Знаете ли как да използвате водата? Знаете ли, наистина?

НАТРУПВАТ СЕ толкова много въпроси за употребата и значението на водата, приятели, че реших да отделя една публикация, в която…

Поне да отворим темата.

Само ще я отворим, защото за цялостното разискване ще е необходим най-малко един том като “Война и мир”

Най-малко и не се шегувам.

А който иска текуща обширна информация, представяне, работни взаимовръзки и дълбочинна картина, нека да посещава заниманията (тренировките) по йога, които водя.


ВОДАТА е простичко образувание, приятели.
Простичко, но най-силното и мощно нещо.

Толкова простичко и толкова силно, че е в състояние да разтваря всичко в природата. Абсолютно всичко, защото заобля дори ръбовете на диаманта, ако той престои достатъчно време във водна среда.

Водата поема, неутрализира, разтваря и преобразува зловещите енергии на различните форми на радиация и ние хората използваме това свойство по най-идиотския и най-неразумен начин: може би чухте, че тия дни японците изляха в океана вода от Фукушима с разтворени в нея радиоактивни частици.

Уж, безвредни, но с достатъчна концентрация, която (ако изливането бъде повтаряно многократно) да прати флората и фауната на цялото им крайбрежие по дяволите.

Самураи или не (по-скоро “не” за днешните японци, вижте ги как си обърнаха задника на САЩ, въпреки двете атомни бомби), хората си остават типично човешки представители на вида си: тъпчат и унищожават с идеята, че последствията ще настъпят някога в далечно бъдеще, когато…

Когато тях (нас) няма да ги/ни има.
На туй му се вика “мисъл за децата” и “поглед в бъдещето”.

Но отвън и за пред балъците всичко е чистичко, подредено, залесено, с подвити стрехи на манастирските многопластови покривчета (в Япония), култивирани езерца и градинки, разноцветни рибки, тиха цимбална музика за успокоение да душата, стомаха и, ъ-ъ-ъ, дебелото черво.

Сладко, та чак нагарча.
А реалността е съвсем, съвсем, съвсем, ама съвсем друга.


ИСКАТЕ ЛИ…

Да не ви влияят лошите енергии и психически напрежения от работното място, от гневните и злобни личности, с които се сблъсквате ежедневно?

Простичко е:
Когато отидете до тоалетната (колкото и тясно и неугледно да е), пуснете студената вода в мивката докрай, за да се удря в порцелана и да се разбива на малки пръски (капчици) по подобие на водната мъгла около водопадите.

След приключване на отделителната дейност се наведете до долу, изправете се, усучете се наляво и надясно, вдигнете ръцете и вдишайте, а след това издишайте бавно за десетина секунди.

Повторете още веднъж-два пъти, а след това изпийте две-три-пет глътки вода, наплискайте лицето и (ако решите) прокарайте мокри пръсти през косата.

Няма да се забавите повече от една-две минути, но…

Но водата ще обере (промени и неутрализира) всичко полепнало по кожата и най-важното – ще изчисти (поне на 60-70%) вашето лично био-електрическо поле, което…

Което наистина (съвсем наистина, приятели) ще успокои стомаха, ще отпусне червата и оттам ще снижи изцяло напрежението в тялото ви.


ПРИ ВЛИЗАНЕ ВКЪЩИ…
Веднага…
На мига…
Немедленно…

Хвърлете връхната дреха на закачалката и влезте в банята.
Най-добре е да се съблечете голи, защото дрехите попиват емоциите, голяма част от които не са положителни.

Освен изброеното по-горе (навеждане, усукване, раздишване, наплискване), поемете малко от течащата вода в устата, направете гаргара, изплюйте и повторете още два-три пъти.

Запушете едната ноздра, всмукнете (вдишайте) вода през другата, изплюйте я и направете същото наобратно.

Лигавиците, приятели (носни проходи, гърло, очи, дробове, полови органи, анус) са мястото, което отдава и приема енергия (от най-грубата до най-фината) и…

И единственото, което наистина може да пречиства биологичното им естество е водата.

Никакви води за уста, овлажнители, обезмирисители, лосиони, сапуни, кремове и пр. не вършат работа и…

Ето ви нещо еретично (и определено не-съвременно):

Ако поддържате тялото и психиката си са наистина чисти (разумно хранене, редовно изпотяване, отлично храносмилане и отделяне, гладуване и отношение към всичко заобикалящо като любопитно дете), тогава за лична хигиена не ви е необходимо нищо друго, освен вода.

Тялото не е най-важното, приятели.
Вгледайте се и в човека, който го обитава.


В ТОАЛЕТНАТА
След ходене по голяма нужда винаги и навсякъде бъдете готови да измиете ануса.

Дори най-фината тоалетна хартия не е в състояние да избърше микроскопичните гънки по кожата и в тях винаги (абсолютно винаги) остават частици изпражнения.

Те са ферментираща и разлагаща се, вече чужда на тялото ни субстанция. Ако остане около ануса, мръсотията създава кожно, а впоследствие и дълбочинно напрежение, което тръгва нагоре и стига до червата, до стомаха, белите дробове, сърцето, шията, гърлото и мозъка.

Може да помислите, че това са глупости… но не са.

Анусът приятели, както ходилата, дланите на ръцете, лицето, устните и очите е приемател и излъчвател на енергия.

Ако очите ви са замъглени, ще възприемете реалността неточно и изкривено. Ако дланите ви са зацапани, ако ушите ви са запушени и пр. ще имате изцяло объркана представа за света наоколо.

Е, същото е и с ануса.
Той е основната телесна точка, която поема отвесното земно излъчване, изпраща го по гръбнака и вътрешните органи, които попиват нужното и прехвърлят нагоре онова, което не е за тях.

Анусът, средната част на корема, сърцето, гърлото и фонтанелата са единен (енергиен) проводящ орган, от който зависят балансът и функциите на цялото тяло.

Ето защо, наред с гърлото (виж по-горе), поддържайте ежечасна телесна хигиена и най-долу.


ПРЕДИ ХРАНЕНЕ
Ако искате спокойна стомашно-чревна дейност, наплискайте със студена/хладка лицето, шията и ръцете до лактите.

Половин час преди сядане на масата изпийте две чаши вода, за да отнесат и отмият остатъците от предишните хранения. За да сте сигурни, че прочистването е качествено, изяжте и една ябълка.

Десетина минути след това можете да поемете храната и (ако не преяждате, ако не смесвате несъвместими продукти, това е огромна тема и не пиете по време на хранене), ще се радвате на отлично, направо божествено храносмилане.


СУПИТЕ
Не са вода.

Това е храна от вода, в която (почти на молекулно ниво) са разтворени различни вещества, което превръща ястието в нещо, което трябва да се дъвче, да се ослюнчва и да се преглъща внимателно.

Супата, приятели, е ястие сама по себе си и…
И който има разбиране за нещата, знае, че тя, както всички други блюда, се приема единствено със салата от зеленчуци.

Разбира се, ако човек е много млад, в отлична форма и тренира усилено, могат да се прибавят комплексни (бавни, сериозни) въглехидрати (хляб, картофи, ориз и пр.), но…

Но след трийсет и пет, четирийсет и пет, петдесет и пет (зависи от конкретният човек) техният прием постепенно и разумно… изтлява, а за някои хора отива в небитието.


ТУК НЯКЪДЕ, ПРИЯТЕЛИ…
Е необходимо да се постави край на публикацията, защото…
Ами защото казаното е едва началото.
Дори не е прагът на входната врата.

Просто сме стъпили на черджето (изтривалката) и когато ни бъде отворена вратата на познанието, ще прекрачим прага и…

Ако пристъпим с упование, с уважение, с благоговение и стремеж към разбиране, ще бъдем допуснати в първото предверие.

А предверия дал господ.

Още веднъж: прочетете и осмислете.
С упование, с уважение, с благоговение и стремеж да разберем.

В КРАЯ:
Интересното тепърва предстои.
To be continued…


П.П: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене