Плодове или плодови сокове? (по ваши въпроси)

ОТГОВОР:
ВЪПРОСЪТ засяга (не)познаването на количеството, качеството и силата на енергията във всичко около нас.

ОСНОВНАТА ЕНЕРГИЯ на Земята е във водата. Планетата е 70-75% вода, същото е с човека. Когато говорим за плодове, всъщност имаме предвид преобразуваната в растителен вариант енергия на водата, т.е. енергията на планетата.

А енергията на Земята е, всъщност, слънчева енергия.
ПРИЕМАНЕТО на каквато и да е енергия от човешкия организъм се извършва на основата на четири фактора: вода, мазнина, светлина и движение. Но, ако водата липсва, светлината, мазнините и движението изчезват като фактори в приемането и усвояването на енергията.

В ПЛОДОВЕТЕ е концентрирана енергия, която е лесна за усвояване и е съобразена с нуждите на човешкия организъм. Генната картина на доста плодове е 3-5-10-20, дори 50% идентична с човешката ДНК.

КАТО ХРАНА (чрез сдъвкване) ние можем да поемем наведнъж не повече два-три плода. Изключение правят по-малките (череши, вишни, сливи, смокини, грозде, малини), но ако претеглим обема им, ще видим, че той съответства на две-три ябълки или круши – максимум. Ако приемем наведнъж повече, сме на път да си докараме частично разстройство, подуване на корема, газове и пр.

ПЛОДОВИТЕ СОКОВЕ (т.нар. фреш) са крайно концентрирана енергия, освен ако не са разредени с вода.

Доста любители на плодовите сокове не си задават въпроса: „Бихме ли могли да живеем без вода – само с плодови сокове?“ Отговорът е: НЕ, не бихме могли, защото (колкото и парадоксално да изглежда)… просто ще се отровим. Бавно и неусетно в нас ще почнат да отказват различни системи, като първите проблеми ще са в стомашно-чревния тракт.

НАЙ-СИЛНИТЕ отрови на земята са алкалоидите. Същото е и с алкохола – изключително концентрирана плодова (растителна) енергия. Плодовите сокове са същото, но в много по-безопасен вариант.

ИЗВОД: Природата (нашият Създател) е направила така, че да извличаме от плодовете енергията, като ги дъвчем. Бавно, сладостно, с разбиране и уважение.

Уважението към плода (храната) е израз на вярата, която носим и познанието ни за Вселената.

РАЗБИРА СЕ, да отричаме плодовите сокове, е крайно ненормално. Те са вкусни, хранителни и дават много енергия. Един-два пъти на ден (ако имаме необходимост и желание), разредени с вода и (задължително!) с прием на сурови, сдъвкани, местни, сезонни плодове. Комбинирани така, плодовите сокове са голям плюс към храненето.

ЧЕСТО ми задават въпроси, защо се получава подуване и липса на нормално изхождане при хранене (предимно) със сокове. Отговорът е лесен: от соковете чревната система получава много енергия, много алкал, но и… липса на хранителен обем, който червата да придвижват. Нека сме наясно, че перисталтиката на червата съществува, за да придвижва съдържимото, да го оводнява, да (до)изсмуква от него хранителните вещества и тези процеси продължават и в сигмата на дебелото черво почти до изхвърлянето.

Когато в храната липсват твърди отпадъци, червата работят „на сухо“ – все едно плувец, който се учи да плува, легнал в тревата.

ОБЕМЪТ ХРАНА, който червата придвижват и оформят като отпадъци, се образува от фибрите (несмилаемата целулоза) и твърдото вещество на житните растения, картофите, зеленчуците и ориза. Без тези храни е немислимо да говорим за нормално изхождане, нормална перисталтика и нормална флора на червата. Но целулозата не е само „дразнеща слама“, а катализатор в усвояването на редица минерали и витамини и ако тя липсва, започва бавно нарушаване на храносмилателните процеси.

Колкото до хранителния обем на плодовете, той е почти несъществен, тип „захарен памук – лапнеш нещо, глътнеш нищо“ и не е достатъчен за нормална и качествена чревна перисталтика.


ИЗВОД: Яжте плодовете, а решите ли да ги „пиете“, нека е само, след като сте покрили дневната норма: (1) ДВА сурови, добре сдъвкани и приети НА ГЛАДНО, плода; (2) ДВЕ сурови зеленчукови салати; и (3) поне един прием на житни/зърнени храни – овесени ядки, пшенични ядки, елда, жито (лимец), черен хляб.

НАПОМНЯНЕ: Когато дъвчем плод, зъбният емайл се размеква. Задължително е веднага да изплакнем устната кухина и зъбите обилно с вода – няколко пъти в рамките на минута. В този случай четката за зъби е противопоказана – твърда е и „дере“ зъбния емайл. Употребата на четката за зъби трябва да е пестелива – сутрин и вечер. Обилното изплакване на устата с вода е най-добро и е най-близко до природните „опции“.

УСМИВКАТА е нашата визитна картичка и тя показва всичко: очи (чистота, белота на склерата, липса на кръвонасядания, кръвно налягане, хранителни навици), кожа (чистота на вътрешните процеси, общо здраве, физиологична възраст), устни (обща енергия, сила на кръвообращението, холестеролни отлагания), зъби (общо здраве, обменни процеси, костен статус), език (вътрешна чистота, обща хигиена).

А в контекста на това КАКВИ СМЕ като човеци, усмивката е точен показател за искреност, човечност, топлота и възможност за доверие.
В КРАЯ: Просто вървим по пътя…

**Забележка: за въпроси и контакт, натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Вашият коментар