Пет лесни за отчитане показателя за нормално по обем и правилно съчетано хранене

ВЪПРОС:
“Емо, как след храна да разберем, че обемът и съставките на храненето са били както трябва?”

ВЪПРОС:
“… и след всичко това се питам дали има начини, минути след нахранване вече да знаем, че сме спазили всички природосъобразни изисквания?”


ОТГОВОР:


Въпросите са абсолютно навременни, защото всяко неправилно съчетано и превишено по обем хранене води до образуване на натоварващи вътрешните физиологични системи химически съединения или…

Или до образуването на отровни такива.

Което в недълъг времеви период води до отчетливи проблеми със здравето: настинки, бактериални инфекции, влошена работа на стомаха и червата, спад в имунната система, синузити, ангини, бронхити, пневмонии, повишена кръвна захар, повишен холестерол и пр.


ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪЧЕТАНИЯТА
Без значение дали сте спазили обема, има комбинации от продукти, които (в по-кратък или по-продължителен срок) Задължително Водят До Здравословни Проблеми.

На първо място са млечните произведения: мляко (прясно и кисело), сирене, кашкавал, извара, сметана.

Колкото и да не им се вярва на някои, когато спрете млечните храни (и пооформите хранителния си режим), вие (почти) ще се сбогувате с настинките, хремите, проблемите с гърлото, синусите, херпесите (т. нар. стресници), бронхитите, пневмониите, високото кръвно, бъдещите сърдечни проблеми, остеопорозата и пр.

В над 60% здравето ви ще претърпи много сериозна промяна.

И оттук:
Всяка храна, съчетана с млечни произведения (без кравето масло), задължително влиза в графата вредни, а в продължителен период – отровни.

Особено вредни са съчетанията

боб (леща) + мляко/млечни
риба + мляко/млечни
птици + мляко/млечни
месо (червено, дивечово и пр.) + мляко/млечни
яйца + мляко/млечни
тесто (хляб, баници, тутманици, кифли и пр.) + мляко/млечни
захар + мляко/млечни
млечни + млечни (прим. мляко + сирене, кашкавал, извара и пр.)

Единствената, що-годе приемлива комбинация е мляко/млечни + зеленчуци, но…

Но отново ще стигате до хреми, проблеми с гърлото, общи неразположения и в дългосрочен план – отново тежки проблеми.


НАШИТЕ ПРЕДЦИ

Ако някой мисли, че нашите дядовци и баби (и техните баби и дядовци) са яли мляко по една кофичка всеки ден, пак да си помисли, но преди това да проведе сериозно проучване, защото:

Млякото винаги е било сезонна храна, сиренето, изварата и кашкавалът също. Хората са били крайно бедни (цели векове 95% от народа са се хранили основно с варен булгур и ряпа), имали са млякото и млечните за деликатес и са отчупвали по едно парче (около 150-200 гр.), но…

Но е имало цели сезони, когато никакво мляко и млечни не са се консумирали. Бегъл и непълен поглед върху темата дава филмът “Господин за един ден” с незабравимия Тодор Колев. Действието се развива преди век, но ако се върнем два-три века назад, битът на някогашните българи става буквално неразбираем и несмилаем за днешните, изнежени, абсолютно незапознати с националната ни история, МОЛ-ски българи.

Някога (ние помним) истинското мляко ставаше негодно след ден-два (два, ако е в хладилника), а днес…

Днес млякото не се разваля по половин година и повече, защото…

Защото не е мляко, а убийствен, целенасочено създаден ГМО продукт, като нейде по веригата е онзи извратен никаквец Бил Гейтс, Давос-групарите, а в дъното са неимоверно богатите, също извратени Евгеници-Човекомразци В Сянка. В по-близък план са нашенските предатели и откровени убийци на българи в Народното Събрание, които съсипаха животновъдството и млеконадоя.

Но в края на краищата всяко нещо си идва на мястото и ненаученият отпреди осемдесет години урок предстои да бъде повторен.

Бай Ставри и така нататък.
За който от тия стигне до бай Ставри.


ОБОБЩЕНО ЗА МЛЯКОТО

1) Има ли редовна употреба на мляко в храната ви, вече сте на пътя към болестите

2) Има ли мляко плюс тестени, има образуване на неразтворими химически съединения, които в продължителен период (задължително) водят до (поне) едно от болестните отклонения: редовни настинки, бактериални инфекции, ошипяване, остеопороза, високо кръвно, висок холестерол, жлъчно-чернодробни проблеми и пр.

3) Има ли мляко плюс риба/птици/червено месо, мляко плюс яйца и риба плюс боб/леща, в тялото се натрупват отровни химически съединения, които затормозяват и променят дейността на клетките. Освен комплекса настинки/хреми/пневмонии, в продължителен период стигаме до най-тежките болести, вкл. рак.

Ето защо, дори да спазите обема на храненето (две шепи), но в него има комбинации на мляко плюс каквото и да е, яденето е далеч от изискванията за здраве.


БЯЛА ЗАХАР
Всичко, което беше казано за млякото, важи на 100% и за бялата захар.

Употребата на бяла захар (самостоятелно или в комбинация) лишава тялото от вода, изземва цялата витаминна гама (оставате без грам витамини и най-вече жизненоважния, ежедневно необходим вит. С), води до разпад на костите, обърква дейността на храносмилателните сокове, унищожава добрите чревни бактерии и в продължителен период води до психически разстройства и подтиква клетките към образуване на ракови тумори.


ПЕТ ПРИЗНАКА, ЧЕ ХРАНЕНЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО

1) КИСЕЛИНИ
Този признак не се нуждае от разясняване.
Наличието на киселини говори, че почти всичко в конкретното хранене е грешка: количество, съставки, комбинации.

При консумиране на три блюда (първо, второ и трето) киселините са (почти) редовни.

2) ВОДА И ТЕЧНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
Над 50% от храната в стомаха ви, смесена с вода, остава несмляна и натоварва абсолютно всички телесни системи.

3) ЖЕЛАНИЕ ЗА СЪН СЛЕД НАХРАНВАНЕ
Един от най-ярките признаци, че натъпканото в стомаха и червата ви изземва енергията и жизнената ви сила.

Голямото количество храна убива сърцето.
Лошите комбинации отравят тялто и съсипват имунната система.
Водата по време на хранене обезводнява тялото.

Всичко това води до автоматично изключване на ненужните за момента системи, прим. двигателната (мускули, кости, сухожилия, нерви и пр.) и желание за сън.

Храним се, за да имаме сила и енергия, не да спим след това. Все едно да напълним резервоара на колата си, а тя да не иска да тръгне.

3) ПОДУВАНЕ НА СТОМАХА, КОРЕМА, ТЕЖЕСТ И НАЛИЧИЕ НА ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ГАЗОВЕ
По време на хранене и след него, в стомаха и червата се отделят нормално количество газове, които човек изпуска.

Когато обаче газообразуването е патологично, редовно и голямо по обем, имаме изцяло погрешно хранене: превишено количество, лоши комбинации, вода/течности по време на хранене, наличие на неразградими и отровни съединения и още и още.

4) ЗАПУШВАНЕ НА НОСА И ХРАЧКИ
При неправилни комбинации, след натрупването на отровни субстанции в стомаха и червата, лимфната система буквално сдава багажа.

Обикновеното елиминиране на отровите престава, а навлизащите с храната биват пренасочени към най-близките депа за изхвърляне – гърло, нос, дробове.

Ако храната е чиста, малка по количество и правилно комбинирана, запушването на носа и храчките не се наблюдават.

5) НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СВИЕМ НА ДВЕ СЛЕД ХРАНЕНЕ
Снимката донякъде е илюстрация към точка №5 и е отпреди седмица в един от най-студените дни по Дряновската река.

Ако след нахранване не можете да се наведете надолу, защото всичко ще изскочи през устата ви (ще повърнете), количеството на конкретното хранене е сгрешено.

След нахранване трябва да сте в състояние да бягате, да тренирате, да се навеждате и да оцелявате (почти) както и когато стомахът ви е празен.


КОГАТО ЧОВЕК ЖИВЕЕ И СЕ ХРАНИ СКРОМНО
Той изгражда безпогрешно усещане за количеството и съставките, необходими за храненето му.

Ежедневно преяждащите (това са над 90% от хората, вкл. децата) нямат никаква възможност да си създадат реална представа за необходимото количество и нужните на тялото съставки и комбинации.

Възрастните отглеждат и възпитават (болни от преяждане и обездвижване) деца, които преповтарят “наученото” и на свой ред учат на същото своите деца.

Получава се наслагване на десетки поколения болни хрантутници, мързеливци, абсолютно нетрениращи, абсолютно обезверени, със слаба и лабилна психика, вярващи на всички тенденциозни глупости по телевизията (яжте хамбургери, пийте енергийни напитки, кока-кола, алкохол, тъпчете пици, сладки, яжте сирена и пр.)


ПРЕДИ ДНИ СТОЯХ НА ОПАШКАТА В ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН

Пред мен имаше наредени деца от близкото училище. Всички купуваха вафли, енергийни напитки, сладкиши, бонбони, пакетирани пръчици и пр. И почти всички бяха с от пет до петнасет килограма над нормата.

Нито едно от децата не купи плодове или прим. домат, който да измие и изяде със закуската донесена (примерно) от вкъщи.

Възрастните, наредени преди мен, бяха същите, но особено ме “впечатли” един подпухнал, разчорлен, тежко дишащ, към сто и трийсеткилограмов мъж, който мъкнеше бутилки кола, кутиии шоколадови бонбони, кренвирши, кутии с майонеза, вафли, пакет рогчета и си поръча кафе от машината зад щанда.

Какво ви казвам ли?

Промяната започва от нас.
Ако ние променим живота си, животът и бъдещето на детето/децата ни ще са съвсем различни.


В КРАЯ:
Бъдещето започва от нас в тази минута и в този миг.
От нас зависи “И на нашата улица да изгрее слънце”.

Започнахте ли подготовката за утре-то?


П.П: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене