Из „Наръчник за идиоти – Фейсбук“ По ред на номерата:

   ГЛУПОСТ №1:
   „Ако не закусваме, ще получим инсулт“

   ЛИЧНО ОТНОШЕНИЕ: Това твърдение почти граничи с концентрираната наглост на насилствено налаганата простотия, че рязането на глави по нашите земи преди 150 години, е добросъседско съжителство.

   Справка – Вазов за Батак: „Аз бях там и видях. Точка“

   НАЛАГАНЕТО на идеята да се закусва (почти) веднага след ставане е част от отвъдокеанската идея за контрол и намаляване на населението в глобален мащаб. Т.е. представят се псевдо-научни заключения, подкрепени с наукообразни лъжи на високоплатени от „специфични“ агенции, лекари.

   Ако трябва да съм точен, постепенното налагане на закуската като начало на деня идва от 40-те и 50-те години на ХХ век. Американския Лекарски Съюз подава множество сигнали, че пропускането на твърдата закуска (хляб, месо, сладко) или отдалечаването и от ставането, съдейства за намаляването на захарта в организма и подпомага имунната система. За съжаление, официалните заключения попадат, където трябва – в дериватни разклонения на ЦРУ. Фармацевтичната финансова гилдия, която е един от спонсорите им, поема топката и чрез масирана реклама внушава на хората точно обратното: да ядат здраво още със ставането – което повишава захарта, нивото и играе, човек неусетно става инсулинозависим. Въпрос на време е да получи преддиабетни симптоми.

   Така всички (в бизнеса) са доволни – болен народ, цветуща фармацевтика, високоплатена болнична помощ и бум на инфарктите и инсултите преди, в и около пенсионна възраст.

   И АКО ТОВА ви се струва пресилено, ще ви задам въпрос без (привидна) връзка с темата: кои крави дават повече мляко – здравите или болните? И отговорът е: Бинго! Да, болните и то заразените с… левкемия. Ето защо в 9/10 от американските фирми (вкл. Монсанто и деривати) заразяват умишлено животните, за да увеличат млеконадоя, а после натискат онова нещо, наречено ЕС (Европейски Съюз) да купува отровата им и да я пласира сред нас.

   Данните са взети и събирани от Американския Лекарски Съюз периодично от 1966 г. до наши дни.

   Или, ако перифразираме заглавието на един филм „Светът е голям и (американските) приятели дебнат отвсякъде“

   ЛЮБОПИТНО: Колко от вас знаят, че сцената с изпиването на десетте сурови яйца от Роки в пет сутринта, по сценарий е била… след бягането и радостта горе на стълбите? Защото белтъкът (протеинът) се усвоява най-качествено след физическо натоварване. Но след обаждане на агент от високите рекламно-фармацевтични етажи, Роки изпива яйцата ПРЕДИ бягането, рискувайки да ги повърне при последвалото натоварване.

   КАК Е В АРМИЯТА: След ставане има тоалет (10-20 мин) и задължителна кросово-силова физзарядка, която (в различните родове войски) варира между 20-40 мин. до час. Отново тоалет и едва тогава – закуска.

   Т.е. яденето идва много, след като е била извършвана продължителна и натоварена физическа дейност.

   ВЪПРОС: Кой, защо и кога премахна задължителната утринна физзарядка в училищата?

   БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ са безкомпромисни: Никой не яде и не е ял след ставане. В торбата се слагат домат, сирене, комат кляб, лук, вода, понякога парче домашна наденица и – на полето още по тъмно. Първото ядене е било два-три, дори четири-пет часа след началото на работния ден. Резултат – хиляди здрави и работещи столетници, не знаещи, горките, че цял живот ги е грозял… инсулт.

   В ОБЩИ ЛИНИИ, така е във всички традиционни култури – след ставане не се яде, а се върши работа. Интересно е, че т.нар. „английска закуска“ няма нищо общо с Англия, а е практикуваното от европейските племена „прекъсване на глада“ – сварена овесена каша с прибавено мляко. Извършвало се е по обед, след едно- или двудневно гладуване. Етимологията на думата breakfast означава точно това – бързо прекъсване на гладуването. Яйцата и беконът са добавени векове по-късно – в наше време, със замогване на домакинствата.

   Аналогично е захранването след кратко гладуване в Йога – топло мляко, масло и мека, сварена овесена каша.

   (Публикуваната снимка е от вчера, 14:00 ч, т.е. в два следобяд – след ранно ставане, тренировка, работа и… четири чаши вода. Нищо друго.)

   ДА ОБОБЩИМ: Никога не се хранете след ставане. Пийте чаша вода, минете през тоалетната и потренирайте – десетина минути, половин или един час. Свършите ли, яжте плодове и хуквайте по задачи. След час-два организмът ще сигнализира за глад – здрав, истински и неподправен глад.

   Закусвайте тогава.

   ГЛУПОСТ №2:
   „Дъвката е най-добрият очистител на зъбите и устата“

   ОТНОШЕНИЕ: Дето се вика „Осанна!“.
   Господ и Природата са наврени в миша дупка, защото човекът (венецът на природата), видите ли, измислил… дъвката.

   Да, ама не.

   Чудно, защо рекламите не съобщават, че има едно нещо, наречено… чиста вода?

   ЗАЩО СЕ РЕКЛАМИРА ДЪВКАТА: Защото непрестанното (ялово – без хранително гълтане) дъвчене е най-краткият път към постоянна киселинна стомашна секреция и ялова (на сухо) чревна перисталтика, която е директен път към отклонения и болести на стомашно-чревния тракт.

   Припомняне: стомашно-чревните проблеми са в основата на всички функционални разстройства и тежки болести, т.е. златна мина… за когото трябва.

   Въпрос с повишена трудност: избройте на прима виста, кой има полза от това и отговорът ще ви посочи директните вносители, поръчители и рекламодатели на телевизионни, кино- и интернет-рекламни измишльотини за каквото се сетите: за дъвки, лош дъх, паста за зъби, избелване на зъбите, хапчета против газове и киселини, „лекарства“ против чревни спазми и пр. глупости.

   МЕДИТАЦИЯ И КОНСУМАЦИЯ: По време на медитация ежедневният, играещ, нестабилен ум се овладява, като езикът остава на място, слюноотделянето спира и чревната дейност се успокоява. Така човек може да се концентрира върху значими, над-ежедневни проблеми.

   Човекът, от когото се иска (и му се внушава) да купува, да заменя постоянно едно с друго, т.е. човекът-консуматор, притежава скачащ от тема на тема ум при почти пълно отсъствие на умение за концентрация. Един от механизмите да бъде поддържан ума в нестабилно състояние е… постоянното дъвчене.

   Again: Кой има полза от това?

   ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Образованието започва с книгите, а интернет и Фейсбук са комуникация и информация. Информацията винаги е оръжие, но без образование, по-често спусъкът е в чужди ръце.

   В КРАЯ:
   Четете, за да не се окаже, че държим пушката… от грешния край.


**Забележка: въпроси, консултации и контакт с мен натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Вашият коментар