Срив на имунната система. Светът на половинчатите неща или “Овцете, които умират с усмивка”

ВЪПРОС: “Емо, имам срив на имунната система и постоянно боледувам. Четох, че ако обливаме ходилата със студена вода вечер след работа, можем да възстановим имунната система на сто процента. Вярно ли е това, защото е много удобно, особено за хора, които нямат възможност да спазват определен спортен, закалителен и хранителен режим?”

ОТГОВОР:
Ето, това е въпрос, в който е събран накуп целия низ от причини, довели ни до дупката, в която сме се сринали – национално, държавно, обществено, социално и личностно.

Положение, наречено “под кривата круша“.
С една дума – безизходица.

ЗАЩОТО, ако наистина сме сериозни, образовани и с чувство за собствено достойнство, как е възможно да мислим, че:

– няма да променим храненето
– няма да започнем да спортуваме
– няма да се замислим за начина си на обличане (с по-малко или без никакви дрехи, босоходство)
– няма да правим дори елементарни студови процедури (утринно наплискване, бърз самомасаж и разтриване)
– няма да променим живота си през почивните дни – разходки, походи, дълги преходи, спорт и игри на открито и сред природата
– няма да променим и обогатим разбирането си за нещата и света
– няма да се опитваме да бъдем по-информирани, по-четящи и по-действени
– няма да променим мисленето си

А…
Само – вечер, след горещата баня, ще стиснем зъби (защото ни е непривично) и ще насочим струя студена вода към ходилата.

За безкрайните… десет секунди.

И това ще изстреля здравето ни горе, в космоса.
Как ли пък не…

Нарича се – Парад На Небивалиците.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА, поради която човек мисли, че няма възможност да спазва основните здравословни и, разбира се, хигиенно-закалителни навици?

Възможни (тъпи) отговори:
– намира се на огневата линия (в Сирия, Афганистан или някъде на майната си?)

– работи в диамантена мина нейде из Югозападна Африка?

– пленник е на ИДИЛ или други извратеняци?

– покорява Еверест (в момента) или Южния полюс, или най-дълбоката пещера, или Обратната Страна на Луната, пръстените на Сатурн или… схващате дълбоката мисъл.

– намира се на безлюден остров, състоящ се от пет камъка и една палма?

– работи като ловец на крабове в Северно море или е супер-таен агент под прикритие сред група агресивни, дрогирани скинове?

– няма един крак, една ръка или е трайно обездвижен?

Глупостите могат да продължат безкрайно, но истинският отговор е…

Да?

Мързел.

Дълбок, всепроникващ, овчи, агресивен (дори децата ти да боледуват или да умират), вече потомствен мързел.

Човека просто го мързи.

Иска всичко да си продължава по старому, бездействието, удоволствията и кефът да са на макс, но здравето някак си да се оправи.

Е, няма такъв начин.

НЕВЪЗМОЖНО Е да засилим имунната система, ако не подложим на преосмисляне, промяна и обогатяване:

1. Храненето – в комплекса “хранене” е всичко:
– избор на хранителни продукти
– кратност на дневните хранения
съчетаване на продуктите
– вода
– вътрешна хигиена
гладуване

2. Утринни и вечерни студени обтривания и самомасаж.

3. Утринна и вечерна гимнастика и три пъти спорт седмично.

4. Походи, разходки и спорт на открито, босоходство вкл. и в неблагоприятни условия.

Това е началото.

Направете план и действайте.

ЗАЩО ХРАНЕНЕТО е първо по пътя към Силния Имунитет?

Защото с всеки избор на свеж продукт, с всяка добре сдъвкана хапка и с всеки миг, в който храносмилането ни “пее” като добре настроен инструмент, изграждаме нови, жизнени, здрави, пълни с енергия и желание за действие имунни клетки.

Всеки ден, всеки час, всяка минута.

Здрави имунни клетки, които реагират незабавно на закалителните процедури, на босоходството, на дихателните практики и на начина на живот.

Бъдете осторожни какво избирате за храна, как комбинирате ястията, как дъвчете и какво е отношението ви към храната – здравето е, буквално, между зъбите и на върха на езика.


ВСИЧКО, което е нашата държава днес, е част от Всеобщия Парад На Небивалиците, който пък е следствие от Повсеместен Всенароден Мързел.

И страх.
И “преклонена, ъ-ъ, главица сабя не я сече”...

А истината е, че преклонената глава се сече най-лесно.

Ето я днешна, хе, хе… просперираща България от структурно-физиологична гледна точка.

1. Армия и защита на нула (т.е никаква имунна система) – всеки може да мине границата ни, да се изпикае и да отиде другаде. Всеки циганин може да пребие български пенсионер (който е баща на някого) и след идването на БХК да си отиде необезпокояван в гетото.

2. Образование – като българската армия: липсващо. Образованието е синоним на основната физиологична енергия: днес то е нещастно бяло пухче, подмятано насам-натам от всеки полъх, дошъл Отвъд Океана, от Атлантическите Брюкселски Ширини и техните извратени деривати – НПО-та, ЛБТ и пр.

3. Здравеопазване – нулево. Нокаутирано не поради липса на кадърни лекари, а поради кокошкарската политика на кражби и източване на пари, за която е виновен… филанкишията. Здравеопазването е част от имунната система на една държава.

4. Общественост, като съблюдател на законността и коректор на върхушката от престъници във властта – липсваща. Но точната дума е “умряла”. Обществеността е синоним на лимфната система. Обществеността сме всички ние – аз, ти, той, тя, то, ние, вие, те. От нас наистина (не наужким) зависи цялата държава и колкото по-бързо го разберем, толкова по-добре.

5. Възпитание на децата и младежите в дух на ценности – национални, исторически, патриотични, общочовешки, семейни и лични – никакво. Децата и тяхното израстване са почти всичко – кръв, енергия, жизненост, бъдеще.

6. Естественото умение на всеки организъм (общество, народ, група, племе) да се сдружава, обединява и въстава срещу опасността – умряло, убито, разфасовано, погребано. Способността за сдружаване е качеството Единност (всеки организъм – обществен или личен е едно цяло и така оцелява срещу инфекциите и болестотворните агенти).

ТИЯ ДНИ (по заръка на чиновници от ЕС) масово и насилствено се убиват селскостопански животни, с цел Унищожаване на Българския Поминък и Обезлюдяване.

Хайде да познаем от три пъти каква е причината?
Не тая, измислената, с чумата и шапа.

Всички знаем, де в България има шап, от който наистна са болни двеста и четирийсет прасета, които плачат за евтаназия.

А ние?…

Ние гледаме Световното по футбол, споделяме кученца, котенца, снимки на пълни софри, развяваме ялово байраци, бием се по кръстовищата, щото някой засякъл някого и се трепем един друг по пътищата.

Докато, Онова, Което Трябва да Направим, е съвсем друго.

Или, както запита тия дни един наш интелектуалец, мъж на място: “Още ли мислите, че насилието не се лекува с насилие?”

А някои продължават да “мислят”, че държавата може да бъде извадена от тежката болест, като… измием козметично краката и със студена вода?…

ДАЛИ ЛИЧНОТО НИ ЗДРАВЕ, здравето на близките, на българите въобще и Здравето на Страната Ни би било същото, ако вместо да се правим на овце (които всеки момент може да бъдат евтаназирани), се вземем в ръце и тръгнем да решаваме проблемите – изоснови, без отлагане, с енергия и мисъл за бъдещето?

В КРАЯ:
Действителността се променя в зависимост от мисленето, вярата, взетите решения и действията ни.

Каква действителност искаме утре?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене