Онова, което ни обгръща (За пъпките по кожата, Вселената на бръчките, Вселената на Глупостта... и всичко останало)

Онова, което ни обгръща (За пъпките по кожата, Вселената на бръчките, Вселената на Глупостта… и всичко останало)

   ВЪПРОС: „Емо, как мога да премахна пъпките по кожата? Излизат ми често, въпреки че почти винаги спазвам балансирано хранене и често карам на суровоядство. Вярно, понякога си позволявам сладко повече, случва ми се да имам запек, но иначе се храня здравословно и спортувам.“

   ОТГОВОР:
   И аз така карам… на суровоядство.

   Дишам суров, термично необработен въздух, пия сурова, неопечена вода, постоянно съм на реално „сурово“ открито (не сред виртуални компютърни пейзажи) и понякога ям зрели сливи. Последното ме прави почти хунзиец, защото (като изключим, че съм роден в Казахстан) те също карали на чист въздух, вода, сушени сливи, мляко, сирене и малко месо.

   ПРИЕМАНЕТО НА ВИРТУАЛНОСТТА като Реалност е вече повсеместен проблем.

   Една майка, чието крайно пълно момче (12 год, 95 кг.) беше бледо, пъпчиво, немощно и безволево, ми каза, че то, всъщност… спортувало постоянно.

   Играело в къщи по 4-6 часа дневно спортни игри на лаптопа (натискаш клавишчета и едни човечета побеждават други човечета) и това, според клетата женица, поддържало спортния му дух и… спортна форма.

   За нея, детето и беше в спортна форма. Познатата приказка за жабата, жабчетата и „моето жабче е най-хубаво“.

   Това, че плътта на детето беше като тесто, че кожата му беше по-бяла от машинописен лист, че имаше сърбежи навсякъде, че носи четири диоптра, че не може да диша, да клекне, да се наведе или да се затича нормално, за майката беше фасулска работа.

   Спортът (лаптопаджийският) преди всичко.

   ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА започва от… очите. Знаете ли, че липсата на слънчева светлина при северните народи води до общо нервно напрежение, чести стомашни неразположения, храносмилателни увреждания и повсеместни депресии?

   Всъщност, всички депресии тръгват от стомаха и червата или (задължително) минават оттам.

   КОЛКОТО ПО-ЗАТВОРЕНИ и изкуствено осветени са пространствата, в които живеем, толкова по-малко светлина поемаме през очите и толкова по-малко жива светлина попада върху кожата.

   Оттам – толкова по-малко витамини Д, Е, които повличат цялата витаминно-минерална гама (на първо място калция), дори и редовно да тичаме за мултивитамини до аптеката.

   Помнете: Говорим не за мускули и културистично издута, фармацевтично подпомогната спортна форма, а за здраве и възможности напред в годините.

   НАРУШЕНИЯТ ОБМЕН на калций, означава загуба на калций.

   Изхвърлянето на калция става чрез комплекси от мазнинни субстанции през всички телесни отвори, вкл. и през порите на кожата. С течение на годините, цялото тяло се калцифицира (артерии, вени, сухожилия, меки тъкани), а кожата става твърда, нееластична, набръчкана, чуплива, старчески бледа и некръвоснабдена.

   Оттам нататък добрият, румен и свеж изглед е мисия невъзможна.

   ЗА ДА ОБЪРНЕМ ПРОЦЕСА на витамините и калция, трябва да открием усмивката, жизнеността и енергията у себе си.

   Направим ли го, настроението ни кара буквално да подскачаме и да се радваме. Мислите ли, че такъв човек ще се излежава сред намачканите чаршафи, когато слънцето изгрява, природата се събужда, птичките пеят, росата в тревата още не се е вдигнала и въздухът е толкова лек и свеж, че буквално разтваря и пречиства дробовете?

   АМИ СЛАДКОТО? Колко от вас знаят (повтарям го редовно), че захарта обърква абсолютно всички процеси в тялото и за да я неутрализира, чрез помощни витаминно-минерални деривати и катализатори организмът я свързва с калция.

   Казано иначе, из микро-дебрите на тялото бъка от… сладки камъни.

   Тези сладки микро-камъни раздират, възпаляват, отравят и запушват всичко и е въпрос на време, процесът да стигне до кожата – от няколко седмици до година.

   Оттам нататък – пъпки, сърбежи, акнета, ранички – палитрата е широка.

   Най-любопитното е, че голяма част от тези симптоми се влияят от хормоналната система, а тя – от липсата на слънчева светлина в очите, липсата на слънчева светлина върху кожата, липсата на движение и изпотяване, от настроението и натрупаните храносмилателни смущения.

   В резултат – необясними (уж, де!) сърбежи, които често се отдават само и единствено на психологическа основа. Накрая, някой някъде, обявява това за дерматологичен проблем и препоръчва… мазила и кремчета на петролна основа.

   Които, разбира се, се купуват с пари.
   А парите отиват в нечий чужд джоб.

   Явлението „Кой?“

   ИСКАТЕ ЛИ да (продължавате да) участвате в този дебилен и, хе, хе, високобюджетен филм, режисиран и подтикван от изкривената система на държавно, обществено и междучовешко функциониране?

   Подтикван и режисиран от мрачните силуети на мизантропи с болни мозъци, манипулиращи политиката и криещи се зад познатите пладнешки крадци от управляващите политически партии.

   И от страха на масите хора, които не се решават да направят нещо истинско, достойно, разумно и навременно – за себе си, за децата и бъдещето си.

   Искате ли да бягате от решаването на проблема (проблемите), да се усмихвате дебилно, да бъбрите мантри и глупости за позитивизъм и позитивно мислене, чиято единствена цел е Да Ви Отведе Далеч От Истинското Решаване На Проблемите?

   РАБОТЕЩИ РЕШЕНИЯ:

   1. Още със ставането дайте възможност на тялото да диша през кожата – обтрийте я с хладка вода, направете гимнастика и се изпотете, за да отпушите порите.

   2. Правете гимнастиката голи/леко облечени, на отворен прозорец, в парка, на морския бряг – там където общувате директно със слънцето и чистия въздух.

   3. Правете гимнастиката заедно с близките хора и децата.

   4. През деня използвайте всеки миг да излезете под небето (дори при лошо време), да се раздвижите и да подишате.

   5. След работа – същото, както сутрин след ставане: събличане, обтриване, гимнастика и тренировка на открито.

   6. Ако тренирате в зала, бъдете боси и леко облечени. Изключенията са само за професионалистите в даден вид спорт (там спецификата е друга).

   7. Използвайте почивните дни, за да бъдете сред природата – леко облечени, голи, да тренирате, да плувате, да правите преходи и да общувате с Природата – на слънце, въздух и вода.

   8. Не пушете и не употребявайте наркотици. Не вярвайте на платените публикации на продажни лекари и цели институти, как пушенето предпазва от едно или друго. Единственото, от което пушенето предпазва, е… животът.

   9. Променете хранителния си режим – промяната идва от вярата и разбирането ви за света, не от диетите. Намалете (или откажете) червеното месо и дръжте под контрол млечните произведения.

   10. Бъдете с хора, които носят енергия, устрем и движение. Влезте в клуб, където здравето и човешкото общуване е на първо място. Елате при нас.

   Напомняне: Програми (спортни, хранителни, комплекси, здравни), съвети и напътствия –  на съобщения.

   В КРАЯ:
   Подадена ръка или свит юмрук?

   Колко секунди ви трябват, за да изберете?


**Забележка: за въпроси и контакт натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене