Здравето, имунитета и мръсотията. Мръсотията вредна? Я пак?

Здравето, имунитета и мръсотията. Мръсотията вредна? Я пак?

   ВЪПРОС: „Емо, говориш да сме по-леко облечени и боси, но навсякъде е такава мръсотия, че човек го хваща страх. Едно време може да е било нормално, но днес е различно“

   ОТГОВОР:
   Даа, какви времена бяха някога: слънцето изгряваше от запад, Земята се въртеше наобратно, реките течаха нагоре, можехме да ядем от сутрин до вечер, микробите още не бяха дошли от Марс, холестеролът не беше измислен, а водата в ручеите идваше естествено дезинфекцирана и сапунисана, за да може после Тициан да рисува голи жени, спокойно къпещи се направо в езерата.

   ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ е твърде кратък – някакви смешновати 60-80 земни години, които съотнесени към милиардната планетарна възраст, са буквално несъществуващи. И въпреки това, имаме глупостта да обявяваме, че нещо се променя в рамките на този смехотворно кратък период.

   Един надут балон без покритие, това сме.

   А каква е съдбата на надутите балони?…

Пукат се.

   ВСЪЩНОСТ, нещо все пак се променя и това е тялото ни – физиологичното битие, в което сме затворени. „Битието определя съзнанието“ – за който е учил философия. Промяната води до промяна на личностните възприятия и на 35-40-50 год. ние вече сме убедени, че сме зрели, че разбираме, че знаем и че днес е съвсем, ама съвсем различно от младостта и детството.

   Да, ама – не.

   Различно е само тялото ни, защото се водим по привидността.

А „Малкия принц“ го цитираме, за да изглеждаме начетени.

   ОГРОМНА ЧАСТ от болестите (днес) идват, защото не даваме на тялото да се оваля в природната естественост. Да сме голи и боси в тревата, на земята, в прахоляка, в калта, на пясъка, из храсталаците и по дърветата, е единствения нормален начин тялото да приема директна информация за околната среда и да изгражда имунитет.

   Имунитетът, приятели, се гради при отворени врати, не при затворени.

   Иначе става като в приказката за принцесата, дето казвала „Той ще ме намери, където и да съм“. Живеела във висока, непристъпна кула, затворена отвсякъде.

   Така си и останала – ненамерена.

   ВЪПРОСИ (някои твърде необичайни) с предизвестен отговор.
   Мислите ли, че ще сте здрави напред във времето:

   – ако не ходите боси и винаги сте с чорапи и обувки?

   – ако не се плискате и масажирате сутрин, след изпотяване с хладка вода – по лицето, шията, раменете, ръцете, под мишниците?

   – ако, на морския бряг, прекарването ви се заключава в търкаляне под чадъра, мазане с куп слънцезащитни глупости и пиене на бира?

   – ако планините за вас са скъпия спа-център, балнеосанаториум, ресторант в битов стил или просто крайпътната скара-бира?

   – ако по кожата ви не попадат микроби, микроорганизми, малки животинчета от тревата, листни въшки от листата, ако редовно не се одрасквате и порязвате на някой камък, клон или трънаци?

   – ако не ядете горски плодове без да ги миете?

   – ако винаги пиете топла, преварена, дестилирана, обезпаразитена и пр. ненормална, противоестествена вода?

   – ако винаги (ама съвсем, съвсем винаги) комбинирате по правилен начин продуктите и търсите под дърво и камък само био-храни?

   – ако винаги миете редовно зъбите си, без понякога да ги оставяте за ден-два на спокойствие, за да се възстанови и регенерира зъбния емайл?

   – ако винаги миете ръцете си преди ядене, вместо, ако сте в гората, да ги опикаете хубаво (да, това е форма на природна хигиенизация) или просто да ги „измиете“ със слюнка?

   – ако винаги използвате тоалетна хартия, вместо да избършете ануса с лопуш и т.н. и да го измиете обилно със слюнка/урина? Знаете ли, че тази естествена, природна, стягаща профилактика не допуска поява и развитие на хемороиди?

   Въпросникът е безкраен, защото включва (почти) всички аспекти на съвременния начин на живот и постижения на, хе, хе, човешкия гений.

   Заменим ли „гений“ с идиотизъм, ще сме на прав път.

   СКАНДАЛНО: Знаете ли, че много от аспектите на съвременото правене на любов (секс) са подчинени на проблема с неразбирането на даденото от Природата? Изкривеното възприемане на импулса, момента, мястото, хигиената, социалността и пр. са невидими подводни камъни, чиито следствия водят до също такова изкривено междуличностно общуване, което обаче, в наши дни се счита за нормално.

   Завесата е повдигната, но колко от вас ще поискат да надзърнат… отдолу?

   МИСЛИТЕ, че днес боледуваме, защото има вируси? Защото храните са отровни? Защото водата ни е замърсена? Защото не комбинираме правилно продуктите?

   Глупости.

   ЗАБРАВИХМЕ какво е топлота, какво е отношение, какво е да подадеш ръка, какво е да разговаряш и какво е да се слееш с другия.

   Да отидеш, да прегърнеш, да стоиш с другия в студ, в болка и – да си там, а не над компютъра и да лепиш статуси.

   Боледуваме, защото забравихме, как по дяволите, се общува.

   В КРАЯ:
   Както казах, само повдигам завесата.


**За въпроси и контакт с мен натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене