Омазняване на черния дроб

ВЪПРОС:
“Какво да правим при омазнен черен дроб, Емо?”

ВЪПРОС:
“Откриха ми омазнен черен драб, Емо. Нямам никакви оплаквания, но степента на омазняване е сериозна. Мога ли овладея положението с нещо?”


ОТГОВОР:


Мислете за черния дроб като за сито, през което минават всички боклуци и отрови. Той ги задържа, преработва и отпраща към отделителната система (бъбреци, дебело черво, дробове, гърло, нос, кожа и пр.) или…

Или ги включва във вторичен цикъл на общотелесна преработка, от която се получават необходими за тялото вещества.

Без добрата работа на черния дроб, тялото се отравя и човек умира.


ОМАЗНЯВАНЕТО НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Показва, че има микро-нарушения в тъканта му.

Нарушенията в тъканта задължително вървят със задържане на мазнина, което изтощава неимоверно имунната система.

Ако не се вземат мерки (промяна в храненето, гладни дни, промяна в движението и много дихателна практика), проблемът лека-полека се задълбочава.


ПРОБЛЕМ

Колко от вас знаят (включително и лекарите), че връзката дебело черво – черен дрб е мигновена, в рамките на три-пет секунди?

Т.е. всичко което се случва в дебелото черво, се знае от черния дроб само след няколко секунди. Връзката е директна, червеният телефон е винаги включен и няма как да бъде иначе, при положение, че в дебелото черво е най-голямата мръсотия и канцер-бунище, чиито отрови трябва да бъдат обеззаразявани ежесекундно.

Какъв е изводът ли?
Ами, акайте редовно и се хранете така, че да можете да акате редовно.

Иначе… кофти фал.


ОБАЧЕ, ИМА И ВТОРИ ИЗВОД…

Всички нехранителни отрови биват гравитационно откарвани възможно най-долу (тазово дъно, крака, ходила).

И тъй като дебелото черво по съвместителство е и отделителен орган, канцерогените от тютюнопушенето директно, неотклонно и систематично се натрупват в дебелото черво, като в един момент предизвикват… рак.

Но, докато това се случи (тялото все пак се съпротивлява известен брой години), обеззаразяването пада именно върху черния дроб и това допълнително влошава положението.

Дето се вика, веселба за пушачите… додето на вратата не почука Статуята на Командора.


ЧЕРНИЯТ ДРОБ НЕ ОБИЧА МАЗНИНИТЕ
А животинските пък, съвсем.

Ако случайно мислите друго, вземете едно сито, и докато пресявате (прим. брашно), сипвайте разтопено краве масло и…

И ще се убедите от първа ръка какво се случва (образно погледнато) какво се случва със ситото-черен дроб, ако прекалявате с мазнините.

Т.е. ситото престава да работи.

Единствените условия, при които мазнините са добре дошли, са екстремният студ и голямата надморска височина. Тогава без мазнина, започва директното разграждане на тялото.

Т.е. ако живеете на пет-шест хиляди метра надморска височина, маслото е добре дошло. Ето защо високопланинците из цяла Азия пият чая си с масло и сол (изяждат килограми масло и сол), което би докарало инфаркт или инсулт до седмица-две на всеки, който би правил същото на морското равнище.

Разбира се, не говоря да изключим изцяло животинските мазнини, защото това би нарушило хормоналната система (и не само), а да ги приемаме в рамките на нормалното и разумното. Но ако…

Ако имаме омазняване на черния дроб, за известно, не съвсем кратко време, животинските мазнини изчезват от менюто ни.


ЧЕРНИЯТ ДРОБ НЕ ОБИЧА АЛКОХОЛ
Имам предвид абсолютно никакъв алкохол, вкл. вино и бира.

Когато на организма му е необходим алкохол, той си го произвежда и този процес тече непрекъснато.

Приказките колко полезна била чаша вино (и с коя риба/месо какво вино вървяло), са чисто и просто празни и вредни приказки.

Добре е да знаете, че в началото на ХХ век италианската мафия подкупва цяла кохорта лекари (които не успява да подкупи, просто ги убива), за да пишат в ежедневните и седмичните издания, колко полезно е виното заедно с храненето и как помагало на храносмилането.

Не стига това, ами дългата ръка на мафията влиза в университетите, където на бъдещите медици се втълпява, че в малки, дори средни количества, алкохолът е полезен. Немалко преподаватели и професори, които все пак решили да кажат истината… си отиват по бързата процедура.

Със страх, с принуда и директно елиминиране, тактиката се налага и днес промитите мозъци на лекарското съсловие, тенденциозната и изкривена научност плюс лековерността на стадото чревоугодници (и човеци с главно “ЕН”, тичащи подир Езика и Небцето) създава почти непробиваема стена от убеждения, че…

Една-две чаши вино не вредят.
Но е точно обратното.


СЪВСЕМ ИЗВЪН ТЕМАТА
Да припомня, че абсолютно по същия начин постъпват от Американската Асоциация на Производителите на храни, няколко години преди своите съратници от мафията:

Събират на голямо общофирмено парти представители на водещите американски университети и медии и обещават да ги спонсорират напоително, ако вкарат в научните постулати идеята, че за да е здрав, човек трябва да яде много.

Един от по-младите лекари (очевидно все още честен) възкликва на всеослушание:

“За бога, дори и неуките индианци знаят, че за да се излекуваш от болест просто трябва да спреш да се храниш за няколко дни!”

Бързо потулват случая и оттогава в Американските Университети (а после и в целия свят) навлиза пълното и задължително отричане на гладуването, както и ненаучната псевдо-истина, че за да има здраве, е необходимо много хранене.

Два (уж) различни случая, които обаче показват, че:

– натискът, лъжата, подлостта, измамата, насилствената принуда, физическото елиминиране по всякакъв начин е основата върху която стъпва абсолютно всичко в Америка (спомнете си как постъпиха с индианците и се огледайте, защото същото е из целия свят)

и, че…

– между италианската мафия и САЩ има само една разлика: тия от мафията имат чест и държат на обещанията си.


ПРОБЛЕМЪТ С АЛКОХОЛА ВСЪЩНОСТ Е ЕКЗИСТЕНЦИАЛЕН
Почти 100% от хората са изтъкани от смазваща неувереност и ужасяващ страх (за живота си, за работата си, за бъдещето си, за близките си, за това какво ги чака, незнанието кои са всъщност и пр.)

Страхът стяга и човек не може да се отпусне, не може да се социализира, не може и не знае как да си намери приятели, не умее да поддържа стабилна връзка и всичко около него се разпада.

Алкохолът придава фалшива смелост, открива фалшиви хоризонти, внушава фалшиви възможности и създава абсолютно фалшиви контакти, които обаче…

Които обаче, на фона на всеобщото отчуждение изглеждат приемливи, а алкохолът необходим.

Накратко:
Решите ли да откажете алкохола и цигарите (те са абсолютно същата екзистенциална патерица), открийте що за човек сте, какво наистина искате от живота и в какво вярвате.


ЧЕРНИЯТ ДРОБ ОБИЧА:

1) ЧИСТАТА ПИТЕЙНА ВОДА НА ПРАЗЕН СТОМАХ.
След ставане от сън до закуска трябва да събирате между 800 мл. 1.00 л. вода.

Половин час преди всяко хранене изпивайте по три чаши вода.

2) ПРЕСНИТЕ СУРОВИ ПЛОДОВЕ НА ПРАЗЕН СТОМАХ
Т.е. петнайсет минути преди сядане на масата.

3) ПРЕСНИТЕ СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
Седнете ли на масата с голяма смесена зеленчукова салата, на прав път сте.

4) МАЛКИТЕ ПОРЦИИ ХРАНА
Преяждането превръща храната в отрова, а…
Малките порции са пътят към здравето.

5) ТОЧНИЯ ЕЖЕДНЕВЕН РИТЪМ
Това означава:

Точен и неотменим ритъм на хранене.
Точен и неотменим ритъм на спорт, движение и дишане.
Точен и неотменим ритъм на почивка.

6) ГЛАДНИТЕ ПАУЗИ И ГЛАДНИТЕ ДНИ
Един-два пъти в седмицата сутрин пропускате закуската, пиете много вода, чай и ядете плодове.

Един път в седмицата провеждате гладен ден: вода, чай и се храните на следващия.

Спирането на храната дава възможност на черния дроб да изхвърли отровите, да заздрави пробойните и да се сдобие с нова жизнена сила.

Ако имате омазняване на черния дроб, водата и гладните дни (паузи), наред с дихателната практика, са първи в списъка за оздравяване.

7) РЕДОВНОТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДЪЛБОКО ДИШАНЕ
Без дълбоко дишане (има над трийсет различни вида) няма нормална обмяна.

Дълбокото продължително, тренировъчно дишане всъщност е очистителен процес, който започва от дробовете, но ако продължи четири-пет и повече минути, засяга цялото тяло и оказва благотворно влияние върху всяка клетка.

Абсолютно всяка сутрин трябва да имате три-четири минутна дихателна практика, за да наситите кръвта и тъканите с кислород и така да подпомогнете обмяната и елиминирането на отровите.

В йога-практиката, която водя, както и в спортните Плувно-Дихателни Утра десетките видове специализирано дишане са основна част от общата методика за здраве и физическа форма.

8/ СТУДА
Студът е свързан с активното поемане (буквално наблъскване) на тялото с отрицателни йони (частици, гладни за клетъчен боклук и свободни радикали).

Ето защо спортът и дълбокото дишане в студените месеци, както и честото пребиваване сред влажни гори, планини, водопади, реки и езера и плуването в естествени води трябва да е постоянна и неотменима част от начина ви на живот.


В КРАЯ:
“Без борба няма победа”
(Манфред фон Браухич)


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене