Кръвното налягане, Световната конспирация и тъпотията (дъвкано и предъквано)

Кръвното налягане, Световната конспирация и тъпотията (дъвкано и предъквано)

ВЪПРОС: „Емо, имам високо кръвно налягане, което поддържам с хапчета. Вярно, че съм с десетина килограма вповече, но лекарите казват, че е от стрес и да не правя никакви упражнения, защото имало опасност от инсулт. Какво е твоето мнение?“

   ВЪПРОС: „Преди три месеца направих инсулт, Емо и оттогава поддържам кръвното с медикаменти. Забранено ми е да спортувам и да гладувам, защото имам гастрит и двете са противопоказани. Трябва да се храня добре, да не се лишавам, да ям на всяко хранене първо, второ и трето, но не се чувствам добре, често ми е замаяно и въпросът ми е, дали мога си помогна с нещо?“

   ОТГОВОР:
   Знаете ли, кое е интересното в двата въпроса?

   И двата са от една и съща жена, която ми зададе първия преди две години, но не изпълни нито едно от указанията. Сега (две години по-късно, още десет кила и един инсулт отгоре), отново ме пита, какво да предприеме.

   ПРИ ПЪЛНОТО МИ УВАЖЕНИЕ към честните и самоотвержени лекари, сред които имам дългогодишни приятели…

   …съветът ми към жената е, да каже на мъжа си да хване личния лекар, да го върже на един стол, да го храни три пъти дневно с първо, второ и десерт, да му сипва накрая чаша вино и сирене, после кафе, да не му дава да мръдне (щото е противопоказано) и да си води бележки кога точно ще гръмне от инсулт или инфаркт тоя, така наречен, ъ-ъ-ъ… лекар.

   ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ един немски журналист беше публикувал обширно, няколкогодишно изследване за директната връзка между ГМО-производителите, производителите на хидрогенирани растителни масла (палмовото на първо място), рекламите за млечни продукти (утринни закуски, промишлено мюсли, сирене с вино и пр.), медицината, фармацията, аптечната промишленост и… гробарските фирми.

   Кое е общото между тях – според почти осемгодишното наблюдение?

   Ами това, че всяко предходно звено (звената са много повече и едно от тях е масовата компютъризация – т.е. заседяването, затлъстяването и липсата на спорт) изпраща стотици хиляди, дори милиони клиенти на следващото, като първите две-три се спонсорират от огромни военни мега-консорциуми (тайни, полулегални, частни, държавни, като ЦРУ е на едно от първите места), зад които стоят…

   Да?

   „Дълбоката държава“ (в САЩ, Канада, Англия, Германия, Франция, Скандинавските страни и пр.)

   А зад „Дълбоката държава“?

   „Владетелите на Света“ – Уолстрийт, Лондонското Сити и т.н, пряко подчинени на няколкото финансово-промишлени клана (Рокфелер, Ротшилд и още 5-6), захапали ябълката, наречена Земя от стотици (дори десетки стотици) години.

   Както и онова… нещо, Сорос, който всъщност, е обикновен подизпълнител, брънка във веригата, въпреки привидно ръководната си, агресивно-античовешка дейност.

   Цел?

   Намаляване (редуциране) броя на човечеството – за по-лесен контрол, масово чипиране (като животните, което вече е факт на 7-15% в Скандинавските страни) и почти стопроцентово вкарване на човекоресурсите в производство на блага…

   За кого?

   Ами за същите тия… владетели на света.

   Разбира се, цялата върволица от желания, действия, причини и следствия е изпълнима, само ако овцете (говорим за хората) са полузомбирани, живеещи в удоволствено-покупателен режим (храна, удоволствия, молове, магазини, места за забавления, хазарт, спортни залагания, спорт в смисъл на зяпане в телевизора, алкохол, наркотици, секс).

   Какво се случи с немския журналист ли?
   Загина с двама свои помощници в разследванията в необяснима, но, разбира се, навременна и удобна, катастрофа.

   НАСКОРО един истерично-самоотвержен евроатлантик беше написал пространна емоционална статия, как никой не разбирал, колко полезно е, всъщност… палмовото масло.

   Било растително, следователно – полезно.
   Много, много, много полезно.
   И как приветствал използването му във всичко.

   Самият той държал на масата му редовно да има продукти с палмово масло. Човекът е висок малко под сто и осемдесет сантиметра, тежи над сто и двадесет килограма и е ходещ наръчник за болестивисоко кръвно, пъпна херния с платно, ставни и обменни проблеми, гастрит, колит, запек и какво ли още не.

   И прочие и прочие.

   Изводите, всеки здравомислещ човек (доколкото още има такива) може да си ги направи.

   Привижда ли ви се вече едно радикално решение, наречено АК-47?

   РАСТИТЕЛНИТЕ МАСЛА не са полезни (точно обратното – вредни са на 100%), ако са втвърдени – в маргарина, в майонезата, млечните продукти и др.

   Естественото състояние на растителното масло е течното, но, бъде ли изстискано и оставено за дълго, дори да е затворено, гранясва и се превръща в отрова.

   За да бъде поддържано в интересна и атрактивна (за масовата човеко-овца) търговска форма, то се хидрогенира – извлича се водата и почти всичко, което има хранителна стойност, наблъсква се с водород, нефтени производни и стабилизатори, придава му се миловиден цвят (с боички, пластмасови деривати и отрови) и…

   И?…

   Ето го на щанда – обикновено в евтиния ценови диапазон, в който се вместват 95% от домакинствата.

   РАЗБИРА СЕ, да говорим за Световната Конспирация е интересно, донякъде занимателно, но в голяма степен – безпредметно и безрезултатно.

   Освен безпредметно, оставим ли се на инерцията да обсъждаме намеренията на куп богати, крайно извратени идиоти, ние самите се превръщаме в безволеви овце, преповтарящи кой, какво, кога и как…

   Запомнете: Ако мислим, говорим и повтаряме нещо (каквото и да е), в огромна степен ние го възпроизвеждаме и му вливаме живот т.е. създаваме действителност, в която то съществува.

   Това се отнася за всичко – добро или лошо.

   Ето защо, болните хора обичат да седят и да говорят за болестите си – това е действителността, която са създавали години наред, в която живеят и от която нямат воля да се отърсят.

   Е, ние – здравите, можещите и знаещите, правим точно обратното – действаме.

   С действие, активно присъствие, разясняване и увличане на другите след себе си, променяме болната, инертна действителност и създаваме нова – слънчева, взаимопреливаща се, изпълнена с жизненост, енергия и безкрайни, примамливи хоризонти.

   Действието премахва възможността да се въртим в „забиващ ни“ мисловно-емоционално-депресивен кръг, прочиства от негативни нагласи и ни оставя отворени за промяна, за нови, хубави и полезни решения.

   ВИСОКОТО КРЪВНО налягане е симптом, не болест. То показва, че вътре в нас са започнали следните изменения:

 1. Запушване: на микро-канали (лимфа, кръвоносна и отделителна система). Запушванията са следствие от заседнал начин на живот (липса на активно подскачане, тръскане и мускулно свиване), тъканна киселинност от неправилно хранене и липса на дълбоко дишане.

2. Повишена гъстота на телесните течности – причините са същите, както в точка №1.

3. Вследствие на мазнинните запушвания, се получава локална или всеобща липса на достатъчно кислород – хипоксия, организмът се задъхва, като хипоксията удря най-често сърдечния мускул.

ПРАКТИЧНО: Как да направим така, че високото кръвно да си отиде само?

1. На Първо Място – да премахнем предпоставките за възникването му: те се коренят в неправилното хранене, в липсата на спорт и активно движение, но над всичко – в погрешното мислене и световъзприемане.

2. На Второ Място – да разберем, че Задължително Имаме Проблем с Храненето, Храносмилането и Отделянето: храни, които ни вредят, комбинации, които ни разболяват, липса на достатъчно плодове на гладно, сурови зеленчуци и вода (на гладно).

Обикновено високото кръвното върви ръка за ръка с гастритни или пред-гастритни състояния, латентна или изявена язва, киселини, различни форми на колит, скрит или явен запек, пясък и камъни в бъбреците, начало на проблеми с простата, диабет и др.

3. На Трето Място – да осъзнаем, че трябва да дадем (и да даваме) време на тялото да се самообновява. Това се получава с различните форми и степени на гладуване:

– утринно гладуване
– плуващо гладуване
– еднодневно ежеседмично гладуване
– олекотено гладуване (сокове, плодове)
– безводно гладуване
– три-, пет- или повече дневно гладуване, ако е необходимо

   Гладуването (няколкочасово, денонощно или по-дълго) има много разновидности.

   Искаме ли здраве, след четирийсет и пет годишна възраст изброените видове глад са абсолютно необходима част от начина ни на живот, световъзприемане и хранене.

(въпроси, консултации, програми за спорт, хранене –  на съобщения)

4. На Четвърто Място – да осъзнаем, че без спорт и активно движение, никоя система и част от тялото не може да бъде здрава.

   СЛАДКИТЕ БРЪТВЕЖИ (на безволевите хора) за стреса и как именно той (и само той, видите ли!) вдигал кръвното, са точно това – безсмислени, безволеви и безрезултатни брътвежи.

Запомнете:
– ако тялото е гъвкаво и физически пластично,
– ако сме с нормално телесно тегло, нормални обиколки и съотношения между гърди, талия, ханш, таз,
– ако не пушим и не пием алкохол,
– ако е организмът е добре оводнен,
– ако не е претоварен с готвена храна,
– ако суровото хранене преобладава,
– ако гладуването е редовно,
– ако всеки ден имаме утринна и вечерна гимнастика,
– ако три-пет пъти седмично спортуваме по час,
– ако всеки ден имаме редовно дълбоко дишане,
– ако един до три пъти седмично сме на открито сред природата

   Тогава никакъв: Абсолютно Никакъв стрес не може да вдигне кръвното налягане трайно. Дори да изпаднем в крайно напрегната (изнервена, потискаща, притеснена, дори влудяваща) ситуация, броени минути след това кръвното се нормализира.

   Запомнете, че изброеният (с тиретата) начин на живот води и до неутрализиране на ефекта от вредните храни, които така или иначе всеки от нас (повече или по-малко) поглъща.

   И – обратното: яжте редовно прасета, телета, тесто, баници, тутманици, пици, пържени картофи, хамбургери, майонеза, палмово масло, пийте алкохол, тъпчете солети, солени фъстъци и всякакви пакетирани глупости, пушете, стойте на едно място, събота и неделя спете до обяд, вместо да излезете и да спортувате, люскайте бира пред телевизора, псувайте и викайте в зависимост кой печели и кой губи и…

   Продължете изреждането сами.

   Та, ако сте на режим „и обратното“, дори стрес не ви е необходим – един комар да бръмне в ухото ви и вече сте на ръба на инфаркта.

   КАКТО ми подсказа един приятел, доцент:
   „Всеки сам избира от какво да е болен“

   В КРАЯ:
   Болни от болест или…

… „болни от лудост“ по знанието, по откриването на нови, непознати неща, по движението, по екзотичните изживявания, приключенията, тайнствените изследвания, любовта, енергията…

   Накратко БОЗ: Болни От Здраве.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия ви е харесала, може да получавате най-новите публикации директно на имейл. Запишете се като натиснете бутона по-долу! 

Нова публикация всяка неделя!

Записване от тук >>

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене