Синдромни народни приказки за червата, имунната система и още нещо

Ще четете за:
– да чакаме Неволята е умряла работа
– водата е в основата
– безименния 98-годишен мъж, от когото се учих
– хранене, автоимунни процеси и “забранената” тема
– не се вързвайте на безнадеждни, тиражирани глупости
– извеждане на отровите и комбиниране на храните
– фармацевтичен (от ваксина) и естествен имунитет
– светлината в нашето тяло (основи на медитацията)
– да увеличим Критичната Маса от Знаещи и светли хора
– всички заедно!
– кой, ако не ти?
ВЪПРОС №1:
“То всичко е химия и ГМО, Емо, и няма никакъв начин човек да се храни здравословно и да не боледува…”

ВЪПРОС №2:

“Откриха ми раздразнени черва, Емо. Често имам разтройство, което се редува със запек по няколко дни. Опитвам да ям редовно трици и фибри, но няма голяма полза. Има ли решение за моя проблем?”

ВЪПРОС №3:

“Вярно ли е, Емо, че фармацевтично постигнатият имунитет от ваксина е по-добър от естествения? Така говореше онзи ден някакъв лекар по телевизията.”

ВЪПРОС № 4:
“Емо, след хранене винаги имам подуване на стомаха и червата. Толкова е силно, че на моменти не мога да дишам нормално. Като взема препарат продив газове, се оправя за малко и после пак. Какво ще ми препоръчаш?”

ОТГОВОР:


Ако всичко е дотолкова замърсено и ГеМеОдизирано, как така едни са откровено болни, а други (при същата гемео-химия) са стабилно здрави и никак (ама съвсем никак) боледуващи?

Тия, неболедуващите, нито настинка хващат, нито температура, ни разстройство, ни колики, ни ковид, барем едно гърло да ги (ни) беше хванало, а то – нищо.

И всичко туй буквално на гол тумбак (голи, боси, с шорти, посред зима по сандали и през ден в морето), но без чифте пищовите.

Разни плазмодийни мързеливци (отблизо и далеч) ми пишат, че най-вероятно съм генетично надарен, а покрай мен и хората, които ме следват.

Т.е. за да оправдаят собствения си мързел, се опитват да ни изкарат (мен, хората ми и стотиците от страната и света, дето ме следват) неККви…

Какви?

… да ни изкарат някакви генетично неболедуващи идиоти, без дори да се вслушат, да чуят и разберат, че девет десети от НАС до преди време са били най-обикновени хора, боледуващи през месец-два, правещи пневмонии един-два пъти годишно, вдигащи температура, хъхрещи от ангина, кашлица и хрипове…

… и въобще цялата гнусно-лепкава болнава каша, позната на всички, които разчитат на сиропи, хапчета, витамини, ваксини, на фармацевти и лекари и робуват на окаяното разбиране, че нещо извън тях самите ще оправи живота им.

На нас просто ни е писнало да изпадаме в болестна несъстоятелност една трета част от годината, обмислили сме, образовали сме се, научили сме, проверили сме от личен опит и сме приели кардинално решение да вземем нещата в свои ръце.

А другите (90% и повече от народонаселението) продължават да блеят безволево, да чакат седнали до каруцата в гората, да викат Неволята и, всъщност, да мързелуват.

Приятели!

Неволята никога не идва – нито в приказката, ни наяве, нито в мечтите.

Да я чакате, е умряла работа.

Така че, ако искате здраве, след мен!

ВСЯКА ХРАНА, която е

– термично обработена
– месо (то е с предимство)
– тесто (хляб, пици, макарони, фиде, козунаци и пр.)
– млечна, минала през огън (прим. варено мляко)
– неправилно смесвана (месо+мляко, риба+мляко, месо+мляко+яйца, бобови+мляко, белтък+захар, всяка храна смесена със захар и пр.)
… създава болестна обстановка в червата.

Болестна обстановка означава, че:
– организмът се обезводнява
– измират огромни колонии полезни бактерии
– нарушава се еластичността на чревната лигавица
– обричат се клетките на глад
– гладните клетки стават агресивни (ракови предразположения)
– в червата се заселват вредни и разболяващи ни микроорганизми
– от здрава, имунната система се срива до безпомощен сбор от болни и немощни (бивши) бойци

Не искате това, нали?

Ето защо, питейната вода на празен стомах, която отмива остатъчните отровни налепи, прочиства и дава възможност за първоначално вътрешно възстановяване, трябва да е първото, което се приема половин час преди хранене.


Смесена със сок от лимон (или лъжица-две оцет), водата много бързо дезинфекцира стомаха и червата.
Храносмилателните сокове стават отново наситени, здрави, силни и активни.

Без първоначално измиване и дезинфекциране (преди всяко хранене) нормалното храносмилане е невъзможно.

Правите ли подобно прочистване три-четири пъти на ден, приятели? Ако не, въобще не мислете, че в близък или дългосрочен план, ще имате храносмилателно здраве.

ТОЗИ ПОДХОД (вода, оцет, плод) го научих преди много години от един възрастен мъж в Пирин/Родопите, където бях разпределен за месец от армията и обикаляхме огромните планини да ги картографираме.

“Възрастен” означава, че тоя човек беше на 98 години, но вървеше наравно с мен (а и повече) по десет часа на ден.

Плодът на другаря ми беше ябълка, но по-често слагаше в раницата една-две краставици, които подхващаше рано сутринта и ги изяждаше докато седнем някъде да закусим.

НЕЩО, КОЕТО НЕ ЗНАЕТЕ


Когато чревната флора бъде нарушена (от антибиотици, от цигари, алкохол, от редовни многобройни смесвания на хранителни продукти), се създават (формират) неправомерни болестни белтъци, които биват атакувани от имунната система.
 

Ако процесът е повторяем (а в почти 100% той е), имунната система започва да атакува не белтъците, а клетките, които ги синтезират.

Това са отровените, нехранени, гладни и озлобени наши клетки.

Процесът е бавен, първоначално незабележим от медицината, а когато бъде разпознат и диагностициран…

… е почти нелечим.

Знаете ли какво ви казвам?

Че това е началото на тежките, автоимунни заболявания, започнали съвсем като на шега – най-вече с обичайното, объркано, претрупано хранене от бебе, прието в семейството.

Но по-страшното (в контекста на предлаганите днес ваксини) тепърва предстои.

Всички знаете, че ваксините (уж, против ковид), които се опитват да натрапят на хората, подтикват нашите клетки да образуват специфичен белтък (мишена), спрямо който да реагира имунната ни система.

Но имунната ни система, приятели, е умна и не се лъже от изкуствени неприятели. Тя открива кой създава проблема (това са нашите изстрадали, излъгани собствени телесни клетки) и започва да ги унищожава.

Ето го, уж, безобидното начало (от най-обикновено боцване) на страховита, биологично-подтикната, безмилостна, технологично предизвикана РНК-война на свои срещу свои, в която…
… в която победители няма.

Ако не смятаме Бил Гейтс & компания.

НАКРАТКО

Всички така наречени “чревни синдромни смущения” имат просто начало, което се корени в над 98% в:
– начина на хранене, приет още от дете
– употребата на антибиотици и фармацевтични препарати

– наследена проблемна чревна флора от майката (най-вече от противозачатъчни, алкохол, тютюн, обезболителни, антибиотици и пр.)

Причините са много, но могат да бъдат установени и, ако човек има воля, знание и желание, лека-полека с разумно хранене и промяна в начина на живот, ще подобри и укрепи здравето си.
НЕ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ, приятели, на безнадеждни, често тиражирани глупости, че щом всичко е замърсено, надежда няма.

Това не е вярно.

Всеки, който се опита да ви убеди, че изход няма, е или абсолютно незапознат (балък, дилетант, мухльо) или е тенденциозен (може би платен) лъжец.

Запомнете!

Най-важно в храненето са не продуктите, а:
водата: колко, кога
– редът на приемане на храните
– количеството на едно сядане (около две шепи)
– липсата на ненормални, болестотворни смесвания
– ритъмът на хранене
– 50-80% сурова храна (плодове, зеленчуци, ядки и др.)
– редовни гладни паузи, съчетани с дишане и активно движение

Простичък въпрос за илюстрация:

Едно и също ли е, според вас, да започнете деня с:

А) Много вода, сок от портокали, лимон, мед и други плодове (пък били и ГМО)
и

Б) Сланина, саздърма, салам, пържоли и ракия (ГМО, трупни отрови, стабилизатори, оцветители, отровни транс-мазнини, патогенни чревни паразити, ларви на трупни паразити и килограми Е-та)

С това, разбира се, вървят в комплект белият хляб, майонезата, козунаците, баниците, мекиците, сладкишите и, (как без него), кафето.

Като изключим криворазбрания алкохолно-гастрономически патриотизъм (сланина, ракия и българи-юнаци), що за дебил трябва да си, за да твърдиш, че (Б) е по-добро от (А)?

ИЗВЕЖДАНЕТО НА ОТРОВИТЕ ОТ ТЯЛОТО е основен процес, който поддържа отлично здраве напред в годините.

Запомнете:

Всяка храна, съчетана (приемана заедно) с:
– тесто (хляб, пица, макарони, баници и пр.)
захар (най-често в тестата има и захар)
– вода (ядем и отпиваме няколко глътки постоянно)
– алкохол (вкл. чаша вино)
… и още и още…

… се превръща в (почти) невъзможна за елиминиране отровна субстанция, която организмът обвива в мазнинно-воднист пашкул (все едно бетонен саркофаг на гръмнал ядрен реактор), за да не отравя околните тъкани.

Най-често отложените тлъстини не са неизгорени калории, а невъзможни за изгаряне и изхвърляне субстанции. Тези отрови са преминали през стените на червата (синдром на…), разтворили са клетъчните сита, направили са ги пропускливи (синдром на…), отровили са флората (синдром на…) и са задушили имунната система.

Дотук открихме директни предпоставки за осем-девет десети от познатите болести.

Но… всичко това започва бавно и безобидно, например:


Със супа и хляб, после второ (смесване на първото с второто) с хляб (който е тесто), с вода (или безалкохолно) по време на ядене, а накрая десерт (захар, захар, захар).
 

Повтаряно редовно като механизъм на хранене, води до момент, в който организмът (след трийсетте и четирийсетте) видимо сдава багажа, но…

… но преди това години наред е показвал, че нещата хич не са наред – с “настинки”, ангини, хреми, синузити, подути лимфни възли, запек, диария, стомашно-чревни проблеми, бъбреци

Които, обаче, са лекувани с, хе, хе, химия и антибиотици.

Принципът, надявам се, е ясен.


Кръгът от безсмислици е затворен, неразбиваем (ако не променим храненето) и, както гласи надписът над
Дантевия “Ад” “Надежда всяка тука оставете!”

ГЛУПОСТТА, свързана с твърдението, че с ваксина се постига по-добър имунитет, отколкото с Начин на живот, е дотолкова тенденциозно подвеждаща, че има две възможности:

– или този т.нар. “лекар” е крайно подведен (неук?), което го поставя в невъзможност да види и да осмисли най-обикновени явления и свързаните с тях изводи от безпристрастни наблюдения на живата природа
или
– му е платено достатъчно добре, за да разпространява откровено неверни, биологично невъзможни твърдения


На фона на разкритията колко докторски народ е директно подкупен от пфайзерните емисари, второто най-вероятно, е причината.
 

Има нещо, с което медицината не е запозната (като изключим и тънкостите около храненето) и това е ежедневната тренировъчна работа върху директната, практическа, действаща взаимовръзка психика-физиология.

Когато сме унили, нашата кръв, лимфа и всички телесни течности са също мудни, слабо активни и не вършат добре работата си.

Още по-зле е имунната система, която при психологически спад, буквално се срива.

Всеки фармацевтичен продукт влияе отрицателно върху чревната дейност, а оттук се стига до застойни физиологически състояния. Те водят до тежка психологическа дупка, която от своя страна съсипва нормалните физиологични функции.

Преди време беше направен експеримент, при който човек се концентрира върху изпълване на тялото със светлина и задържането и. Наблюдението върху кръвните и имунните клетки показа, меко казано, фрапиращо-положителни резултати.

При навлизане на (въображаемата?) светлина в тялото, клетъчната активност стигаше апогей, технически непознат и неописан в конвенционалната медицина. Специално клетките на имунната система придобиваха невъзможно висока бойна адаптивност и възможности за справяне с различни, на практика непознати за тях вирусни интервенти.

И обратно: при изпълване на човешкия индивид със съмнения, притеснения, страх (огледайте последните месеци, в които се насажда откровен, абсолютно целенасочен страх у хората), клетките като че ли заспиват, предават се и стават лесна жертва на постъпилите в кръвта болестотворни интервенти.

Вкарваните в тялото ваксини (ваксините против ковид са, обаче, съвсем друго) дават само програмирано праволинейна готовност на имунната система – справяш се с този вирус, за другия чакаш нова ваксина. Т.е. абсолютно “дървен” и недостатъчен начин на отреагиране, който не може да просъществува задълго в многообразието от атакуващи и навлизащи в тялото, външни, болестотворни микроорганизми.

КАКЪВ Е ИЗВОДЪТ?

Хранете се разумно, движете се, пребивавайте повече време на широки, светли, пълни с енергия места (планини, реки, морета, паркове, градини и пр.) и буквално ще носите светлина, която обединява
– клетките
– органите
– системите
– функциите
… на вашето тяло.


Осъзнаем ли светлината в нашето тяло, взаимодействието между него и околната природа (слънце, горещина, студ, дъжд, вятър) преминава на ниво “приятелски взаимообмен”. Тогава всяка наша клетка разбира, че е част от огромен, невъобразимо многоизмерен свят (светове, реалности) и изпълнява с лекота задълженията си.
 

Ако отделяте по пет минути на ден да седнете на тихо и спокойно място, да помълчите и да се съсредоточите върху вътрешната светлина (която е физиологичен, химичен, физичен, биологичен, електрически и вълново-материален факт), вашето здраве ще е стабилно, а имунната ви система – непробиваема.

НАЙ-ВАЖНОТО, ПРИЯТЕЛИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ:

Нашето здраве…

Нашата увереност…

Нашата усмивка…

Нашата топлота…

Нашата вътрешна широта…

Нашето знание…

Нашето спокойно, изпълнено с непоколебимост, присъствие…

… осветяват и променят вътрешния свят на хората около нас.

Десетките, дори стотиците хора, с които контактуваме, осъзнават готовността си да поемат щафетата на знанието и всички заедно увеличаваме така необходимата “критична маса”, отвъд която процесът по разрастване на Доброто става неспирен и самовъзпроизвеждащ се.

Това е естествен процес.

Той зависи от теб.

От него.
От нея.
От тях.

Зависи от всички нас.

Имаме отговорност, приятели!

Осъзнайте я и действайте.
В КРАЯ:
Кой, ако не ти?
Къде, ако не тук?
Кога, ако не сега?
——————–

П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене