Безводието, което убива

Публикацията е за:
– натрупващото се безводие
– психическите спадове и депресии и водата
– нещата не са чак толкова драстични? Я пак?
– Голямата Тайна №1
– Голямата Тайна №2
– Голямата Тайна №3
– двете (права и обратно пропорционална) зависимости
– най-икономичното същество
– в края: момент за размисъл

ВЪПРОС: “Знам, че си писал многократно за значението на водата, Емо, но би ли дал конкретна информация кога да пием, по колко и т.н. ?”

ВЪПРОС: “Има ли връзка между количеството питейна вода и имунитета, Емо?”


ЗАПОМНЕТЕ, ПРИЯТЕЛИ:

Огромен дял от преждевременното сбръчкване, провисване, повяхване на кожата, на плътта и настъпване на старчески болести се дължи на постепенно увеличаващото се и натрупващо се безводие.

Огромен дял от болните от Алцхайер биха могли да не стигат до там, ако тялото десетки години е било оводнявано в достатъчна степен.

И, да!
Да се страхува от грип, настинки, ангини, синузити, сривове на имунната система и лъженаучните ковидни глупости, може само човек, чието тяло години наред не е получавало достатъчно вода.

Другите основни фактори са храненето, активното движение и студовото закаляване, но за тях говоря всеки път, така че днес остават на заден план.


МЕЖДУ ДРУГОТО,
Колко от вас знаят, че състоянията на страх (боязън, паник-атаки, всеобхватна психо-блокировка) настъпват задължително при драстично намаляване на питейната вода?

В специалните части (командоси, спец-полиция, антитероризъм, елитни убийци от черни операции) наливането (зареждането) с вода е задължително, ако държите:

– да не ви треперят ръцете
– да преценявате адекватно обстановката
– да запазите здрав разсъдък в крайно, направо ненормално кризисни ситуации
– да не влизате в тунелно (ограничено) психо-физическо състояние, при което оценката на цялостната ситуация отива на кино, а вие в ковчега


ТЪЙ КАТО повечето (обикновени, безволеви, несвикнали със сериозни отговорности, без сериозна идея за бъдещето) хора считат, че:

– нещата не са чак толкова драстични,

– нямат (а и не искат да имат) понятие как функционира човешката психо-физиология

– въобще не им пука за децата (освен на приказки и ялови ФБ-публикации), не им пука за примера, който дават и възпитанието, което налагат. Както е известно, възпитанието не е наставления, а правене: именно онова, което правиш оставя отпечатък в детската психика, в изграждащото се детско съзнание и разбиране за света

– никога (ама съвсем никога) не са изпадали в положение, при което да носят отговорност и за секунди да вземат решение за три-пет-десет човешки живота (ще ги има ли или не; кого да оставим да умре и кого да спасим; да загинем, но да спасим)…

Та, именно поради тези причини, приказките за водата, опасността от насложено безводие, от влошаване на психическото състояние и здравето изглеждат някак не съвсем сериозни и не толкова належащи.

Да, ама не, както казваше Петко Бочаров.

Един съученик, дето съвсем наскоро се пресели в неговия си по-добър свят и който в последните години беше сто и петнайсет кила на мой ръст, се плюнчеше: “Абе, празни приказки. Я да налеем ракията, пък да видим кой е здрав и кой не”

Е, видяхме, за съжаление.

Той на небето, аз – босичък и с раница на гърба по скалите и по дърветата като Тарзан.


ГОЛЯМАТА ТАЙНА №1

Проблемът с водата не е в липсата на количество.
Литър и половина до два на ден са напълно достатъчни, но…

Но, всъщност, за начина на живот, който водят днес хората, дори два литра и половина-три идват недостатъчно.

Нека ви задам въпрос: колко вода пие коренното население на Африка (поне до преди американците да съсипят, разкопаят и унищожат огромна част от земята и хората)?

В Африка е топло, значи би трябвало да пият по четири-пет литра, обаче няма нищо такова. Основната храна в пустинните области са фурмите (съдържание: въглехидрати и малко белтък). С такава, лесна за усвояване храна, отпадъците в тялото са нищожно количество, което означава, че за отлична работа на клетките, за почистване и поддържане на телесните функции литър до литър и осемстотин са напълно достатъчни.

Какво обаче става в т.нар. развити страни?

Яде се по много и от всичко.

В тялото навлизат невъзможни за сортиране, комбиниране и разпределение вещества, повечето от които са откровени отрови. Значи имаме отрова на входа, отрова по поточната линия (стомах, черва, кръв, органи, клетки) и отрови при изхвърлянето.

Знаете ли какво означава това?

Това, приятели, другари и другарки, означава Много Много Много Вода В Денонощието. Количеството и (за съжаление) би трябвало да варира между 3.00, 5.00 и повече литра.

Абсурд, ще кажете.
Ами… да.

Като прибавим цигарите, алкохола, наркотиците, липсата на активно движение и спорт, които да подтикнат тялото към себеочистване, положението става неспасяемо.

Включително и за децата, които попиват маниерите, отношението, начина на хранене и на живот директно от родителите.

И ето, пристигат болестите, над 98% от които са чисто и просто насложено в годините, неспирно хранително отравяне.


ГОЛЯМАТА ТАЙНА №2

Водата става живителна, полезна и оздравяваща, само когато е изпита на празен/гладен стомах.

Да пиете вода по време на хранене и да я смятате в дневния воден порцион, означава че не сте наясно как функционира тялото.

Водата по време на хранене или веднага след него, превръща голяма част от приетата храна в несмляна отрова. Като прибавим и факта, че повечето хора се тъпчат с невъобразими

– количества
и
– ненормални смесици от продукти и храни

… се оказва, че целият храноден и маниер на хранене на редовия човек се явява Постоянно И Упорито Себеотравяне.


ГОЛЯМАТА ТАЙНА №3

Една права и една обратно пропорционална зависимост:

1) Колкото повече топлинно обработени храни (печени, варени, пържени и пр.) ядете, толкова повече вода трябва да пиете, защото…

Всяка хапка от тези храни издърпва и изразходва огромни количества жива, клетъчна вода. Казано точно, тялото ни се обезводнява до степен на Телесна Сахара.

Към разболяващите храни спадат и кафето, подсладените газирани напитки, енергийните напитки (те са отрова на n-та степен), уж, натуралните сокове в кутии, вареното прясно мляко и пр.

2) Колкото повече сурови храни ядете, от толкова по-малко вода се нуждаете. Суровите храни (почти) не издърпват жива вода от тялото.

Казано точно, ако деветдесет и повече процента от храната е сурова, човек може да кара на ден с десетина глътки вода и ще е здрав.


ЧОВЕКЪТ, ПРИЯТЕЛИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ,

Е най-икономичното същество, което може да:

– оцелява
– живее
– се възпроизвежда

… в крайно неблагоприятни, екстремни и ограничени условия.

И до днес племенните общности, въпреки че ловуват и ровят грудки, запазват целостта на природата, животинския свят и общите взаимовръзки почва-растения-животни-човек.

Проблемите започват, когато някой идиот-комплексар си повярва, че е повече от всичко друго, че е венец на природата (тъпчещ се егоист, пиещ, ядящ и пърдящ) и, че е на върха на пирамидата.

Да, на върха е, додето (поради собствената му глупост) пирамидата не се срути и върхът ѝ се тресне в земята.

Тогава, едва тогава, при среща с Истинската Действителност, започваме да разбираме, че с осемте измислени ястия на трапезата (които я изядем, я не) можем да нахраним половин или дори цяло племе от гладуващи хора, за които…

За които в повечето случаи глътка вода и една грудка са достатъчни.

А на нас?
А на нас, другари и другарки?


В КРАЯ:

Краят, специално днес, е момент за размисъл.
След който е възможно да променим целия си начин на живот.

А после да повлияем и на друг.
Той – на следващия.
Следващият – на останалите.
Низ от мислещи и уважаващи Природата хора.

И така… до края на света.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене