Хайде на скандала! или Празни приказки за автоимунните заболявания

(нещата, за които избягваме да говорим или как да наложим една реалност върху друга)

Публикацията е част от тематиката, разгледана на Летен Лагер Кранево 2021


Ще четете за:

– как скача дивата коза над пропастта?
– инстинктите и руските жени-майки през Втората Световна война
– любопитно и изуително за оздравителните възможности
– тренировъчни методи на границата на оцеляването
– предхождащата клинична картина на автоимунните заболявания
– какво, всъщност е автоимунно заболяване?
– емоционално-сексуалната нерегламентирана дейност
– Бехтерев
– множествена склероза
– Хашимото
– реалната наука невинаги е напудрена
– обичайният отворен край


ВЪПРОС: „Емо, малко не ми вързва, как с упражнения и дишане могат да се лекуват автоимунни заболявания, например Хашимото?“

ВЪПРОС: „Мой познат, сравнително млад мъж е с диагноза Бехтерев, Емо. Има ли нещо, което може да се предприеме?“


ОТГОВОР:

Наблюдавали ли сте как планинска коза скача над пропастта?

Никакво колебание, двоумене, никакво показване на уплаха или отказ. Щом е решила, щом другите го правят, скокът е предопределен.

Какво ви казвам, приятели?

В съзнанието на козата (и въобще животните) има пълно сливане на моментното решение с външната реалност. Щом едното е триъгълник (примерно), другото също е триъгълник (не подобен, а еднакъв), пълно припокриване.

Ако животното отстъпи, ако се забави или постави на преоценка необходимостта, ще загуби живота си като храна на хищниците или ще отлети в пропастта.

Това, всъщност, е върховна концентрация (граничеща с дълбока медитация).

При нас, хората може да бъде постигната с тренировки, със специфична умствено-психологическа практика или спонтанно, когато умът е изключен и са впрегнати единствено инстинктите.


ИНСТИНКТИТЕ, приятели, съмишленици, другари и другарки, се отключват, когато човек се бори за живота си, бяга от конкретна ужасяваща опасност или извършва действия в защита на най-близките и мили същества, без които животът му би се обезмислил.

Всички са чували за подвига на група от седем-осем руски жени-майки, които през зимата на Втората Световна война, поради липса на мъже в селото, избутват няколкототонно оръдие по четирийсетградусов обледенен и заснежен склон и стрелят с тежките снаряди в продължение на часове до идването на танковата подкрепа.

Действие, което след войната опитват да повторят (като спортен еквивалент на женския подвиг) със същия брой мъже, на същото място… и не успяват.

Единствената мисъл, която е мотивирала измръзналите, вкочанени, обезумели и освирепели жени е било оцеляването на децата им и (по-общо) на селото.


ЛЮБОПИТНО И ИЗУМИТЕЛНО:

Колко от вас (въпросът е и към приятелите-лекари) знаят, че при цялостно изключване на съзнанието, оздравителните сили (регенерация, нервопроводиост, чувствителност към фини атмосферни влияния, към лъчения, настройка на имунната система и пр.) поемат към нечувани висоти, те. буквално избухват?

Това избухване е заради липсващата затормозяваща опека на мудното, често въртящо се в кръг, комплексирано, невярващо, скептично и поради това възпиращо бистротата на процесите… съзнание.

Случи ли се изключването, силите на тялото заработват в пълен синхрон и ставаме свидетели на (и участници в) неща, неподвластни на обичайното схващане за природата и природните закони, неща.

Говорим за неща, (уж!) необясними от научна гледна точка.

Но пък от научна гледна точка се знае, че ако всичките (близо осемстотин) мускули в тялото се впрегнат да дърпат в обща посока, един човек, без оглед на пола, може да повдигне стотици тонове.

И още:
Ако бъдат издухани/изтрити колебанията, притесненията, страховете, комплексите, прикритостта и двуличието, изсмукващи ежесекундно оздравителните сили, същите тия оздравителни сили избуяват до висоти, в които излекуването и освобождаването от тежки, необратими и нелечими заболявания става за секунди.

Всички знаем за такива случаи.

Защо ли?

Защото тялото е оставено само на себе си и директното му включване към околната среда (необятната енергия, енергийните вихри и лъчения) става по естествено заложени канали, които в ежедневието са…

Ами, просто са запушени от страховит по количество психо-боклук.


ТРЕНИРОВЪЧНИ МЕТОДИ на границата на оцеляването, изключващи (пречистващи) съзнанието:

1) ЗАКАЛИТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ
– ежедневен студен душ,
– редуване на горещ и студен душ,
– обтриване с мокра кърпа,
– тренировка на открито през зимата до изпотяване,
– потапяне или плуване в ледена зимна вода

2) ТРЕНИРОВКИ ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА:
При тях безмисловността е задължително условие (ум, чист като спокойна водна повърхност)

3) СЕРИОЗНО ТРЕНИРОВЪЧНО НАТОВАРВАНЕ за време, извършвано интензивно без почивка (качване по стълби, качване с утежнения, интензивно преодоляване на планински склон в мразовито време, кросфит, подводно плуване без акваланг и т.н.)

4) ДИХАТЕЛНО-МЕДИТАТИВНА ТРЕНИРОВКА при температура около нулата (по подобие на сериозната йога във високопланинските източни манастири)

Възможна е и комбинация от изброените.

Тренировъчната програма в нашия Спортен Център предлага практически занимания по всяка от изброените точки.


МЕЖДУ ДРУГОТО, абсолютно всички автоимунни заболявания имат в предхождащата и съпътстващата си клинична картина (почти) пълен набор от вътрешни микро-възпалителни процеси, храносмилателни увреждания в различна степен и/или начеващи пред-канцерогенни процеси:

– увреждане на червата
– изявени гъбични процеси
– патологичен синтез на алкохол в храносмилането
– многогодишна насложена липса на основни микроелементи и витамини
– начално мастно натрупване и оформяне на туморни обрзувания

И още, и още.

Има десетки официални, научни, медицински изследвания, публикувани в престижни научни списания, но…

Но мега-планетарното престъпление, наречено „ковид-пандемия“ сложи (временен) край на нормалната наука и медицина.

Но, спокойно, приятели:
По целия свят се задвижват процеси, които не могат да бъдат спряни и не само това…

Идва време, в което престъпниците, предизвикали този умишлен ужас (както и подгласните им национални предатели у нас) ще бъдат въдворени, където е необходимо.

Ако оцелеят до въдворяването.


ВМЕТКА

Названието „автоимунни заболявания“ е почти точно, защото отразява психо-профила на диагнозата: борба, самоизяждане и неприемане на самите себе си.

Досущ подобно на гущера, който скъсва опашката си, става друг, спасява се и заживява нов живот.

Човекът иска да представи на хората едно изчистено свое „аз“, но вътрешно съзнава двойнствеността си, тройнствеността и дори многолицевостта си. Някои от тези вътрешни лица изглеждат некрасиви, подвластни на желания, стремежи и копнежи, които по никакъв начин не се вързват с общоприетите разбирания за морал, етика и човешки стойности.

И ето: години преди установяване на заболяването човек се самоизяжда вътрешно до степен, която разрушава храносмилането, като постоянно дава несъзната заповед на клетките си да правят същото.

Т.е. да се бият една с друга и да се самоизяждат.
А кои клетки в тялото умеят това по-добре от имунните?

Оттук до започването на автоимунната борба има по-малко от крачка.


АМИ ЕМОЦИОНАЛНО-СЕКСУАЛНАТА (ИЗВЪНГАБАРИТНА) ДЕЙНОСТ И НОВАТА ЛЮБОВ?

Всъщност, извън непосредствената опасност от смърт и борбата за оцеляване, няма нищо по-силно от секса и любовта, което да преобърне съзнанието и да предизвика естествена равносметка на живота, който водим.

Имам предвид секса и любовта извън казионните, канализирани и (най-често) банализирани отношения.

Нерядко при начална еректилна дисфункция (импотентност в зачатък на относително млада възраст) честните (и истински) мъже-сексолози препоръчват (на четири очи) на пациентите си мъже да опитат с друга (нова, различна, непозната) жена.

И, о, чудо!

Оказва се, че психофизиологията на мъжа е била просто запушена. След което всичко в съпружеския (улегнал) живот тръгва, незнайно защо, как и (хе, хе) откъде… по мед и масло.

За този подход никой не желае да говори, но той е факт.

Факт, който под една или друга форма (нюанс) се появява в живота на всеки (бил той жена или мъж) и ако не бъде предприето действие или безкомпромисно обмисляне, може да се стигне до реални, тежки психо-физиологични увреждания или раздяла с партньора/приятеля/съпруга/съпругата.

Хората не искат да чуват това.

Искат да слушат лаладжийски розови приказни истории за голямата любов, да четат романтични Фб-нелепости и сентенции, изказани от източни псевдо-мъдреци, които никога в живота си не са имали нормални семейни и въобще каквито и да било сексуални отношения.

Е, аз открехвам темата (само леко повдигам завесата), а вие, като големи и разумни хора направете своите изводи.

Ако се имате за Света Вода Ненапита, останете такава и си вЕрвайте.


БЕХТЕРЕВ:

Без многословия:

Имам два случая на това заболяване, като единият е мой съученик.

И при двамата подходих с хранене, специален набор от упражнения с интензивно физическо натоварване и много разговори, които да подтикнат към преоценка на живота и работещи решения занапред.

И в двата случая стабилизирането на състоянието (и неразвитието към по-лошо), както и очевидното подобрение са видими и непроменени в годините.


МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА

Имам един случай от практиката, мъж на трийсетина години.

Започнахме с подготвен комплекс от упражнения, специфично дишане и леки обтривания с хладна мокра кърпа.

След месец променихме храненето.

За близо три години задържахме състоянието непроменено без никакъв срив и отстъпление от здравето.

В един момент семейството отпътува извън България и оттогава не поддържаме връзка.


ХАШИМОТО


Започнах преди доста години с жена (А.Ф.), като периодът за нея се оказа доста… бурен: хранене, тренировки, емоции, въобще пълен набор от всичко.

Днес жената е добре и животът и е съвсем нормален и стойностен.

В последните години огромна част от хората със здравни отклонения са жени с хипо- или хипер- Хашимото. В известен смисъл се превърнахме в профилактичен център на Хашимото.

Казано общо, когато влязат в тренировъчен ритъм, когато настъпи промяна в храненето, когато предприемат активна (емоционална) дейност и работа върху психо-контрола в себе си, огромната част от жените влизат в дългосрочна безмедикаментозна стабилност.

Разбира се, невинаги нещата вървят по план.

Случват си и спадове, най-вече, когато човек се поддаде на унинието и стаените вътрешни страхове. В такива моменти човешката среда при нас в клуба (общество от здрави, навити, весели, усмихнати и задружни хора) е от особена полза и значение.


ПРИЯТЕЛИ,

Не забравяйте, че в една публикация не е възможно да се представят всички възможни методики и подходи, някои от които са щекотливи и трудни за дискутиране, поради (твърде често) психо-интелектуалната неподготвеност на немалко хора.

Красивата фасада на една къща с високи прозорци, бръшлян по стените и гълъби по покрива е за пред хората. Някъде отзад и отдолу има мръсен канал, по който се оттичат… лайната.

Както казваше героят на Дейвид Духовни в „Еволюция“ (когато едно от момичетата се оплаква от миризмата на падналия метеорит): „Науката често мирише, Надин!“

Колко от вас са готови да погледнат безкомпромисно на себе си и своя живот?


В КРАЯ:
Краят, както винаги е отворен, защото даже не сме започнали.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия ви е харесала, може да получавате най-новите публикации директно на имейл. Запишете се като натиснете бутона по-долу! 

Нова публикация всяка неделя!

Записване от тук >>

Вашият коментар