Балонът, наречен "глава"

Балонът, наречен „глава“

Ще четете за:
– неща, за които не се говори
– защо пристигат тежките болести?
– отново за калция и формата на главата
– камъните падат
– в какво вярвате, приятели?

ВЪПРОС:
„Забелязала съм, че с годините лицето и въобще главата на човек се променя, сякаш някой я надува отвътре. Защо се получава така, Емо?“

ВЪПРОС:
„Емо, в едно сериозно научно списание говореха за новооткритата дренажна система на мозъка и въобще на главата. Това така ли е и защо досега не се е знаело, че я има?“

ВЪПРОС:
„… и въпросът ми е дали има връзка между откритата наскоро дренажна система на мозъка и тежките заболявания Алцхаймер, Паркинсон и старческата деменция?“


ОТГОВОР:

Връзката между промяната във формата (първоначалната) на главата и споменатите тежки болести, вкл. и различните форми на инсулт, е директна.

Онова, за което никой не говори (защото и лекарите го считат за нормално) е, че с напредване на възрастта се променя (удебелява, втвърдява, изсушава, обезкръвява) кожата по темето, задната и страничните части на шията, което…

Което отново се приема за нормално, но то, всъщност, е патология.


ЗАЩО СТАВА ТАКА?

1) НА ПЪРВО място е физическата застоялост.

При нея започва усилено отделяне на калций от костите (вкл. при мъжете) и този калций запушва абсолютно всичко, през което преминава: кръвоносни съдове, жлезисти каналчета, лимфни канали, лимфни възли.

Отлагането на калциеви соли облепва и втвърдява нервните връзки, а това води до изкривяване на нервните сигнали или препращането им в съвсем друга посока.

Можем да оприличим последното на дете, което си играе на стрелочник. Без да съзнава, то натиска безразборно копчетата за промяна в посоката на жп. линиите и влаковете поемат в невъзможни за проследяване и прогнозиране неизвестни посоки.

Надявам се, да виждате директната връзка със старческата деменция, Алцхаймер и пр.

2) НА ВТОРО МЯСТО е липсата на адекватно хранене.
Имам предвид масираното тъпчене с животински продукти (месо, мляко, масло, мас), включването на неимоверни количества сол и захар, както и с безумното смесване на абсолютно несъвместими продукти.

Това повишава холестерола, който запушва не само кръвоносната, но и лимфната система. Налягането в главата постепенно се повишава, защото няма адекватно оттичане на течностите и абсолютно недостатъчно отвеждане на отпадъците.

Страничен ефект от липсата на оттичане на отпадъците, са глаукомата, запушването на ушните канали, спукване на тъпанчетата, синузита и образуването на тумори в мозъка.

3) НА ТРЕТО МЯСТО е липсата на редовни, ежедневни упражнения за гъвкавост на шията, раменно-тилния дял и високата област на гръбначния стълб.

Без упражнения за гъвкавост, плътта (вкл. кръвопреносната и лимфната мрежа) остават в застой, а това води до наслагване (наблъскване, буквално импрегниране) на всевъзможни отпадъчни продукти и отрови в междуклетъчното пространство, но…

Но и отравяне на самите клетки.

Оттук тръгват причините за появата на различни удебелявания, брадавици, бенки (които с възрастта прерастват в старчески петна), папиломи и всевъзможни кожни образувания, чиито причини обаче…

Чиито причини се крият в лакомията и липсата на адекватен начин на живот и спорт.

4) НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО е липсата на достатъчно питейна вода и алкализиращи храни (пресни плодове на гладно и сурови зеленчуци с основното блюдо).

Алкалната тъканна реакция показва, че физиологичните течности са бистри, бързи и действени. Кожата (вкл. тази на главата) е свежа, възстановява се навреме и подпомага цялостното оттичане на отпадъците от вътречерепното пространство.

Това държи мозъчното налягане в нормални граници, очното налягане също и предотвратява възникване на предпоставки за инсулт и глаукома.

5) НА ПЕТО МЯСТО е нередовното изхождане.
Има старо, забравено и неприятно звучащо за повечето хора, правило, идващо от древността: „има ли лайна долу, има лайна и горе“

С други думи, почти пълно припокриване с Херметическата сентенция „Каквото долу, такова и горе“

Накратко:
Венозният кръвоток поема нечистотиите от дебелото черво, върти ги из тялото, една част минават през черния дроб за обезвреждане, но огромният обем от тях отравят абсолютно всяка тъкан, орган и клетка.

Най-лошото е, че кръвта ги довежда до главата, но отвеждането им оттам е проблематично, да не кажа „почти невъзможно“.

И не се надявайте на прехвалената „кръвно-мозъчна бариера“. Тежките метали и почти всички трупни отрови (в съединения с други вещества) намират лесен начин да я преминат и да се настанят трайно горе.

Честото главоболие в над 95% от случаите се дължи именно на това, но…

Но това е само началото, в млада възраст.
В напреднала възраст всички тумори, ракови образувания и пр. се дължат на лошото хранене, липсата на чиста питейна вода, липсата на глад, липсата на движение, липсата на дълбоко дишане и лошата хигиена.

Именно: лошата хигиена.
Къде?

Ами… там, долу.

6) НА ШЕСТО МЯСТО е липсата на редовно гладуване като част от общия начин на живот.

И, не, не говоря за фастинг и прочие латино- и англосаксонски глупости. Ние, приятели, живеем на Балканите и, ако някой е забравил, се наричаме българи.

Българите, освен че сме един от най-древните народи, имаме и изключително богата традиция в естественото поддържане на здравето и дълголетието.

Не се вързвайте на пораженчески и безнадеждни внушения (ами то, вече нищо не можем да направим, всичко е изгубено и пр.). Огромна част от тази умишлено насаждана и просмукана чернота идва от Запад, от внедрени емисари, от пропагандни НПО-та, платени медии и реклами.

Който иска и има акъл в главата, намалява храната.
Който разбира, включва гладни паузи и гладни дни в седмичната си програма.

Който търси, пита, слуша, задава въпроси, разговаря, отива на крака при знаещите (както съм правил аз някога) и така променя себе си и помага на близките.

Който има национално самосъзнание, изучава традициите, прилага ги, живее скромно, без лакомия, без лежане по диваните и най-важното: разнася знанието навсякъде, където има желаещи да чуят, да научат и да тръгнат по нов път.

7) НА СЕДМО МЯСТО е редовната липса на контакт (докосване, енергообмен, общуване) на босото ходило със земята и постоянно пре-навлеченото тяло.

Нашият организъм е досущ доменна пещ, ако сте чували за нея.
Отгоре сипваме, отдолу изпразваме.

Ако липсва редовният контакт на босото ходило със земята (това освобождава натрупаната негативна енергия), напрежението се връща в главата и след време създава чисто физически предпоставки за болест.


ОТНОВО ЗА КАЛЦИЯ И ФОРМАТА НА ГЛАВАТА

С течение на годините (ако не предприемем сериозни мерки), калциевите съединения се отлагат навсякъде:

– нарушават кръвообращението
– запушват фините вътрешни рецептори
– нарушават обмяната
– запушват порите на кожата и тя става бяла и безкръвна
– запушват кръвоносната система и нарушават кръвообращението
– отлагат се в меките тъкани
– отлагат се отново в костите, като нарушават формата и структурата им

Вижте последното: отлагат се отново (вторично) в костите и нарушават формата и структурата им.

С годините безотточността на процесите в главата води (буквално) до наблъскване на калций в черепните кости и това променя природно заложените и генетичните им параметри.

Променя се местоположението на зъбите, захапката, овалът на лицето, общата форма на скулите и пр. Това се случва най-вече, поради липса на активно движение/спорт, неадекватно хранене, липса на достатъчно вода и липса на глад.

Липсата на глад е особено важна предпоставка за (кофти) промени, защото именно по време на глад организмът възстановява генетиката и се освобождава от отпадъчните продукти.


КАМЪНИТЕ ПАДАТ

Преди да започенем да мислим как да сме здрави и да не губим калций, е необходимо да решим що за хора сме.

Калцият (като основна съставка на костите) е част от нашия духовно-физически „документ“ за идентификация. Т.е. нашия човешки Паспорт.

Ако „веруюто“ ни е да лежим, да ядем, да пием, да пушим и така „да живеем сто години“, тялото ще отговори именно на това: ще се превръщаме във видим израз на лежащия, недвижещия се, на болния човек, лишен от кости и гръбнак, просто защото не му трябват.

На такъв човек кръвообращение не му е необходимо.
Не му е необходима жизнена кожа, не се нуждае от пропорционално тяло и не се нуждае от здраве.

На такъв човек камъните постоянно му се стоварват върху главата, а болестите са негов спътник.

Обратно:
Мисълта, че сме част от всеобщото движение, че сме късче неспирна светлина, че от нас зависи много, че е необходимо да сме в подкрепа на слабите и онеправданите, че хората ни гледат, възхищават се и тръгват подир нас, изисква да се храним разумно, да сме в движение и да тренираме.

Превръщаме се във видим израз на нашето, лично, човешко разбиране за Вселената и Битието.


В КРАЯ:
В какво вярвате, приятели?
Как виждате бъдещето?
Действате ли, за да го постигнете?
Кого обичате?

 


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия ви е харесала, може да получавате най-новите публикации директно на имейл. Запишете се като натиснете бутона по-долу! 

Нова публикация всяка неделя!

Записване от тук >>

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене