Летните чревни вируси, летните бактериални инфекции, нарастващата к-19 вълна и прочие глупости

Летните чревни вируси, летните бактериални инфекции, нарастващата к-19 вълна и прочие глупости

Ще четете за:

– „има ли лайно, има и муха“

– вируси и болестотворни бактерии

– големите чумни епидемии през Средновековието

– ами убиването на добрите бактерии?

– извод №1 и извод №2

– как да поддържаме вътрешна чистота?

– усещането за истинско здраве

– непознатата имунна система (1)

– непознатата имунна система (2)

– имате избор

ВЪПРОС:

„Всяко лято ме хваща диария, Емо, извинявай за темата. Било нармално през лятото, обаче е голям проблем, особено като си жена. Виждам, че при теб такива проблеми не съществуват и въпросът ми е как се справяш?“

ВЪПРОС:

„… понеже нали през лятото има летен грип и затова все го изкарвам за седмица, но с възстановяването отиват две, че и три. Как да направя така, че да ме отмине това чудо?“

ВЪПРОС:

Пишеш, Емо, че ковидът е несъществуващ, но миналата година го изкарах и още не съм се възстановил. А и сега започнаха да говорят, че се задава вълна и съм притеснен.“

ОТГОВОР:

Ще използвам думите на лекар, с когото сме задочно познати:

„Има ли лайно, има и муха“

Ако погледнем сериозно на този крайно логичен извод, ще открием първоизточника на всички летни, есенни, зимни, пролетни болестни несгоди: състоянието на червата, нивото им на обща и моментна чистота и оттам „бистротата“ на телесните течности, ефективността на телесните процеси, състоянието на вътрешните органи, като в края е, разбира се, състоянието на имунната система.

ВИРУСИ И БОЛЕСТОТВОРНИ БАКТЕРИИ

Има ги винаги, навсякъде, на всяка квадратна стохилядна от милиметъра от всичко, което виждаме, всичко, което ни заобикаля, включително върху кожата ни, върху лицето, очите, езика, цялата устна кухина, надолу по хранопровода и т.н.

Никой от нас не може да избегне присъствието им, дори да е опакован в найлон като кремвирш.

Ето защо, да се опитваме да се предпазим, е умряла работа и като казвам умряла, имам предвид буквално. Огромна част от овце-хората по света, подлъгвайки се и тръгвайки в посока защита, маски, дезинфектанти, вярвайки на фашистката, про-евгенична клика, именувана СЗО, стигнаха до гробищата.

Буквално.

Крайно жалко и невероятно е, че още има лековерни и неосведомени.

ГОЛЕМИТЕ ЧУМНИ ЕПИДЕМИИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО

Имат множество обективни, логически причини.

Една от тях (извън липсата на чиста, питейна вода) е масовото, поголовно, повсеместно и немислимо по размери избиване на котки, защото били считани за продукт на дявола. Както и жените по него време, между впрочем.

Вендетата спрямо котките стигнала такива висоти, че когато един от тогавашните папи поискал да изгорят публично (шоуто си е шоу) на клада котка… не могли да му намерят нито една.

Наложило се да направят нескопосан, грозен и зловещ макет на животното, от което малоумната тълпа (почти като днешната) още повече се убедила, че котките и дяволът са едно и също.

Поради липсата на котки, всички градски гризачи (най-вече каналните плъхове, основните приносители на зарази) се размножили до степен да ходят на пълчища по улиците, да ръфат разложени парчета месо насред площадите и дори да хапят и гризат краката на хората, спящи в леглата си.

Обърнато към наши дни, да трепем вирусите с дезинфектант (колко ги трепем е друг въпрос) и да се защитаваме (с отровна химия, убиваща имунната система) е същото, като да се върнем в XIII-ХVI-ти век и да горим… котки.

АМИ УБИВАНЕТО НА ДОБРИТЕ БАКТЕРИИ?

Колко от хората си дават сметка, че не само антибиотиците, кортикостероидите и пр. убиват добрата чревна флора, а и най-обикновените (за тези, които не си задават въпроси) ежедневни, но всъщност вредни хранителни навици?

 

Съдете сами:

– плодове за десерт: води до директно гниене и разваляне на храната. Киселинността е такава, че убива всичко, което е добра бактерия.

– пиене на течности по време на (и веднага след) хранене: разрежда слюнката и стомашния сок, като с това увеличава киселинността в червата. Резултатът е отрова и смърт за добрите чревни бактерии.

– навикът да се храним с първо, второ и трето е бавно пътуване към тежките болести, защото унищожава всичко: нормалното стомашно сокоотделяне, нормалната добра чревна флора, нормалното работа на панкреаса и абсолютно сигурното унищожаване на нормалното отделяне на инсулин.

– пържени, фабрично обработени и изцяло мъртви храни: в червата се наслоява смърт и разложение. В такава обстановка не виреят никакви добри бактерии

– алкохол по време на хранене: изкуствената ферментация (извън нармалната, естествена, която се получава периодично) води до смърт на добрите бактерии и пробив на кръвно-мозъчната бариера. Изън подготовката за ранен Алцхаймер, това е процес, при който майките раждат деца с аутизъм.

Колко от хората днес са готови да разберат, че едно болестно отклонение като т.нар. „пропускливи черва“ започва в детството с неправилно хранене, убиващо цялата полезна чревна флора и рецидивиращо в зряла възраст след концентрирана употреба на фармацевтична химия?

Не търся изчерпателност, приятели, другари и другарки.

Идеята е да разберете, че смъртта на добрите бактерии ни най-малко не е следствие само от лекарствена и медикаментозна химия, а от най-обикновено неразбиране, незнание, неправилни навици и неправилна хранителна култура, дошла от семейството в най-ранно детство.

Но това ни най-малко не ни оневинява, защото в зряла възраст, ако решим, можем да променим всичко и лека-полека да поведем себе си и близките хора по нов, светъл път.

Колко от вас са готови?

ДИАРИЯТА КАТО СИМВОЛ НА ТОТАЛНО СГРЕШЕНО ХРАНЕНЕ

Когато организмът се опитва да изхвърли нещо, то е опасно за него. Най-често се случва след прием на развалени храни, след неправилни хранителни комбинации, водещи до отравяне и външна бактериална атака, възможна само и единствено от вредно и отравящо хранене.

Изхвърлянето на опасните трупни или чревни отрови е винаги на водна основа:

– храчки, секрети и слуз в дробовете

– носни секрети

– диария (воднисти до течни изпражнения)

– повръщане

Тялото извлича водата от всички клетки, за да отмие и изхвърли опасния продукт (храна, бактериална интервенция/популация и пр.)

Да пием „затягащи“ стомаха и червата препарати е изключително вредно. Единственият правилен начин е да спрем храната за ден, два или три, като преди това извършим стомашно-чревно прочистване (водно йога-очистване или с прием на английска сол). Почистването на дългия хранителен тракт е 90% от оздравяването.

След това започваме захранване по определена програма, изготвена от специалист.

ИЗВОДИТЕ, ПРИЯТЕЛИ, СЪМИШЛЕНИЦИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ,

Са два, простички и разбираеми за всеки с мозък в главата:

Извод №1:

„Направете така, че когато вирусите и цялата болестотворна микро-агентура влезе в тялото ви, да не намери среда за живот и размножаване.“


И…


Извод №2:

„Живейте и се хранете така, че ако нещо (болестотворно) все пак успее да се задържи вътре във вас, имунната ви система да го унищожи мигновено, брутално и безмилостно с минимален разход на жизнена енергия.“


И двата извода се основават на Единство, Вслушване и Разбирателство на нас самите със собственото ни, дадено от природата тяло.


И доверие в Природата, от която произлизаме, разбира се.

ВЪТРЕШНАТА ЧИСТОТА

Тя е мащабно понятие, но винаги тръгва от състоянието на стомаха и червата.


1) Промивайте устата, хранопровода, стомаха и червата с две-три чаши вода половин час преди хранене. Ако имате възможност, изцедете половин лимон във водата.

2) „Дезинфектирайте“ стомаха и червата с пресен плод двайсетина минути преди да седнете на масата.

3) Яжте само едно ястие, но винаги със салата от сурови зеленчуци. Системата „първо, второ, трето“ води до объркване на храносмилането, унищожаване на добрите бактерии и натрупване огромно количество несмляна, развалена храна по целия чревен тракт, която създава смъртоносни разложителни процеси. „Има ли лайно, има и муха“, помните ли?

Разложителните процеси в червата са Основната Причина за 99% от познатите болести и възникване на всички бактериални инфекции и (уж) външни зарази.

4) Дъвчете добре и ще се нахранвате с една трета до една четвърт от досегашното количество храна.

5) Никога не пийте нищо (абсолютно нищо!!!) по време на хранене и до един час след ставане от масата. Това е най-бързият начин да пресечете нормалния храносмилателен процес и да натрупате чревни отрови, които ще доведат до болести.

6) Пийте поне литър и половина чиста питейна вода на гладно (прочетете добре: на гладно) всеки ден.

7) Един-два пъти седмично правете гладни паузи до обяд или до вечерта.

8) След четирийсетте задължително правете еднодневно лишаване от храна (гладен ден) в седмицата.

Тези осем точки са добро начало, но правилата за чистота и здраве са десетки пъти повече и най-важното…

Най-важното е, че здравето идва много бързо (до месец), ако започнем промяната.

ПРИЯТЕЛИ, СЪМИШЛЕНИЦИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ:

Изброените осем точки водят до такова здраво и мощно функциониране на тялото, че психиката и усещането за лекота ни карат да летим като птици.

С думи е лесно да се каже, но ако не живеем така, е абсолютно невъзможно дори да се доближим до чувството, за което говоря.

Усещането за здраве във всяка клетка е изумително и то дава отпечатък на всичко, което правим и всичко, което се случва в живота ни.

Мисленето става леко, бързо, мигновено и във висша степен асоциативно т.е. взаимовръзките, логическите, над-логическите и интуитивните заключения избликват от само себе си. Все едно сме включени към необятна, безгранична художествено-емоционална и информационна база данни, която всъщност е вътре в нас.

Никой, който се е докоснал до тия динамични, познавателни психо-физически състояния, не би се върнал назад в тежестта, мудността, несигурността и безпросветния интелектуален мрак, следващ объркания живот (претрупано хранене, липса на движение, алкохол, тютюн, наркотици, провалени връзки, неразбирателство, противопоставяне и скандали), в който, за съжаление, пребивават огромен брой хора.

НЕПОЗНАТАТА ИМУННА СИСТЕМА (1)

Повярвайте, за повечето от вас (вкл. за конвенционалната медицина) тя е напълно непозната.

Всички знаете, че имунните клетки възникват в червата и че от състоянието на червата зависи силата на нашата имунна защита.

Колко от вас знаят, че растенията (също като човек или животно) реагират на мисъл, заплаха или демонстрирана готовност за безпричинна заплаха за отсичане и пр?

Колко от вас, знаят, че като живеем в бетонен градски свят на притеснения, уплаха, страх, злоба и психическа ненормалност, ние всъщност съсипваме своята имунна система, защото…

Ами защото червата (също както старите телевизионни антени по покривите) са направени да улавят и най-малката промяна в психо-емоционалния фон наоколо.

Е, приятели, отговорете си сами: какво улавя нашият втори мозък (червата) в големите градове? На работа? На улицата? Пред телевизора?

Натрупаният страх, недоверие и подсъзнателна агресивност се пренася и когато отидем (ако въобще го правим) със семейството сред природата. Ние не отиваме да усетим тишината на гората, шепота на тревата, полъха на вятъра, а…

А носим цялото грозно „къщи“: тонколоните, барбекюто, столовете и масите, алкохола, цигарите и най-лошото – своето отношение.

Всичко това е тотално недоверие към въздуха, растенията и животните, което природата ни връща обратно. Не получаваме жадуваното спокойствие и здраве и от понеделник (или когато) сме същите урбанизирани агресивни, болни, лицемерно прикрити страхливци, в каквито…

В каквито превръщаме и децата си.

И съсипваме своята и тяхната имунна система.

НЕПОЗНАТАТА ИМУННА СИСТЕМА (2)

Лекото облекло (или почти пълната му липса) показва доверие към Природата. Също както когато отиваме с празни ръце, без оръжие, на парламентьорна среща.

Показаното доверие предизвиква и другият да покаже доверие.

Природата е най-мислещата, най-чувстващата и най-съзнателната среда (все едно сме в супа от обич и любов), която мигновено отчита що за човек пристъпва към нея.

(прочетете „Соларис“ на Станислав Лем и ще разберете за какво говоря)

И, разбира се, го обгръща и приема в своя невъобразим океан от енергия, което ни дава усещане за покой, приетост и умиротворение.

Чревната система се отпуска, клетките се усмихват, раждат нови, здрави и усмихнати клетки, а нашата човешка енергия се слива и поема подадената ръка от могъщата ръка на Природата.

Резултатът е здраве.

Усещане за близост с всичко и навсякъде.

И знание за простичките неща, които всъщност изграждат големите.

В КРАЯ:

Имате възможност за избор, приятели.

Не я пропилявайте.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия ви е харесала, може да получавате най-новите публикации директно на имейл. Запишете се като натиснете бутона по-долу! 

Нова публикация всяка неделя!

Записване от тук >>

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене