Синдром на пропускливите черва или по стъпките на Херлок Шолмс

   ВЪПРОС: „Напоследък много се говори за Синдрома на пропускливите черва, Емо. Можеш ли да разясниш с прости думи, какво всъщност, е това?“

   ОТГОВОР:
   Човешкото тяло е единно. Сложността идва, когато някой започне да го дели на части и да разправя (с наукообразни думи и изрази), че всяка част е отделна и може (и трябва) да се лекува отделно.

   Да потиснем с медикаменти симптомите на отделен орган или група от органи не е лечение, а бизнес, защото симптомите избиват другаде и ще даваме нови пари за, хе, хе, лекарства.

   Лечението започва с лекуване на цялото тяло и наред с физиологията, се включват мисловността, емоциите и познавателното разбиране за света извън нас.

   ГРУБО, СХЕМАТИЧНО И ЕВОЛЮЦИОННО ПОГЛЕДНАТО, нашият организъм е основно Мозък, Уста, Храносмилателна и Отделителна системи. По това не се отличаваме от, примерно, дъждовния червей.

   Всички други органи и системи са:

1. Помощни на основните изброени.
2. Или органи за събиране на нови впечатления, опознаване на околната среда и размножаване – крайници за придвижване и защита, очи, уши, обоняние, полова система и пр.

   ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА храни мозъка и поддържа (с хранителни вещества) двигателната и останалите системи.

   Всяка хапка храна и глътка течност, които вкарваме през устата, след период на:

   – оглеждане, опипване и опознаване (предварителна механична защита и имунна система)

   – раздробяване и смесване с телесни течности (зъби, слюнка, стомашни сокове, храносмилателни ензими и комплекси)

   – сортиране по спецификация (секрети на жлезите с вътрешна секреция, катализатори, хормони)

   – довеждане до основния транспортен механизъм: кръвоносната система (кислород, газови комплекси, минерални комплекси, транспортни клетки)

   – локална подготовка за приемане (рецепторни секреции, молекулни трансформации)

   … стига до абсолютно всяка (най-отдалечена) клетка на тялото.

   НАКРАТКО: Всяка хапка и глътка, вкарващи вещества, с които организмът не е свикнал (през милионите години оцеляване), са отрова и чуждо тяло. Тази отрова унищожава нормалната (полезната) бактериална флора и на нейно място се настаняват чужди, агресивни интервенти.

   Тези агресивни болестотворни интервенти навлизат безпрепятствено в кръвта, защото просто няма кой да ги спре.

   И тогава…

   Първото, което се включва, е имунната система.
   Защитниците.
   Бойците.

   Запомнете: Включи ли се имунната система, тъканите изсъхват и тялото се подкиселява – това е резултатът от битката между имунните защитници и лошите.

   Това е картината на всяка война, била тя вътрешнофизиологична или… някъде по Земята.

   При над 95% от хората, имунната система се включва след всяко от ежедневните (3-5-7) хранения.

   Можете ли да си представите степента на самоотравяне и изтощение, които си причинявате? И чудно ли е, че след хранене сте отпуснати, неработоспособни и сънливи?

   И КОЯ Е „ТОП“ ХРАНАТА, която води в класацията за най-изсушаваща (вкиселяваща) храна?

   Да?…

   И отговорът е…

   Захарта.

   Именно – захарта.
   Кристалчетата, които не съществуват никъде в природата и са абсолютно чужди на клетките и тъканите, от които е изградено тялото ни.

   ХРАНИТЕ, които имат (почти) същия ефект спрямо тялото, са: хляб, тестени изделия, захарни, сладкарски изделия, изкуствените, хидрогенирани мазнини (маргарин) и, разбира се, ГМО културите.

   Именно – ГМО.
   Които нашите Ръководни Стожери (разбирай национални предатели) искат да ни натресат, без да се интересуват, че само след едно-две поколения в тестисите на момченцата ще има само и единствено рядка, бледа, белезникава водичка, но не и активни, мъжки сперматозоиди.

   (Сперматозоидите – с тяхната безапелационно диференцирана половост – не се вписват в евроатлантическите изисквания за джендър-бозата и трийсет и трите (за сега) пола)

   Празни черупки-имитация на Някогашните Мъже. Като изсъхналите черупки на раци по брега.

   Тази тенденция вече лееекичко се прокрадва в ежедневието ни и макар да е леко, все пак е видима.

   И направо е затрогваща овчата липса на активна, всенародна реакция, която говори… какво?

Колко милеем за децата си?
Колко обичаме децата си?
Колко сме готови да се борим за тях, за земята и Родината си?

   Айде, холан, както казваха някога на село.

   ОБРАБОТЕНИТЕ тестени и ГМО изделия са особено „разболяващи“, защото са молекулярно чужди на организма, не могат да бъдат обработени, имунната система се лъже и започва буквално братоубийствена война – брат срещу брата.

   Червата ни не са (и никога не са били) пригодени да ги усвояват.

   Формират се тъканни образувания, които работят сами за себе си – със собствена (агресивна) вътрешна организация, които изземват хранителните вещества на околните тъкани. Това са мутагенни бандити и е въпрос на време да се превърнат в тумори и рак.


   ЗА ХЛЯБА У НАС ДНЕС:


„Спекулацията с хлебните брашна е страшна, защото може да убие човек. Опасно е, а те си играят със здравето на хората, за да натрупат повече печалба“ – гл.ас. Иван Алексиев, ръководител отдел „Бюро за научно обслужване и маркетинг” в Института по растителни генетични ресурси

ЛЮБОПИТНО И УЖАСЯВАЩО:

1.За медицината като бизнес на големите корпорации.
2.Разболяването на хората – първостепенна задача.

   Цитирам Ники Фогт във връзка с Codex Alimentarius:

   „От застаряващото общество, което се храни нездравословно, поради налаганите в пазарната мрежа продукти и заради задължителните предписания на Кодекс Алиментариус, се печелят утопични суми.“

   „Неправилно хранените деца още от най-ранна възраст масово попадат в центровете за медицинско обслужване поради алергии, затлъстяване, недостиг на витамини, но и с тежки увреждания от генно модифицираните хранителни продукти. В тези заведения се „лекува“ и стерилитет, защото е доказано, че ГМО предизвикват безплодие. Кой и колко от потърпевшите ще се размножават и кои не, се решава в медицинския център.“

   „С напредване на възрастта вредните хранителни продукти създават болни, състарени младежи, вече дорасли за „лечение“ на множествените тумори, които се развиват при нездравословен начин на живот. И, за в бъдеще, ако някой вече е изразходвал от всезнаещата и всичконаблюдаващата държава лимит за здравни разходи, той ще бъде изправен пред опцията на социално договорената ранна кончина.“

   НО (колкото и да опровергая сам себе си) – ако спортуваме усилено, ежедневно и непрестанно, възможностите да усвояваме тестени (и някои вредни) храни, се запазват на високо равнище.

   Показател за това са тибетските и хималайски шерпи, които са в състояние да изядат 2-3-5 кг. юфка (почти две-три кофи) и един килограм биволско масло при среден дневен енергоразход 10-20 000 калории.

   А личното им тегло се запазва в границите… 45-55 до 60 кг.

   КОГАТО ПОДЛАГАМЕ храносмилателната система на ежедневна, почти ежечасна интервенция със захар, захарни деривати, тесто и ГМО пакетирани храни, сухата чревна лигавица се пука (като изсушена пустинна почва) и се възпалява.

Това са хиляди и милиони дупчици и микро-възпаления дълбоко в нас, върху които имунната система работи без почивка. Имунната система не може да обезвреди храната и затова „обезврежда“ тъканите – т.е. своята плът и кръв.

   И ето го началото на автоимунните комплексни заболявания.

   ПРЕДПИСАНИТЕ АНТИБИОТИЦИ, синтетични хормони и пр. допълнително влошават картината с унищожаването на добрите бактерии и изсушаването на чревната лигавица продължава. Пукнатините (на тъканно и молекулярно равнище) се задълбочават и така в кръвотока навлизат необработени, необезопасени и непроверени, уж, хранителни, субстанции.

   Мръсната, пълна с болестотворни интервенти лига от полуразложени псевдо-хранителни боклуци, която обвива червата (при здравия, хранещ се природосъобразно, човек тя има съвсем друг профил), се излива в пукнатините и влошава положението.

   Оттук нататък, вратата е широко отворена за вирусни инфекции, чревни проблеми (ешерихия коли, язви, колити), загуба на бактериална и витаминна флора, отслабена имунна система, автоимунни заболявания, проблеми с кръвта и лимфата, чернодробни проблеми, проблеми с усвояването на захарите и преддиабетни състояния, холестеролни плаки и пр.

   Всъщност, вратата е отворена за какво и кого ли не.

   ЗАБЕЛЕЖКА: Описаният механизъм на разболяване е принципен, но не е изчерпателен.

   КАКЪВ Е ИЗХОДЪТ в посока „Здраве“?

   Просто е.

1. Има хранителни принципи, които са се оформили като такива, в процеса на милионите години живот в дивата природа. Тези принципи включват водата, плодовете и въобще суровите храни на първо място в храненето, като именно редът им на консумиране, води до тъканно здраве.

Преподавам тези принципи на заниманията по йога и въобще на всички тренировки, които водя.

Принципите работят и са валидни за всеки, който реши да научи и да научава повече, да промени начина си на живот, начина си на хранене, да открие у себе си първична енергия и да преосмисли ценностната си ориентация.

(Забележка: Програми (хранителни, двигателни и комплексни), въпроси и съвети – на съобщения)

2. Гладът (като почти задължително състояние) е част от ежедневния хранителен план – ежедневен и периодичен глад. Без включване на глада в личната система на хранене, здрава имунна система (и здраве) не може да съществува.

Невъзможно е.

3. Ежедневното активно движение, спортът, плуването, дълбокото контролирано дишане, ежедневните хигиенни и студови процедури са част от насищането на кръвта и тъканите с кислород, с необходимите газове и баланса по между им.

(снимката е от последните дни – вечерна тренировка при почти нула градуса)

4. Ежедневните минути за медитация, отпускане, за вътрешно и външно мълчание са част от премахването на напрежението, отпускането и възстановяването на тъканите. Има ли добро отпускане – има качествена работа на стомаха и червата.

5. Общуването с другите е част от комплексното единство Аз-Ние-Другите-Околна Действителност-Планета-Космос. Открием ли единството между себе си и Всичко, лесно откриваме (и усещаме) единството Вътре В Себе си. Оттам нататък Начинът на Живот се променя.

   В ПРИРОДАТА няма „права“ и адвокатски увъртания.
   Има единство, взаимопреливане и заедно правене на нещата.

   Идеята за права (в адвокатския смисъл), преди да сме допринесли с нещо за единството, е директно инжектиран канцероген в тъканта на човешките взаимоотношения и в тъканта на времепространството – първата наченка (първият неосъзнат симптом) за раково образувание. Когато вземаме егоистично, задържаме и егоистично стискаме нещо само за себе си, нарушаваме хода на енергията въобще, защото енергията е в неспирно движение.

   Оттам нататък разболяването (обществено или лично) е въпрос на време. Картината на днешния свят – тук, на Земята, е откровено показателна.

   И обратното: Когато даваме, освобождаваме място за нова, жизнена енергия и ставаме част от всемирния кръговрат.

   Това, обаче, се учи – в разговор, в общуване, с пример и насърчаване.

   ЗА ОТГОВОРНОСТТА: Да щракаме с пръсти и да си търсим (само и единствено) кефа, е почти като във вица за онзи, дето искал да има петдесет пениса, за да получава постоянно удоволствие. Помолил господ, получил ги – всичките петдесет, но когато си тръгнал доволен, чул гласа на господ:

   „Ей, момче, ами тестисите кой ще ти ги носи?“

   Казано иначе: Удоволствието – едно на ръка, но някой трябва да носи и…

   Знаете какво.

   В КРАЯ:
   Имаме много, много работа за вършене.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия ви е харесала, може да получавате най-новите публикации директно на имейл. Запишете се като натиснете бутона по-долу! 

*** Нова публикация всяка неделя! ***

Записване от тук >>

 

Вашият коментар