Вредни ли са пластмасовите бутилки?

     ДА, пластмасовите бутилки СА ВРЕДНИ, но констатацията не върши работа.

     Същинският въпрос е “По какъв начин вредят на организма ни и какво можем да (на)правим против това?”

     ПЛАСТМАСИТЕ (най-общо) се произвеждат от нефтопродукти.

     Нефтът, всъщност, е течност, получена вследствие от натрупване на огромни количества животински кости в безкислородна среда, притиснати от геологични пластове почва, насложена през хилядолетията.

     Казано иначе, нефтопродуктите са носители на видоизменен, чужд на човека, генететичен материал.

     МОЛЕКУЛАТА на пластмасите е изключително дълга и вследствие от химическите стабилизатори, относително устойчива на външни интервенции, като изключим топлината.

     Повишаването на температурата прави съставките на пластмасите изключително агресивни, най-вече към структурите на възпроизводството в биологичния свят.

     Те се настаняват в генетичния носител, разрушават го, променят взаимовръзките и предизвикват ракови образувания и генетични мутации.

     Това се отнася както за животинския, така и за растителния свят. Ето защо, безконтролното изхвърляне на пластмаси променя самата тъкан на природата и света, в който живеем.

     В ЧОВЕКА най-застрашени са половите органи, възпроизводителния апарат и всички жлези с вътрешна секреция, които отговарят за хормоналния баланс.

     Наред с това, при температура над 16-18 градуса, разпадащата се пластмаса изпуска положително заредени молекули, които разрушават отрицателната йонизация – отново, както на растителния, така и на животинския свят, вкл. и човека.

     Отрицателната йонизация (дъга, озон, водопади, планински ручеи, гористи местности, паркове, градини, стая със зеленолистни растения) е в основата на Природната Алкализация и Природната Енергия, от която се зареждаме ние, хората.

 

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА:

1. ПРЕМАХВАНЕ на пластмасите в индивидуалния бит или драстичното им редуциране до минимум.

Всеки може да замени пластмасовата бутилка със стъклена, а ако имаме малки деца, е наложително.

Вместо пластмасови кутии – стъклени, керамични, глинени или дървени.

ЛЮБОПИТНО: Дървото в дома (мебели, кухня, подови настилки, съдове, лъжици, вилици и пр.) поддържа отрицателната йонизация и ако е подкрепено с удачно подбрани растения, цветя и някои видове камъни (като декорация или подредени в избран кът), създава здравословен фон, по-силен от всякакви лекарства.

2. ВИТАМИН С (витаминът на живота) да е разпределен в три-четири хранителни приема. Вит.С се изчерпва за часове, а той е един от основните фактори за разграждането и изхвърлянето на свободните радикали и раковите тенденции от организма.

Конкретно: денят започва с вода, изцедени цитруси (лимон, портокал, грейпфрут), мед и сезонни плодове.


Най-добра е ябълката. Половин час преди обяд – вода и ябълка, а на обяд (освен обяда) и СУРОВА зеленчукова салата.

Денят завършва, както е започнал: Вода, цитруси, мед и след това – вечеря, като основната съставка отново са зеленчуците (сурови и задушени). Ако всеки ден подхождаме така, вътрешната чистота, алкалност и здравословност, ще са основния, вътрешнофизиологичен фон.

3. ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ – червено цвекло, моркови, зеле, карфиол, домати и люти чушки трябва да са ежевневие в салатите, задължително с олио или зехтин.

4. НАКИСНАТИТЕ овесени ядки са първи в списъка на зърнените храни, които изсмукват отровите от фините системи на организма.

5. ФЕРМЕНТИРАЛИТЕ ХРАНИ И НАПИТКИ (кисело мляко, боза, кефир, кисело зеле, домашна туршия, дори алкохол в малки количества) са в основата на отвеждането на отровите от стомашно-чревния тракт.

Запомнете: ферментацията не е разваляне и разпадане на храната, а преустройство, което прочиства и алкализира тъканите.

6. АВТО-МАСАЖ (бърз) на лимфната система след сутрешната гимнастика и изпотяване. Още преди новата ера, лекарите са забелязали, че правилният масаж прави кожата и тъканите “сладки”, т.е. алкални. През 19ти век френският природолечител Луи Куне създава стройна система от масажни техники за често срещаните заболявания и постига удивителен успех.

КАКВО Е НЕОБХОДИМО да знаем за автомасажа: правилото е – основното движение следва лимфотока.

Лицето – с кръгови движения от очите към ушите и шията; крайниците – от пръстите нагоре; тялото – от шията към раменете, подмишниците, корема и слабините; корема – с кръгови движения по часовниковата стрелка.

Когато сме леко изпотени след утринната гимнастика, плискането с хладка/студена вода и бързият авто-масаж е истинска здравословна бомба, “шут” в изхвърлянето на токсините и нормализиране дейността на жлезите.

ЗА МЪЖЕТЕ: сутрешното плискане на тялото и гениталиите със студена вода е основа за здраве и липса на проблеми с простатата.

ДЕЦАТА, които от малки биват приучвани да започват деня с гимнастика, хладка вода и силно обтриване, на практика не боледуват. Това е начинът на започване на деня във всички “кралски” колежи и скъпи частни лицеи по света.

7. БОСО- и ГОЛО-ХОДСТВОТО – Първото е ясно: целият организъм е проектиран върху ходилото. Хората, трениращи в нашия клуб се научават да тренират боси през цялата година и боледуват рядко.

Босоходството е най-добре върху трева, земя, в кал и върху дърво.

     Голоходството е от изключителна полза след гореща баня и контрастни душове: докато тялото е загрято и отделя топлина, то се балансира с околната атмосфера, метаболизмът “литва” в небесата, а РН се нормализира за минути.

     Усетим ли, че кожата е спокойно-хладна, дошъл е моментът да се облечем.
   ПИТЕЙНА ИЛИ БУТИЛИРАНА ВОДА?

   Да не бъркаме механичните примеси (мътна вода от крана на чешмата) с ТОКСИЧНОСТТА на пластмасовите бутилки и полимери.

     Механичните примеси се отделят лесно от организма, а за вклиняването на пластмасовите молекули, нефтените деривати и химически отрови в хормоналните жлези вече казах.

     Когато правим един или друг избор, е добре да сме информирани, защото поговорката “Предупреденият е въоръжен” важи и за разглежданата тема.

     Прозрачността на бутилираната минерална вода съвсем не означава безопасност. Източим ли добре чешмяната вода, тя е за предпочитане.

     Дали ще я пием направо, дали ще я преварим (прим. чай) или замразим, изборът е наш.

     РАЗГЛЕДАНАТА ТЕМА, както и много други, са малка част от тематиката на йога-заниманията в нашия клуб. Всеки желаещ е добре дошъл.

     КАПКА ПО КАПКА – ВИР: Не можем да спазваме всичко, но можем да си изградим разумен и спокоен начин на живот, изграден върху познание и практическа проверка.

     Крачка по крачка, без бързане, с любопитство, удоволствие и нагласа за откривателство.

     Дали сме на прав път, е лесно да разберем: здравето (или липсата му), походката, телесното тегло, гъвкавостта и релефа, здравият вид, цвят и чистота на кожата, зъбите, усмивката и настроението – това са показателите за посоката, която сме избрали.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

 
 
 

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене