Доколко е вярно, че билковите екстракти помагат за свалянето на килограми?

Помагат ли рекламираните билкови екстракти за отслабване?

 

„Доколко е вярно, че рекламираните билкови екстракти за бързо и лесно сваляне на килограми действат и са безвредни?“

     ОТГОВОР: 

ВЪПРОСЪТ Е РИМЕЙК на предишни подобни. Използвам го, за да кажа директно следното:

1. Килограми се свалят единствено с: глад; с (не)ядене и съобразено хранене; и със спорт. Всичко друго е умряла работа… буквално.

2. Ако перифразираме думите на Евклид (за геометрията), ще се получи: „Няма царски пътища към здравето и добрата форма“. Бих допълнил – и към духовността.

     Днес, във времената на позитивно (из)говорени глупости, се твърди, че пътя към духовността също е бърз и лесен. Е… не е.

     Отговорете си, къде по света живеят (духовните) учители, в какви условия медитират, как се хранят и ще получите бегла представа за практикуването.

     НЕ ПОЗНАВАМ нито един, който е свалил килограми и е постигнал здраве и отлична физическа форма, пиейки фармацевтични препарати и билкови екстракти… без да промени начина си на живот и хранене. 

     ПРЕДСТАВЕТЕ СИ картинката: седиш, ядеш като за последно, щракаш каналите, пиеш рекламирания продукт и чакаш „Добрата Форма & Здравето“ да почукат на вратата ти. Лесно и просто.

     ЛЕСНО Е да се разбере, че (в нашия, човешки, земен свят) материя се прави от материя. Казано иначе, килограми не се качват „от въздуха“.

Ако някой го твърди, значи живее в паралелен свят – този на красивите (и не толкова) илюзии.

И понеже сме в реалността, ще спомена за кой ли път: в концлагерите не е имало нито един с наднормени килограми, с „тежки“ кости, с предразположение към напълняване и пр. Всичко това, въпреки стреса, sorry.

Кофти пример, но да припомня още: след войната, оцелелите от лагерите са живели средно до 85-90 годишна възраст (суха статистика), в отлично здраве, а някои са живи и здрави и днес. Ergo?

     ГЛАДЪТ трябва да е част от нашето ежедневие и това е първата стъпка към здравето и добрата форма. Сутрешният глад (преди плодовете и закуската) е времето за гимнастика и (лек) спорт. Отстъпим ли от този принцип, отстъпваме от три неща: здравето, добрата форма и духовността. 

     ДУХОВНОСТТА (без действие и на приказки) е празна дума.

Духовността (в човешки план) отразява разбирането на Всеобщата Взаимосвързаност и живеенето в съответствие с това разбиране.

Не можем да избягаме от всеобщата взаимосвързаност, но можем (и още как!) да се доведем до състояние на болест и безнадеждност, което е очевиден признак за загуба на (жизнена) енергия и непротичането и през нас.

ВЕЧЕРНИЯТ ГЛАД е всъщност моментът за… общуване и разговор след дългия ден. Ние избираме: дали да седнем (вечер) на масата, да се тъпчем, да разпускаме коланите, за да отворим място на следващото в менюто, да се подуваме от газове, да се оригваме и да си легнем, преглъщайки киселините от стомаха… или?

Или, на лека вечеря, чаша хубаво вино и добро настроение да се поинтересуваме, как е минал денят (на близките хора), да разкажем за нашия, да излезем на разходка, да погалим уличната котка, да се посмеем под звездите (които вече никой не гледа) и пояса на Орион, защото близостта е не само дума, а разбиране на другия, мисъл, усет, чувство, желание и действие.

     Понякога, дори можем да пропуснем вечерята…

     В КРАЯ: Не сме на тоя свят, заради яденето… и чакането на по-добри времена.

 

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене