ГРИП, настинки и… Теория на конспирацията

ВИРУСНИТЕ заболявания, по своята същност, са… застойни заболявания. Не очаквахте да чуете това, нали?

ЗАСТОЙНИТЕ заболявания са здравно отклонение, вследствие на застой, липса на движение, продължителен престой в затворени помещения, хранене с бедна на витамини и качествени белтъчини храна и – оттам – рязко спадане на имунната защита.

ПРЕ-ЛЮБОПИТНО: В началото на 20ти век, от Движението на Лекари за Здравословен Начин на Живот в Америка, провеждат следния експеримент: изчакват настъпването на поредната грипна, зимна вълна и подбират две групи доброволци от по 50 души. Едната контролна група има задачата да си седи вкъщи на топло и затворено, да спазва хигиена, да пие чайове и да се пази от вирусите.

Втората група, под ръководството на петима инструктори, прекарва целия ден на открито – на ски, на походи, на ледената пързалка и др. зимни забавления. Времеви период на експеримента – четиридесет дни. След последния ден, резултатите и изводите са смазващи: 43ма от седящите вкъщи са болни, с диагноза… грип и предписано медикаментозно лечение. От контролната група на “движещите се”, заболелите са… двама.

ЯПОНЦИТЕ имат поговорка: Здрав е този, който е в движение и… извън къщи.

ЗАТВОРЕНИТЕ помещения нарушават енергийното равновесие и взаимообмен между природата и дома. Всяко нарушаване и прекъсване в потока на енергията, рано или късно влияе отрицателно върху биологичните организми и ги прави податливи на болести.

ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА: за податливостта на застоялия организъм към болести се знае от древността. Едва в началото на 20ти век започва енергично осмисляне на “ефекта на затвореното помещение” от страна на големите фармацевтични компании. Осмислянето е в посока… печалба. Ще се изненадате ли, че първообразът на днешните мега-затворености МОЛ-овете, за пръв път е предложен на един от симпозиумите на производителите на фармацентични лекарствени препарати?

ПРОСТО Е: Ставайте сутрин, проветрявайте, правете гимнастика на отворен прозорец ДО ИЗПОТЯВАНЕ, измийте се и с хладка/студена вода и се избършете се с груба хавлия за усилване на кръвообращението. Хранете се с плодове, зеленчуци, едрозърнести храни и качествени белтъчини. След работа не сядайте, а идете в залата, на стадиона, край морето, в парка и потренирайте до изпотяване. Сауна, контрастни душове, горещи басейни, всичко това е в плюс.

ПОГЛЕДНЕТЕ тялото на трениран човек, без значение мъж или жена и вижте движението на мускулите. Красиво е.

ЗДРАВЕТО е най-съществената част от идеята за красота. Древните гърци са казвали “В здраво тяло – здрав дух” Красотата се съдържа в идеята за движение, в усмивката и скритата сила на здравото тяло.

ИЗВОД: СЪЗДАДЕНИ СМЕ ЗА ДВИЖЕНИЕ и красота, не за лежане, мрънкане и оплакване.
В КРАЯ: Природата е около нас и в нас. Тя е ЗДРАВЕ. Да и протегнем ръка и бъдем част от нея.

П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене