите ни ще са под абсолютен контрол…

И ние сами (именно: сами!) ще сме дали възможност на Цялото Себе Си да се оживотвори, да се вземе в ръце и да направи така, че здравето отново да ни изпълни от край до край.

Виждате ли колко е простичко, приятели?

И тогава…


И ТОГАВА…
Къде остава неконтролируемото тъпчене с храна и сладкиши, за да забравим страховете си… поне за малко?

Къде остава цигарата, която трябва да ни успокои, защото сме нервни и ръцете ни треперят?

Къде остава алкохолът, който да ни отпусне и да направи така, че да отпаднат преградите, които сами (с мисъл, въображение и енергия) би трябвало да преодолеем?

Къде остават наркотиците (леки, не толкова и крайно тежки), които би трябвало да ни отведат във въображаем, ненормално привлекателен и фантастичен свят, при положение, че…

При положение, че хубавият свят, хубавото и светло утре е нещо, което ние трябва да видим в мечтите и въображението си, да осмислим с техническите и познавателните си възможности, да впрегнем енергията и борбеността си и…

И да работим за настъпването му.


ПРОСТИ ПРАВИЛА ЗА ТЕЛЕСНО САМОЛЕКУВАНЕ

1) ИЗПОЛЗВАЙТЕ още със ставането си студената, разбита на ситни капки вода.

Отивате до банята, чешмата на двора, реката и пр. и пускате за секунди силно струята (или гребете с пълни шепи от реката) и се плискате, за да може пространството да се насити с нова, жизнена енергия.

Технически: да наситим пространството с отрицателни, полезни йони.

2) НАПРАВЕТЕ УТРУННА ГИМНАСТИКА
Раздвиженото, мускулно тонизирано и тъканно разтегнато тяло е отличен проводник на новата енергия и се освобождава много бързо от натрупаната отрицателна, тъмна и разболяваща (ни) енергия.

3) ВИНАГИ, КОГАТО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ
Използвайте студа (въздух, вода, сняг, студено обтриване), защото това са мигове, в които съзнанието е абсолютно изпразнено от ежедневните глупости, чисто е като синьо небе и тялото действа само, на истински природен оздравителен автопилот.

При кратки, екстремни дейности (судът е водещ) съзнанието е изпразнено от всичко, като бял лист е, все едно сме в дълбока и оздравителна медитация.

4) ЯЖТЕ МАЛКО ПО ОБЕМ, НО СИЛНО ПО СЪСТАВКИ ХРАНЕНЕ
Тук нещата са сериозни и дори най-добрите, могат да допуснат неточности.

Изготвената от специалист програма е почти задължителна.
Всеки може да ми пише или да се обади.

5) ПИЙТЕ ДОСТАТЪЧНО ВОДА
Недостатъчното количество вода уврежда дейността на стомаха, на черния дроб, бъбреците и дебелото черво, забавя обмяната, а бавната обмяна води (абсолютно задължително) до разбалансиране на хормоналната система и до черни, тежки и разболяващи мисли.

6) ПРАВЕТЕ ПЛАН ЗА ДЕНЯ И ГО ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ
Без идея за деня

– кога ще станем и защо
– какво ще правим след ставане и защо
– какви са целите ни до обяд
– как ще премине следобядът
– кои са показателите, че изпълнението на плана върви добре
– какво ще правим след края на работния ден
– как ще премине вечерта и нощта ни

… и още, и още, и още…

Без всичко това (не търсим буквализъм, педантизъм и фанатизъм, а работеща, позитивна идейност) настъпва момент, в който дните се изравняват като усещане, емоционалността се затлачва, цялото ни същество се запушва и животът ни заприличва на безцелно, безрадостно влачене.

Не искате това, нали?

7) ОБНОВЯВАЙТЕ ВЯРАТА И СВЕТОГЛЕДА, КОИТО ИМАТЕ!
Колкото повече разминавания има между разбиранията ви за света, отношенията между хората, природата, космоса и вселената (от една страна) и (от друга страна) реално случващите се неща (в човешките отношения, природата, космоса и вселената) толкова по-непълно, по-некачествено, по-ограничено и буквално неработещо е вашето верую и вашето познание.

И обратното:

Ако сте в крак с всичко, ако следите новостите, ако поддържате отлични отношения, ако усмивката (почти) винаги грее на лицето ви, ако хората край вас са импулсирани да действат, да се променят и развиват, ако всичко случващо се може да бъде обяснено от познанието ви, то вие имате спокойно и ведро функциониране на тялото и психиката, а това означава, че…

Че телесните системи, органи и клетки имат отличен простор за самостоятелно действие, че могат да работят в съответствие с нормалните си предназначения и така тялото се самоподдържа успешно.

В КРАЯ:
Вие сте на ход.
Днес, утре, цял живот.


П.П: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене