БЕЗ ШЕГА – Ракът

“Двама мои роднини починаха от рак, Емо. Имам притеснения, че е възможно и при мен да стане така. Можеш ли да ми препоръчаш нещо за лечение на рак?”

   ОТГОВОР:

   В нравствено-психологически аспект, ракът е продукт на отделеността и неприемането. При общуване и разговори с болни от рак, се стига до видими вътрешни бариери, които човекът си е поставил, без дори да съзнава.

   Има ли вътрешна “капсулация” и непреодолими мисловно-емоционални бариери, много е вероятно отговорът на организма да е форма на рак.

   ЧОВЕШКОТО ТЯЛО не е проста съвкупност от материални клетки. Ние сме огромна колония живи същества, обединени от обща идея – оцеляване. Вътре в тази организирана дейност текат микро-дейности (специализирани механизми) по приемането, отдаването и изхвърлянето; по защитата на организма; по изживяването на удоволствие (сетивно, емоционално, нравствено, духовно) и чувството за съпричастност.

   И още, и още.

   Обединението (контролът, командният пункт) на тази грандиозна дейност идва от два центъра: (1) логиката и познанието (мозък) и (2) емоционалността (сърцето, стомаха и червата)

   МОЗЪКЪТ е органът, с който вземаме логични решения и обмисляме действията си. Когато имаме изградена дисциплина (възпитание, образование, спорт), заповедите и решенията, които вземаме, са обединяващи тялото и органите. Разбира се, в някаква степен противоречия има (искаме едно, а се налага да вършим друго), но сигналите, които подаваме към тялото, го подтикват към единодействие, устояване и справяне с кофти-обстоятелствата.

   Има ли единодействие на клетъчно, неврологично, физиологично и механично ниво, ракът е невъзможен.

   ЕМОЦИОНАЛНОСТТА лесно подтиква (или блокира) работата на сърцето, стомаха и червата. Достатъчно е да се стреснем, за да усетим нарушение в ритъма на сърцето, присвиване в стомаха и червата. При силна уплаха работата на червата се пресича моментално и ако това продължи, проблемът би засегнал целия организъм.

   ВЪТРЕШНОТО ХРАНЕНЕ е в основата на здравия организъм. Ако приемаме еднообразна храна, пакетирани боклуци, подсладени напитки и пушим, вътрешното хранене се нарушава. Клетките вдигат гладен бунт, съобщителните импулси се изкривяват и започва бой за храна. Обикновено това е “храната” от слузните депа, където мазнината от непреработените въглехидрати и отрови отлежава и гранясва. Това са крайно киселинни отпадъци и е въпрос на време, да се развие тумор, който се храни именно с тях.

   Наличието на тумор, означава, че “бандитите” в организма, са взели превес над останалите, дезорганизирани клетки. Задачата ни е да не допускаме това.

   ПРОСТО И ЛЕСНО: Организмът е като група деца: Меко, но неотклонно ги приучвайте към дисциплина и ги насърчавайте да работят заедно. Екипната вътрешна дисциплина се изгражда от ежедневния ритъм: ставане, хигиена, гимнастика (на чист въздух или на открито), хранене, служебни задължения, вечерна гимнастика/тренировка, подход към вечерята, забавления, почивка, сън.

   Мекотата и неотклонността са следствие от възпитанието, себе-възпитанието, образованието и себе-образованието, познанията за света и вярата.

   Психологическата и духовната вяра вливат енергия и единност на физиологично ниво и клетките общуват с разбиране помежду си. Нервните сигнали се провеждат без изкривяване и органите (системите) запазват чуваемостта (единодействието) един с друг.

   ЕДИНОДЕЙСТВИЕТО е основата, върху която е изградена Вселената. Погледнато от космическа гледна точка, всичко е взаимосвързано и всяко нещо е в синхрон с друго. В Природата няма граници, а взаимопреливане. Осъзнаем ли го, животът и отношенията ни се променят, а здравето идва като естествено следствие.

   Начините, по които изграждаме живота си и функционирането на света, отразяват степента (или липсата и) на желание да живеем в синхрон с Природата. Има ли склонност към разделение, противопоставяне, неравновесие, липса на съпричастност и чуваемост, това е личностно и социално-комуникативно “подкиселяване” на общественото РН. Повишеното РН е среда, в която се развиват ракови прослойки, насилствено вземат връх и изсмукват енергията на останалите. Липсата на силна имунна система (активно лично отношение, гражданска реакция, доброволни отряди, полиция, армия), води до неконтролируемо разрастване на обществения и държавен (континентален, планетарен) тумор.

   Последствията (в момента) са видими навсякъде.

   “А СЕГА НАКЪДЕ?” – Имаше такъв български филм от добрите, помните ли? Нека периодично си задаваме този въпрос, за да имаме време за осмисляне, решение, действие и промяна.

   Запомнете – Действие. С приказки не става.

   И ВСЕ ПАК – КОНКРЕТНО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ:

1. Яжте плодове на гладно поне два пъти на ден и започвайте деня с изцедени цитруси, най-вече лимон, мед, вода и лъжичка-две ябълков оцет.

2. Спазвайте правилото на “Двете шепи” (за количеството храна на едно ядене), а обед и вечер (задължително) яжте сурова зеленчукова салата.

3. Поне един ден седмично карайте на вода до вечерта или на вода, лимонов сок и плодове – това изчиства шлаките и алкализира тъканите. Всички ракови образувания умират при алкално РН.

3. Преценете сами, дали да използвате дезодоранти и препарати против изпотяване: те се правят на нефтена основа, а вие не искате да се мажете с петрол/нафта, която се просмуква и ви отравя, нали? Освен това, в дезодорантите има метали, които се разтварят в кръвта и унищожават всичко, вкл. мозъчните клетки – напр. алуминий. Наличието на тези отрови у вас, автоматически води до клетъчен дисбаланс, а дисбалансът е основа, върху която се развиват раковите заболявания.

5. Занимавайте се се с йога и дихателни упражнения сутрин. Също – различните дихателни “форми” в бойните изкуства (ката, бой със сянка, бой на огледало и пр.). Дишането прочиства кръвта, вкарва кислород, подтиква обмяната, алкализира тъканите и носи здраве.

6. Тренирайте във всеки възможен момент – заповедите, които тялото изпълнява спортувайки, го карат да работи единно и поддържат баланс на клетъчно ниво. Има ли единност – няма рак.

7. Разчупвайте границите с усмивка и поддържайте готовност за промяна. Затвореността изсмуква енергията, а това води до проблем с хормоналната система, жлезите и имунната система.

8. Изяснете истинските си приоритети: Фейсбук не е промяна. Фейсбук е вариант на някогашния стенвестник или таблото, на което забиваме карфици с листчета – къде, кога, с кого, как. Промяна е общуването с (стойностни или нови) хора, дори когато избликват неочаквани въпроси и моралът, ценностите ви, виждането за живота и вярата ви са поставени на преценка. Най-силната промяна е човекът (истинският, не виртуален) отсреща – очи, глас, дишане, мирис, движение, разговор, интелект, присъствие, вяра.

9. Проверявайте/разширявайте вярата си. Вкостената и вкаменена (неизменна и негъвкава) вяра е липса на вяра. Колкото повече неща в света и ежедневието противоречат на вярата (ви), толкова по-далеч е тя от естеството на Природата.

   И обратно.
   “Бог няма религия”

   В КРАЯ:

   Да се вгледаме в звездното небе. Къде са границите?
   А сега да погледнем себе си.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене