По въпроса за илачите, витамините/аминокиселините от аптеката, празните приказки... и усещането за единство и сливане с природата (в отговор на въпроси)

По въпроса за илачите, витамините/аминокиселините от аптеката, празните приказки… и усещането за единство и сливане с природата (в отговор на въпроси)

1. ВЪПРОС: Какво ще кажете, за изпитаните народни рецепти и илачи? Примерно: обтривки за гнойна ангина, компреси и пр.?

ОТГОВОР: Имам приятели, които редовно си обтриват гърлото, ядат мед, хардал и счукан чесън на гладно всеки път, когато направят гнойна ангина. Под „всеки път“ разбирам… на два-три-пет месеца и въпросът, дали това помага, очевидно е с предизвестен отговор.

Ако един орган образува гной и полипи, те идват отвътре, избиват навън и са следствие от абцес, развиващ се в нас. Обтриването може да ги премахне за момент и да успокои гърлото, но в дългосрочен план е загуба на време. Компресите имат загряващ и отново успокояващ ефект, но причините за дадена болест не са в гърлото (в сливиците, в подутите лимфни възли и пр). В над 95% зародишът на гнойните абцеси, хрема, гърлобол, синузит (има десетки народни рецепти за синузит, предимно като затоплящи компреси), гнойни ушни и зъбни проблеми и пр. е в приемането на твърде малко вода, липса на пресни плодове на гладно и зеленчуци с яденето, неосъзнати проблеми с храносмилането и дебелото черво.

Разберем ли това, на прав път сме и е въпрос на време да подходим разумно и цялостно към своя начин на живот. Тогава здравето (с малки приливи и отливи) винаги ще е с нас.


2. ВЪПРОС: Вършат ли работа витамините, минералите и аминокиселините от аптеката? Доста лекари говорят, че от тях има голяма полза.

ОТГОВОР: Лекарите не лъжат: от тях има(т) голяма полза фармацевтиката, аптечната промишленост, рекламодателите и болниците, където има изискуема квота за брой изпратени пациенти към определени аптеки.


ПРОБЛЕМЪТ при повечето хора е… липсата на достатъчно познание и вяра. Говорят, че искат да живеят и да се хранят здравословно, но не вярват и нямат познание откъде да започнат. Липсва им близък човек, който да ги „запали“ и да ги поведе. Така добрите намерения и желания се размиват в говорене, търсене на доводи „за“ и „против“ и в дискусии… заради самите дискусии.


ВСИЧКО, от което се нуждаем, го има в храната, в движението и в разбирането за природата. Приемането на фармацевтични и химически субстанции, води до необходимост от неутрализирането им и затова се изписват допълнителни суплементи.

Чрез тях се търси краен баланс, който е невъзможен, защото нито един изкуствено създаден витамин, минерал, ензим, коензим и пр, няма завършеността на същия, но създаден от природата – в плодовете, зеленчуците, меда, зърнените и бобовите храни.

И НАЙ-ДОБРАТА маратонка, не може да замени контакта на босия крак с почвата, тревата, с дървото, пясъка и водата. Произвеждат се електрически йонизатори, но как можем да сравняваме бръмчащ електроуред, с изгрева, с чистия въздух, с движението и спорта на открито?


СЪЗДАДЕНИ СМЕ от природата и колкото по-често излизаме навън, толкова повече енергия имаме, повече спокойствие и толкова по-близо до корените на живота сме.

В КРАЯ: Нека започнем с най-простото: да навием за утре часовника… с един час по-рано.


**Забележка: за въпроси и контакт, натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене