Океанът в нас (за водата в тялото, обезводняването, хубавия външен вид и здравето) + ВИДЕО

ВЪПРОС №1: “… и коремът ми често е твърд като камък. Дали е свързано с това, че трудно ходя по голяма нужда? Какво ще ме посъветваш, Емо?”

ВЪПРОС №2: “Гърлото ми пресъхва постоянно, Емо и често ми се подуват лимфните възли около шията. На какво се дължи това?”

ВЪПРОС №3: “Говориш, че трябва да дъвчем много, но аз като дъвча и в устата ми е сухо. Защо се получава така и какъв е изходът?”

   ОТГОВОР:
   Кое е общото между трите въпроса?

   Водата, всъщност, нейната липса.

   Тела по-сухи от Сахара подават точно тези сигнали, но хората, загубили усета на дивото животно в себе си, се питат какво става.

   Става това, че се превръщате в безводна пустиня и е въпрос на време да ви турят по един Сфинкс с пирамиди, та да бъде изцяло онагледен процеса на авто-сахаризация.

   ЧЕРВАТА, ЛИМФАТА, СЛЮНЧЕНИТЕ ЖЛЕЗИ, КОЖАТА И ИМУННАТА СИСТЕМА работят на основата на много, много, много вода.

   Много, означава много.

   И преди да си кажете “оф, това го знам”, представете си, един шейсет-седемдесет-осемдесет килограмов бидон, пълен с вода, в който сте насипали и разбъркали двайсетина шепи пръст от градината.

   Това е, физиологично погледнато, всеки от нас – Човекът, Дето Звучал Гордо.

   Вода и пръст.

   ЗАПОЧНЕ ЛИ да намалява водата в нас, първи подават сигнал именно бъбреците и червата – пикаенето започва да крее и изчезва, ходенето по голяма нужда също, въпреки, че продължаваме да се храним.

   Кожата изсъхва, става бледа и започва усилен процес на състаряване.

   И, ако още имате самочувствието, че сте по-различни от напуканите пустинни почви, откажете се.

   Физиологичният процес на безводно напукване е повсеместен – от най-малките протеинови образувания, през клетките та чак до вътрешните органи.

   Хиляди, дори милиони микро-пукнатини, в които изтичат здравето и годините, през които сте се надявали да живеете дълго и безоблачно.

   ВОДАТА НЕ Е САМО ПИТЕЙНА ВОДА

   През 1952 г. младият френски лекар Ален Луи Бомбар пресича сам Атлантическия океан с гумената лодка “Еретик“.

   Плаването започва на 19-ти октомври от Канарските острови и завършва на 22-ри декември на о-в Барбадос.

   За 65 дни са преплавани 2375 морски мили (4400 километра). По време на плаването Ален Бомбар консумира само риба, рибно масло и пие в ограничени количества океанска вода.

   Завършва плаването уморен, но в абсолютно здраве.

   През 1953 г. излиза от печат неговата книга “Доброволен корабокрушенец“, в която Ален пише:

   „Жертви на легендарни корабокрушения, загинали преждевременно, аз зная: вас не ви е убило морето, не ви е убил глада, не ви е убила жаждата. Носейки се върху вълните под жалните викове на чайките, вие сте умрели от страх и непознаване на собственото си тяло.“


ВОДАТА НЕ Е САМО ПИТЕЙНА ВОДА №2:

   Какво ни показва Ален Бомбар, хранейки се само със сурова риба?

   Че можем да сме в добро здраве и без да се наливаме с тонове вода – достатъчно е да ядем предимно и повече сурова храна.

   Защото онази вода, която става “жива вода” и която дава живот на тялото ни, е над 80% водата от суровите храни (плодове, зеленчуци, семена, ядки и т.н.)

   Докато водата, която пием (и в повечето случаи просто изгълтваме – без задържане в устата, без ослюнчване), в над 80% изпълнява ролята на моментен разредител на минералите в нас и, която изпикаваме след броени минути.


   СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ:

   Колко от нас знаят, че поне 7/10 от онова, което слагаме в устата си ежедневно, всъщност изсмуква живата вода от тялото ни и ни подтиква към болест и състаряване?

   И колко от нас съзнават, че обезводняването на хората, е част от тенденциозната, планирана, премислена политика за създаване на общество от болни и завсими индивиди?

   Тази политика е стикована с различните клонове на промишлеността, стоките за бита, хранително-вкусовата, ГМО-културите, контролирания внос-износ, убиването на производството и селското стопанство в по-маловажните страни, фармацевтиката, медицината, рекламата и… гробарските услуги?

   Или както цинично се беше изразил един от висшите представители на Корпоративния бизнес в САЩ: “На нас не са ни необходими сплотени, спокойно живеещи, дълголетни хора, Нужни са ни невротизирани, егоистични, каращи се един с друг индивиди, зависими от нас, които да са постоянни купувачи, клиенти и пациенти.”

   По повод събитията във Франция преди неотдавна, ударението в реакцията на западните медии (и нашите, има си хас!) беше върху… хаоса, който създавали Жълтите жилетки.

   От което страдали икономиката и просперитетът.

   Въпросът е: Чий просперитет? На хората от крайните, бедни и забравени райони, на милионите работещи, които едва свързват двата края, но създават истинските материални блага или на добре облечените глезльовци с белите якички и вратовръзки за по три хиляди евро?

   РАЗБИРА СЕ, повсеместният срив в образованието, ценностната система и нравствеността доведе до масово опростачване, чалгализация, тотална липса на култура и интерес към задълбоченото познание за себе си, околните и природата.

   Така че, ако сте от тия, които от сутрин до вечер карат на кафета, цигари, вафли, кола, бързи закуски, алкохол, луканки, суджуци, пържени храни и солено-кисели мезета…

   …ако сте от тия, дето постоянно се мъкнат със слушалки или телефон залепен за ухото, за да чуят последния велик чалга-хит…

   …ако сте от тия, за които прочитането на една художествена книга, слушането на класическа музика, отиването на литературно четене, на изложба, на представянето на нова книга, театър или опера е terra incognita…

   Е, тогава…

   …тогава Световната конспирация и извратените планове на куп богати идиоти са последния ви проблем.

   Най-големия ви проблем сте самите вие.

   КОИ ХРАНИ И НАПИТКИ НИ ОБЕЗВОДНЯВАТ?

   1. Първо в списъка е кафето – да приемем, че пиете четири на ден. Ако в този ден нямате поне литър и половина чиста вода, два-три лимона, два портокала, две-три ябълки и две сурови, смесени зеленчукови салати, загубата на повече от половин литър жива, клетъчна вода е необратима.

   2. Подсладените и газирани напитки – кока-кола, оцветени сокчета, швепсове и цитронади. Като изключим огромното количество убийствени Е-та, в тях има килограми захар и отровни подсладители от сорта на аспартам.

   3. Всички сладкарски произведения. Те подкиселяват цялото тяло и то започва да изхвърля калций от костите, за да неутрализира киселината. Това става с помощта на много жива вода, извлечена директно от органите и клетките.

   4. Всички термично обработени продукти – храна, минала през висока температура, е Обезводнена Храна. За да я усвои (непълно), организмът дърпа вода от всички възможни депа.

   5. Всички хранителни комбинации, които водят до клетъчно отравяне (явно или скрито) и отровите трябва да бъдат изведени спешно извън тялото. Примерно риба+мляко, месо+мляко, бобови+мляко и пр. Такъв тип отровно хранене довежда организма до видима или скрита диария, която постоянно извлича вода от тялото, като състарява органите и кожата.

   (Забележка: програми за спорт и хранене, сваляне на тегло, профилактика на заболявания – по телефона или на съобщения)

   6. Пиене на вода и течности (безалкохолни, алкохол) по време на хранене. Изглежда парадоксално, но това е много бърз начин за изсушаване на тялото и тъканите.

   7. Всичко в заведенията за бързо хранене:

Съберете в едно
– термично обработените ГМО-продукти
– подобрители, овкусители, стабилизатори и пр. отрови
– сол, захар

   …и ще получите псевдо-хранителен боклук, който нито може да бъде усвоен, нито да бъде неутрализиран, нито да бъде изхвърлен изцяло, но…

   Но?

   Но, който извлича вода от тялото с главоломна скорост.

   8. Всички фармацевтични, уж, безвредни добавки, “енергийните” напитки и хранителните енерго-блокчета, след които тялото е буквално изстискано.


   ДУХОВНАТА ВОДА:

   На Земята съотношението вода-земя е 71-72% към 29-28%, което отговаря едно към едно на съотношението вода-минерали (вода-сухо вещество) в човешкото тяло.

   Водата във всичките и състояния (течно, твърдо, въздухообразно, плазмено, непознатият на Земята “горещ лед” и още и още…) е в основата на биологичния живот, какъвто го познаваме.

   Водата е носител на паметта за самия живот, за скритите механизми на обновлението му, за жизнените процеси, за взаимовръзката между нещата и за всеобщия обмен на енергия.

   Балансът Живот/Смърт е твърде крехък и се променя само в рамките на един-два процента – както в гео-физичен, така и в индивидуален, човешки план.

   Казано иначе, ако не поддържаме баланса на водата в себе си, ако храната ни е ненормална и мъртва, ако физическият и емоционално-психическият начин по който функционираме, е в противовес на заложеното от Природата…

   Тогава?…

   Тогава Природата (която е израз на необятната Вселена и безкрайния Космос) ни изтиква от коловоза на Живота – понякога бавно (с болести и недъзи), понякога за миг.

   Не искаме това за себе си, нали?
   Не искаме това за близките си, нали?
   Не искаме това за децата си, нали?

   В КРАЯ:

   Водата била просто вода?
   Я пак?…


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене