Бързи отговори на въпроси за често срещани болестни проблеми (работещи практики и подходи)

ВЪПРОС:
“Какво да правим при киселини, Емо?”


ОТГОВОР:


Никога, никога и още хиляди пъти никога Не Вземайте Фармацевтични Препарати против киселини!

1) АКО РЕШИТЕ да подходите сериозно, изпийте две-три, дори четири-пет чаши вода една след друга, идете в тоалетната, бръкнете дълбоко в гърлото с пръсти и предизвикайте неколкократен позив за повръщане, докато се освободите от всичката отрова в стомаха.

Запомнете, че щом е започнал да връща храната назад към хранопровода, стомахът просто не я иска и е най-добре да му помогнете. След като сте се нахранили и вече имате киселини, ако храната премине от стомаха в червата, няма да ви донесе здраве, а общо отравяне, болести, разложение и смърт.

2) ИЗПИЙТЕ ЧАША ЧАЙ
3) ИЗЯЖТЕ една (половин или една четвърт) обелена ябълка много бавно и с хубаво дъвчене.

Ако мислите, че ябълката ще дразни стомаха ви, можете да приготвите една чаша (около 300 мл.) прясно изцеден сок от ябълка, морков и съвсем малко червено цвекло, като капнете в чашата малко олио.

4) ОТТУК НАТАТЪК, както и да се храните, каквото и да ядете, спазвайте правилото за количеството храна на едно сядане: две шепи с връх.

Спазвате ли го, стомъхът ще се успокои, напрежението ще изчезне и храната безпроблемно ще върви по пътя към червата.

Забележка:
Ако има изявен гастрит, язва или друг подобен проблем, е необходима специално подготвена програма за хранене.ВЪПРОС:
Все ми е студено, Емо и не знам какво да правя. Възможно ли е този проблем да бъде решен?”

ОТГОВОР:
Решението, всъщност, е много лесно.

1) ЗАПОЧВАТЕ всяка сутрин след ставане да обливате ходилата до средата на прасците със студена вода, след което ги разтърквате здраво с груба хавлия.

2) ВЕДНАГА след обливането правите две-три серии по двайсет клека, като след всяка серия ритате по десетина пъти ниско напред с отпуснато ходило, за да навлезе кръвта в пръстите.

3) СЛЕД ДВЕ-ТРИ СЕДМИЦИ започнете да обливате краката до коленете. Клякането и ритниците остават, те са неотменима част от утринната гимнастика.

4) СЛЕД ОЩЕ ДВЕ-ТРИ СЕДМИЦИ вече обливате таза и ханша и започвате да опитвате корема, гърба и гърдите до шията.

Когато свикнете, е време да опитате цял студен душ, вкл. и главата.

За жените:
При цял студен душ поставяйте плувна шапка на главата, за да не мокрите косата.

Вместо край на отговора:
Ако започнете без забавяне, ще дойде момент, когато съвсем естествено ще усетите необходимост да промените храненето и да включите спорта като задължителен елемент от начина на живот.

И нещата тръгват толкова естествено и нормално, че започвате да се питате, как изобщо сте могли да живеете преди в безпросветност и неведение.ВЪПРОС:
“Нищо не казваш за болестта “рак”, Емо. Има ли нещо, чрез което в ежедневието можем да предотвратим появата на рак?”

ОТГОВОР:
Предотвратяваето (профилактиката) на/против рак се съдържа във всичко, което преподавам: хранене, движение, спорт, дишане, походи на открито, студово-закалителни процедури, редовни гладни паузи и гладни дни, ведри човешки отношения, познание за Природата и много, много вяра.

Една от практиките, които споменавам по-рядко, това е Изкуственото Повишаване На Телесната Температура.

Статистиката сочи, че хората, които стигат до рак, в живота си рядко (или никак не) вдигат температура.

Най-добрият начин да вдигнем телесната температура и да дадем възможност на тялото

– да се отпусне
– да задвижи вътрешните оздравителни механизми
– да унищожи вирусните и бактериалните агенти, както и зараждащите се ракови клетки…

Това е ежедневният Горещ Душ.
Имам предвид толкова горещ, че да сте на границата да изкрещите от болка.

Обикновено вечер, след тренировка или прибиране от работа е времето, когато сме готови да се напарим и да се отпуснем.

Пуснете горещата вода, нагласете температурата и останете под струята поне минута, а още по-добре две. Движете се, масажирайте, навеждайте се надолу, усуквайте се и дайте възможност на всеки сантиметър от тялото ви да се нагрее максимално.

Свикнете ли да правите горещ душ редовно, заедно с всички други дейности за здраве, ще имате една високопроцентова гаранция, че ще бъдете истински здрави в идващите години.ВЪПРОС:
“Често казваш, че за да се освободим от болестите и да сме здрави, трябва да имаме вяра. Какво имаш предвид под “вяра”, Емо?”

ОТГОВОР:
Нямам предвид религиозна вяра.

Говоря за вяра, стъпила върху образованието, познанието, много и постоянно актуализираната информация за живота на Земята, проследяване на взаимовръзките съзнание-време-пространство-реалност в безкрая на космоса и проявлението им в различните условни плоскости, отвъд които невидимата енергия преминава във видим и осезаем за сетивата биологичен (и не само) живот.

Всичко това, разбира се, основано върху постиженията на науката (биология, химия, медицина, квантова физика, астрофизика, астрономия, биохимия и пр.).

Абсолютно задължително е да се интересуваме от последните научни разработки и теоретични постановки (Земя, планетарни и звездни системи, звездни купове и раждане на галактиките, черни дупки, гравитация, разум и пр.).

Ако нашите търсения се съчетаят с постоянно пребиваване сред природата и наблюдаване на процесите, които показват, че заобикалящият ни свят е всъщност едно неделимо цяло (част от което сме и ние, хората), тогава се изпълваме с безгранична благодарност и упование в Неизмеримата Сила, която диктува грандиозното единодействие на всяко (дори най-малкото) нещо с всичко.

Ще видим, че разстоянията не съществуват и преносът на информация (енергия, взаимодействие) става мигновено, защото индикаторната реакция за получаването ѝ е едновременна във всички краища на вселената.

“Пренос” е евфемизъм за нещо, което възниква в един миг във всеки възможен милиметър от време-пространството.

Ще разберем, че колкото и различни да изглеждат енергията, материята и светлината, те всъщност са проявление на всепроникващия фин, непроявен (за нас) пред-животообразуващ субстрат, който се съдържа навсякъде и се проявява във всичко съществуващо.

И, разбира се, в нашия опростен, видим физически свят цялата тази грандиозност е подчинена на точни закономерности, които са лесни за наблюдаване, за тези, които се интересуват.

Тези прости закономерности са Природните Закони.
Ако ги спазваме и се опираме на тях, усмивката, отличното настроение, здравето, разбирателството, топлотата и единството ще ни съпътстват в дните занапред.

В КРАЯ:
Привнесете Природата вкъщи, приятели:

Приятния топъл полъх в отношенията.
Взаимопроникващото разбирателство.
Бликащата енергия в правене заедно на всяко нещо.
Импулсивното избухване, когато стремежът към справедливост бушува в гърдите ни.
Безкрайната възможност да наблюдаваме, да обмисляме, да предвиждаме, да чувстваме и да усещаме.

Както виждате, цялата природа и целият Космос са в нас, защото…

Ами защото ние сме Природата и Космосът.
Тук някъде е началото на истинската вяра.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене