Кой си ти и Световната Конспирация на Чичковите Червенотиквеничковчета

   ВЪПРОС: „Емо, навсякъде разни реклами ни плашат, че честото уриниране било болестно    състояние, обаче, ако пием по три литра вода на ден, как да не ходим често до тоалетната?“

   ОТГОВОР:
   ДА ПЕРИФРАЗИРАМЕ в хард-физиологичен аспект The Great мисъл на наш, много известен (интелектуалец, доктор „хонорис кауза“), бивш носител на „Златната топка“ (Койт’играе – печели, койт’не играе…) в:

   „Който пие – пикае, който не пие – не пикае“

   Между другото, трогателно е, човек да научава истините за здравето и живота, хе, хе, от рекламите.

   КОЛКО ПЪТИ, мислите, се пикае на тренировка като тая на снимката (въздух 2 градуса, вода 4 градуса) – сериозен студ, който буквално изцежда тялото? Правим къси спринтове по 15-20 м и ритници във водата.

   Ще ви издам: за половин час – поне четири-пет пъти.
   Поне.

   Любопитното е, че докато спринтирам и ме снимат, останалите от спортния екип се облекчават из близките храсталаци.

   КОЛКО ПЪТИ, допускате, се пикае рано сутрин, когато организмът е в активен очистителен режим и когато след гимнастиката (тренировката) изпиете на гладно половин, дори почти литър вода с мед, лимон и лъжичка оцет?

   Допускайте смело, защото бройката е шокираща.

   И това ще ви издам: над петнайсет пъти.
   Всъщност… доста над.

   Day by day…

   ВЕДНЪЖ, изнасяйки поредната лекция пред пълна зала, говорех, че активният човек, който се храни с (поне) два плода на ден, с (поне) две, сурови зеленчукови салати на ден, яде груби зърнени храни и пие около два литра вода в денонощието (за спортистите е много повече!), ходи по голяма нужда между един-два и… четири-пет пъти за 24 часа. Един лекар каза, че това е много и че тогава човек би трябвало да прекарва половината си ден в тоалетната.

   Отговорих му, че – да, ако седиш вътре по четирийсет минути, подпираш се по стените и баеш – я на онова отзад (щото си запечен и не излиза) или на уголемената от мазнини и отрови простата.

   Ако, обаче, имаш стегнат корем, бърза обмяна, действащо дебело черво, здрава диафрагма и мускулест анус, е – тогава свършваш работата за секунди (за броени минути) и тичаш по задачите.

   И – ЕТО Я (КОФТИ) УЛОВКАТА: Напоследък, вследствие на масовата липса на (истинско) образование, масовата липса на четене (на сериозна, научна литература), унищожената наука и липсата на истински научни форуми (за здраве, хранене, спорт), хората са буквално неуки за най-простите взаимовръзки в човешкото тяло.

   Колко пъти трябва да се повтаря, че интернет и уикипедия нямат нищо общо с образованието, със знанието и реалната, работеща информация?

   Помнете, че зад рекламите стоят бизнес-интереси: „Честото уриниране, говори за…“

   За какво, всъщност, говори, при положение, че в главите на хората се набива да пият два-три-четири литра вода в денонощието? Когато това е факт и започне по-честото посещаване на тоалетните, изведнъж идва страховитото твърдение, че пикаем ли често, значи сме болни и трябва да даваме пари за…

   Да?…

   Ами за лекарства.

   Болни – друг път!

   ИМА ЧЕТИРИ момента, в които е необходимо да сме осторожни:

1. Сутрин след тренировка/гимнастика.
2. Преди обяд, когато пием вода, защото вече сме гладни.
3. Следобяд, когато пием вода с плод преди следобедната закуска (протеиново хранене – ядки; сирене; чаша мляко)
4. Надвечер/вечер (преди и след вечеря), когато зареждаме с вода (след тренировка). Възможно е дори да станете (един-два пъти) през нощта.

   Водата и плодовете на гладно, освен че прочистват храносмилателната система от мръсотии и чревни полипи, предизвикват и обилно уриниране. Подобен подход към питейно-плодовите моменти в ежедневието води до здраве и изключва каквито и да било проблеми с простатата.

   (Вметка: не помня нощ, в която да не съм ставал (поне) веднъж до тоалетната, освен след тежки състезателни дни, когато си толкова обезводнен и уморен, че заспиваш преди да стигнеш леглото)

   Абсолютно нормално е, активно трениращите да ходят по малка нужда повече от нетрениращите – при първите обмяната е по-бърза и процесите протичат с по-висока скорост.

„КОЙ СИ ТИ?“
   Това е въпросът, който задавал един тибетски монах на хората при посещението си в САЩ. Те отговаряли нещо от сорта:

– Казвам се еди-как си, живея еди-къде си;
– Аз съм бизнесмен, имам голяма компания и пр.
– Завършил съм еди-какво си, имам куче, семейство и т.н.

   И прочие варианти на „Аз съм нещо, което се измерва с (куче, образование, компания, пари, власт, име)“

   На всички тези „отговори“, монахът репликирал: „Добре, но, кой си ТИ, всъщност?“

   Така и не получил отговор.

ВЪПРОСИ, ЧИИТО ОТГОВОРИ ПОКАЗВАТ: „Кой си ти?“:

– Ще продължите ли да се вързвате на глупости?

– Ще продължите ли да се оставяте на повсеместната, дирижирана отвън инертност и безволевост или ще вземете Своите Неща в свои ръце?

– Ще продължите ли да чакате някой да ви научи, да ви подтикне, да ви даде стимул, да ви сдъвче и поднесе в овчо-смлян вид очевидни неща?

– Ще продължите ли да чакате някой друг да възпита децата ви, да ги заведе да тренират, да ги научи да се хранят, да общува, да разговаря с тях и да им даде знание? Някой друг да ги направи хора? Това задача за някой друг ли е, и ако мислите така, защо въобще ги създавате тия деца?

– Ще продължим ли (всички ние) да оставяме страната си да затъва все повече и да мрънкаме, че от нас нищо не зависи?

   НЕ СИ ИЗМИВАЙТЕ ръцете със Световната Конспирация, с международното положение, с „всичко е замърсено“, с „ама всички правят така“, със Сорос, рептилиите, извънземните и прочие следобедни глупости за бяло сладко.

   Очевидно е, че Световна Конспирация съществува. Още по-очевидно е, че тя влиза в къщите, благодарение на тия, които бездействат, мрънкат, оплакват се, оправдават се с всичко друго, но не променят себе си и очакват друг да им свърши работата.

   Това е то, вторичната, мързелива, вяла, инертна, квартална, авто-конспирация на Чичковите Червенотиквеничковчета от девета глуха.

   В КРАЯ:
   В контекста на тъпотиите около рекламите и специално тая, за вдигането на самолета – съобщение на пресцентъра:

   „Въздухоплаването функционира нормално и в празнични дни пускаме допълнителни курсове. В книгата за препоръки и оплаквания има само… възторжени отзиви“


**Забележка: за въпроси и контакт натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Вашият коментар