Рак, храносмилане, отношения и емоции


ВЪПРОС:
“Сестра ми си отиде от рак, Емо и имам усещане,че и аз нося такъв ген. Мога ли да направя нещо, с което да се предпазя, пък каквото стане?”

ВЪПРОС:
“Как да намалим рисковете от рак, Емо? “

ВЪПРОС:
“Емо, можеш ли да изведеш някакви правила, които, ако човек ги спазва, да има поне малка гаранция, че няма да се разболеем от рак?”


ОТГОВОР:


Приятели, срещам се, разговарям, давам съвети, правя програми на стотици хора по цял свят и мога да ви уверя, че хората, които отключват рак си приличат по няколко (повече от очевидни) показателя:


– емоционално затворени са. Казано иначе, те реагират и наподобяват, уж, нормални човешки емоции, но показването на емоции е (почти липсващо), все едно са в капсула.

– могат да разговарят (уж) за всичко, но всъщност има теми, които или са табу (секс, близки отношения, вътрешни емоции, семейни неуредици и пр.). А когато се случи да отворят думи за табу-темите, го правят с наложена маска на липсващи емоции, все едно става въпрос за трето лице, не за тях. На пръв поглед всичко изглежда нормално, но на втори… няма нищо нормално.

– имат проблем с кръвотока. Това всъщност е очевидно, защото ако кръвотокът е силен, буен и хранещ отлично всяка телесна част, предпоставките за възникване на рак намаляват главоломно. Или кожата е бледа и некръвоснабдена, или кръвното е ниско или нещо друго в тая посока.

– трудно вдигат температура. Това са хора, които могат да правят (уж) настинки, (уж) ангини, (уж) пневмонии и пр, т.е. всичко е науж и външно и на пръв поглед (отново) изглежда нормално. Но… всъщност не е.

– почти всички имат (трудни за разгадаване) семейни или близки отношения. Дори за тях самите нещата са в разумните (емоционални човешки) граници. В действителност, когато (и ако!) успеем да им влезем под кожата, виждаме абсолютна липса на истински контакт с близките им хора, все едно са олио и вода, никакво взаимопреливане и почти никакво истинско единство. Разбира се, всичко е в различна степен на интензивна безконтактност, но въпреки това, тя е очевидна.

Мога да ви уверя, че очевидните сходства между хората отключващи рак са стотици, но се надявам представените да са достатъчни за основа, от която да се тръгне към промяна и развитие.


ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЕМОЦИИТЕ И ТЕЛЕСНАТА ТЕМПЕРАТУРА Е…
Повече от очевидна.

Емоционалната реакция е взрив от енергия, което предизвиква взрив в кръвообращението, учестява и удълбочава дишането и, разбира се, повишава (микроскопично) температурата, но в здравословните рамки.

Умението да вдигаме температура (емоционално или от т.нар. настинки) е в основата на правилната дейност и силата на имунната система.

Когато работят активно, имунните клетки са безмилостни убийци, които откриват и убиват стотици хиляди микроинтервенти ежедневно. Тази ежесекундна война съвсем не е “студена”, а точно обратно: съпроводена е с постоянна игра на телесната температура, като вечер тя е с една идея по-висока, защото…

Защото вечер имаме натрупан през деня (задължителен) контингент от болестотворни организми и защото с настъпването на нощта индивудуалният психо-емоционален фон се нажежава и сгъстява. Това се дължи на атавистични, насложени през вековете общочовешки психо-физиологични реакции:

– страх от смърт с падането на мрака. Космите по тила щръкват, отпуска се адреналин, за да можем да реагираме бързо, точно и адекватно.

– желание за секс (интимност, себеотдаване, топлота, човешки контакт). Хормоните литват до небесата, емоциите и те, здравословното напрежение и очакване засилват кръвотока, дишането и в крайна сметка… температурата се повишава.

Както разбирате, простички, очевидни и съвсем разбираеми неща, наслагвани в психиката, органите, системите и клетките от незапомнени времена.

Но!

Но, ако по някаква причина (урбанизация, объркано възпитание, липса на нормални човешки отношения, вредно хранене, липса на движение, което да неутрализира натрупаната негативна енергия и пр.) потиснем изброените фактори, тогава…

Тогава рискуваме да отключим тежки психо-физически отклонения, вкл. рак.


НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ХРАНЕНЕТО:

1) Храненето само по себе си не може да предизвиква рак, освен ако не закусваме с кафе от тежка вода, в което да топим краищник обогатен уран.

2) Липсата на движение също (сама по себе си) не може да предизвика рак, ако не е налице необходимият психо-физиологичен фон.

3) Неправилното хранене, неправилните хранителни комбинации, непиенето на вода и неправилните ежедневни навици също не могат да предизвикат рак, ако не са налице (1) генетични предпоставки и (2) повтарящ се, негативен психо-емоционален фон.

Но!

4) Алкохолът в съчетание с редовното и немалко по количество тютюнопушене е в състояние да “обърне колата” на здравето на физически здравия човек. При наличие на редовно и сериозно тютюнопушене, всеки негативен външен фактор (неправилно хранене, обезводнявана, липса на движение, липса на активно дишане, психо-проблеми, проблемни отношения и пр.) са опасни и живото-застрашаващи.


ПРОСТИЧКИ СЪВЕТИ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ (ОТ ВЪЗНИКВАНЕ НА) РАК
Това е сбор от планирани действия, с цел установяване на ежедневно повтарящи се условия, които (ако генетиката и психо-фонът позволяват) да стабилизират здравето и да сведат до минимум възможностите за възникване на рак.

1) Пийте минимум по литър и осемстотин вода дневно, за да се освобождавате от ежечасно натрупващите се отрови, които задушават клетките, убиват ги и подтикват други, по-агресивните, да тръгнат на самостоятелно бандитско оцеляване, свързано с грабеж на храна, унищожаване на здрави тъкани и поголовна повсеместна клетъчна смърт.

2) Поемайте много Естествен Вит. С (лимони, портокали, червени и зелени пиперки, зеле, салати и пр.) Колкото повече Естествен Вит. С, толкова по-здрава имунна система и толкова по-малко възможности за тежки отклонения от здравето.

3) Хранете се с прости комбинации – основно блюдо плюс салата и (само, ако е необходимо) допълнителни комплексни (бавноразграждащи се) въглехидрати – картофи, ориз, жито, овесени ядки, хляб и пр.

4) Никога не пийте по време на хранене. Така обезводнявате организма, поставяте имунната система в шок и създавате неразградими, неусвоими и в немалка степен отровни за тялото субстанции.

5) Не яжте десерт!
Захарта разстройва храносмилането, изземва калция, способства за изчерпване на вит. С, унищожава дейността на панкреаса, натоварва черния дроб и обезводнява тялото.

6) Започвайте деня със студено плискане на чешмата, обтриване с мокра груба хавлия, с частичен (само краката или таза) или цялостен студен душ. Той способства за вулканично избликване на кръвообращението, за храненето на всички тъкани и естественото непринудено дълбоко дишане.

7) Започвайте и завършвайте деня с десетминутна гимнастика. Разпределението на дейностите:

– 50% аеробни упражнения (подскачане, бягане, бягане с високи колене, леки спринтови отсечки)

– 20% силови упражнения със собствено тегло (клекове, клек-подскоци, лицеви опори, набирания и женски набирания, коремни преси)

– 20% разтягане и огъвкавяване

– 10% статична (на място – седнали или прави) специализирана дихателна практика

8/ Между два и четири пъти в седмицата тренирайте в зала, сред хора. Комбинацията между приятелската атмосфера (както е в нашия клуб и нашия Спортен Център) и тренирането в присъствието на приятели и другари, отпуска нервите, прочиства мозъчната и мисловната дейност, прояснява съзнанието и прочиства подсъзнанието от тежки, негативни и неосъзнати психо-наслоености.

9) Правете ежедневни продължителни, много, много горещи душове. Така подтиквате имунната система към действие и подпомагате унищожаването на навлезлите болестотворни агенти.

10) Не пушете.
Над 60% от пушачите в света отключват рак, а според статистиката този процент е много занижен и реалният гони осемдесетте процента.

Тази точка не се нуждае от коментар, но проблемът не е толкова за нас самите, колкото до факта, че създаваме общество, в което възрастните Буквално Нехаят за личния пример, който дават на децата и ги подтикват (директно) да станат пушачи още от ранна възраст.

11) Прекарвайте всяка седмица на открито (гори, планини, поля, реки, езера, морета и пр.) за няколко часа с най-близките хора, защото отношенията с тях са основополагащи за вашия и техния психо-фон.

12) Преосмисляйте своя светоглед ежедневно. Създавайте единство и дружба между хората, учете децата на същото и откривайте все по-голямо покритие между личното ви разбиране за живота, хората, вселената и космоса и Реално Случващото Се във всички сфери от наблюдавания (от вас) свят.


ЗАПОМНЕТЕ, ПРИЯТЕЛИ, СЪМИШЛЕНИЦИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ!

Прекъсването (скъсването, пресичането) на взаимовръзката между личния пример и следствието от него (във възпитанието на децата) води до пресичане на енергията въобще (природна, човешка, междуличностна и пр.)


Когато ние сме причината за скъсването (спирането) на енергийния поток, идва време, когато се създава огромно природно напрежение, за което сме виновни именно ние. Това напрежение започва да изземва жизнеността ни (да изпива живота от органите и тялото), да прекъсва хода (протичането) на енергията в нашето тяло и в отношенията с близките и хората въобще.

Всъщност ние (ако не се вслушаме, ако не се изпълним с отговорност, ако не открием благоговението в себе си спрямо Всичко) се явяваме причина да се превърнем в отрицателен болестотворен фокус (концентрирана Лоша Точка), от който тръгва мощна негативност, която в един момент убива нас и разболява най-близките около нас.

Не искаме това, нали?


В КРАЯ:
Казах ви най-важното.

Останалото е практика, фина нагласа към Себе си, към Хората, към Света, към Природата и Ежедневно Неотстъпно Лично Развитие.


П.П: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене