Внимавайте с психиката, приятели!

ВЪПРОС:
“… има ли нещо общо психиката със синдрома на пропускливите черва, Емо?”

ВЪПРОС:
“… и съм забелязала, че в периоди, когато съм потисната или имам някакви проблеми, правя запек или червата ми се раздразват.”

ВЪПРОС:
Каква е връзката на остеопорозата с психиката, Емо?”


ОТГОВОР
Винаги помнете, приятели, че всяка болест има своето психологическо съответствие в общия психо-физически профил на човека.

Например, остеопорозата.
Това, което забелязвам през годините е, че хората (предимно жени, но не само) не вярват на себе си и собствените възможности до степен да се обезличат.

Разбира се, това е прикрито умело зад начина на поведение и обиграно социално присъствие, но е очеизбождащо, щом опознаем човека отблизо и видим как подхожда към истински сериозните и животозастрашаващи проблеми.

Човекът сякаш се е отказал от себе си.

В нашата реалност най-твърдата телесна структура са костите и именно чрез тях ние можем да се движим, да стоим изправени и да проявим характер.

Но когато нас ни няма, когато сме абдикирали от себе си, първото което си отива са именно костите.

Разбира се, чисто техническите постановки (липса на активно движение, липса на тренировка с утежнения и объркано хранене) са винаги на лице, но…

Но те са просто материално следствие от огромните пробойни и бели петна в характера, в облика и в начина на живот на човека.

КОГАТО ЕДНО НЕЩО Е ПОВТОРЯЕМО
Примерно, чести настинки

или

Имате изявена болест (гастрит, язва, раздразнен стомах, синдром на пропускливите черва и пр.)…

Вие имате повторяеми, рецидивиращи вътрешни психологични и психо-физиологични състояния, които

  • крадат от тялото енергия

  • настройват клетките една срещу друга

  • настройват физиологични системи една срещу друга (прим. автоимунни заболявания)

Или, чисто и просто подкиселяват тъканите и предизвикват появата на телесни състояния, отговорни за възникването на определено заболяване.

И, приятели, съмишленици, другари и другарки!

Почти винаги вашият психологически и психо-физиологически профил (преобладаващи вътрешно-реактивни състояния) удрят на първо място (в над 90%) именно стомаха, червата и свързанаите с тях отклонения/слабости в имунната система.

Оттук нататък думата има генетиката и вашите вродени предпоставки за възникването на едно или друго болестно състояние, което…

Което, ако човек е наясно със здравния статус на своя род и обърне внимание на своите заболявания в ранна детска възраст, лесно може да бъде предвидено.


ТОВА СА ЗАКОНОМЕРНОСТИ, ПРИЯТЕЛИ,
От които никой не може да избяга.

Така че, когато имате диагноза “Синдром на раздразнените (или пропускливи черва)”, вижте ония черти в характера си, които ви карат

  • да се ядосвате за щяло и нещяло

  • да таите дълго време обида и прикрита злоба

  • да вършите нещо напук (това е ваш избор)

  • да “захапете” някого, защото се чувствате обидени

И прочие състояния, които лесно можете да преобърнете в съвсем друга вътрешно-психологическа картина, ако подложите на преоценка и промяна…

  • светогледа си

  • разбирането си за човешките отношения

  • своето лично присъствие и участие в ежедневието

И всичко онова, което съставлява вашия вътрешен свят.

ТОВА, РАЗБИРА СЕ,
Не се получава с просто замижаване и повърхностно пожелание.

Получава се с промяна на ежедневието, промяна на навиците, на храненето, на отношенията, виждането ви за бъдещето и вашето активно участие в настъпване именно на това бъдеще, което считате за най-добро.

Прочетохте ли: Вашето Активно Участие.
Не пасивни мрънканици и празни приказки, че нищо не се случва.

Или пък се случва не така, както го искате.

ПРИРОДАТА И СВЕТЪТ ОКОЛО НАС
Имат своята видима (за нас) и невидима (пак за нас) същност.
Външното проявление на нещата е продукт на дълбоки причини, които по-често ни убягват, но…

Но това, което е необходимо да знаем, е че всяко наше желание отеква във фината квантово-енергийна реалност (там, където се натрупват причините за възникването на нещо) и в един момент нашият живот тръгва в една или друга посока.


Ако искате силно нещо, вие излъчвате в енергийната матрица точно това – състоянието на “искане”. И… Природата ви изпраща именно ежедневие, в което вие живеете с искания, но…

Но не и с получаване на онова, което искате.


За да се случи онова, към което се стремим, има само един начин:
Да живеем живот, в който нашите навици, ежедневие, действия, отношения и вяра съответстват на Човека, Който Искаме Да Бъдем.

Човека, който получава онова, към което се стреми.


Е, приятели, вие Този Нов Човек Ли Сте или хленчещия, притеснен, мрънкач, чиито желания все и все не се сбъдват?
СНИМКАТА Е ДОСТАТЪЧНО ПОКАЗАТЕЛНА!


Стомахът и червата съставляват почти две трети от тялото и именно те са отговорни за над 99% от здравето или болестите.


Ако вие сте мрънкащият, вечно обиден, често злобен, отмъстителен и действащ само под настроения готованец, ще получавате болестите (ще живеете в действителността) именно на този, а не на друг човек.
Който (друг човек) може и въобще да не боледува… за разлика от вас.


ПСИХИКАТА, ЛУДОСТТА И САМОУБИЙСТВАТА ПРИ АКТЬОРИТЕ
… и при певците, рок- и въобще музикантите, медийните звезди и изявените светски личности.

Бягството от собствената личност (позата, ролята и представянето за такива, каквито не сме) е частично или цялостно самоубийство.


Твърде често актьорите в стремежа си да влязат в образа на героя/героинята, започват да живеят техния живот и получават буквални раздвоения на личността.


Връщането към себе си е твърде трудно, а понякога и невъзможно. Нерядко това завършва с тежък алкохолизъм, влизане в клиники за хора с психо-проблеми и детоксикация, използване на опиати, наркотици и дори самоубийства.


НАКРАТКО:
Открийте точните и важни неща за себе си.

Начертайте целите, които искате да постигнете.


Обмислете ежедневието и живота, който трябва да водите, за да ви доведат до момента, в който желанията ви ще станат реалност.


Планирайте, доколкото е възможно, важните пунктове за утрешния ден, за седмицата и месеца и опитайте да предвидите неочакваностите, които биха ви се изпречили.


Така ще имате приблизителна готовност за реагиране на непознати премеждия и преминаването през тях най-леко и безболезнено.


Когато постигате малки, но важни за себе си ежедневни победи, ще имате вярата, че се справяте, че характерът ви е устойчив, че имате сила да преодолявате всичко и животът ви, въпреки неочакваностите, тече в познати води.


Удовлетворението от факта, че именно вие сте капитанът на своя житейски кораб е неописуемо и най-важното: не поставя психиката и тялото в извънмерни стресови ситуации, които да отключват закодираната генетична патология и да довеждат до тежки здравни отклонения и болести.


В КРАЯ:
Просто живейте живота на най-добрия човек, който можете да бъдете.
И тогава здравето винаги ще е с вас.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора..

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене