Как да премахнем главоболието?

   ВЪПРОС:
Емо, често ме боли глава, понякога не издържам и вземам болкоуспокояващи. Знам, че хапчетата не са решение. Какво да правя?

   ПРЕД-ОТГОВОР: Три седмици назад дадох на човека с въпроса инструкции, които да изпълнява. Той, за разлика от някои, които само приказват, се хвана сериозно. За една седмица главоболието изчезна и не се е появявало.

   ОТГОВОР:
   Ако главоболието не е вследствие диагностицирано заболяване или конкретна травма (киста, оток, тумор, сътресение, слънчев удар), то е симптом за наличие на някои от следните отклнения:

– че има проблем с “втория мозък” в човешкото тяло – червата.
– че имаме забавен метаболизъм.
– че ядем повече месо.
– че е наложително да направим нещо за редовно и качествено изхождане.
– че има застой на бедна на кислород кръв.
– че ни е паднало кръвното налягане.
– че носим дрехи повече от необходимото и рядко оставаме голи.
– че имаме проблем с изпотяването, хигиената и обмена на енергия.

   Извод: Не лекувайте главоболието, а причината.

     В НАД 95% главоболието изчезва, все едно не го е имало, ако:

1. Направим пълно (с английска сол или водно, според системата йога) или частично чревно прочистване (клизма).

2. Променим хранителния механизъм (две чаши вода, една ябълка и след половин час – сядане на масата със задължителната сурова, зеленчукова салата) и включим един олекотен (полу- или гладен) ден в седмицата.

   Разбира се, промяната в хигиенните и хранителните навици, не е просто диета, а промяна на начина, по който гледаме на природата и света.

   В САМОТО НАЧАЛО НА “Умирай трудно“(1), един японец съветва героя на Брус Уилис да се прибере вкъщи, да събуе чорапите и бос да повърви по килима – гаранция, че ще се почувства отпочинал и без главоболие.

   Всъщност, “киносъветът” е документиран съвет на Авицена за главоболието, който съвет, обаче, идва от тракийските лечители (Авицена съвестно го отбелязва) – препоръчвали са босоходство, пречистване на организма с вода, пресни плодове, мед, общуване с природата и животните.

   Т.е. – абсолютно разумни съвети от “наши” хора, от нашите земи, с наша кръв, които съвети, обаче, сме забравили. Днес ни ги пробутват като съвети на някой друг, отдалече, като прехвалени чуждоземни, отвъдморски премъдрости.

   Непознаването на собствената ни история, култура, етнография, етноестетика, традиционна медицина, лечение и подход към болестите не е извинение – действайте да го поправите и учете своите деца.

   Тръгнем ли боси по земята (тревата, пясъка), тялото буквално изсипва застоялата “кафява” енергия в земята, а с нея и статичното електричество.

   СЛАГАЙТЕ дрехи, чорапи и обувки само, когато е жизнено необходимо – студ, оцеляване и работа сред хора. Премине ли причината, веднага, на мига хвърляйте излишното.

   Учете на това децата си, но по-добре да живейте така – те ще го попият.

БЪРЗО ОБНОВЛЕНИЕ: Познатият контрастен душ в два варианта:

1. След горещ душ – студен и така няколко пъти.

2. След горещ душ, ако не съберем смелост за цял студен душ, сменете душа с подвижната ръкохватка и силно облейте ходилата отдолу и краката до таза – автоматически ще предизвикате тласък на кръвта нагоре. Повторете – горещо/студено няколко пъти.

     ЗА ЖЕНИТЕ:

Бавната обмяна на веществата в женския организъм е в основата на непълното изхвърляне на остатъците и мудния кръвоток. Затова:

1. Преди всяко хранене пийте две чаши вода и изяждайте една ябълка.

2. Един ден в седмицата правете еднодневно гладуване, като сутринта пийте повече вода, за да изхвърлите остатъците от предния ден.

3. Вечер (ако не миете косата) след душа, прокарайте няколко пъти влажни пръсти през косата – така ще увлечете статичното електричество, ще избършете наслоениия прах и ще обновите енергията.

4. Започвайте деня с гимнастика, дълбоко дишане и коремни преси, след което наплискайте хубаво лицето с хладна/студена вода и разтрийте корема с влажна длан. Ако имате възможност, през деня наплискайте лицето отново (няколко пъти). Вечер, след грима – душ, контраст топло/студено и плискане на лицето.

НИСКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ се поддържа нормално:

– с редовен спорт: сутрин, набързо през деня, вечер – задължително.
– със специални тренировки в суперсерии, които променят мускулната кондиция (трептене)
– със задължително смесено хранене: хляб (картофи, ориз) със сирене; яйца; риба; месо;
– с чаша-две червено вино вечер и (понякога) малко ром в чая.
– с промяна в светогледа, вярата и начина на живот.

   ДОСТАТЪЧНО говоря за спорт. Най-важното е, да се осъзнае, че спортът, всъщност, не е задължение, а игра – играта е жизнена необходимост при животните и хората.

   Когато едно животно спре да играе, вече е остаряло и се приготвя да умира.

   Нещо неясно?

   В КРАЯ:
   Аман от духовни препратки – това си е наръчник за здраве.

   Четете, действайте и оставете празните приказки за приказливците.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене