Чесън за високо кръвно налягане. Помага ли наистина ?

“Помага ли лечение с чесън при високо кръвно?”

Въпрос:“Емо, как да свалим кръвното? Чела съм, че чесънът помага, вдишването на ароматни билки също.”

ОТГОВОР: ЧЕСЪНЪТ помага за сваляне на кръвното толкова, колкото помага един бидон хлор върху купчина изпражнения. Помага да ги покрие и… да не ги виждаме. В крайна сметка, трябва някой да дойде и да ги изрине, но хлорът няма да го направи.

В ПРИРОДАТА има принцип: Което е в повече, не може да бъде неутрализирано чрез прибавяне на още – трябва да се отнеме. Когато олекотим лодката, всичко си идва на място. Това се отнася за всяка болест.

Ароматните билки също помагат… колкото чесъна.

ИЗМИСЛЕНИЯТ ПРОБЛЕМСТРЕС“: Накратко: Запомнете, че всяко нервно напрежение трябва да има материална основа, за която да се залови. Тази “кофти” материална основа идва най-вече от неправилното хранене, което превръща човешкото тяло в инертна тъкан. Инертността превръща физиологията в “затворена врата” за натрупването и отдаването на енергия. Оттам – въпрос на време е чашата да прелее (да прелива всеки път) и всеки стрес да води до игра на кръвното налягане.

КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ не е болест, а симптом и можем да го нормализираме за седмица. Да го поддържаме нормално през годините, е въпрос на лична образованост, гъвкаво отношение към живота и интелигентност. Повишеното кръвно налягане е индикатор, че нещо в начина ни на живот трябва да се промени – най-често почти всичко.

Причините за високо кръвно обикновено са:

1. Наднормено тегло.
2. Проблем с вътрешните органи – черва, бъбреци, застойни процеси.
3. Тотално обездвижване.
4. Алкохол.
5. Неправилен (ограничен) светоглед и прекъсване на връзката с Природата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Вдигането на кръвно налягане до голяма степен е свързано с наследственост. Има хора, които могат да пушат, да пият, да ядат каквото дойде, да не спортуват и, въпреки това, да не вдигнат кръвно. Но – задължително в един момент клапанът на организма ще избие отнякъде – зависи от наследствеността.

Дори и да сме предразположени към високо кръвно налягане, от нас и начина ни на живот зависи дали то ще се прояви.

1. НАДНОРМЕНО ТЕГЛО: Едва ли е необходимо да бъде обсъждано – от него тръгват повечето заболявания. Свалете го (с разумно хранене, нормирано гладуване, водни дни, плодово-зеленчуково олекотяване, спорт) и проблемът се решава от само себе си.

Особеност: Понякога теглото остава същото, но формата на тялото се променя – провисват и отслабват раменете, измършавяват краката, а талията и коремът се увеличават. Съветът ми е: изградете си начин на живот, при който ще запазвате младежкия силует/релеф, обиколки и тегло и, ако има промяна, да е минимална.

Жизненият вид на кожата, секси-напълнеността в извивките на тялото и мускулната кондиция са резултат от правилно хранене, вътрешна чистота, редовно разтягане (йога) и спорт.

2. ПРОБЛЕМ С ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ: Запомнете: щом кръвното е високо, някъде по веригата от органи има “запушване”. Най-често са бъбреците, а причината е: неправилно (киселинно) хранене, от което кръвта се сгъстява и образува кристалчета/камъни. Разбира се, киселинността предизвиква и микровъзпаления по кръвоносната система, оттам – повишен холестерол, масово (клетъчно) запушване и високо кръвно.

Трудно е да се изброят всички причини за физиологично “запушване”, но вече сте наясно с принципите и знаете, как да дайствате.

3. ТОТАЛНО ОБЕЗДВИЖВАНЕ: То нарушава дихателния процес и здравословното съотношение 1:2, 1:1.5 между вдишване и издишване. Оттам – бедна на кислород кръв и скрита тъканна киселинност с всички последствия, едно от които е високото кръвно налягане.

Обездвижването и нарушеното дишане предизвикват застойни процеси и в белите дробове, което може да доведе до пневмонии или варианти на плеврит.

4. АЛКОХОЛЪТ е един от най-силните алкализатори: все едно да изядем десет кг. ябълки наведнъж, не като обем, а като състав – това дава огромна енергия, която нарушава разпределението на енергията в тъканите. Едни участъци получават огромни излишъци от енергия, а други – нищо. Червените петна по лицето са ярък пример за моментен дисбаланс. Повтаряно без мярка, многократно във времето, това води до сериозни здравословни проблеми.

5. НЕПРАВИЛНИЯТ СВЕТОГЛЕД обобщава изброените точки, които са негово следствие.

Нарушеният ход на енергията от Природата към нас и обратно, говори за притъпена чувствителност към собственото тяло. Това започва още в детството (неправилно възпитание и присъствие на родителите), затвърдяване на наложения модел на живот и преповтарянето му във възпитанието на собствените деца. Този задълбочаващ се, негативен кръговрат е особено видим в обществото ни в последните години.

От нас зависи да разчупим Матрицата.

В КРАЯ:
Какъв съвет бихте дали на самите себе си?
Какъв съвет бихте дали на най-близкия човек?
И в кой от дните занапред бихте започнали да живеете според този съвет?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене