За синузита… с усмивка

ВЪПРОС: “Бихте ли развили темата за синузита? Чета всякакви публикации, но като че ли има нещо, което убягва на авторите”

ОТГОВОР:

Съгласен съм.

Да пишеш, че можеш да излекуваш синузит с инхалации и горещи платнени пакетчета с морска сол на челото, трябва да си си съвсем лишен от познания за тялото.

Същото важи и за фармацевтичните медикаменти: просто прехвърляш проблема другаде в тялото и след време става по-лошо.


В ПОСЛЕДНИТЕ ДВАЙСЕТИНА ГОДИНИ (последните две са върхът) от система за лекуване на хората, опираща се на природата и съпротивителните сили на тялото, медицината се изроди във фарма-фашизъм, който, всъщност, е дериват на старите Малтусиански идеи за намаляване броя на човечеството и превръщането му в безропотно стадо от роби….

Които да вършат мръсната работа, необходима за изхранването, просперирането и безметежния живот на шепа богоизбрани изроди.

Между другото фарма-експериментите на Запад датират още от началото на ХХ век, но…

Корените са столетия назад, ако включим целенасоченото унищожение на сто милиона индианци.

Ако сте наясно с жестоката традиционна кастова система в Индия, където животът на човек от нисша каста не струва нищо и може да бъде убит (жените пък съвсем), ще откриете, че тя е уханно цвете в сравнение с идеите на западната евгеника (уж, наука за чиста раса), където

– масовото убийство (с отрови, храни, ваксини и пр.) на огромни групи хора

и

– поробването, ограбването и унищожаването на цели (нисши) народи и държави

… е нормална практика.
Тя съпъства англосаксонската инвазия абсолютно навсякъде по света.

Истинските собственици (през две-три йерархични стъпала) на фармацевтичните гиганти са същите тъмни кланове (Рокфелер, Ротшийлд, Морган и пр.), което отваря място за реалистични разсъждения.

Разсъждения за хората, които мислят, четат, обединяват се и се борят.
За овцете спасение няма.


СИНУЗИТЪТ, приятели, няма нищо общо с вирусите и бактериите (въпреки че ги откриваме във възпалената лигавица), а е следствие от неправилното функциониране на вътрешните системи, като на първо място са стомахът и червата и свързаната с тях имунна система.

Разбира се, за да направим синузит, водеща е генетичната предразположеност, защото…

Колкото и неправилно да работят стомахът и червата, ако нямаме родово предразположение към синузит, ще попаднем в лапите на друга болест, чиито причини, обаче, са същите.


МАСОВОТО УМИРАНЕ на добри и полезни чревни бактерии е първата физиологична причина за възникване на синузит.

То се получава при:
– неправилно хранене (което е масово)
– приемане на фарма-медикаменти (което е ужасяващо масово)
– комбинация от двете


НЕПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

Започва с…

ЛИПСА на достатъчно дъвчене.
Ако в стомаха попадне несмляна и недокосната от слюнката храна (това е неколкократно на ден), започва

– прекомерно отделяне на сокове, което обезводнява тялото
– образуване на вреден газ от развалянето на храната

Вследствие на тези зловредни процеси, в червата постъпва полуразвалена храна и отровни субстанции, чието дълговременно действие (от ранно детство, през юношеството и т.н.) водят до съсипване на

– нормалното храносмилане
и
– имунната система

Пиенето на вода, други течности, мляко и алкохол по време на хранене (както и вредните хранителни комбинации) натрупват в тъканите отпадъци, която тялото оформя като слуз, за да може да я прокара и изхвърли:

– през кожата
– през лигавиците (сливици, носни кухини, синуси, уши, полови органи, дробове)

Всеки споменат орган или система, които са по пътя на финото изхвърляне на отровите, може да доведе до сериозна болест, ако имаме генетично предразположение.


НИЕ СМЕ ОТВОРЕНА ФИЗИОЛОГИЧНА СИСТЕМА, колкото и фарма-фашистите да ви внушават обратното и да ви налагат маски, дистанция и ваксини.

Ние можем да сме здрави само и единствено ако запазим функционалната си отвореност, защото така постоянно общуваме с микроби, вируси и бактерии…

А наличието им е основната тренировка за нашата имунна система.

В този смисъл по нас (повърхността на кожата) и в нас (в устата, носа, очите, ушите, порите на кожата, във вътрешните течности, системи и органи) гъмжи от постоянно прииждащи агенти, но…

Но дали те ще бъдат унищожени от имунната армия или ще ни разболеят, зависи от вътрешното състояние на организма.

Киселинните огнища и отпадъци (вътрешни възпаления, киселинни течности, слюнчени и носни секреции, урина, изпражнения и пр.) са прекрасен дом и храна на външните болестотворни организми.

Неправилното храносмилане води точно до това: превръща тялото в разграден двор: всеки може да влезе и да прави каквото си иска.


ФАРМА-МЕДИКАМЕНТИ

Да го кажем така:

Използването им е винаги във вреда на храносмилането, но…

Понякога наистина е оправдано и наложително.

Важното е, след приключване на медикаментозния курс да наблегнем още повече на разумното хранене, което много бързо ще възстанови нормалната работа на храносмилателната система.

Разбира се, индивиди, които гълтат всякакви таблетки (против газове, против преяждане, против киселини, за добро изхождане, антибиотици под път и над път, анаболи за повече мускулна маса, за мазнинно изчистване и пр.) нямат абсолютно никакъв шанс и всеки вирус, бактерия и болестотворен агент ще го довежда до

– зачервяване и подуване на гърлото
– храчки, сополи, синузит
– запушване на ушите, прекомерна секреция и възпаления
– белодробни проблеми
– сърдечни и мозъчни запушвания
– проблеми черен дроб-жлъчка
– стомашно-чревни перфорации (гастрит, колит и пр.)
– проблеми с бъбреците, с половите органи и тромбози

И още, и още, и още.
Списъкът е безкраен.


РЕШЕНИЯ

1) АКО СТОМАХЪТ и червата са чисти, храната се усвоява лесно.
Изчистването преди хранене се постига лесно с изпиването на две чаши вода и изяждането на суров полукисел (незахарен) плод.

Всичко сладко (сушени фурми, смокини или сладкиши) преди хранене ви водят до под кривата круша.

Вижте колко умен е бил някога народът през вековете, за да създаде предупреждението (което нашите баби ни повтаряха):

Не яж сладко преди храна, че ще си развалиш яденето!”

Made in България!

Същата тази България и същият този народ, дето извратеняците от ЕС искат да го изкарат прост, неук, некултурен, неразбиращ, незнаещ и неможещ.

Затова са измислени мръсно изправеният среден пръст, здравия юрук, овчарската тояга, ножът, строят, войската българска, българският боен дух и страшният, смразяващ кръвта на западните лигльовци рев “На нож!!!”

Време е да си припомним кои сме, защото с мирни протести не става.

2) ПОДДЪРЖАНЕ НА ТЕЛЕСНА ЧИСТОТА ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
Постига се с повече сурови зеленчуци и салати подправени с лимон.

Запомнете:
– колкото повече сурови зеленчуци имате по време на хранене, толкова по-чиста е хранителната смес, навлизаща в стомаха и червата

и обратното:

– редовната липса на сурови зеленчуци по време на хранене, води до постепенно отравяне на тялото

Ако в устата ви е сухо и не можете да преглътнете, не пийте вода, а сдъвчете лист маруля, парче репичка, домат или краставица. Т.е. почти всеки суров зленчук. Ще се изненадате колко (жива) вода им в тях, която обаче Подпомага Храносмилането.

Природата е помислила за всичко, приятели, другари и другарки!
Доверете ѝ се!


ВЪЛШЕБСТВОТО НА БОСОТО ХОДИЛО

Ще ви издам една тайна: няма хора болни от синузит измежду босоходците.

Босото ходило отделя и освобождава в земята огромна маса от отработените фини телесни енергии. Все имаме постоянна шахта, в която изтичат всички нечистотии, които…

Които иначе биха останали в клетките, биха създавали постоянно тъканно напрежение (така живеят почти всички болни днес) и напрежението върви нагоре, към главата.

Накратко, искате ли бистра глава, липса на напрежение и липса на синузит, без босото ходило няма да минете.


ДВИЖЕНИЕ И СПОРТ

Колко хора (и лекари) знаят, че когато сме в изправено положение и вървим стегнато или бягаме, вибрациите от удара на ходилото в земята издърпват гравитационно секретите от синусите и след минута две започваме да дишаме свободно?

Ако тренировката продължи и пием по малко вода, мръсотията влиза в лимфотока и незабавно бива изхвърлена извън тялото, което…

Което, приятели не би се получило, ако лежите на дивана с топло пакетче морска сол на челото, оплаквате се и… така по цели дни.

Още един въпрос:
Колко хора (и лекари) знаят, че ако се предприемат няколко кратки гладувания по схема, като всяко започва с хубава клизма (или пълно очистване на храносмилателната система), синузитът изчезва в небитието?

Разбира се, след това е необходима пълна промяна на хранителния режим, иначе болестното състояние ще се завърне.

Ако гладуванията се съчетаят с походи сред природата и в планината, освобожаването от синузита върви с главоломна скорост.

Забележка:
Преди да коментирате (“за” или “против”), си отговорете какъв е Вашият Реален Практически Опит От Първа Ръка. Коментари от типа “мисля еди-как си” и “чувал/а съм, че… ” нямат абсолютно никаква Реална Стойност.


В КРАЯ:

Помнете, приятели, другари и другарки:
За да се храните, спите, движите, тренирате и обичате, за да виждате тревите, цветята и дърветата, за да обръщате поглед към звездите, за да чувствате пулса на природата, е необходим широк и необятен светоглед.

Не кух фанатичен, калориен, почасов режим.


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене