Нагледно за обезводняването

ВЪПРОС:
“Емо, каква е връзката между Синдрома на пропускливите черва и обезводняването?”

ВЪПРОС:
“Не мога да се изхождам редовно, господин Златев, страдам от силно главоболие и гърлото ми постоянно е сухо. Има ли разрешение на тия проблеми?”

ВЪПРОС:
“… и килограмите ми не падат, въпреки че тренирам три пъти седмично. Вярно не пия достатъчно вода, не я обичам, но нали тренирам.”

ВЪПРОС:
” … а това, че като пиеш много вода, няма да боледуваш, си е чиста лъжа. Изпивам на ден по над два литра, само на обяд като ям изпивам към литър сигурно, но изкарах ковида два пъти.”


ОТГОВОР:

Погледнете малката снимка.

Водата е недостатъчно, оттеглила се е в дълбоките слоеве и на повърхността структурата на почвата се е нарушила. Цепнатините между отделните сухи почвени листове са достатъчно показателни.


ПОЧТИ СЪЩОТО СТАВА,

Когато в тялото ни няма достатъчно вода.

Скъсва се връзката между отделните клетки (нервните импулси не се предават добре или става нещо като развален телефон), започва асинхронно трептене на различните телесни участъци и, ако водата не се възстанови, започва бавно (или по-бързо) умиране.


МЕЖДУ ДРУГОТО,
Увеличаването големината на бенките (или вродените кожни петънца) е пряко свързано с липсата на вода и увеличаващата се токсичност на тялото.

Бенките (освен, че са пигментен “склад”) са закодирани микро-пунктове за изхвърляне на най-финия местен токсичен клетъчен боклук (нещо като въздушни изпарителни пречиствателни станции) и ако тялото е в добро здраве, тези пунктове периодично се почистват и стават по-бледи.

С напредване на възрастта, когато кожата не се поти редовно, когато човек не спортува, когато храненето е несъобразено (месо, тесто, захар, тютюн, алкохол), когато обновлението на тъканите се нарушава (кръвотокът става бавен, а кръвта бедна на кислород), голяма част от бенките се превръщат в очевидни старчески петна (все едно човекът започва да гние и да се разлага приживе), а нерядко и в туморни образувания.

Разбира се, наред с безводието, и употребата на слънцезащитни фактори е една от водещите причини за образуването на кожните тумори (доброкачествени или не), тъй като производството им е основано върху преработката на нефтени продукти.


ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО И ХОЛЕСТЕРОЛЪТ
Погледнете отново малката пустинна снимка.

Напуканите земни пластове са почти идентични с начина, по който изглежда на микро-равнище обезводненята човешка плът.

Накъсаните възпалени тъкани трябва да бъдат омекотени с мазнина (холестерол и вода), да бъдат почистени и дезинфекцирани (клетъчна вода и имунни клетки), да бъдат подготвени за слепване (холестерол, вода и имунни клетки), а ръбчетата на зарастване да се обработят… отново с холестерол.

Процесът е почти идентичен с поправката на дупка в стената (тухли, вар, много вода, замазка, фина замазка, боя).

Както виждате, дори най-малкото обезводняване, за което никой не си дава сметка, подтиква физиологични процеси, които (ако не знаем и не ги пресечем) водят до тежко физиологично изтощение, до пълен срив на имунната система и тежки болести, вкл. рак и смърт.

ИЗМИСЛЕНИЯТ “СИНДРОМ НА ПРОПУСКЛИВИТЕ ЧЕРВА”
Да, това е измислена болест.

Накъсаната плът на червата не може да извършва нормалните си функции, а освен това между молекулите им преминават безпрепятствено неподготвени за смилане и необработени вещества, вкл. и тежки трупни отрови.

С течение на времето се създават утъпкани “пътечки”, по които несмляната храна навлиза в кръвта, отравя я, навлиза във всички органи и системи, разстройва дейността им, отравя ги и довежда до цялостен физиологичен срив и сериозен недоимък на основните вещества, витамините, минералите и микроелементите.

Оттук пътят към болестните отклонения с много лоши последици е открит: анемия, остеопороза, бъбречни заболявания, тежки чернодробни заболявания, преждевременна деменция, глаукома, инфаркт, инсулт, тумори и рак.

Всичко, обаче, започва още в юношеските години, с неправилните хранителни навици, с незнанието, с алкохола, с преяждането, с лековатото решение да гълтаме хапчета за щяло и нещяло, да пием антибиотици за какво ли не и с крайно намалената липса на движение и какъвто и да е спорт на чист въздух.


ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО И ДИАБЕТЪТ
Масираното производство на холестерол запълва, замазва, покрива и зацапва всичко: от (почти видимите) тъканни накъсвания/възпаления, до клетъчните митохондрии и още по-малките зачатъчни механизми за пред-пред-рецепторна обработка на веществата на суб-атомно ниво.

Резултатът е невъзможността на инсулина да обработи кръвната захар и почти липсващата реакция на панкреаса да синтезира нови количества от този хормон.

Разбира се, докато се стигне до пълния блокаж, (обикновено, но не винаги!) се преминава през междинни степени, които днес наричаме “хиперинсулинемия”, т.е. пред-диабет.

С пълния инсулинов срив настъпва диабетът и ако не се вземат мерки, оттук нататък в тялото започва почти невидим, но постъпателен и, в крайна сметка, ужасяващ тъканен разпад, водещ, разбира се, до смърт.


ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО И ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО
Наред с всичко останало (захар, белтъци), в дебелото черво се извършва всмукване на водата.

Когато тя (водата) е (почти) липсваща, всмукването се обърква, имунитетът рухва и лигавиците (дробове, гърло, ноздри, очи, полови органи) започват усилено отделяне на финия токсичен боклук. Този процес изисква нечувано количество вода, която се издърпва от клетъчните запаси на цялото тяло, но…

Но по-често се оказва недостатъчна и…

И лигавиците (физиологичното сито) се запушват:

– носната лигавица набъбва и проходите се затварят
– дробовете се преизпълват със слуз и храчки, които довеждат до бронхити и пневмонии
– сливиците и гърлото се изсушават, зачервяват се, набъбват и се обвиват с гнойни налепи
– очите изобилстват с тежки гурели
– жълтият гъст секрет в ушите често запушва проходите и предзвиква ушни възпаления

И още, и още, и още.

Както виждате, всичко в нашето тяло е като в сентенцията:
“Каквото горе, такова и долу; каквото долу, такова и горе”


ОСНОВНИ СЪВЕТИ ЗА ВИСОКО НИВО НА ТЕЛЕСНАТА ВОДА

1) ЗАПОЧВАЙТЕ утрото с чаша хладка вода и гимнастика.
След гимнастиката изпивайте още три-четири чаши вода с лимон или две лъжици оцет.

2) ПИЙТЕ ПО ДВЕ-ТРИ ЧАШИ ВОДА половин час преди всяко хранене.

3) ЕДИН ЧАС СЛЕД ХРАНА (ако сте преяли, след два часа) започнете бавно поемане на вода: първо една чаша, след половин час още една и така до следващото хранене.

4) НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА…
И още милиони пъти “никога” не пийте вода и други течности по време на хранене. Това е най-бързият начин да се обезводните и да объркате процесите в тялото.

5) ХОДЕТЕ ЛЕКО ОБЛЕЧЕНИ, ДОРИ ГОЛИ, когато е възможно.
Така кожата диша и телесните процеси протичат спокойно.

Ще ви издам една (насочваща и очеизбождаща) тайна: всички хора (групи и племенни общости), които живеят леко облечени или голи, имат чиста и хубава кожа.

Проблемите с кожата започват, когато я облечем в дрехи и…

… и когато започнем да я мажем с нефтените производства “Nivea”, “Loreal”, “Chanel” и прочие тенденциозно ракообразуващи (прочетохте добре: тенденциозно ракообразуващи) субстанции.

6) ДИШАЙТЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ и тренирайте различните видове дишане. Не го ли правите, не очаквайте телесна чистота, бърза обмяна, жизненост и хубава кожа.

7) ТРЕНИРАЙТЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ!
Това, мисля, не се нуждае от разяснения.

В КРАЯ:
Всичко, от което се нуждаем е просто и лесно.
Не го усложнявайте!


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене