Как да свалим излишните килограми? (нов поглед към вътрешнотелесната функционалност)

Как да свалим излишните килограми

Публикацията е за:
– килограми, лепящи се от никъде
– вътрешните възпаления и напълняването
– хранене и вътрешни възпаления
– обутото в гума ходило
– своеобразнен рестарт на тялото
– босоходството в нашия нов Клубен Център
– колко пъти да се храним на ден?
– нов поглед върху храненето
– измислената необходимост от сладко
– познатите гладни паузи
– къде е уловката?
– преподавам Промяна
– готови ли сте за Промяната и Новата Реалност?

ВЪПРОС: “Емо, респектирана съм от формата, в която си, но можеш ли да дадеш прости напътствия как да задържим нормалните килограми? Или, ако имаме наднормено тегло как да го свалим?”

ВЪПРОС: “… и уж правя всичко, но теглото ми не мърда, а имам поне петнайсет наднормени килограма.

ВЪПРОС: “… какво да ти разправям, хапна ли нещо, веднага ми се лепва.


ОТГОВОР:

Дааа, това с “лепването” най-го обичам.

Мъкнат се по сладкарници, тук тортичка от последното представяне на най-специалните торти, там пастичка, кафе с кроасан и сладко, пътьом вафла-две-три, пакетче солети, после една мелба, колкото да залъжат глада, а по някое време идва ред и на пицата, щото стомахът бил празен.

Между другото, главата и тя.

И когато ги попиташ какво са яли, пърхат с мигли и казват “Ами, нищо!”

А на другия ден “нищото” им се лепнало, вече са в депресия, мировата скръб ги е налегнала отвсякъде, затуй поредното кило шоколадови бонбони са им вързани в кърпа, пържените картофи със сирене и те, а десертите…

Ама как без десерти?
Без тях направо се умира от глад.


В ОСНОВАТА НА ВСЯКО НАПЪЛНЯВАНЕ стоят хиляди възпаления.

От извънмерно хранене и неизразходвана енергия в тялото се натрупват отрови, които не могат да бъдат изхвърлени и са опасни за клетките. Тялото ги обвива в пашкул от вода и мазнина и за да може да ги контролира, изгражда (съвсем наужким) мижава и крайно недостатъчна кръвоносна мрежа.

Сланината е най-некръвоснабденото и най-задушаващото ни образувание в тялото, все едно да се увием в стиропор, само дето стиропорът е неимоверно по-лек.

Това ненормално мастно образувание е крайно нестабилно и е в постоянен разпад, което значи, че изпуска в кръвта огромни мастни клетки, създаващи предпоставки за тромбози, белодробни и сърдечни инфаркти и инсулт.

Имунната система е принудена да работи без почивка, за да успява да опазва общото здраве на задоволително ниво. Разбира се, от един момент нататък сривовете са неизбежни и здравето отива на кино.


НАКРАТКО:

Решим ли да свалим трайно ненужните килограми, трябва да насочим действията си към премахване на причините за вътрешните възпаления, което означава различен подход към храненето, много движение на чист въздух, премахване на себеразрушителните емоции, на страха и преоценка на цялостната ни житейска философия.ПРОБЛЕМЪТ С ВЪТРЕШНИТЕ ВЪЗПАЛЕНИЯ е страховит, защото подтикваните да действат хаотично имунни клетки, започват да атакуват хормоналната система, което дава начало на куп заболявания, наричани автоимунни.

Не можем просто да намалим калориите, а е необходимо да променим начина на живот в посока, водеща до клетъчно, хормонално и общо физиологично спокойствие, стабилно рН и отлично елиминиране на отровите.


АМИ ОБУТОТО В ГУМА ХОДИЛО?

Едва ли някой знае, че огромна част от проблемите със здравето и напълняването се дължат на факта, че хората ходят обути почти през 100% от съзнателния си живот.

В нашето тяло се извършват милиони химически реакции, придвижвания на клетки, трептене, пулсации и всичко това създава елекрическо поле, което, ако не бъде отдведено в земята (заземено):

– повишава телесната температура
– изпълва тялото с отработени субстанции и повредени клетки
– забавя процесите на обмяната
– съсипва бъбреците и функциите на кожата
разрушава имунната система

И още, и още, и още.

Един от най-особените и въобще неизследвани проблеми (следствия) е, че с напредване на годините, натрупаното статично електричество възпрепятства функцията на кръвно-мозъчната бариера и отточността (дренажната система) на мозъка.

Това води до разбиване на командния център, объркване на хормоналната система и оттам, хоп, изненада! – неконтролируемо напълняване.

Проблемът е видим при всички, но при жените е много по-засилен.

За да избегнем тези, все по-тежки с времето болестни изменения, е необходимо редовно да ходим боси върху земята, тревата, камъните, брега, водата и пр. Чрез кожата на ходилата ние отдаваме отработената електрическа енергия и възстановяваме нормалната вътрешна хомеостаза.

Какъв е съветът?

Всеки ден намирайте време да бъдете боси в активно движение и спорт.


СВОЕОБРАЗНО “РЕСТАРТИРАНЕ” НА ТЯЛОТО

Босоходството и тренирането бос “отпушва” застойните психо-физиологични състояния. Процесите в нас тръгват енергично и бистро, както при децата, чието тяло е ново, жизнено, желаещо движение и нови, свежи изживявания.

Запомнете, приятели, че бистротата на процесите не търпи наднормени килограми, депресивни състояния и липса на енергия.


В НАШИЯ НОВ КЛУБЕН ЦЕНТЪР (адресът и графика на който може да намерите ТУК) учим и поощряваме хората да са боси по време на тренировка и във всеки друг, избран от тях момент.

Който иска да спортува, да има стабилно здраве днес и занапред, отлична физическа форма и самочувствие, е добре дошъл. Ще намерите съмишленици и ще научите от първа ръка как да поддържате формата и здравето си.


КОЛКО ПЪТИ ДА СЕ ХРАНИМ НА ДЕН?

Ще ви отговоря недвусмислено.

Ако НЕ сме:
– професионални спортисти
– активно трениращи юноши, младежи, девойки и млади хора под 30-те
– хора с амбиции да поддържат определени килограми, свързани с външния вид и физическа форма (манекени, модели, фитнес-маняци и т.н.)
– хора с поднормено тегло или болни, нуждаещи се от сериозна анаболност

… т.е, ако не сме нито едно от изброените, тогава…

Тогава нормалното, обичайно и здравословно хранене би трябвало да включва две леки хранения на ден (преди обяд и вечер) с едно плодово подкрепяне, най-добре следобяд.


РАЗБИРА СЕ, повлияни от западните псевдо-компетентни и лъже-медицински теории, има хора, които считат, че е нормално да се храним три-четири пъти на ден. Под “четири пъти” повечето разбират въглехидратно-белтъчна храна (яйца, риба, пиле, месо, картофи, хляб, пици, сладко и пр.)

Но!

Ако приемем всяка дъвкателна дейност за хранене (а тя, приятели, е именно такава!!!), утринният прием на плодове един час преди закуската е отделно хранене.

Самата закуска (две шепи твърда храна) е второ (отделно) хранене.

Следобедната подкрепителна пауза “чай плюс плодове” е трето хранене.

Вечерята е четвърто (две шепи твърда храна) хранене.

Погледнато така, тялото има достатъчно енергия (от плодовете, закуската и вечерята), както и достатъчно белтъчини, ако хранителният план е компетентно изготвен.

Витамините и минералите също са в абсолютно достатъчно количество, защото имаме неколкократен прием на плодове, плодови сокове и зеленчуци.

Започнете ли да мислите и да оформяте ежедневния си храноден в тази посока (ще ви е необходим разговор с истински разбирач на нещата), ще откриете с колко енергия сте изпълнени, което е друг начин да разберете от първа ръка колко запушени, затлачени и вътрешно обременени (от дългогодишно прехранване) сте били.

Щом веднъж влезете в този хигиеничен, изпълнен с енергия начин на хранене, едва ли някога ще поискате да се върнете към усещането за тежест, мудност, лесна изморяемост, постоянна несигурност и податливост на разболяване, лесно качване на ненужни килограми, както и съзнанието за вътрешна нечистота, която поражда и поддържа истерични нервни изблици и депресивни спадове.


АМИ ИЗМИСЛЕНАТА НЕОБХОДИМОСТ ОТ СЛАДКО?

Тя, приятели, другари и другарки, е сигнал за лоша работа на рецепторите, отговорни за количеството на кръвната захар.

Т.е. в организма ни навлиза захар, но датчиците не реагират, защото просто са зацапани до степен да не функционират.

Така мозъкът получава лъжлива информация за глад, редовно изпраща грешни заповеди и лабилната психика подтиква човека да посяга към кутията с бонбони.

Когато се храним пестеливо и чисто (с много вода, плодове, зеленчуци и разумно количество белтъчини), сигналите, които тялото изпраща на мозъка, са точни и обективно отразяващи моментното вътрешно състояние. Така нашите реакции и решения нямат нищо общо с хладилно-тортените, шоколадово-бонбонените и пицаджийско-сладоледените набези на обърканите, изпаднали в емоционална несъстоятелност, болни хора.

Прочистването на рецепторите за количеството на кръвната захар изисква период, в който да се храним пестеливо, разумно и (от един момент нататък) да вкараме в ежедневието си Негово Величество Гладът.


ПОЗНАТИТЕ “ГЛАДНИ ПАУЗИ”

Ако сме здрави, но с наднормено тегло, най-добра работа вършат системно повтаряните гладни и разтоварващи дни.

Т.е. един ден в седмицата караме само на вода и чай, а в друг избран ден от същата седмица сме на вода, чай, плодове, плодови и зеленчукови сокове.

В тези дни (гладни паузи) се движим нормално, ходим на работа, тренираме, извършваме походи и въобще прекарваме много време в движение на чист въздух.

Чистият въздух и босото ходило бързо подпомагат организма в неговото възстановяване и в един недълъг период, съчетан с разумно и пестеливо хранене, влизаме в необходимата и желана от нас форма.


КЪДЕ Е УЛОВКАТА?

Подходим ли по описания начин, промяната във външния вид на тялото върви ръка за ръка с промяна във физиологията (обмяна, прочистване, изблик на енергия), но и с промяна на нашата личност и отношението ни към света.

Тази истинска промяна дава висока гаранция, че Новият Човек, който (вече) сме, ще живее нов, по-богат, по-стойностен и близък до Природата личен живот.

Разбира се, новата Реалност, която изграждаме, ще ни доведе до запознанство с нови хора и нови приятелства. Отношението ни към хората около нас ще бъде на ново ниво, близостта ще е различна и мотивите, които ще влагаме във всяка своя постъпка, ще са мотиви на човек с нов облик.


ИМЕННО ТОВА Е, КОЕТО ПРЕПОДАВАМ, още от първия път, когато застанах пред хора: как да живеем така, че да променяме не само себе си, но и Реалността.

Променим ли себе си, променяме и своите реакции спрямо нещата. Дребнавостта, злобата, нездравото его, завистта, самохвалството и празнодумството остават назад и хората около нас започват да виждат истинския човек, който сме.

Така променяме отношението и реакциите на другите към нас, а това вече е Истинска Промяна на Реалността, защото води до нови и различни резултати в живота.

Личните ни отношения претърпяват същото всеобхватно развитие и стабилността във връзката с близките хора създава истинската основа за нашето и тяхното здраве.

Когато живеем такъв живот, задържането на разрушителни, незрели и страхови емоции липсва, а това означава, че и в тялото ни (започват да) липсват остатъчни и отравящи ни наслоявания. В такова тяло наднорменото тегло просто не може да съществува, защото енергията тече плавно, без прегради, без задържане, без спадове и най-важното – винаги е там и…

И ако понякога сме уморени, това е здравата умора на здравия човек, който живее здрав живот, има здрави отношения, спи спокойно и се събужда здрав и отпочинал.

Толкова е просто, че дори не се нуждае от разясняване.


В КРАЯ:
Готови ли сме за Промяната и Новата Реалност?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене