“Киселинните” плодове процесът на дъвчене, имунната система или как Елвис напусна сградата

ВЪПРОС: “Емо, не са ли плодовете една от причините за тежките заболявания? Киселинността на плодовете дразни стомаха и червата, оттам тръгват нарушенията в храносмилането и организмът се разболява.”

ОТГОВОР:
Аха, точно те са причината за болестите.

НАПОСЛЕДЪК се тиражират ей такива глупости, че тъкмо помислим, че сме ударили дъното и се окаже, че има и друго дъно.

Овчият манталитет, вирусът “позитивно” мислене и повсеместната простотия дадоха възможност на Оруел-действителността да се настани не само в гео-политиката и остатъците от държавността, но и в ежедневните разбирания на хората.

КОГАТО НЕ НИ ДОСТИГА ВЯРА, дъвчем бързо, припряно и повърхностно. Несдъвканите, груби парчета храна, вкл. и парчетата от плодовете, дразнят стомаха и червата.

НЕКА СМЕ НАЯСНО: Храненето е процес на зареждане с енергия – общоприродна, физическа и емоционална. Енергията (каквато и да е) винаги идва от природата, а за това е необходима вяра, настройка, умиротворение, спокойствие и достатъчно време.

Както и подходящи (близки) хора.

Храненето никога не е било, няма как да е, и никога не може да бъде просто зареждане с необходимите калории, вещества и катализатори. Такъв е американизираният поглед – все едно сме автомобил, в който е натикан с маркучът на бензиноколонката.

КОГАТО НЕ НИ ДОСТИГА ЧУВСТВО към природата, уважение към храната и единство с хората на масата, процесът на сдъвкване е бърз, откъслечен и некачествен.

Всяка недобре сдъвкана храна губи още в първия етап – ослюнчването и цялостния усет.

Неослюнчената храна създава сухота и човек започва да пие (вода, сокчета, подсладени напитки, алкохол) за да я преглътне. Пиенето по време на хранене се явява протеза (патерица) към естественото преглъщане и ход по хранопровода.

Казано точно: Природата ни е дала всичко, но ние плюем на нея и решаваме, че сме по-умни.

Недобре ослюнчената храна не се смила и усвоява добре, като създава гниещи и разложени участъци вътре в нас. Този опорочен механизъм води до повишаване на общата киселинност, тежки заболявания и остаряване на организма.

КОГАТО НЕ НИ ДОСТИГА ПОЗНАНИЕ и методичност, не пием вода на гладно преди сядане на масата, а това е основният начин за почистване и отмиване на слузта от повърхността на стомаха и червата.

Изпием ли две чаши вода преди ядене и след това да сдъвчем добре и с удоволствие един плод, целият храносмилателен тракт е чист. Започнем ли да се храним, храносмилателните сокове действат необезпокоявани и не се размиват в полуразложената мръсотия, покриваща голяма част от червата при 95% от хората.

ЗА ПОДОБЕН ПОДХОД към храненето е необходимо знание, разбиране на процесите, желание, методичност и планиране.

Знанието ни казва, че в хилядолетията живот сред природата, човек е залъгвал/задоволявал глада си, като е пиел вода и е ядял (диви) плодове. Едва след това е имал сили за гонитба, лов и приготовление на основната храна.

Именно този повтарящ се (през епохите) хранителен механизъм е работил и работи и днес за здравето, имунната система и добрата обмяна на веществата.

Но – при едно условие: добро дъвчене. Храната трябва да стане на каша.
Помнете, че стомахът и червата нямат зъби.

ЖИВАТА ВОДА, която ни запазва здрави и ни дава дълголетие, се съдържа в суровите плодове и зеленчуци.

Но – внимание!

Живата вода може да бъде извлечена и вплетена в микроклетъчните механизми на тялото, само и единствено с добро дъвчене. Необходимо е да “пием” плодовете и зеленчуците, за да извадим живата вода от тях.

Ето защо, актът на хранене е момент на единение между нас и природата. Също – между Природата и кръга от хора, седнали да се хранят.

И КЪДЕ ОСТАВАТ KFC-та, хамбургерджийниците, пиците на крак, мекиците в движение, сандвичите в асансьора и пр. бизнес-измишльотини на западната култура, която в България прегърнахме повсеместно?

Доколко (наистина) разбираме, че храненето е част от световъзприемането и бита, а нашият български бит и световъзприемане от векове са близки с Природата – нещо, което глобалистите със звездичките никога не са разбирали, чуждо им е и държат да бъде изкоренено.

Бързото хранене е типичният продукт за хора, на чиито горен етаж има празно пространство и течение. “Елвис напусна сградата” – буквално.

ИМУННА СИСТЕМА И БЯЛА КРЪВ: Някога богомилите са препоръчвали да се храним така, че кръвта да е силна, буйна и яркочервена, а не… бяла.

Абсолютно същия израз “бяла кръв” се съдържа в предписанията за хранене в Йога – текстове идващи от дълбочината на хилядолетията.

Или:
Когато се храним с добре сдъвкани плодове, зеленчуци, кълнове, сурови ядки и мед, извара, бобови, ограничени количества леко препечено месо, птици и риба, имунната система е в покой и е силна. Този подход се нарича “изключване на имунната система” – нямаме загуба на жизнена сила и енергия.

В момента, когато започнем да се храним прекомерно с месо, пържени, химически обработени храни и захар, имунната система се включва на макс. Колко от вас знаят, че минути след хранене с изброеното, кръвната картина наподобява профила на човек, болен от левкемия или рак – милиони бели кръвни телца, които се борят с… храната, която сме поели.

Т.е. тялото таксува тази храна за враг.

Повтаряно многократно, това изтощава тялото, имунната система рухва и организмът се разболява.

В КРАЯ:
Някой да не е неясно, че всъщност, говорим за духовност?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене