За трюфелите и прасетата в нас (как да се освободим от гъбичките и от Още Нещо)

   ВЪПРОС: “Емо, би ми било интересно да чуя мнението ти за гъбичките – вътрешни и външни. Нали сега е лято и проблемът е твърде актуален.”

   ОТГОВОР:
   Знаете ли, къде растат трюфелите, за които някои плащат откровено ненормални суми?

   Имам познат, който се занимава с това.

   Тръгва с обучено куче и търси из места, където тревата е изсъхнала, по земята са образувани тъмни петна и наоколо е сенчесто, злачно, с мирис на застояло, особено в коренищата и (в повечето случаи) откровено неприятно.

   Трюфелите (ако успее да намери) също са с особен, почти неприятен мирис и няма как да е иначе, при положение, че виреят на такива места – в корените на дърветата.

   Понякога се гледа, къде са ровили прасетата, защото те надушват подземните гъби дори по-добре от кучетата – природата ги е пригодила да се ровят из мръсотии и застояли, вонящи боклуци, които никой не би приближил дори.

   После отивате в ресторанта (от най-скъпите, има си хас!), където ви сервират това, изровено от прасетата гъбично образувание, което вие, приятели, трябва да изядете… с наслада, разбира се.

   А за джоба и олекването му, темата е винаги отворена.

   СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ, че тези застояли, влажни, безотточни, без слънце и въздух и неприятни места, из които виреят телесните гъби, са вътре в нас.

   В нашето тяло, което било образ и подобие… на нещо там.

   Които (телесни места) ние увиваме в скъпи, полиестерни (изкуствени, пластмасови, найлонови, гумени, производни на нефта) дрехи, клинове, чорапи, маратонки и ги обезмирисяваме (отвън, разбира се) с отровни сухи сапуни, спрейове, дезодоранти и пр.

   И когато в тези места избуят огромни колонии от гъби, когато мицелите им прорастнат и плъзнат навсякъде из тялото ни, ние (вместо да променим живота си из основи), продължаваме да търсим моментно прикриване и притъпяване на проблема – чети по-горе за обезмирисителите и т.н.

   Човек може и да звучи гордо, но миризмата си е миризма.

   НЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЛЮЗИИ: Начинът, по който растат и местата, където виреят гъбите (трюфелите), са същите (като миризма, застоялост, влажност и непроветривост) и вътре в нас.

   КОЕ ДОВЕЖДА ДО ПОЯВАТА И РАЗВИТИЕТО на гъбички?

   Всеки от нас (вкл. и аз) можем да поемем (и поемаме редовно) гъбични спори – чрез храна, чрез вдишване, в басейн, чрез физически контакт и т.н.

   Всеки от нас има наличие на гъбични зачатъци в червата си, но…

   Но?

   Но, за да се стигне до развитие на организирана гъбична популация (която да намери храна, както и подходяща среда вътре в нас, да се задържи и да се размножава), е необходимо да има:

   1. Крайно недостатъчен прием на чиста, питейна вода – скоро писах за това. Повечето (на практика над 85%) от хората не пият достатъчно вода в денонощието. Количеството, което приемат, въпреки, че се мъкнат с бутилки минерална вода, обикновено е около 1/3 до 1/5 от необходимото.

   Това прави хората безотточни (като застояло блато, чиято вода не се оттича и не се обновява) – процесите в тях са застойни, което поражда разитието на всякакви паразити, вкл. и гъбични.

   2. Редовна употреба на ЗАХАР – бяла захар, също сушени и захаросани сладки плодове прим. фурми и смокини.

   Хората (при жените почти над 90%), които употребяват редовно бяла захар, шоколади, сладкарски изделия и тестени изделия от бяло брашно, винаги имат гъбични проблеми – между пръстите на краката, в слабинните гънки, в лигавиците – прим. гърлото, в половите органи и пр.

   3. Редовна и завишена употреба на алкохол и най-вече бира.

   4. Редовна употреба на антибиотици, противозачатъчни, хормонални и кортикостероидни “лекарства”. Всички тези убийци на нормалната чревна флора нарушават хормоналния баланс на организма, а това означава, че:

   – не само се губи и унищожава, а се подменя чревно-бактериалната флора с нови, лоши микроорганизми

   – при загуба на полезните чревни бактрии, автоматично се развива (в по-голяма или по-малка степен) паразитоза, като гъбичките са част от този процес.

   – се получава огромен срив на имунната система, тъй като нейната основна база и инкубатор са именно червата.

   5. Редовно и постоянно:
   – носене на найлонови клинове и тениски

   – лишаване на ходилата от досег с въздуха, защото винаги са в маратонки и чорапи – най-заразяващите се с гъбички на краката са спортистите: да държиш ходилата си спарени и затворени дори през лятото, си е болест отвсякъде. Оттук и названието “спортно ходило”.

   ГЕНИТАЛНИЯТ ХЕРПЕС:

   С отварянето на тази щекотлива, неприятна, страховита и крайно интимно-притеснителна тема, определено ще вляза в противоречие с някои постановки на конвенционалната медицина.

   Но четирийсетгодишната ми практика (в профилактиката на болести, в поддържането на отлично здраве, в движението и спорта), изобилства с толкова много и недвусмислени доказателства, че би било грехота да се мълчи.

   Твърдя (абсолютно отговорно), че при компетентно и разумно променен и съобразен начин на хранене, който да се спазва, проявлението и рецидивите на генитален херпес изчезват за около година, плюс-минус три-пет месеца.

   Преборването на херпеса е бавно, поради агресивността му, но накрая си отива.

   Макар, че гениталният херпес не е гъбична инвазия, хранителните методики за избавяне от него са аналогични и се припокриват (с леки разминавания) с тези за гъбичните разраствания.

   Наред с всичко друго (много вода, много по-кисели плодове, редовни гладни дни в седмицата и пр.), най-важното при гениталния херпес е откриването на хранителните комбинации, които го провокират.

   Обикновено (над 90%) гениталният херпес се рецидивира от комбинацията на (варено или не) мляко с:

   – месни продукти

   – яйца (прим. палачинки, заливка към мусаката, кюфтета в млечен сос, сосове на млечна основа върху салатите, ястията и пр.)

   – бобови храни

   Другото най-важно е Драстичното Ограничаване На Захарта и Всичко Сладко.

   Невъзможно е да се изброят всички зависимости и затова са необходими задълбочени разговори с човека, за да бъдат установени неправилните хранителни привички и погрешните хранителни навици.

   Следващата стъпка: изготвяне на съобразена хранителна програма, която (ако е изработена от наистина компетентен здравен инструктор) след пет-седем-десет месеца води до постепенно изчезване на рецидивите от генитален херпес.

   След натрупването на многомесечна вътрешно-физиологична чистота и спокойно общотелесно функциониране, минава година-година и половина (или малко отгоре) и забравяте за херпеса.

   Но механизмът на (чисто и съобразено) хранене, практиката на активна вътрешнофизиологична чистота, редовно движение и спорт остават за цял живот.

   Казаното за херпеса е общо: това е Интернет публикация.
   В личен разговор, ще научите много повече.

   КАК ДА ПОСТЪПИМ – ако имаме гъбични проблеми:

   1. Моментално преобразуване на хранително-двигателния режим: първото хранене е на обяд, като ранните утрини часове се използват за интензивна гимнастика (поне петнайсет минути) или активен спорт: кросово бягане по нагорнище, по стълби, плуване – идеята е да има предизвикано дълбоко дишане и това да се поддържа не по-малко от 8-10 мин.

   2. Утринните часове да се използват за (много, много, много) пиене на вода – до обяд поне литър и двеста, в комбинация с пресен лимонов сок. Никакви кутийни сокове тип “Капи” и прочие отрови.

   3. Ако имаме гъбични проявления на Кандида, пиенето на вода с лимонов сок и допълнителен прием на вит. С, се редува с прясно изцеден сок от кисела ябълка, зеле и червено цвекло – малко количество (около 50-80-100 мл.), разредено с вода до 250 мл. и малка лъжичка олио.

   Съветите за Кандида-проблемите са насочващи, а не изчерпателни. При тях насложеното лишаване от храна в комбинация с пиене на много вода и употреба на зеленчукови сокове е първата стъпка. Нататък – специфичен хранителен режим и всичко по изброените точки.

   4. Абсолютна промяна в начина на обличане – редовно, всъщност постоянно босоходство – вкъщи и, когато времето позволява, навън.

   Забравяте за красиво изглеждащите, но вредни найлонови клинове, разболяващите гумени (скъпи, прескъпи или от пет лева) маратонки, забравяте за комбинацията чорап + маратонка (чорап + обувка) или откровено дебилната картинка сандал + чорап.

   Бельото – памучно и проветриво, а в повечето случаи… без него.

   “Първичен инстинкт” – буквално и преносно, а най-често – постоянно.

   КАКТО ВИНАГИ:
   Решението на всеки проблем, започва с познание.
   С познането вървят промяната и действието.
   Промяната и действието водят до резултати.
   Резултатите ни изпълват с вяра и благоговение.

   И Животът ни вече е различен.

   В КРАЯ:
   Вярата и благоговението идват естествено, когато сме сред просторите на Природата.

   Още ли сте на дивана вкъщи?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене