Имунната система, изкуствени имунизации или естествени такива.

   Сериозно пред огледалото:
   ЕДИН РАЗЛИЧЕН ПОГЛЕД: „Имунната система, изкуствената имунизация, естествената такава, тяло без граници – що е то, Том Сойер и празните приказки, наречени „позитивно“ говорене“

   ВЪПРОС: „Стана модно да се ваксинираме против всякакви болести, Емо, а сме все по-болни. Защо е така?

   

   ОТГОВОР:
   ПРОБЛЕМЪТ с болестите, всъщност, е фактът за все по-голямата изолация (психическа и физическа), в която хората се вкарват напоследък – спрямо близките и всички останали, спрямо животните, земята, въздуха, водата и спрямо Природата (облечени, опаковани, разграничени и отделени).

   ЛИЧНО: В последно време, когато записват деца (възрастни също) на карате, родителите питат учудено: „Ама как, съвсем боси?“ Очевидно, въпреки Интернет и привидната всеобща информираност (в случая за карате), информацията на повечето хора е ялова и не им върши работа.

   Преди години въпросът за босия крак не стоеше на дневен ред, беше ясно, разбирамо и точка. Студ, не студ – няма мърдане. Днес същата лиготия е и на йога – хора с пуловери, в чорапи, дори с маратонки. Да сте видели индийски йога-учител по чорапи и мартонки?

   НАШЕТО ТЯЛО е удивително чрез заложените му възможности, но за да ги разработим, се иска образование, себеобразование, познание, вяра и действие.

   Действие.

   Действието изисква реакция, а човек опознава себе си, чрез реакциите спрямо окръжаващата ни действителност. Познаваме ли начина си на реагиране – познаваме себе си.

   ТЯЛОТО НИ Е ОТВОРЕНО отвсякъде.

   Няколкото видими отвора (уста, нос, уши, анус и полови органи) съвсем не са единствени. Най-големият отвор е кожата. Тя не само отделя, но попива, диша и така поддържа баланса (атмосферен, хранителен, имунобиологичен, енергиен) между вътре-и-вън.

   Бъде ли облечена, пренавлечена (затворена) балансът се нарушава моментално и първата система, която започва да дава на късо е… имунната.

   ОТ МИЛИОНИ ГОДИНИ сме в единство с природата и тялото е изградило начин да се предпазва от интервенции – приема интервентите, една част убива, друга изследва, разгражда и пуска в кръвообращението за „опознавателна“ физиологична сесия. Това е естествената имунизция, която се извършва ежесекундно и непрекъснато.

   Но – внимание!

   Запушим ли един от отворите, взаимосвързаността се нарушава и другите отвори се опитват да компенсират контакта с въздуха и природата. Което означава, че хората все повече използват за дишане не носа, а устата. Правим ли го, интервентите навлизат необезпокоявани и това е първата пробойна.

    ВТОРАТА ПРОБОЙНА е все по-честата липса на босо ходило. През кожата на ходилото организмът приема и отдава вещества, регулира статичното електричество, балансира органите в тялото, поддържа контакт със земята, стабилизира и изравнява реакцията спрямо атмосферното налягане. Ежедневното, целодневно ходене с гумени подметки унищожава тези механизми и организмът остава буквално оголен.

   Обутият в (дори най-скъпа) маратонка крак, няма нищо общо с обутия в кожен цървул, в руски „валянки“ или в индиански мокасини, примерно. Кожата е естествен продукт и космите (ресните при мокасините) създават вакуумно елекричество, което усилва обмена на енергия между земята и ходилото.

 

   ЛЮБОПИТНА „ОХ-ОХ!“ СТАТИСТИКА ОТ ХХI век: Картината на заболелите от лаймска болест (от кърлеж), показва 98% хора, живели по начин, който са считали, че ги предпазва – добре обути, уж защитени и без своеволия от типа „бос по тревата“.

   Един вид – били са добре информирани, подковани и… готови за болест.

   Статистиката на заболеваемостта от т.нар. грип също е смазваща: над 90% от заболелите не се излагат на открито, живеят в затворени помещения, на топло, редовно пият превантивни фармацевтични препарати против грип, мултивитамини и минерални комплекси, а почти 80% са… имунизирани.

   Взели са всички мерки, освен най-важната: Да разберат, че Природата не ни е създала да бъдем увити, пакетирани като кремвирши, пренавлечени, с шалове и марли по лицето и устата и с кръв, бъкаща от „здравословна“, „предпазваща ни“ химия.

 

   „ОНОВА, ОТ КОЕТО СЕ СТРАХУВАМЕ, НИ ЗАСТИГА НАЙ-ЧЕСТО“ – този психологически, философски и езотеричен принцип е навсякъде около нас – пазещите се, са най-болни; страхуващите се, са най-депресирани; защитаващите се, са най-безпомощни и най-чести жертви на нападения и тези, които постоянно се грижат и обгрижват децата си като цветя в саксия, създават най-глезените, мързеливи и нагли индивиди.

   Връзката между изброените части от цялостната картина е… страхът. Страхът създава прегради, преградите водят до отделеност, отделеността спира кръговрата на енергията, а нарушим ли хода на енергията, идват разминаванията, проблемите и болестите.

   Всичко тръгва от начина на мислене, световъзприемане и вярата, която носим.

   ДА НАРИЧАМЕ НЕЩАТА С ТОЧНИТЕ ДУМИ: Ако ви е страх, признайте си, открийте причината, набележете разумен (работещ и неотстъпчив) план и вървете срещу страха – т.е. действайте. Въпрос на време е, той да отстъпи.

   С болестите е същото.

   Започнем ли да го увъртаме като политици (респ. като ония от Българския Хелзинкски Комитет), няма да знаем как да действаме и ще стигнем само до аптеката, болницата и безизходицата. 

   В КРАЯ:
   Остава да решим, на кой бряг ще бъдем: на „Брега на Кремвиршите“, или на „Брега на Земята, Водата, Въздуха и Единството“ т.е. Брегът на Природата“.


**Забележка: за контакт с мен натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Вашият коментар