Позитивното мислене, утринната гимнастика… и всичко останало

ВСЯКО МИСЛЕНЕ без последващо действие е непозитивно. Всичко, което човек е сътворил, преди това е било чувство и ефирна идея, после е се е оформило в конкретна мисъл, след нея проект и накарая – действие по създаването му.

ВСЯКО МИСЛЕНЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ се превръща в собствената си противоположност – хаотично и болестно ровичкане, водещо до песимизъм, бездействие и психологически срив.

АКО ИСКАМЕ ПРОМЯНА, усещаме, че моментът назрява. Мислите вървят паралелно с усещането и в един момент процесът ни подтиква да направим нещо. Прекъснем ли връзката, се връщаме на изходно равнище, на път който е вече извървян и липсата на реализация ни отпраща в посока “зацикляне” и застой.

ЗДРАВО ТЯЛО В ЗДРАВ ДУХ, сентенция илюстрираща най-добре връзката между духа (мисъл, идея, енергия) и тялото (материята, движението, действието). От нас зависи връзката между двете да е ежедневна и работеща.

УТРИННАТА ГИМНАСТИКА показва най-добре идеята ни за самите себе си. Упражняваме тялото в гъвкавост, за да дадем възможност на клетките да си припомнят начина, по който са подредени, кода, зададен им от детството, да се “харесат” като екип и да заработят заедно; правим упражнения за сила, за да покажем на тялото, че е част от заобикалящия го свят и да усети преливането на енергията; завършваме с упражнения за концентрация и медитация, защото те обединяват всичко, обхващат целия организъм, подновяват идейността и засилват духовния аспект на жизнените ни дейности.

ИЗВОД: чувство, мисъл и действие в едно – това сме ние, а здравето и усмивката са най-добрите показатели за взаимовръзката между трите.
В КРАЯ: Началото на деня е Усмивка, нека отвърнем със същото. Денят е действие и жизненост и ние сме част от тях. Вечерта е чувство, размисъл и усещане и ние като хора знаем, колко са ни необходими.

Нищо, никога не спира… ние също.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене