Подагра лечение – как да се справим с “кралската болест” по естествен начин

   ВЪПРОС: “Емо, имам болки и подувания около палеца на крака и отоци по краката. Диагнозата е подагра. Какво да правя?

   ОТГОВОР:
   ИЗОБИЛИЕТО на масата винаги е било нож с едно острие. Посоката също е една: от кеф, гастрономически удоволствия и възторжени емоции към пълно обезкефяване и тотална липса на възторженост.

   Накрая остават само (много) кофти емоции.

   ПО ОТНОШЕНИЕ на месото хората донякъде са различни: едни могат да го приемат много и за дълго, без почти никакви оплаквания; организмът на други реагира с болки, киселини, кожни обриви, гнойни рани и т.н.

   Но ако месната “диета” е преобладаща, никой не може да избегне тежките последствия – рано или късно.

   В ДРЕВНА ИНДИЯ не съществувало (директно) смъртно наказание. Осъдените имали избор между десетина ястия, три пъти на ден, само от месо. Те приемали, избирали, ядели и веселбата траела 7-10-15, рядко 20 дни. Към петия ден – сърбежи и пъпки, на десетия – непреодолими гнойни рани, на петнайсетия – гангрени с разпад на плътта по краката и ден-два след това – преселване в по-добрия свят.

AGAIN… за гравитацията:

   Всичко вътре в тялото се стича и си проправя път надолу. Затова и отделителните органи са във възможно най-ниската централна точка на организма – тазовото дъно. Ако господ имаше прекомерно чувство за хумор, можеше да сложи онова, с което мъжете се гордеем най-много… на челото, примерно. Но, очевидно, и Създателят се е съобразявал с гравитацията.

   В тазовото дъно се събират всички отрови и отпадни продукти. Понякога пътят надолу е затруднен (бавна перисталтика, мудна обмяна, еднообразно хранене) и на помощ идва активното движение/спортът – чрез тръскане, усукване, притискане и активизиране на органите и тъканите. Активното дишане завършва процеса и “удря едно рамо” в подкрепа на общата физиологична заедност.

   ОТПАДНИТЕ ПРОДУКТИ от консумацията на месо са директна (пикочна) киселина, която е извънредно агресивна – разяжда и изсушава тъканите. Т.е. за неутрализирането и се изисква клетъчна вода, алакализиращи субстанции (плодове и зеленчуци) и холестерол, който да омекотява и успокоява вътрешните микро-травми. Когато водата е в липса, а растителните продукти – недостатъчни, натрупването на отрови и затлачването (претоварването, изхабяването) на отделителните органи е въпрос на време.

   ЛЮБОПИТНО: В началните фази на подаграта (фаза на натрупване), кристалчетата на пикочната киселина дразнят пикочнополовите пътища и околните тъкани. Резултатът е повишено либидо при жените и почти постоянна ерекция при мъжете – хората са на ръба, но не го знаят. Трапезните призиви от сорта “Когато сме най-зле – тъй да сме” се родеят най-вече с латинската “Morituris te salutant“.

   Повишената (болестна) сексуалност провокира необичайна активност – емоционална, интелектуална, професионална и пр. Много произведения на изкуството са създадени от гении в начална фаза на тежка подагра, прим. Моцарт.

   До момента, в който организмът изпадне в състояние на необратимост.

   Необратимостта се изразява в невъзможност човек да се придвижва самостоятелно – отоци и гангрени, рак на простатата, кисти, миоми и злокачествени промени в яйчниците, частичен или тотален отказ на бъбреците, проблеми със сърцето (инфаркт, високо кръвно, инсулт) и т.н, като с това картината далеч не е пълна.

   Кралските излишъци най-често водят до ешафода на Природата.

   НЕ САМО МЕСОТО води до рецидиви на подагра.

   Списъкът с храни и комбинации е дълъг, но на първо място са туршиите и термично обработените плодове, както и комбинациите от тях и месо – това си е направо спринт към кралската болест.

   ЛЮБОПИТНО – 2: Крайните вегетарианци – статистиката показва, че липсата на градивни белтъци и достатъчно количество мазнини, води до вътрешно функционално (клетъчно) изтощение. Резултатът е неочаквана вътрешна “сухота”, която провокира натрупване на киселинни кристали – изкуствена и насила придобита подагра, дошла сякаш от нищото.

   Реалистичната, работеща комбинация между приема на растителна и животинска храна е плуваща 50-70-85% на 50-30-15% в полза на растителната.

   ИЗХОД ИМА – тотална, незабавна и коренна промяна на хранителния и двигателния режим. Началото – кратки, едно-дву и тридневни гладувания на вода или вода и кисели плодове (не плодове въобще), до нормализиране на тъканите.

Хранителна програма – изготвена специално – за контакти ТУК.

ДВИГАТЕЛЕН режим:

    1. Да не се пропуска утринната и вечерната гимнастика.

    2. Работа за гъвкавост до дупка, без никакво отстъпление – йога, динамичен стречинг, бойни изкуства.

    3. Плуване 1-2 до 3 пъти седмично за дишане.

    4. Обща Физическа Подготовка – два-четири пъти в седмицата по професионално изготвена програма.

   ФИЛОСОФСКИ И ЕЗОТЕРИЧНО: Природата е невъобразимо, невъзможно многообразна и осъзнаем ли го, можем само да се вслушваме в нея. Да се фукаме с ядене, с изобилие, с количества, размери и можене, е проява на лош вкус, комплекс за малоценност, отсъствие на познание и вяра и липса на чувство за естетика и баланс.

   В КРАЯ:
   Изобилието е в света около нас, моженето – в движението, красотата – в очите на близкия, топлотата – в усещането, че някой мисли за теб, удоволствието – в споделения миг.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене