Бенките, кожата, вътрешните органи – Опасни връзки (не по Шодерло дьо Лакло)

   ВЪПРОС: „Емо, всяка зима правя обриви и забелязвам, че ми се увеличават бенките по лицето, шията и раменете. На какво се дължи това и опасно ли е?“

   ОТГОВОР:
   Веднъж слушах, ъ-ъ, лекция на една инструкторка по йога за: духовност, еволюция на астралните тела, различните материални планове, кармичните наслоявания, чакрите, звездните знаци, астрологичните прогнози и-и-и… последният да затвори вратата.

   Тя увери слушателите си (мен не, трудно ми увира главата), че бенките са наследство от времето на атлантите, когато гравитацията се изменила, слънцата от три, станали две (третото се продънило вдън земя), въздухът станал друг и, тия (атлантите, де) трудно се приспособили, затуй цялата им кожа се покрила с петна.

   С бенки, един вид.

   От приказките на отвеяната женица излизаше, че който има повече бенки, си е жив атлант и голямата (му) духовност буквално избива през кожата.

   А у нас, простите селяни, дето сме без бенки – ни духовност, ни извисяване, ни еволюция.

   В последните години, във времената на масова простотия, безпросветност, сриваща се интелигентност, неумение за човешко общуване и загуба на здрав разум, хората, вярващи в подобни глупости, съвсем не са малко.

   ОЩЕ ПРЕЗ 19-ти век, немският (от френски произход) природолечител Луи Куне открива, че с редовни, специфични масажи и промяна в начина на хранене, се лекуват по-голямата част от познатите болести, а кожните (обриви, акнета, язви, циреи и пр.) си отиват безпроблемно.

   Нашият Петър Димков му отдава особена почит.

   Разбира се, Луи Куне не е първооткривател, а се опира на стари ръкописи от след-римско време, в които за масажите с топла и хладка вода се казва, че идат от дълбока древност и са били един от начините за сериозен подход към болестите.

   Най-интересното е, че Луи Куне доразвива методиката и успява да лекува скорострелно дребна и едра шарка, както и крайно заразни, смъртоносни болести като сифилис и холера.

   ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНОТО при Луи Куне е, че методиката му е здрав, силен, здравословен шут по лимфотока – повишава го до степен лимфата да си съперничи по скорост с кръвотока.

   Масажите са хладно-студени (което си е живо закаляване), включват се парни бани с контрастно обливане със студена вода, утринна гимнастика, разходки на чист въздух и, разбира се, драстична корекция в храненето.

   Човекът (Луи) просто е бил надскочил времето си.

   ВСЪЩНОСТ, кожните обриви, отделни пъпки, сърбежи и бенкообразуване, са най-добрите индикатори за:

   1. Качеството на стомашно-чревната дейност.
   2. Чистотата на стомашно-чревния тракт.
   3. Добрата бактериална флора на червата или липсата и.
   4. Състоянието на лимфната система.
   5. Състоянието на имунната система.
   6. Начина ни на хранене.
   7. Спортуваме ли или само приказваме.

   Ще спра до тук, защото иначе… няма спиране.

   ДОБРАТА СТОМАШНО-ЧРЕВНА дейност води до бързо смилане, усвояване и разпределяне на храната.

   Добре сдъвканата, разумно подбрана и малка по количество храна, не оставя неусвоени и гниещи парчета, които да отравят кръвта, да затлачват лигавиците, да привличат външни инфекциозни агенти и да съсипват имунната система.

   КОГАТО УСВОЯВАНЕТО е на ниво, лимфата е бърза, бистра и лимфните възли (които са част от имунната система) са спокойни.

   При проблем с усвояването на храната, лимфната течност се сгъстява, скоростта пада, натрупването на болестворни агенти се увеличава, възлите се препълват с бели кръвни телца (воини), които опитват да обезвредят гнилото блато.

   Голяма част от вирусите и белите кръвни телца измират, като организмът ги пренасочва за изхвърляне през кожата. Започва натрупване на смърт (буквално) и това създава зачервени, заразени участъци – пъпки, циреи, рани, обриви.

   Казано точно: Образуването на всяка една бенка започва в стомаха и червата, минава през лимфната система, тютюнопушенето, нефтените мазила за кожа и завършва с реакцията на организма спрямо слънчевата светлина.

   Или липсата на такава.

   БЕНКИТЕ са неутрализирани отровни вещества, които (за момента) са безопасни. Сравнението с ръждата при желязото е много удачна – малките петънца ръжда не са опасност, но с времето се увеличават, съединяват се в цели участъци, нарушават структурата на метала и накрая конструкцията се пречупва.

   КОГАТО ХРАНИТЕЛНИЯТ РЕЖИМ изобилства с мъртва храна, без достатъчно вода, плодове и зеленчуци, без гладни дни или гладни периоди в някои от дните на седмицата, тогава се натрупват причини за бенко-образуване.

   Лошият ключ, който отключва процеса на образуване на бенки се явява не слънцето, а липсата му или съчетанието „хранителен режим+кожни мазила+пушене+слънце+генетична предразположеност„.

   Без изброените (други) предпоставки, само по себе си слънцето не е проблем, освен че бялата кожа изгаря по-бързо.

   В КОНТЕКСТА на горното, зимата е „кофти“ сезон за натрупване на предпоставки за бенки и тежки болести – липса на слънчево излагане, прекалено навличане, хранене с мъртва храна, недостатъчно питейна вода, но много алкохол, тютюнопушене, липса на плодове, застоялост – всичко накуп.

   РАКЪТ НА КОЖАТА, всъщност започва, когато редовно поддържаме висок киселинен общ профил (под 6.8).

   Не е възможен рак при РН 7.1-7.2 или нагоре.

   ВИСОКАТА (ОБЩА) КИСЕЛИННОСТ (под 6.9-6.8) говори за крайно нисък имунитет, а това се получава, когато имунната система редовно се използва за обезвреждане на отровите, получени при разграждане на храната.

Общо погледнато, всички комбинации на основата на:
– месо-мляко-сладко
– риба-мляко-сладко
– „аперитив-първо-второ-трето-четвърто“

   …както и пържените, пакетираните храни, храните от заведенията за бързо хранене, напитките тип „кока-кола“, както и тютюнопушенето (разбира се и наркотиците) винаги са гигантска крачка към бъдещи проблеми в посока тумори и рак.

   СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ не спи: През (вече) далечните 1983-84 г. Американската Асоциация на лекарите, предприема мащабно проучване, подкрепено с лабораторни химико-биологични изследвания.

   Изследването (разпростряно в почти три години) показва недвусмислено, че слънчевите лъчи променят микро-киселинната среда в бенките (РН пада под 6.8-6.7 – наченки на рак), ако:

1. Човекът пуши редовно
2. Употребява редовно слънцезащитни фактори. Ако не знаете, слънцезащитните кремове се правят на основата на петролни продукти.
3. В храната (редовно) липсват сурови плодове и зеленчуци.
4. Човек се храни с много месо, млечни продукти и захар.
5. Липсва активно изпотяване и студово-закалителни процедури.

   Един от изводите е, че повърхностният кожен слой реагира различно на слънчевите лъчи, в зависимост от:

– механизма на хранене
– тютюнопушене (да или не)
– слънцезащитни фактори (да или не)

   Тъй като резултатите са твърде съкрушителни за тютюневата, хранително-вкусовата, фармацевтично-козметичната индустрия, медицинската фармацевтика и мега-мафията около рако-лечението, данните биват оповестени на малка, подбрана професионало, група.

   Но…

   Както е в истинския свят на The Great USA (и в шпионските им филми), три дни след микро-оповестяването, шефът на екипа изчезва безследно, екипът лекари е разтурен (впоследствие двама са убити), а резултатите…

   Официалните, подробни, съвестно обработени резултати НИКОГА не виждат бял свят.

   Извън това, кампанията на Сдружението на Фармацевтичните корпорации, под егидата на (?!) ООН за превенция на рака на кожата проведена в Централна Африка през деветдесетте години на ХХ в, завърши с увеличаване на този тип рак сред местното население с цели… петнайсет пъти.

   Говорим за САЩ.

   Държавата без история, основана на кръвопролития, убийствени подлости спрямо местното индианско население (сто милиона индианци в небитието), държавата която до преди четирийсетина години бесеше негрите по дърветата, държавата, която изпозастреля сума свои президенти, а други гърмя безуспешно, държавата, която се бърка във всичко и навсякъде по Земята, подкупва и убива журналисти, местни държавници, разпалва войни (на принципа на пръдливеца – „не аз, друг пръдна“) и има наглостта да ни учи…

   Нас?
   Българите???…

   На какво, бе?

   Ами… на демокрация.

   ВСИЧКИ СА ВИЖДАЛИ, как тъмният чай изсветлява, когато в него изцедим лимон.

   Най-добрият начин да ударим здравословен шут по лимфната система (което е и шут по имунитета) и да я изстреляме в космоса, е да прекараме един ден от седмицата на открито, в поход, в спортни натоварвания на чист въздух, като приемаме само чай с лимон и – по желание – с лъжица мед.

   (снимката е достатъчно показателна)

   Ако това е начинът, по който започваме почивните утрини, болестите постепенно отстъпват, кожата става румена, бенките изсветляват и изчезват (без тези по рождение), а ние сме винаги пълни с енергия и настроение.

   И ако още имате чудения, помнете, че дължим това… на децата си.

   ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ЗАКАЛЯВАНЕТО: Нашето тяло много бързо показва, кога трябва да е по-леко облечено. Не да ходим голи или леко облечени за да се фукаме и да избиваме комплекси, а да се вслушваме в тялото.

   Температурата на снимката е -8, но ходът е бърз, с голяма денивелация и в един момент започва изпотяване. В такъв момент е най-добре е да започнем да олекотяваме тялото, за да му помогнем да възстанови температурата си.

   Няма нищо опасно, когато сме загрети, да махнем от себе си повечето дрехи – така организмът сам решава, как да използва енергията си и засилва имунната ситема..

   ПОВЕЧЕТО ХОРА са твърде инертни, твърде страхливи, мързеливи, безотговорни или твърде неуки (ако си потен и се съблечеш, ще настинеш – върхът на тъпотията!).

   Ужасяващо е (ако питате мен, направо е подсъдно!), да гледаме майки, които обожават да навличат децата си и да ги увиват с няколко ката дрехи, шалове, качулки, шапки, шал през устата и да ги снимат – според тях, като връх на красотата и поантата на майчината обич.

   Единственото, което тези жени (понякога и мъже) правят, е да объркват детския организъм, да изличават въобще волевите процеси, да сриват имунитета и да разглезват детето.

   И нещо, което е леко извън темата: знаете ли, че за изграждане, поддържане и повишаване на имунитета, децата (и възрастните) се нуждаят от редовен досег с живата природа и… микробите.

   Именно: досег с микробите. Ежедневен, ежечасен, ежеминутен.

   Колкото по-често сме по-голи, толкова по-лесно е това.

   ЗА МЕН И ДЪЩЕРЯ МИ: Когато тя беше на шест-седем-осем, излизахме в студените зимни утрини (говорим за 04:30-06:00 ч), качвах я на рамката на бегача и тръгвахме да лепим рекламни плакати за клуба.

   Жужащи улични лампи, студ, баща и дъщеря на колело. Тя развиваше плакатите на земята, аз мажех липилото и поставях плаката на избраното място.

   Ако сте чели „Без дом“ (Хектор Мало), представата е мното близка.

   Температурата често беше към -8, -10, ръцете ни измръзваха, но когато свършехме плакатите, отивахме в морската градина, бягахме и загряти, посрещахме изгрева.

   В най-студените и бурни зимни нощи след 00:00 ч. отивахме на вълнолома, където със страшен тътен се разбиваха огромни и опасни вълни. Всичко беше покрито с тонове лед, а температурите падаха под -10, -12. Обичахме да гледаме вълните, да отидем още по-напред, почти до границата на разбиване и да се дръпнем миг преди черната водна маса да се стовари върху нас.

Не забравяйте: Всичко това (за мен), след пълен работен ден и вечерна тренировка.

   ДЕТЕТО ВИНАГИ е любопитно и иска да научи всичко.
   Възрастните (най-често) убиват желанието му, оплакват се, че са уморени и мрънкат, че всичко са видели и няма „нищо ново под слънцето“

   Днес е пълно с възрастни на двайсет и трийсет.

   Къде сте вие, приятели?

   В КРАЯ:
   Да не изтърваме от внимание Основната Тема:
   „Не им се вързвайте на ония, пръдльовците!“


**Забележка: за въпроси и контакт натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Вашият коментар