На върха на здравето, така, между другото

Ще четете за:

– моя подход при разглеждане на тематиката
– естествения ред на приемане на храните
– хранителната левкоцитоза (храната – приятел или враг?)
– как да направим храната приятел?
– отново за Световната Конспирация
– слънчевата енергия, която създава и поддържа живота
– слънчевата енергия в храната
– мъртвата храна, отровната остатъчна слуз и болестите
– промяна на навиците
– променете живота си, приятели!

ВЪПРОС: “Емо, защо стандартните диетолози държат плодовете да се ядат в края на храненето, като десерт, а ти препоръчваш да са в началото, преди яденето. Къде е истината?”

ОТГОВОР:
Да се гадае какво евентуално има предвид един стандартен диетолог е безсмислено – питай него.

Когато аз обяснявам, винаги тръгвам от естествената, природна логика на нещата, показвам причините довели до едно или друго, привеждам лесни за проверяване аргументи, стъпвам върху стабилно, завършено образование, използвам многогодишния си опит и заставам с лицето, с достойнството и репутацията си пред всички.

ПЪРВО: РЕД НА ПРИЕМАНЕ

В дивата природа (ако нямаме друга храна), за да залъжем глада, пием вода (от ручеи, рекички, вади, хралупи) и дъвчем растения – треви, ядливи плодове, грудки.

По-често това (водата, растенията) е единственото хранене и си лягаме полу- или съвсем гладни, защото в гората (в джунглата) няма супермаркети, промишленост, селско стопанство и транспортна логистика.


В дивия свят гладът, приятели, другари и другарки е ежедневие, не здравословна приумица.

Храната, всъщност, е лукс и за да си я осигуриш, е необходимо много движение, търпение, познания, енергия, здраве и преценка на ситуацията.

Набавим ли храна (яйца от гнездата, риба, птици, дивеч), тогава наклаждаме огън и приготвяме улова. Освен ако не го ядем суров, което и днес се среща в немалко места по земята.

Това е начинът, по който сме се хранили милиони години.

Милиони по милиони.

Това е обичайният, естественият, природно установен ред на хранене, въз основа на който се е формирала дейността на човешката храносмилателна система, бактериалната флора, функциите и взаимодействието между отделните органи.

Това е начинът, по който са се хранили (и се хранят) хора, попаднали в Реалната Природа и решили да оцелеят, защото са имали волята и силата да се вземат в ръце.

Един простичък въпрос, уж, извън контекста:

Мислите ли, че с този (реален) начин на хранене някой може да качи излишни килограми?

Да вдигне захарта?
Да претовари бъбреците?
И прочие, и прочие, и прочие.

ВТОРО: ХРАНАТА – ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ?

Чували ли сте за “хранителната левкоцитоза“?

Лекарите и “стандартните” диетолози ще ви кажат, че това е нещо нормално… но не е.

Накратко:

След (стандартно, съвременно, претрупано, смесено по невъзможен начин, изпълнено с непрясна, мъртва, убита храна) нахранване с първо, второ и трето, се наблюдава ОГРОМНО увеличаване на левкоцитите (белите кръвни клетки – бойците, които унищожават интервентите), защото…


… защото храната, поета по този начин и ред, предизвиква имунна (защитна) реакция от страна на организма. Казано точно, тялото таксува храната за враг.

Увеличението на левкоцитите е такова, че за известно време след храна кръвната картина наподобява фаза на напреднала левкемия.

И това според стандартната диетология се приема за нормално.

Казано иначе: съвременната диетология и, респ. медицина, приемат за нормално с всяко сядане на масата да противопоставяме организма на Природата, да го подтикваме към състояние на война, да изхабяваме жизнените му сили и да наричаме това…

… да наричаме това “силно хранене”, “зареждане със сили и енергия” и, олеле божкей, “път към здравето“!

Когато, обаче, първо пием вода, после ядем плодове и едва тогава пристъпим към “основното” ястие, гарнирано с прясна зеленчукова салата (без аперитиви, вода по време на хранене и десерт вкрая), хранителната левкоцитоза, ако въобще я има, е толкова малка, толкова нищожна, че…

… че не е необходимо да бъде отбелязвана.


Това са всеизвестни, познати, изследвани научно, доказани практически, лесни за проверка факти, за които обаче не се говори, не се разсъждава, не предизвикват промяна на официалната диетологично-медицинска парадигма (все едно не съществуват) и които в дългосрочен план…

… водят до отлично здраве и контрол в над 80% от всички възможни и известни днес болести.

Включително най-тежките.

ОТНОВО ЗА СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ

Знете ли, че съществува официална (макар и необнародвана) забрана да бъдат използвани и внедрявани:

(А) Работещи патенти за пренос и създаване на енергия (електричество, слънчева енергия, горива от нищото, преодоляване на земната гравитация, енергия от празното пространство), при които ефективността (КПД) надхвърля 20%. Бъдат ли внесени такива, те изчезват в небитието, а често по-нататъшната съдба на създателя им е неизвестна, все едно не е съществувал.

Поинтересувайте се за последните разработки на Никола Тесла и смъртта му.


(Б) Лекарствени прийоми в официалната медицина (комбинация от препарати, от определени лекарства или специфична дозировка), които довеждат до ефективност на излекуването над 20%. Най-пресният пример са високите дози витамин С и дозировката на хлорхидрин при борбата срещу наложената коронавирусна СЗО-измислица – статистическата процентна успеваемост при този подход е 100%, за което свидетелстват хиляди честни лекари по света.

(В) Нетрадиционни профилактични методи (глад, избягване на определени храни, определен тип хранително комбиниране, ред на хранене и пр), които в относително кратък времеви период водят до излекуване, до подобряване на здравния статус, до дълголетие и очевидна жизненост.

Мога да включа цялата азбука и пак ще сме в началото на изброяването, защото примерите за задкулисна, организирана, действаща като спирачка, агентурна преграда, спираща ефикасните методи (във всяка човешка сфера) са навсякъде около нас.

Знаете ли, че изразът “световна конспирация” е измислен и наложен от ЦРУ с цел да бъдат унизени, осмени, подиграни и дискредитирани тези, които съзират очевидната “кофти” връзка между интересите на т. нар. “световен елит”, процесите в света, банковите престъпления, състоянието на човешките маси и контрола върху всяка (еднолична, групова, класова, държавна, пактови сдружения) дейност, която може да разруши и разклати този контрол?

Събитията от последните дни
– активизиране на т.нар. “демократи” в кочината САЩ
– възобновяване на карантинните ограничения в десетки държави
– СЗО, “проблемът” Лукашенко, енергийната независимост на Беларус и “Да помогнем на демокрацията в Беларус”
… би трябвало да избодат очите на тия, които все още имат запазено реалистично смисло-различително асоциативно мислене и преценка.

СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ

Нашият свят е изграден от слънчева енергия, а биологичният живот е възможен само при ежедневното
– приемане (по възможност повече)
– задържане (организмът като фотоклетка)
– разпределяне
– обновяване
– регенериране (възстановяване)
– преразпределяне
… на активна и действена слънчева енергия.

Колкото по-преминала през висока температура е храната, толкова по-лишена е от активна слънчева енергия и толкова по-строго се отнася организмът към нея.

По-строго означава като към враг.


И обратното: колкото по-сурова, колкото по-добре сдъвкана, по-добре ослюнчена и колкото по-спокойно бъде приета храната, толкова по-здрави, толкова по-стройни и толккова по-жизнени сме.

Ето защо, натъпчем ли се директно (без предшестващи вода и плодове) с варена, печена и денатурирана (промишлени хранителни стоки) храна, остатъкът от смъртоносната борба между имунната система и “врагът храна” е…


… килограми лепкава, отвратително миришеща, запушваща всичко, слуз по стомаха и червата.

Разбира се, не отварям дума за отровните, твърди, черни и спечени (или нездраво воднисти) отпадъци в дебелото черво, в което с годините започват много неприятни тъканни промени, които при немалко хора водят до тумори и рак.

ЗА ОТРОВНАТА ОСТАТЪЧНА СЛУЗ

Този налеп действа като найлонова торба върху лицето и носа – задушава всяка жива тъкан.

Ако не се предприемат редовни предшестващи прочистващи действия (вода, плодове, гладуване), в средно- и дългосрочен план слузта
– убива добрите храносмилателни бактерии,
– отнема кислорода в клетките,
– нарушава обмяната,
– предизвиква (доброкачествени и не толкова) мастни натрупвания,
– води до проблеми с лимфата, с “уши, нос, гърло”, подготвя бъдещия диабет, инсулт, инфаркт, глаукома и пр.

Защо е така?

Защото преобладаващото количество мъртва храна е в състояние (по-бавно или по-бързо) да предизвика индукционна тъканна смърт (умиране на хиляди клетки) – лишени от храна, лишени от възможност за самопочистване, самовъзстановяване и буквално – задушени.

Като технически измерим резултат от нелепостите около храненето (незнанието, лошите навици, мързелът, инерцията, слабата воля) се явява храносмилателната левкоцитоза, за която писах – явление, което
– нито е нормално
– нито е естествено
– нито е присъствало винаги в процеса на хранене
… и което няма нищо общо с Живота.

Със смъртта – да.

ЗАПОМНЕТЕ:


С мрънкачи, задушаващи всяка инициатива, оплакващи се окаяници, хранителни псевдо-специалисти с бирени кореми и без грам мускул, безволеви интриганти, дипломирани диетолози с наднормени килограми и човеко-овце без собствено мнение, които тичат подир останалите, е пълно навсякъде.

Не искате да сте в тяхната окаяна действителност, нали?

Забравете за грандиозните заричания, великите плакатни обещания, мъдрите, но всъщност крайно тъпи Фб-статуси и, уж, надъхващите снимки на скромни закуски, нискокалорийни обеди и вечери.

Решете кое ще промените от утре и го направете.

Нека е нещо малко, но важно и от което няма да отстъпите.

След ден-два включете нова малка промяна.

После пак и пак.
В КРАЯ:
Стъпка по стъпка.
После с цели крачки.
Накрая ще тичате.

П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене