Долу в ниското или горе, на въздух и слънце?

(как проблемите в стомаха и червата водят до проблеми с гърлото, сливиците, синусите, дробовете и сърцето)

ВЪПРОС:
“Често правя гнойни ангини, Емо. Има ли начин да се отърва от тия проблеми?”

ВЪПРОС:
“От малък съм със синузит и много ме боли главата, Емо. Винаги имам тежки, жълти сополи и не мога да дишам. Възможно ли е да се излекувам?”

ВЪПРОС:
“Емо, изкарах два пъти ковид и как не умрях, не знам. Знам, че гледаш с насмешка на ковида, но оттогава съм половин човек, дробовете ми хъхрят, имам гнойни храчки, постоянно съм уморен, нямам апетит, нямам никакво настроение, задъхвам се и сърцето ми се качва в гърлото. Вече направо не вярвам, че може да стана нормален човек.”


ИЗБРАХ ТРИТЕ ВЪПРОСА,
От стотиците, които получавам както на сайта, така и на личния ми профил. 


ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКАТА, ПРИЯТЕЛИ
Отпреди няколко дни е.

Дълбочината на планинския пролом е много над сто метра.
Чиста, свежа, грандиозна и приятна за окото природа.

Сега си представете, че далеч долу, където тече река, от близките градове започнат да изхвърлят да изхвърлят с камиони боклуците си: битови, промишлени и дори контейнери с химически отпадъци.

За кратко време, не повече от шест-осем месеца, всичко наоколо ще се промени: зеленината ще се покрие с прах, ще завехне и ще изчезне, склоновете ще оголеят, кристалният въздух ще се изпълни с отвратителни миризми и изпарения и никой няма да иска дори да минава наблизо.

И всичко това, защото долу се е натрупала отвратителна мръсотия, чиито канцерогенни пипала (колкото и да е странно) тръгват нагоре и отравят всеки сантиметър от почвата и въздуха.

И за да е пълна картината на отравянето, ще ви кажа, че абсолютно същото (но неимоверно по-бързо) би се получило, ако започнем да струпваме боклуците и отровната химия горе на платото.


ХАЙДЕ СЕГА ЗАЕДНО
Да направим връзка между природата и човешкото тяло.

Вкарваме в устата храна, минала през огън, чиято основна характеристика е, че ѝ липсва вода. Температурата е изгонила естествената вода и, макар храната да е (примерно) варена, просмуканата вода от тенджерата няма нищо общо с унищожената жива тъканна вода.

Ако храната пък е печена, клетъчна вода изобщо няма.

В устата се отделя осем до десет и повече пъти повече от обичайната слюнка за първичната обработка. В стомаха е същото със стомашния сок. А в червата

В червата се включва имунната система, защото всяка храна (абсолютно всяка, дори печен плод) преминала през огън бива таксувана от имунните клетки като враг.

Ето защо при съвременните хора по време на и след всяко хранене, освен почти необратимото обезводняване, се наблюдава убийствена хранителна левкоцитоза – ненормално по количество увеличаване на белите кръвни телца (защитниците-убийци) в кръвта.

Кръвната картина наподобява на левкемия в активен стадий.

И това три, четири, пет и повече пъти в денонощието в зависимост от псевдо-храните, които народът тика в устата си.


ПОЛУЧЕНИТЕ ВЪТРЕШНОТЕЛЕСНИ ОПУСТОШЕНИЯ

От жестокото обезводняване и борбата на имунните бойци с хранителните врагове оставят огромни по количество отпадъци и химически отрови, които…

Които циркулират из кръвта, отравят абсолютно всяка тъкан и накрая (преминали или не през черния дроб) подлежат на изхвърляне през бъбреците, през дебелото черво, през дробовете, през кожата или през лигавиците (уста, сливици, нос, уши, очи, полови органи)


ОБАЧЕ, ПРИЯТЕЛИ, СЪМИШЛЕНИЦИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ:
До тук говорим само за термично обработената храна.

Ами ако включим неправилно (направо убийствено) смесената, която е почти 100% от ежедневното меню на незадаващия си въпроси човек-консуматор?

Ами ако включим пържената (т.е. ракообразуващата), престоялата и полуразвалената?

Знаете ли, че всяка месна храна става готова за консумация (дръжте се да не паднете!!!) едва когато започне да завъжда червеи, т.е. когато започне да омеква?

Казано без увърттане, с всяка месна хапка (ако не сме предприели хранителни действия по неутрализирането ѝ), ние вкарваме милиони ларви, които след часове вътре в нас се превръщат… в колонии от трупни червеи.

Между другото (като изключим тежките метали и химическите отрови) старческата деменция и Алцхаймер-вариантите се дължат най-вече на мозъчна тъкан, проядена от чревни паразити.

Дет’се вика, веселба, ама до време.
След нея идва втора (постоянна и доживотна) серия на филма “Кой съм аз?”


НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ (1)…
Връзката (съответствието) между отравянето на земята, горите, водата и въздуха и…

… и ежедневното отравяне на човешкото тяло,

Е очевидна, очевадна и очеизбождаща.
Направо “смъртоубийствена”, както казваше един известен наш хуморист-фейлетонист.


НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ (2)…
Вече сте наясно, че всичко вредно, вкарано в тялото през устата, в крайна сметка си проправя път през стомаха и червата до всички органи и тъкани (нагоре и надолу), през които може да бъде изхвърлено.

И тъй като при повечето хора има непроявен проблем или с бъбреците, или с кожата, или с червата, отделянето на отровите през лигавиците на устата/гърлото/ушите/очите или дробовете предизвиква сериозни и постоянни проблеми.

Обложените с отпадно-отделителни нечистотии лигавици създават отровна обстановка, превръщат се в средище на болестотворни агенти и от тях тръгват инфекции по цялото тяло.

Атакуването им с антибиотици е безрезултатно и вредно, защото наподобява хвърляне на хлор върху купчина изпражнения: не премахва причината, а само я затрупва.

След известно време бомбата избухва още по-яростно и с много по-лоши последици.

РАБОТЕЩИТЕ РЕШЕНИЯ:

ПЪРВО
Променяме хранителния си режим: между 40% и 70-80% сурова храна (вода, плодове, зеленчуци, грудки, семена, подправки, мед, ядки, накиснати/покълнали зърнени храни, кисело мляко и извара).

ВТОРО
Никакво преяждане.
Всяко преяждане променя и поврежда стомашната лигавица, както и тази в ниската част на хранопровода (от постоянен рефлукс).

ТРЕТО
Задължително и безпрекословно поддържане на редовна и висока проба чистота на дебелото черво. Т.е. редовно дву- и трикратно изхождане на ден.

ЧЕТВЪРТО
Редовни гладни дни и гладни паузи.
След четирийсетгодишна възраст са задължителни.

ПЕТО
Без тютюн, алкохол, опиати, сънотворни, стимуланти, аптечни добавки, витамини и суплементи. Опрете ли до тях, значи тотално грешите в храненето.

ШЕСТО
Редовен спорт и редовно дълбоко дишане.
Работещи бъбреци, чисти синуси, здраво сърце и функциониращи черва без активно движение, няма.

СЕДМО
Постоянно, ежечасно и ежеминутно образование и самообразование.

ОСМО
Поглед напред в бъдещето: своето, на близките и на децата.
Правим ли го, ще видим докъде ще ни отведе стореното/пропуснатото през днешния ден.

ДЕВЕТО
Редовно вглеждане в звездното небе, защото е отличен стимул да си задаваме въпроси за истинските стойности в нашия живот, в живота на Земята и живота въобще.

ДЕСЕТО
Вяра в собствените сили.
Вяра в близките хора.
Вяра в приятелите.
И вяра въобще.


В КРАЯ:
” …ако имахте вяра колкото синапено зърно, можехте да кажете на тази черница: Изтръгни се с корена и се насади в морето; и тя би ви послушала”


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене