Да променим биохимията на тялото

Ще четете за:
– Хипократ и лошите навици
– примери за погрешни навици и кофти биохимия
– в прав текст: всеки може да е здрав
– реалният имунитет
– биохимията на тялото се променя много бързо
– дори само един…

ВЪПРОС: “Можеш ли да кажеш нещо повече за промяната в биохимията на тялото, Емо? Веднъж беше писал, но мисля, че е важно, защото, нали от нея зависи дали сме здрави или не?”

ВЪПРОС: “Емо, как е възможно всички, включително и ти, да се храним с едни и същи продукти, но едни да са здрави, а други болни? Нали и ти ходиш в същите магазини и купуваш същото, както всички останали?”

ВЪПРОС:… и голяма паника с тоя делта-вариант. Какво ще кажеш, Емо?”


ОТГОВОР:


Хипократ е казал:


“Преди да излекувате някого, попитайте го, дали е готов да се откаже от нещата, които го разболяват.”

Нещата, които ни разболяват, в почти 100% произтичат от неправилните навици, а неправилните навици са свързани с начина, по който разбираме света.

Как така, ще кажете?

Твоите неправилни навици ще съсипят не само теб, но и ще изградят първоначалните навици на детето ти, което се води по теб. Впоследствие то ще ги възпроизведе по свой начин, като…

Като използва за основа твоето разбиране за света и когато достигне до “под крушата” и ви попитат защо навремето не сте променили нещо, за да е друг резултатът…

Тогава ще се оправдавате “и аз съм човек, един живот живея… “ или “казал съм му кое е правилно, но то не е слушало”.

Т.е. вината, уж, е у детето, не в големия човек, който го води.

Повсеместна картинка, досущ малодушния кръговрат (път “към никъде”) на пияницата от “Малкия принц”, който пие, за да забрави, че пие.

Ето, затова е създадено огледалото, но колко хора са готови да надзърнат в него?


ПРИМЕРИ ЗА ПОГРЕШНИ НАВИЦИ И КОФТИ БИОХИМИЯ

1) ПОСТОЯННО ОБУТИ КРАКА

Това автоматично разширява тъканите на ходилото, прасците и въобще краката. Лимфата не се отича, кръвта се забавя, отровите от тазовото дъно се стичат надолу по краката и ги надуват.

Увеличава се пикочната киселина в краката, като това некрозира (подтиква към умъртвяване) тъканите.

Забавеният кръвоток и гъстотата на кръвта в краката образуват съсиреци и тромби, които причиняват инфаркт, инсулт или белодробна емболия.

Всичко това съсипва работата на бъбреците, черния дроб, сърцето и, в крайна сметка, мозъка.

2) ЛИПСА НА УТРИННА ГИМНАСТИКА

Сутрин тялото е мръсно на клетъчно ниво:
Всяка клетка е изхвърлила боклука, който е поет от лимфата, доведен е до бъбреците, дебелото черво, дробовете, кожата, очите, ушите, носа и белите дробове.

Ако тялото не бъде подложено на раздвижване, тръскане, усукване, сгъване и дълбоко дишане, над 80% от тъканния боклук остава в плътта. Впоследствие той бива обвит в мазнинен пашкул, за да не се разнася из тялото, да трови органите и да причинява запушвания, което…

Което не може да бъде избегнато с напредване на годините.

И в един момент, бавно, неусетно, но закономерно започваме да качваме килограми, да се задъхваме и да се приближаваме застрашително към инфаркт или инсулт.

3) ПИЕНЕ НА КАФЕ ВЕДНАГА СЛЕД СТАВАНЕ СУТРИН
Това автоматично пресича очистителните процеси и причинява повсеместно тъканно обезводняване.

Не бъркайте позивите за ходене по голяма нужда, които при някои след пиене на кафе са очевидни. Това е т. нар. скрита диария (макар изхвърленото да е твърдо), чиито причини са дългогодишната насложена липса на култура на хранене, липса на движение и поголовно, неправилно смесване на храните.

Скритата диария (уж, редовното, еднократно ходене сутрин) е признак за абсолютно объркана биохимия, чиито кофти резултати настъпват след четирийсетте.

4) ЛИПСА НА ТРЕНИРОВЪЧНО ДЪЛБОКО ДИШАНЕ
Дълбокото дишане, наред с питейната вода на гладно и плодовете, е най-същественото условие за промяната на телесната биохимия.

Не забравяйте, че над 60-70% от отровите в организма се изхвърлят през дробовете.

5) ПУШЕНЕ
Пушенето затлачва абсолютно всички рецептори и тялото “крее”, т.е. работи в режим на минимална вътрешно-функционална активност.

Именно това е причината, когато някой откаже цигарите, в първите месеци да качи килограми: тялото сякаш “избухва” и му е необходимо време, за да постави под контрол вътрешните процеси.

6) ЛИПСА НА ЕЖЕДНЕВЕН ДОСЕГ НА КОЖАТА СЪС СЛЪНЦЕТО

Затворената кожа спъва имунната система, забавя или прекратява образуването на вит. Д, което повлича в спад Б-витамините.

Спадът на Б-витамините съсипва храносмилането, нарушава мастната обмяна, спъва усвояването на въглехидратите и причинява натрупването на холестерол.

На този етап имаме стомашно-чревни проблеми, нарушена бактериална флора и различни синдромни симптоми (нервен стомах, пропускливи черва и пр.)

Проблемите, обаче, не свършват тук.

Липсата на директна слънчева светлина
– неизлизане на слънце
– стоене в затворени помещения
– носене на качулки, дебели дрехи и очила
– маски и пр.

Изброените условия влияят на психологията:
При жените: тревожност, засилена притеснителност, необоснован страх, страхови неврози и паник атаки.

При мъжете: тревожност, неконтролируеми психо-изблици, неспокойство, страх и зачестяващи прояви на агресия и автоагресия.

Дето се вика, веселба, дирижирана от телевизионния екран, насаждана от скъпоплатени доктори-убийци и политици, тръгнали против народа си.

7) НЕДОСТАТЪЧНО ПИТЕЙНА ВОДА НА ГЛАДНО
Телата ни са образувани от над 70% вода.

Когато поддържаме водата в тялото, не боледуваме.

Всички вируси, бактериални инфекции, болестотворни микроорганизми и вътрешни възпаления си отиват, ако тялото е добре оводнено.

И още нещо: Когато в тялото има достатъчно “жива” клетъчна вода, тъканите губят вит. С много по-бавно и го усвояват пестеливо и изцяло.

Сухото тяло е тяло без вит. С, а това означава клетки без кислород и многобройни вътрешни възпаления. Оттук нататък е възможна всяка болест.

До тук с примерите за лоши навици, които всъщност са стотици.


В ПРАВ ТЕКСТ:

В дългосрочен план изброените навици (колкото и безобидни да изглеждат) правят организма податлив на всякакви заболявания и психо-вмешателства.

Човек боледува, знае, че е уязвим и въобще не може да допусне, че е възможно тялото му да стане неподвластно на болести. И продължава да потъва все по-дълбоко в безизходицата, която го кара да се влияе и да вярва на психо-внушения от телевизора.

Истината е простичка, приятели, другари и другарки:
Всеки, който ви казва да се пазите от слънцето, от чистия въздух и светлината, ви лъже.

Всеки, който ви казва, че имунната ви система не е в състояние да се справи с вирусите, ви лъже.

Никакви мутации, нови вълни и алфа, бета, делта и прочие варианти не са в състояние да преодолеят нашата имунна система, ако…

Ако решите да промените навиците си.

Всеки е в състояние да го направи, но трябва да се откаже от нещата, които го разболяват, помните, нали?


РЕАЛНИЯТ ИМУНИТЕТ е наблюдаван, технически и лабораторно измерим, научно доказан и експериментално повторим.

Т.е. всички степени на научността са спазени.

Преди няколко години в болнична обстановка Уим Хоф заедно с учениците си беше подложен на контролирана вирусна атака: беше му инжектиран субстрат, от който той трябваше да развие всички признаци на болест.

Нищо от очакваните симптоми не се случи: имунната му система (и на учениците му) видя сметката на интервентите на бърза ръка, а лекарите бяха в шок – как въобще е възможно?

От години аз, хората от клуба, който водя и десетки по целия свят, които консултирам НЕ боледуваме: никакъв грип, никакви щамове, никакви настинки, бронхити, сезонни вируси, никакви алфа, бета, делта и каквито щете варианти, температури, никакви бактериални инфекции, щамове и мутации – нищо от това.

Това също е обективно наблюдаемо, доказуемо и достъпно за техническо изследване и с всяка година хората, които тръгват по пътя на истинското здраве, стават все повече и все по-сплотени.

Всеки може да го постигне.


БИОХИМИЯТА НА ТЯЛОТО към здраве се променя много бързо.

Достатъчно е да включите два пъти на ден (сутрин и вечер) по един изцеден лимон в 0.500 мл. вода на гладно и след два-три дни биохимията на вашето тяло ще е съвсем нова и ще ви води към здраве.

Ами ако това е всеки ден?

Ами ако всеки ден (сутрин и вечер) правите десетминутна гимнастика на отворен прозорец (бягане на място, клякане, гъвкавост, дишане) и…

И стотиците литри чист въздух, които ще поемате (докато другите дишат с една пета от дробовете или пушат), за няколко дни ще започнат да променят биохимията на тялото ви, а до месец ще сте като нови.

Виждате ли колко е просто?

Ами ако обикнете (себе си и близките) до такава степен, че промените храненето си?
Ако изключите захарта?
Ако включите пресни свежи плодове половин час преди хранене?
Ако вместо да седите по масите и да се тъпчете, събота и неделя поемете към горите, планините, реките, езерата и широките необятни простори, където тялото ви ще пее от радост и ще прелива от енергия?

Виждате ли, колко е просто, приятели?

Готови ли сте да се включите?
Готови ли сте да се откажете от нещата, които ви разболяват, които разболяват и близките ви, които ви отчуждават от тях и говорят за страх, неувереност, егоизъм, смазващи комплекси, липса на познание и тотална липса на вяра?


В КРАЯ:
Дори само един от вас да промени нещо към по-добро, заслужава си.

 


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене