Слузното чудовище

Слузното чудовище

Ще четете за:
– слузта не е защитен механизъм, а признак за болест
– вирусни болести? Я пак?
– как да разпознаваме началото на болестта?
– как да върнем забравената фина нагласа на тялото?
– от какво се състои слузта?
– кофти-картината на тялото отвътре
– как да живеем без болестна слуз?
– точка №5, която обобщава всички останали
– в какво вярвате вие, приятели?


ВЪПРОС:
„Емо, четох, че слузта в дробовете всъщност е предпазно средство на организма, с което той улавя болестотворните микроорганизми. Дали има нещо вярно в това?“

ВЪПРОС:
„… и нали слузта е част от вътрешнта хомеостаза на тялото, т.е. е нещо нормално. А ти говориш, че е вредна.“


ОТГОВОР:

Е, ако слузта беше защитен механизъм, би трябвало отвън да сме целите в слуз като голите охлюви, например.

Но не сме.

А ако чрез нея улавяхме и изхвърляхме попадналите в тялото болестотворни агенти, дробовете ни винаги биха били претъпкани със слуз, защото…

Ами, защото в нас ежесекундно попадат милиони микро-гадинки, деветдесет и девет процента от които са откровено болестотворни.

Но при здравите хора слузта в дробовете е в абсолютно минимално количество и ако се засили (храчки, секрети, налепи), това оределено е най-сериозният сигнал, че здравето е пред срив.


ВСЪЩНОСТ,
Слузта като част от нормалните функции на тялото е предимно смазка, която е абсолютно необходима. Тя е част от необходимата телесна мазнина и без нея повечето физиологични механизми не биха могли да текат нормално.

Но нечистата, отпадна слуз по лигавиците (сливици, носни проходи, дробове, очи, полови органи) е показател, че трябва да предприемем нещо, защото в противен случай ще възникнат възпалителни болестни огнища, които ще:

– вдигнат температурата на тялото
– омаломощят имунната система
– доведат до временно блокиране на основни функции (нормалното дишане, например)
– вкарат организма в масирана загуба на енергия и отпадналост

И още, и още.

Накратко, това са познатите варианти на т.нар. „вирусни“ инфекции, белодробен задух, астматични пристъпи, възпаления, настинки, грип, пневмонии, ангини и пр.

Вирусни, друг път.
Всичко започва вътре в нас и това проправя пътя на вирусите.


В ПРАВ ТЕКСТ:
Усетим ли дори минимално засилване на слузните секрети

– повече, по-мазни и по-жълтооцветени гурели
– повече, по-гъсти и по-оцветени храчки сутрин
– повече и по-лепкави налепи по сливиците, в носа и ушите
– повече, по-цветнонаситени, по-гъсти и с по-засилена миризма секрети по половите органи

Трябва незабавно да предприемем промяна в основните дейности, съставляващи нашия начин на живот: хранене, пиене на вода, отделяне, движение, външна и вътрешна хигиена.


ПОВЕЧЕТО ХОРА
Са изгубили усета за собственото си тяло, но добрата новина е, че този усет може да бъде възстнановен на 40-60% само за три-четири месеца.

Разбира се, необходимо е да имаме по-сериозен поглед върху живота и бъдещето, върху своето здраве и здравето на децата и близките, а това ще доведе до неминуемо решение да тръгнем по нов път.

Тръгнем ли веднъж по пътя, ще натрупаме знания, които ще са наш помощник във всички нови ситуации и неизвестности, които ще срещаме.


ОТ КАКВО СЕ СЪСТОИ СЛУЗТА?

Уточнение: говорим за белодробни храчки, носни секрети (сополи), гърлено-сливични налепи, тежки гурели и тежки мазни, отпадъчни полови секрети.

Основният състав е… разложена плът: умрели наши телесни клетки, умрели клетки с чужд (животински) произход от храната, неизброимо количество умрели бели кръвни телца, компресирани в слуз токсични отпадъци (отново от храната и от неизхвърления ужас в дебелото черво) и пр.

Накратко – смърт в чист вид.
И да не ви харесва, това е положението.


ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКАТА:
Цветовете, листата и въобще всичко говори за възраждащ се и избуяващ живот. Ние хората наричаме това красиво, приятно, величаво и го увековечаваме в различните форми на художественото изкуство.

Но да обърнем нещата наопаки.

Представете си, че стоя върху купища изхвърлени, полуразложени трупове на животни и, извинете, хора. Наоколо ще е такава отвратителна смрад, че неподготвен човек би припаднал за секунди.

Е, ако има как да (станем микроскопични и да) влезем в телата на повечето хора (особено на върло месоядните, пушачите и преяждащите), ще изживеем с нищо несъпоставим шок и неподправен ужас: на всяка крачка планини от разложена и отравяща всичко наша и чужда плът, микробни огнища от осмо- и десетокраки страховити болестотворни организми, пулсиращи и живи ракови образувания, агресивни, всичкоядни, всичкоубиващи и всепоглъщащи тумори, затлачени, вмирисани и отровени (прим. от никотин, арсен, живак и пр.) телесни течности (кръв, лимфа, сокове, междуклетъчни течности, секрети на вътрешните жлези и др.).

Който е наясно как са изглеждали бойните полета в древността (пък и сега), би имал бегла нагледна представа. Бегла, защото вътре в тялото картината е неимоверно по-страшна и буквално несъпоставима с нищо толкова ужасно от човешката история или най-грозното човешко ежедневие.


НАЙ-ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА ЖИВЕЕМ БЕЗ БОЛЕСТНА СЛУЗ

1) ДА СПАЗВАМЕ ХИГИЕНА на дебелото черво.
Просто е: при трикратно хранене на ден трябва да имаме между две и три изхождания по голяма нужда. Ако редовно стигаме само до едно (или без никакво), всички възможни болести вече чукат на вратата.

Ако усетите, че има забавяне в работата на дебелото черво, е необходимо:

– да коригирате (веднага, на момента, в същия ден) храненето и приема на плодове и зеленчуци. Има тънкости, които обаче повечето хора не знаят и е добре да говорите със специалист или да ми се обадите

– да коригирате движението

– да предприемете дейности (спорт, специфични движения, външно вмешателство или клизма), чрез които да възстановите нормалната чревна дейност.

Не действате ли моментално, проблемите няма да закъсненят.

2) ДА ИМАМЕ ДВА ПРИЕМА НА СУРОВИ ПЛОДОВЕ на гладно.
Т.е. половин час преди да седнем на масата.

Суровите плодове на гладно (предшествани от две чаши вода) изчистват стомаха и червата от налепи, поддържат кръвната захар и снижават хранителната левкоцитоза.

3) ДА СЕ ХРАНИМ ПРОСТИЧКО и с малки порции.
Означава количеството на цялото хранене да е две шепи, особено за хората след четирийсет.

Простичко е храненето, когато имаме „ядене плюс зеленчук“.
Примерно: супа и салата. Или готвено ядене плюс салата.

Без предястие, без второ, без трето, без пиене на вода, газирани, алкохол, вино, сокове, кафета по време на и веднага след хранене.

За хората след трийсет и пет хлябът остава в миналото.

4) ЕДИН ГЛАДЕН ДЕН В СЕДМИЦАТА
За хората над четирийсет (при жените много по-рано) един гладен ден е задължителен.

Това е времето, когато вътретелесните почистващи механизми и клетъчни чистачи изчистват боклука, сортират го, част от него използват в пещта за енергия, а останалата част пренасят до депата за изхвърляне (чрез потта, урината, фекалиите, носа, дробовете, сливиците и пр.)

Ето защо в гладния ден трябва да се пие много вода, чай и да се движим активно (да спортуваме) на чист въздух.


ТОЧКА №5, КОЯТО ОБОБЩАВА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ

Приятели, съмишленици, другари и другарки!

Никой не може да следва хранене, диети, предписания, спортни програми и пр. наставления, ако те не са израз на неговото разбиране за живота.

Скара-бираджията има свои правила.
Наркоманът и той, колкото и нелепо да изглежда.

Спортистът преследва цели, които му дават сили за спортния режим и тежките натоварвания.

Вярващият се храни по един начин.
Невярващият в нищо, по друг.
Фанатикът по трети.

Какво, всъщност, ви казвам?

Че зад всяко по-продължително спазване на правила за начин на живот стои моментното или по-продължително верую на всеки от нас.

Има, обаче, една основа, върху която стъпваме всички и това е Природата. Колкото повече Обективни Знания и практически познания имаме за нея, толкова по-лесно е да живеем в съответствие с нейните закони.

Когато разберем, че Абсолютно Всяко Нещо във Вселената е свързано (във взаимодействие, взаимопомощ и взаимоподкрепа) с всичко останало, нашето отношение към

– животните
– растенията
– хората
– живата и, уж, нежива природа…

Се променя.
Поведението ни, мислите, навиците, отношенията ни с всичко и навсякъде…

Се променят.
Стават израз на нашето разбиране за единство и взаимовръзка.
Животът ни става нов, светъл, просторен, а светът различен и буквално необятен.

И храненето ни, приятели…
И ставането ни, приятели…
И първите мисли за настъпващия ден…
И първите думи, които изричаме в утрото…
И първите действия, които предприемаме…

… са изпълнени с идея, която обаче надхвърля настоящия миг, поставя мост към следващия ден, изгражда идея за бъдещето, кара ни да дишаме по-леко, да се усмихваме повече, да излъчваме доброта, да носим ведрост и…

И Природата да струи от нас.
Буквално.

Виждате ли колко е просто?
Разбирате ли колко е лесно?
Усещата ли, че сме деца на необятната безкрайност и нашето присъствие трябва да разчупва границите, да отключва оковите и да внася полъха на съзнанието, че не сме сами, че винаги някой ще ни подкрепи и че…

Че винаги и навсякъде сме приети.

В КРАЯ:
В какво вярвате вие, приятели?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия ви е харесала, може да получавате най-новите публикации директно на имейл. Запишете се като натиснете бутона по-долу! 

Нова публикация всяка неделя!

Записване от тук >>

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене