"Сливи за смет" или не съвсем...

„Сливи за смет“ или не съвсем…

Ще четете за:
– забравените научни експерименти
– да се освободим от отровите в храните е лесно
– науката някога и науката с нашийник днес
– какво знаете за възпалението?
– всяка болест започва с вътрешни възпаления (Хашимото и др.)
– как да избегнем вътрешните възпаления
– софрите, шкембетата, ракиите и Левски
– за бистротата на усещанията, лекотата и енергията
– основната цел на медитацията
– не им се вързвайте, приятели!
– какъв край, когато сме едва в началото?

ВЪПРОС №1:
„Емо, храните в супера бъкани с отрови, въздуха, който дишаме мръсен и тежък, навсякъде нечистотии и зарази, природата изсечена и мръсна, а ти говориш за здраво тяло и здрав дух. Някак не ми изглежда реално.“

ВЪПРОС №2:
„… и откакто се храня и тренирам според указанията ти, се чувствам пълна с енергия, усещам по-ясно въздуха, водата и въобще природата. Благодаря!“

ВЪПРОС №3:
„Добре, де, като ям пиле пълно с антибиотици, нали те влизат в мен? Като ям зеленчуци с нитрати и тях поглъщам. Хляба наблъскан с изкуствен белтък, саламите са само суха кръв, нитрати и набухватели. Просто е невъзможно да поддържаме добро здраве… „


ОТГОВОР:

Още през деветдесетте години на ХХ в. екип от френски и руски специалисти изследваха естеството на отделяните вещества в урината на две групи доброволци след едноседмично хранене, при което:

– животинският белтък е представен от яйца, пиле, телешко
– плодовете са под формата на сок (цитруси) и цели
– зеленчуците се ядат сурови или задушени
– комплексните въглехидрати са хляб, картофи, ориз, елда

ПЪРВА ГРУПА доброволци се е хранила по стандартно приетия (първо, второ, трето) начин:

1) Супа плюс комплексни въглехидрати (хляб, картофи, ориз, елда)

2) Салата
3) Готвено ядене плюс комплексни въглехидрати
4) Десерт (сладко, плодове)

ВТОРА ГРУПА доброволци се е хранила:

1) Вода и плодове

2) Готвено ядене със салата и минимално (или без) количество картофи и ориз

При втората група за текущата седмица хляб не е бил употребяван.


РАЗЛИКАТА в отделянето на нормалните съдържими нитрати, пестициди и пр. (в зеленчуците) и антибиотици (в месото) била ясно отчетлива още от втория ден.

ПЪРВА ГРУПА
Нитрати и антибиотици – с всеки изминал ден степента на неизхвърляне се увеличава и достига над 65%.
Покачване на тегло в края на седмицата – очевидно

ВТОРА ГРУПА
Нитрати и атибиотици – с всеки изминал ден изхвърлянето се увеличава, като в тялото остават средно под 10%

Тегло – запазено или при по-пълните загуба на 1-2 кг.


ИЗВОД: ОСВОБОЖДАВАНЕТО от отровите в храните е лесно, ако дадем възможност на тялото да го направи.

1) Прибавим ли към белтъчните храни обработени комплексни въглехидрати (най-вече хляб, пица, тесто) или сладко (плодове) за десерт, се получават десетки неразградими, минерализирани субстанции, с които тялото не може да се справи.

Не се излъчват нито през кожата, нито през дробовете, нито с урината и червата и се наслояват в тъканите

Резултатът е: бавно отравяне, качване на килограми и болести

2) Ако водата и плодовете предхождат с половин час основното хранене, разделителната способност на червата и усвояването е на високо ниво. Освобождаването от отровите (през бъбреците, кожата, дебелото черво, белите дробове) става лесно и безпроблемно.

3) Ако по време на хранене пием течности, неразграждането, подуването и самоотравянето вървят стръмно нагоре. Сладките газирани (особено колата) са първи в кофти-списъка.

4) Ако в ежедневието включим редовен спорт и активно движение на чист въздух, остатъкът от отрови (нирати, антибиотици, Е-та, консерванти, оцветители) в тялото е под 3%.

5) Ако имаме редовни гладни паузи (в седмицата), тялото е в постоянен режим на самопречистване и успява да се освободи от отровите над 95%.

Както виждате, приятели, другари и другарки, начини за постигане на здраве има и те са очевидни.

От нас зависи да бъдат използвани.


НАУКА С НАШИЙНИК

Днес подобни научно-изследователски фриволности, търсещи истината за здравето и храненето са невъзможни, защото…

… защото цялата наука, вкл. медицината (доколкото въобще е останала) е подчинена на военно-промишления комплекс, на частните мега-техно-корпорации и фармацевтичната индустрия (хапчета, препарати, ваксини).

Нищо, което води до истинско и стабилно здраве не може да бъде поощрявано и протектирано, а точно обратното: бива причислявано към конспиративните тенденции и шарлатански приумици.

Причината е една: необходими са болни, намаляващи като количество, полу-зомбирани, лесни за управление и без собствено реалистично мислене индивиди.

Преди десетина години дори починалият неотдавна Стивън Хокинг беше откровен и в едно интервю разказа, че и астрофизиците често са принудени да изкривяват истината за посоката на своите научни търсения, само и само да успеят да „изкрънкат“ пари (все по-трудно) от богатите спонсори, за да могат да продължат разработките си.

Но, ето, има ни и нас, приятели, другари и другарки!

Именно от нас зависи да даваме гласност, да информираме, да доказваме вкл. и с личен пример, че има истинско знание, че е съществувала наука, че са прикрити и забравени купища факти, говорещи, че…

Че здравето е постижимо с разумно хранене, движение, с прекарване на чист въздух и истинско човешко общуване.

Все неща, които не струват пари, не носят печалба и не могат да бъдат патентовани.

И да сте наясно: това е борба на добрите срещу лошите, макар и не като на кино.

От времето, за което говоря (когато науката все още беше наука) ни делят едва 30-40-50 години и вече огромни дялове от науката са погребани, цели масиви от знание са забравени и това удивително напомня забравените знания отпреди хилядолетия (медицина, мореплаване, строителство, космология, астронавтика и пр.)

Днес четем за знанията на древните относно космоса, познаването на тъканта на времепространството и се питаме как е било възможно.

Истинският въпрос, всъщност, е какво се е случило, че е било забравено?

Защото, ето, днес сме в процес на активно, войнствено и агресивно унищожаване на постигнатото само отпреди няколко десетки години.

Не се поддавайте, приятели!
Имаме цел, воля и дълг!


КАКВО, ВСЪЩНОСТ, Е ВЪЗПАЛЕНИЕТО?

Колко от вас, приятели, другари и другарки, знаят, че възпалението (извън всичко друго) е Отделителен Процес?

Именно: отделителен процес.

Знаете ли, че свинското месо (принципно) не може да бъде преработено и изхвърлено по физиологичен път чрез обичайните пътища на прочистване на организма (урина, дишане, изпражнения, кожна секреция)?

Изпадайки в невъзможност да се освободи от него, тялото използва патологични пътища за отделянето му – чрез възпаления.

В древна Индия смъртното наказание често е било заменяно с хранене с месо. Сутрин, обед и вечер – само месо. След два-три дни осъденият се е обривал, обривите прераствали в сърбящи, гнойни екземи, екземите обхващали цялото тяло, вкл. вътрешните органи. До две-три седмици човекът си е отивал в ужасни мъки, като още приживе от кожата му (оголена, разлагаща се и кървава) са изпълзявали добре оформени трупни червеи.

Понякога смъртта настъпвала и от задушаване, заради препълване на дробовете с разложени субстанции от огромните възпаления, от купищата паразити и… червеите.

Това, приятели, се случва още по-бързо, когато към месото се прибави хляб: ферментацията, съпроводена с „шупване“ на тъканите, възпаленията и разложението, запушва всичко в тялото.

Военачалниците в някогашен Рим забелязали, че раните на войниците зарастват много бързо, ако в менюто им месото е слабо застъпено. Ето защо „месо плюс хляб“ била почти забранена армейска комбинация – хлябът засилвал лошия ефект от месото.

Белтъчините на войската (и гладиаторите, наречени „ечемичените хора“) били предимно от растителен произход, а за енергия се разчитало на варен ечемик, жито, овес и понякога картофи. Само така било възможно поддържането на здрава и боеспособна войска, която да преминава огромни разстояния пешком.


НАКРАТКО:

Всяка болест (настинка, ангина, хрема, ушни възпаления, кожни обриви, вирусни инфекции, чревни смущения, повишен холестерол, повишена захар, кисти, тумори, рак и пр.) съдържа в основата си десетки вътрешни възпаления.

Знаете ли, че приеманите за автоимунни заболявания (прим. Хашимото) започват с десетки вътрешни микро-възпалителни процеси, които карат хормоналната система да държи мозъка все едно е стиснат за гушата?

Настроението започва да играе, срива се и някакъв продължителен външен повод (проблеми с родителите, в службата, в семейството) отключват едновременно физиологически спад, блокаж на щитовидната жлеза и паник-атаки.

Дали ще направите ангина, гастрит, камъни в бъбреците или ще вдигнете захарта, зависи от генетичните предразположения, но първи са възпаленията. Вирусите са предоволни, когато попаднат на благодатна (за тях) вътрешна, отровна, полуразложена, възпалена среда и… ето ви вирусна инфекция.

Възможността чрез хранене да контролираме състоянието на тялото, е почти 100% и дали ще го правим, зависи от нас.


ИЗВОДИ:

1) Ако искате (истинско, не на приказки) здраве, не яжте червено месо.

2) Всички месни продукти и риба, консумирайте със зеленчуци, за предпочитане сурови.

3) Ако все пак прибавяте към рибата и птиците комплексни въглехидрати (картофи, лъжица-две жито, елда или ориз), нека количеството им да е съобразено с вашия енергоразход: ако тренирате здраво поне веднъж на ден, ако постоянно сте навън и извършвате натоварени походи, като същевременно сте и млади, естествено е тялото ви да се нуждае и да усвои повече гориво (картофи, ориз, зърнени).

Ако, обаче, седите по цял ден, енергията от плодовете и зеленчуците ви е напълно достатъчна.

4) И, приятели, ако искате вътрешно и външо здраве (истинско, не наужким!) откажете бялата захар, бялото тесто, сладкишите, баничките, мекиците, еклерите, всички пакетирани закуски, салами, кренвирши, суджуците от, уж, истинско месо, маргарин и всички хидрогенирани масла.

Невъзможно е да бъде изброено всичко, но който иска, ще разбере.

Запомнете, че решението за промяна на хранителния режим е преди всичко интелектуално-познавателно състояние и стъпва върху личното (ви) разбиране за природата, света, космоса, мирозданието и живота.

Което, в крайна сметка, говори що за човек сте.


СОФРАТА, ШКЕМБЕТАТА, РАКИИТЕ И… АПОСТОЛА

Твърде показателна е милата, родна, жалка, нашенска, отчаяна, пълна с комплексираност картинка на мусаки, печени прасета, лоясали курбани, саздърми, суджуци, салами, яхнии, джумерки, топове сланина, ракии, вина, кексове, баници, тутманици, цигари, алкохол и пр.

Всичко туй на фона на героични песни за маса, ялови заричания, плачове, сополи, байраци, хора, пиянски призиви за бой и празни обещания, докато единството го няма, борбата и нея, площадите са празни, по кръстовищата се избиват за едно засичане, а…

… преди сто и петдесет години, додето са влачили Левски към София, е имало сал един-два бледи и жалки опити да бъде освободен.

Риторичният въпрос е, ако днес вземат, че подкарат Апостола към бесилото, дали ще се намери някой (от хилядите герои, наливащи се по софрите) дето да излезе в негова защита?

Подобен надут, вкусово-софраджийски подход няма нищо общо с историята, битността и миналото на народа ни, който е бил беден, отруден и през столетията не е имал ни месо, ни едно пиле да заколи, яйцата са били деликатес, млякото оскъдно, а сиренето и кашкавалът са били сезонни, крайно ограничени като количество… лакомства.

Днешният скара-бираджийски съботно-неделен комплексарски шкембе-панаир говори и за тотална липса на лично и общонационално реалистично виждане за бъдещето.

Време е да променим нещата, приятели, и тя (промяната) започва на първо място с Промяна На Нас Самите.


ЗА БИСТРОТАТА НА УСЕЩАНИЯТА, ЛЕКОТАТА И ЕНЕРГИЯТА

Преди много години писателят Любен Дилов (баща) описа в научнофантастична повест живота на човек, който отива да живее с дивите животни на отдалечена планета. Изборът му е повлиян от невъобразимото усещане за свобода, наситеността на възприятията в природата и безкрайната яснота на съзнанието.

Нещо такова се случва с всеки, който промени разумно, постъпателно и активно начина си на живот и хранене:

– ако са в гората, хората чуват обичайните горски шумове, но за теб (нас) това е вибрирането на живото същество гора, с което си едно цяло

– ако духа вятър, хората се прибират, но за теб (нас) това е протегната от Природата ръка, която ти носи енергия

– когато затворим очи, усещме пулса на всичко наоколо и след известно време откриваме, че трептенето на света, нашето дишане и нашият пулс имат една и съща природа.

И, не, приятели, това не са словесни еквилибристики.

Това е обичайният начин на световъзприемане на всяко същество, което не се дели на Аз и Всичко Останало, а знае, осъзнава и функционира в единение и взаимосвързаност с Всичко Съществуващо.

Да се върне към ограничения свят на традиционния Неразбиращ Нищо Извън Себе Си човек, би било все едно здрав човек да се лиши от очи, уши и сетивност.

Кой би го направил, ако вече е почувствал безкрая, безбрежността и ласката на, уж, бездушното време-пространство?


ВЪВ ВСИЧКИ СИСТЕМИ ЗА МЕДИТАЦИЯ (от древността до наши дни) една от основните цели е поддържане висока степен на реална, действаща смислоразличителност.

Т.е. да можем без усилие и с ясно съзнание да различаваме:
– истината от лъжата
– искреността от подвеждащите твърдения
– откровеността от тенденциозно представената заблуда
– спокойното, естествено държание от притворната и лъжовна прикритост

Колкото по-чисти сме на клетъчно ниво (кръв, течности, тъкани, органи), толкова по-ясно е съзнанието и толкова по-точни са преценките ни.

Всяка храна (течност, препарат) има своето въздействие върху тялото и съзнанието:

– бирата ни прави тромави и отпуснати
– месото създава напрежение, което повечето бъркат с енергия
– картофите носят мудност
– топло-горещите напитки отпускат лигавиците, а студените ги затварят
– миризмата на мента ни ободрява
– чистият, хладен въздух прояснява мисълта

И още, и още, и още.

Повсеместното хранене с тежки, токсични храни и комбинации оформя индивидуално и масово съзнание, в което преобладава овчедушна мудност и инертност на мисловния процес, безропотна готовност за подчинение, страх, невъзможност за отсяване на зловредните кроежи, занимаване с дребни и маловажни проблеми, следване на груповото поведение, дори то да води до очевиден крах и безизходица.

Разбира се, в личен план овце-човекът е убеден, че върши всичко както трябва и това е най-опасното, защото…

Събрани накуп, превърнати в подчинено, зомбирано множество, такива качествено обезмислени човешки същества са в състояние да оформят и налагат паралелна реалност, водеща до пълна деградация на ценности, морал, духовност и бъдеще.

Запомнете: Паралелна реалност.
Не Истинската.


НЕ ИМ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ, ПРИЯТЕЛИ!

Ние, чистите, знаещите, здравите, можещите, силните, действащите, хората с ясно и непроменено съзнание, ние, които помним корените си, знаем откъде идваме и знаем накъде отиваме, ние, които имаме реални, постижими цели и вървим по пътя към постигането им…

Тук сме, има ни и работим активно.
Мощтта, силата и истината са с нас, защото…

С нас е Природата, т.е. Силата.
С нас е Космосът.
И Мирозданието.

Там, откъдето идваме.
Там, където отиваме.
И там, където винаги сме били.

Толкова е просто.
И е повече от достатъчно.

В КРАЯ:
За какъв край говорим, като сме едва началото?


**Забележка: за въпроси и контакт, натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене