Имунна система, анаболни стероиди, здраве – блиц въпроси.

ВЪПРОС №1:Какво е мнението ти за анаболните стероиди, Емо?”

ВЪПРОС №2: “Емо, има ли начини за засилване на имунната система?”

ОТГОВОР: Ако нямаше възможности за усилване на имунната система… живи да ни оплачеш.

АНАБОЛНИТЕ СТЕРОИДИ използват енергията на тялото и ресурсите от храната, за да създават тъкан. Това е възможно на основата на висок прием на белтъци и натрупването на холестерол.

ВИСОКИЯТ ПРИЕМ на белтъци и обмена им, натоварва ненормално черния дроб и бъбреците, защото вкиселеният организъм отделя огромно количество отпадни вещества.

Този медикаментозен подход е допустим при тежки заболявания, когато тялото е загубило голям процент тегло и животоспасяваща мастна тъкан – прим. вътрешни абцеси, пневмонии, катастрофи, изгаряния и пр.

АНАБОЛНИТЕ СТЕРОИДИ в спорта се използват в три направления:

1. Подобряване на кръвно-дихателния обмен: повишени възможности в издържливостта, отскокливостта, моментната и перманентна (продължителна) взривност.

2. Подобряване абсолютната мускулна сила.

3. Увеличаване на мускулната маса.

РАЗБИРА СЕ, има юноши и млади мъже, които не се състезават, но приемат стероиди, за оформят впечатляващо тяло, най-често без много зор.

Болниците бъкат от тях, а немалко вместо релефно тяло, имат прекрасно оформени надгробни плочи в гробищата.

Проблемът е, че постоянно пристигат нови попълнения.

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от поставената (спортна) цел, анаболните стероиди увеличават неимоверно холестеролните натрупвания, което води до ненормална потентност (буквално постоянна ерекция при мъжете) и либидо.

След спиране на анаболите (по определена количествено-времева схема) остават крайно високият риск от инфаркт, инсулт, захарна болест, продължителна или постоянна импотенция при мъжете (всяка година има десетки самоубиства при мъжете поради тази причина) и рак – на кожата, на яйчниците, тестисите и простатата.

Ето защо при спортистите (при културистите почти повсеместно) се наблюдават видими мастни натрупвания – женски гърди при мъжете, увеличен (до ужасяващите 2-3, дори 5 см.) клитор при жените.

КАЗАНО ТОЧНО: На този етап от развитието на човечеството (развитие или регрес?) спортът на национално и световно ниво е невъзможен без анаболни стероиди.

Н-Е-В-Ъ-З-М-О-Ж-Е-Н.
(Надявам се, някои колеги и спортни деятели да не се правят на ощипани и да пишат глупости в коментарите – “не, няма анаболи!” и пр. небивалици)

ИМУННАТА СИСТЕМА е пряко свързана с естествената анаболност в организма. Колкото по-бързи, енергични и бойки са различните видове бели кръвни клетки, толкова по-активна е защитата на организма от микроорганизми, вируси и пр.

Също: по-бързо е зарастването на раните, абцесите или кожните разкъсвания от външна интервенция. Този процес на изграждане на защитна (затваряща, предпазна) тъкан е близък до процеса на регенерация, който наблюдаваме при някои видове в животинския свят.

ПРОБЛЕМЪТ “ВАКСИНИРАНЕ”: Имунната защита е ефикасна, когато болестният причинител влезе (или направи опит) през кожата или някой от естествените отвори на тялото. Там го улавят лепкавите лигавици и сигнализират на отговорните органи, да пратят екип “чистачи”.

Лигавиците и кожата са опасващият крепостта ров, пълен с нечистотии и скрити, подострени колове, които спират и омаломощават противника.

Ваксините, обаче, вдигат противника (с балон, самолет) и го пускат в незнайна доба насред държавата/крепостта – директно в кръвотока. Той се скрива, окопава, маскира се като “свой” и прескача всички защитни имунни етапи, изграждани и отработвани от тялото с хилядолетия.

Имунната защита се паникьосва, защото “врагът е сред нас”, появил се без предизвестие. Не е омаломощен от първичните препятствия, трудно е да бъде открит и разпознат. Настава вътрешна подозрителност, напрежение, самоизяждане и междуособици.

Това нагледно обяснение на сбъркания ваксинен имуно-процес бе дадено в разговор от близък приятел, доцент.

ПРЕДИ ДНИ научих за следния медицински абсурд: Детето на моя позната беше изкарало едра шарка, беше ваксинирано, но по закон се изисквало повторно, поетапно ваксиниране.

Според медицинската наука, веднъж прекарана, едрата шарка не повтаря никога.

На въпроса “Защо, по дяволите, е необходимо пак да тровим детето?”, компетентното, хе, хе, медицинско лице отговорило “За по-сигурно”

Разбира се, истинският отговор е “За пари”.

ЗАСИЛВАНЕТО на имунната система започва от мисленето.

Колкото по-малко знаем за природата, света и вселената, толкова по-уплашени сме от възможна външна интервенция.

За уплашения човек всяко нещо е враг.

Страхът ни затваря (психически и физиологически), прави ни твърди, чупливи и уязвими. Изразходваме повече енергия да се предпазваме, да се ограждаме, да се самоизяждаме, отколкото да се радваме, да сме свободни и да живеем.

ИСКАТЕ СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА И ЗДРАВЕ?

Просто е, като фасул:

– Остави въздуха да обхожда, да обдишва и гали кожата ти: леко, по-леко, най-леко облечени, почти голи (или голи, ако позволяват обстоятелствата), повече движение и повече спорт.

– Остави ходилата да отдават да и попиват направо от земята, от почвата, от тревата, от пясъка, от камъка, от дървото, от водата. Т.е – боси през повечето (възможно) време. Тичай през тревата и не се страхувай от кърлежи и пр. глупости.

– Остави тялото само да реши, кога му е студено – ако е зима, не трябва да мислиш “зима е, значи е студено”. Ами, ако е зима, а е 10-15 градуса? С тежките тюфлеци на гърба ли ще стоиш?

– Свикни да дишаш (само) през носа. Устата не е за дишане и се използва като такава, само при тежки натоварвания и плуване.

– Започвай деня с чаша-две вода, с плодове, гимнастика, леки силови упражнения и плуване. Затова, обаче, е нужен план.

– Яж леко и не се страхувай да пропуснеш хранене – в Природата няма “закуска, обед, вечеря”. Тази измислена трилогия е надстроечна схема, продукт на отдалечаването от действителността на Природата.

– Прочиствай редовно дебелото черво. Активността на дебелото черво зависи от механизма на хранене, водата в организма, от редовността на спорта/движението и от степента на екстровертност в характера. Освен естественото изхвърляне на отпадъците, има очистващи практики – най-леснодостъпната е с английска сол. Поинтересувайте се или ми пишете.

– Балансирай напрежението вечер с движение (тренировка, разходка, поход, скоростен преход) и забрави “излязох скапан от работа”.

– Гладувай редовно по избрана и РАЗУМНА схема.

– Следи внимателно дали не си станал фанатик по дадена тема: хранене, спорт, за или против месото и пр. Фанатикът е ограничен човек, а Природата е безгранична. Не забравяйте, че освен телесно, има и духовно здраве – кел-файда от тъпото ти здраве, ако си се превърнал тесногръд малоумник, неприемащ друго становище.

Физическо здраве без духовно здраве, си е чиста проба болестно състояние.

– Приемай (без прекаляване) месо, риба или птици – редовно или относително редовно. Биологичният живот е триумф на белтъчните структури, а имунната система е организация от бодри, бойни и агресивни белтъчни молекули.

– Интересувай се от народите по земята, изучавай традициите, мисленето им, общуването, обичаите и начина им на хранене – така няма опасност да изпаднеш в заблуждение относно истинските неща, които свързват хората.

Като подсещане, стига.

В КРАЯ:
Много приказки на пазара.
Идете и действайте.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене