Скритите белези на бъдещите тежки болести

ВЪПРОС:
“Емо, има ли начин да открием предварително, че може да заболеем от нещо тежко? Как да разберем, че е време да вземем мерки за да се предпазим?”

ВЪПРОС:
“Баща ми получи изненадващ инфаркт на четирийсет и осем и почина, Емо. Не беше пълен, по-скоро слаб, но пушеше.”

ВЪПРОС:
“Какво можеш да кажеш за предпазването от рак, Емо? Баба ми си отиде от рак, леля ми почина от рак, майка ми също има рак на едната гърда и се страхувам, че ме чака същото.”ОТГОВОР:
Приятели, съмишленици, другари и другарки!

Десетки години съм спортист, състезател, играещ треньор, треньор и също така десетки години се занимавам с лечение на и предпазване от болести, с поддържане на отлична физическа форма, на отлично здраве и:

Никога,
Никога,
Абсолютно никога…

Не съм видял каквато и да е болест (от най-леките и безобидни до смъртоносните), която да е възникнала без продължително предварително наслагване на множество причини, които обаче…

Които обаче остават скрити, невидими и буквално несъществуващи както за човека, който се е разболял, така и за медицината… за съжаление.

Доста време преди да си отиде журналистът Димитър Цонев, бях казал в разговор с хора от клуба, че този човек не е здрав и ако не вземе мерки, го чака изненадващо бъдеще.

И… изненадващото бъдеще се прояви, съвсем изненадващо за всички, освен за мен.

Ама бил тренирал, ама всеки ден играел тенис на корт, ама няколко пъти в седмицата плувал и ходел по планините, ама не бил дебел, бил висок и строен и прочие, и прочие. За мен признаците, че нещата не са наред бяха повече от очевидни и, разбира се, бях прав.

Природата никога не лъже и отчетливо показва какво предстои… за този, който се вслушва в нея.

Имам публикация за това.


ПЪРВИЯТ ОСНОВЕН ПРИЗНАК
Това е наднорменото тегло: от най-безобидните три-четири до смазващите двайсет, трийсет, четирийсет и повече килограма, които…

Ако не знаете какво са, примерно, двайсет килограма отгоре, елате в Залата, ще ви вържа на гърба диск от двайсет килограма и ходете по цял ден с него.

С него качвайте етажите, с него сядайте и ставайте от масата, с него отивайте в тоалетната, с него носете пазарски чанти, с него правете походи в планината, с него танцувайте и пр.

Когато вземете диска в ръце, разбирате колко е страшно.

Страшни са дори (мижавите) десет килограма, защото едно е да ги задържите за минута, а съвсем друго е да се мъкнете навсякъде с тях.

Знаете ли, приятели, че с всеки два наднормени килограма обмяната на веществата (метаболизмът) спада с няколко степени, кръвообращението също понижава интензитета си и започва бавно, но сигурно затлачване на всички физиологични функции?

Знаете ли, че с всеки два наднормени килограма започва игра и промяна в показателите на

кръвната захар
холестерола и холестеролните отлагания
– кръвното налягане
– хормоналната система
– кръвните стойности
– кислородния обмен
– калциевият обмен и костна загуба на калций
– натрупването на пикочна киселина
– влошаването на функциите на стомаха и червата

Това дотук стига ли ви?

Ако тръгнем по изброените (само по изброените няколко, а те са десетки) показатели и ги развием напред във времето, ще стигнем до явни, недвусмислени и вече очевидни предпоставки за

инфаркт и инсулт (холестерол, захар, липса на кислород и пр.)

диабет (захар, холестерол, липса на кислород и пр.)

подагра, тежки бъбречни проблеми (задръжка на урина и отпадъчни течности, калциев обмен, холестерол, понижен интензитет на кръвта и пр.)

– кисти, тумори, рак (понижен кислород, понижена функция на стомаха и червата, хормонални изменения и пр.)

И в зависимост от вашите генетични предпоставки, ако не нормализирате теглото си, Винаги и Задължително ще отключите (уж, неочаквана) болест, дошла, уж, незнайно откъде.

Изводът е разбираем за всички:
Три до пет пъти в седмицата на кантара (сутрин след ставане) и ако има промяна дори с няколкостотин грама нагоре…

Веднага!
Начаса!
На момента!
Немедлено!

Променете хранителния си план, като орежете всичко от рода на хляба, картофите, ориза, пиците, спагетите, макароните, дори фидето, супите, ястията тип “яхния”, десертите, алкохола и пр.

Въвеждате един гладен ден (гладният ден в седмицата е част от хилядолетните български традиции и спрете с тия измишльотини от типа “фастинг”, “интервални гладувания” и пр.) и увеличавате количеството на дневната питейна вода.

Разбира се, има още множество мерки, но това до тук е достатъчно да ви накара да се замислите.

Замислите ли се, на прав път сте, защото градивният размисъл води до градивно действие и промяна в начина на живот.


ВТОРИЯТ ОСНОВЕН ПРИЗНАК
Това са всички ония симтоми, които включваме в общото понятие “настинки”: температури, отхрачване, кашлица, хрипове, запушен нос, зачервено гърло, подути сливици, ангини, синузити, хрема, (сезонни, хе, хе!) вирусни инфекции, измислицата ковид, всички измислици под името “грип“, бронхити, пневмонии, бронхопневмонии и пр, и пр.

Списъкът с небивалици няма край.

Всичко изброено, приятели, е комплексна физиологична реакция (именно: реакция, а не болест!) от шест неща, като и шестте са под наш контрол:

1) Начинът на хранене
2) Работата на стомаха и червата
3) Питейната вода в ежедневието
4) Гладуването
5) Студово-дихателните процедури в ежедневието
6) Активно движение и спорт

Но, запомнете:
Именно от несъобразяването с всичките шест фактора, се създават предпоставки лошите последствия да се срещнат (като фокус на лупа) и да поставят едновременно (болестно) ударение (основното място, откъдето тръгват несгодите) в…

Да?

Ами… в дебелото черво.

Бърз поглед:
– кофти храна и проблеми (следва задържане, тежки отрови там долу)
– неправилно смесване на храните (следва задържане и отрови там долу)
– непиене на вода (следва задържане и проблеми там долу)
– негладуване (следва претрупване с отровни отпадъци там долу)
– липса на студово-дихателни процедури (следва слабо кръвообращение и абсолютна мръсотия… там долу)
– липса на активно движение (следва смачкана обмяна на веществата и задържане там долу)

Виждате ли, приятели, колко е просто?
Защото, ако съчетаем промяната в шестте причини (които са под наш контрол), ние…

Ние преставаме да правим каквито и да било настинки, повишаване на температурата, грипове, ангини, пневмонии и… последният да затвори вратата.

Накратко:
Почти 100% от обичайните вдигания на температурата имат за основен източник Мръсния Ядрен Реактор Там Долу (дебелото черво).

Ако не сме навлезли в най-тежката фаза (на настинка, бронхит, грип и пр.) и установим/хванем проблема Още В Началото, една голяма клизма и ден-два глад (почти в 100%) решават ситуацията, но…

Но за момента.

Ако искате дългосрочно здраве, променете… Вече Знаете Кои Неща.


ПРОБЛЕМЪТ “НАСТИНКИ/ГРИПОВЕ/ПНЕВМОНИИ” В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН

Проблемът е Постепенна Липса На Здраве След Четирийсетте.

Отворете мръсен казан за боклук, неизхвърлян от седмица.
Освен боклука, долу на дъното ще откриете лигава, разложена, крайно вмирисана маса, която не подлежи на описание.

Е, сега чуйте:
При несъобразяване с изброените шест точки, долу, в дебелото черво не само е Абсолютно Същото, но…

Но с течение на времето тъканите се хранят все по-лошо, кислородът е все по-липсващ (и при наличие на алкохол и цигари, но често и без тях) започват да се оформят агресивни колонии от свирепи гладни клетки, които убиват и изяждат всичко наоколо.

Когато унищожат мястото, се разрастват и обхващат все по-нови и нови участъци.

Това, приятели, наричаме рак.

Хайде сега се върнете назад в годините и пребройте сезонните отклонения, свързани с лошо храносмилане, повръщане, запичания, неизхождания, кофти усещания там долу и пр.

Разбира се, отново да сме наясно: дали ще направите рак, колит или болест на Крон, примерно, зависи от генетичните предразположения, които носите.

Но, че ще стигнете до тежки проблеми след четирийсетте (бавно и незабележимо) е по-сигурно от утрешния изгрев.


ТРЕТИ ОСНОВЕН ПРИЗНАК
Затворете едното око, приятели и огледайте кожната повърхност на клепача.

До към трийсетте, дори четирийсетте по-често промени няма, но…

Но след тази разтеглива възраст (често и много по-рано) се наблюдават мастни, жълтеникави точици, които в началото са малки и незабележими. С напредване на годините стават по-големи и вече неприятно видими, дори за околните.

Това, приятели, са (колкото и неприятно да звучи):

– разложени, гранясали мазнини, видоизменени канцерогенни белтъци и отрови, довлечени до тук от… гробищния ужас в дебелото черво.

– неусвоените мазнини от обърканото ви хранене, с които черния дроб и имунната система не са се справили и са се видели в чудо къде да ги стоварят

И още, и още.
Причините са толкова много, че спирам до тук.
Само напомням, за кой ли път, че ако не вземете сериозни мерки, ще стигнете на тежки, носещи смърт, болести.

И си задайте близкия до ума въпрос:
“След като тялото може да довлече до очите всичката тая неизхвърлена отровна маса, а както знаем очите са преддверие на мозъка, то тогава… какво се случва в мозъка? И дали ще бъдем с акъла си още дълго време?”

Хайде сега, again, се върнете назад в годините и вижте софрите, алкохола, преяждането, няколкочасовите пиршества и разпускането на коланите, цигарите, десертите, купищата смесици от различни меса, млечни, захар и пр.

Сигурно цял стадион с трибуните няма да побере изяденото и изпитото.


ЧЕТВЪРТИ ОСНОВЕН ПРИЗНАК
Изкачете се по стълбите до четвъртия (или петия) етаж със стегнато, но небързо темпо.

До третия е сериозен компромис.

Задъхахте ли се сериозно?
Ако сте на възраст под осемдесет и две-три години (не, не се шегувам!), значи лека полека (или пък на спринт) вътре във вас системите се затлачват до момента, в който…

В който ще направите инфаркт, инсулт, кръвоизлив в дробовете или където и да е. Ударението тук е върху инфаркт и инсулт, но са възможни всякакви по-леки или по-тежки варианти и проблеми.

Решението е (за кой ли път): промяна в храненето, увеличаване на питейната вода на гладно, пресни плодове и зеленчуци два-три пъти на ден, гладен ден в седмицата и, за кой ли път, ежедневни студово-дихателни процедури.

Нищо ново под слънцето, но пък всичко старо и древно работи на 100%.

Дори 110% и нагоре.


МЕЖДИННО

Публикацията става твърде дълга и затова просто ще изброя:

– отпусната гуша (бъдещ инфаркт, проблеми с простатата)
– пожълели очи (инфаркт, инсулт, глаукома, деменция, Алцхаймер и пр.)
– отпуснати краища на устата и прорязана гънка, отиваща към челюстите (проблеми със сърцето, със захарта, с калция, с лимфата и пр.)
– проблеми със слуха (вътрешни запушвания на всички физиологични нива и възможни диабет, проблеми със сърцето, с мозъка, с паметта, с бъбреците и пр.)

Разбира се, един симптом може да е знак за десетки различни проблеми в зависимост от генетичните предразположения, като отключващите причини са едни и същи, откакто свят светува:

Начинът на хранене.
Липсата на достатъчно пресни полодове, зеленчуци и питейна вода на гладно.
Липса на гладни дни.
Липса на достатъчно активно движение.
Липса на студово-дихателни процедури.


НАЙ-ВАЖНОТО:
Това е нашият светоглед, приятели и взаимосвързаният с него наш характер.

Ако натискаме една стена, ние я уплътняваме, макар и малко.

Ако сме агресивни спрямо хората, спрямо животните, спрямо Природата, ако съжденията ни са крайни и разрушителни, ако вътрешно сме раздирани от непреодолими противоречия, ако създаваме раздори и разделения, ако предаваме приятелите и каузата, ако на нашата дума никой не вярва…

Ние постоянно “натискаме” агресивно пространствено-времевия континуум и тъй като той е Непреодолим И Немислимо Могъщ, лошата енергия се връща към нас и ни пробива.

Пробивите са малки, уж, неосезаеми, но с годините се наслагват, уплътняват и предизикват необратими болестни пробойни в нас – физиологически, психически и ментални.

Какво ви казвам ли?
Накратко: вършете добри дела.
Също както в приказките.


В КРАЯ:
Животът е вълшебна приказка, която пишем самите ние.
Толкова е простичко, че и децата ще го разберат.
А ние, големите?


П.П: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене