Пост-фактумните хора

 

Ще четете за:
– истинската защита не струва пари
– кой сте вие: водача на влака или онзи, който тича подире му?
– пост-фактумните хора
– принципите на войната и здравето
– цар Калоян, хан Крум и Спартак
– „Завръщане в бъдещето“ и възможностите за избор
– диагнозата „рак“ и вашият избор
– остеопорозата и вашият избор
– инфарктът, инсултът и вашия избор
– диагнозата covid, политиката, овцете и вашият избор
– винаги в основата е имунната система
– във всеки миг имаме възможност за избор
– каква е вашата приказка, приятели?

ВЪПРОС: „Хората не знаят в какво и на кого да вярват, Емо. Отвсякъде ни заливат с новини, че ковидът убил еди-колко си хора, че няма спасение, всички се тъпчат с антибиотици, но те пък не помагали, изобщо пълна каша. Можеш ли да кажеш нещо успокоително и да препоръчаш защита, която работи?“


ОТГОВОР:
Мога, разбира се.

Постоянно го правя и днес отново ще ви кажа:
Защита има и тя не струва пари.

Струва малко усилия, колкото:
– да промените здравните си навици
– да промените начина си на хранене
– да започнете да четете и да увеличавате знанието си
– да промените отношението си към природата и живота
– да изясните отговорността си към децата и околните
– да се запитате, в какво, по дяволите, вярвате?

Именно:
В какво, по дяволите, вярвате, приятели, другари и другарки?

ПРИЯТЕЛИ, СЪМИШЛЕНИЦИ, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ:

Ако си седите уплашени вкъщи и се питате откъде ще ви скочи ковидът (настинката, пневмонията, ракът), въпросът…

… въпросът, всъщност е, кой кара влака: вие или болестта?

Защото, ако не знаете по какъв начин може да ви издебне която и да е болест, как въобще бихте разчитали на някаква, поне мижава сигурност?

А ако НЕ ИСКАТЕ да предприемете разузнаване, да излезете в гръб на болестта и да я смажете още в зародиш, как бихте могли да очаквате победа, когато тя стане по-силна и ви обхване изцяло?

Знаете ли в какво се превръщате тогава?

В пост-фактумни хора – нещо се случва (разболявате се) и едва тогава, без да знаете защо се е случило, какво се е объркало, вие тръгвате, уж, да оправяте нещата.

Т.е. чакате да гръмне Големият Фал и каквото и да предприемете, е пост-фактум – тичате след събитията, въпреки че сте имали всички предпоставки от Природата да предотвратите същия този Голям Фал.

И не само това – болни сте, но отново сте в неведение, не знаете какви да са следващите стъпки и разчитате единствено и само на външна помощ – антибиотици, химия, лекари, правителствени мерки и пр.

Пост-фактумни хора… отвсякъде.
Това ли искате да бъдете?

Както се казва, няма нищо по-лесно от това сами да си усложните живота.


ЗАПОМНЕТЕ: ТОВА СА ПРИНЦИПИТЕ НА ВОЙНАТА, ПРИЯТЕЛИ

Четете Лао Дзъ, четете „За войната“ на Клаузевиц, носете със себе си и преглеждайте малката книжка на Миямого Мусаши, заинтересувайте се как е постъпвал Кутузов, каква методика е избрал цар Калоян срещу прехвалените евроатлантически тенекиени човечета т. нар. „непобедими“ кръстоносци.

Ами Хан Крум в прохода?

Ами Хан Аспарух?

Спомнете си за тактиката на Спартак: преструвал се на по-слаб, на уплашен, хуквал да бяга и когато противникът се юрнел подире му, се обръщал светкавично и му виждал сметката.

Погледнато от друг ъгъл, тези достойни, непримирими и непреклонни мъже са били истински, хе, хе, лекари за здравето на хората, държавата и войските, които са водели.

Знаете ли кое е общото между тях?

Те никога (никога, никога, никога) не са оставяли противника да диктува играта.

Никога, запомнете го!

Винаги са трупали знания и познание за онези отсреща, предвиждали са действията им, съставяли са план, изпълнявали са го и лошите, мислейки си, че карат влака, са падали в капана.

Виждате ли колко е просто?

А сега ме последвайте, за да разберете тактиката в детайли.


„ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО“ И ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ИЗБОР

1) ПРОЧЕЛИ СТЕ, научили сте и сте разбрали, че ракът идва с тютюнопушенето, с преяждането и алкохола, с липсата на движение, застоялостта и липсата на чист въздух, с употребата на мазни и несъвместими храни и вкусове, липсата на достатъчно вода, сурови плодове и зеленчуци, с липсата на нови отношения, нов светоглед, познание и вяра.

И въпреки, че баща ви (майка ви, баба ви, брат ви, леля ви и пр.) е починал от рак, вие си казвате „На мен едва ли ще ми се случи“.

Били сте предупредени, но не сте се въоръжили.
Направили сте своя (кофти) избор.

Оставили сте крепостта без разузнавачи, без стражи, отдали сте се на ядене, пиене и разгул, докато врагът ви е дебнел тихичко в мрака и е чакал момента на най-голямата слабост.

И когато диагнозата (рак) става факт, започва ужасеното постфактумно търчане по доктори, клинични пътеки, смазващи химиотерапии, разходи до дупка, отчаяние, срив в живота, загуба на вяра в каквото и да е и липса на каквото и да е бъдеще.

Ами, ако можехте да се върнете години назад и да промените действителността с нов избор: нов начин на хранене, нова ценностна система, нови навици, нови отговорности, нова житейска философия?

Щяхте ли да извършите промяната, приятели?

2) СРЕЩНАЛИ СТЕ ЧОВЕК (прочели сте, гледали сте филм и т.н.), че ако тренирате редовно и се храните разумно, няма да направите остеопороза.

Но сегашният живот ви се услажда, млади сте, а вероятността от някаква хипотетична остеопороза е толкова… абе, звучи като небивалица. Нелепост, някаква.

Но годините вървят и в един момент, когато най-малко очаквате: болки, счупване на бедрена шийка (кост) и животът ви отива на кино.

А моментът на (истински) избор, който сте можели да направите, е останал далеч назад в годините.

Остава ви само възможността да кърпите положението с мерки пост-фактум: тичане подир непоправимото и съобразяване с него.

Да повторя ли, че възможността за избор и промяна на Реалността е останал далеч назад?

3) НЯКОГА, ПРЕДИ ГОДИНИ, в съвсем млада възраст за кратко сте вдигнали кръвно, после сте го смъкнали с хапчета, а майка ви (баща ви, баба ви) е изрекла успокоително „В нашия род всички сме така“.

Това е бил моментът, в който да се замислите и да промените нещо, защото впоследствие сте се запознали с хора и сте чели публикации, че различното хранене и редовно спортуване, премахва опасността от високо кръвно, от инсулт и инфаркт.

Не сте го направили, защото животът е пред вас, защото старостта е далеч, опасността и тя, а ограниченията са твърде жестоки и ви отдалечават от удоволствията на живота.

Постепенно сте качили тегло, подпухнали сте, но преяждате редовно, продължавате да пиете, да пушите и днес вече сте с два микроинфаркта, един инсулт, а възрастта е едва четирийсет и пет-петдесет.

Всяко движение е опасно, трудно дишате, очите ви изскачат от налягането, имате глаукома и бъдещето е твърде… проблематично.

Пиете шепи лекарства, забранени са ви сума храни, животът ви е ад и страх, но някога…

… някога, не толкова отдавна, сте имали възможност да създадете различна Реалност и различен Живот.

Ако днес се появи добрият вълшебник от приказките и ви върне назад в годините, какво ще промените, приятели и въобще ще промените ли нещо?

Или…

… или ще продължите да бъдете проводник на отчаяние, застой и безперспективност, ще създавате деца, които ще са същите като вас, а те на свой ред ще имат деца – тяхно и ваше копие.

Бъдещите деца на вашите деца, чиито живот, здраве и манталитет са били предопределени, още преди да ги е имало на белия свят. Предопределени от някой, който не е притежавал смелостта, познанието, волята и отговорността да започне промяната.

Приятели, другари и другарки:
Ако държим да сме хора и човеци, е необходимо да осъзнаем, че имаме отговорности и те засягат всичко в Реалността, включително и неродените, които идват след нас.

4) КИХАТЕ, КАШЛЯТЕ, ПРАВИТЕ ПНЕВМОНИИ, ангини, синузит, вдигате температура и пр.

Но, чувате отнякъде, че с Промяна в Начина на Живот всичко това ще изчезне. Виждате хора, които са го постигнали.

Обаче не сте готови, искате да живеете, да грабите с пълни шепи…

И в един бъдещ миг продажното, престъпно, предателско правителство обявява… ковид-пандемия.

Тя, разбира се, е пълна измислица и е механизъм за натиск върху стадото овце, докато ги ограбват, психясват, разболяват и докарват до умирачка.

Но тъй като ти, приятелю, още от дете си убеден, че здравето ти е лабилно, знаеш, че си уязвим, нямаш познание, нямаш опит, не знаеш на кого да вярваш и въобще не вярваш в себе си.

Вследствие на ежечасната, ужасяващо тенденциозна медийна пропаганда – за смърт, трупове и безизходица се попикаваш от страх, изпълняваш всички идиотски, уж, хигиенни заръки, а ако те задращи гърлото или вдигнеш температура, търчиш да се тестваш. Резултатът от теста, има си хас, излиза положителен, влизаш в болница, там те упояват, надуват ти дробовете с въздушна помпа, дробовете блокират и отказват, а ти умираш.

Или чакаш на стъпалата пред болницата, но краят е същият.

Помните ли прасетата, дето ги уморяваха хуманно с пяна, после хвърляха труповете на горките животни в набързо изкопани ями, а псетата и разни диви животни ги изравяха и разнасяха надлъж и на шир по земята българска?

Е, и ти приятелю… като прасетата.

Обобщение №1:

Системата, разбира се, е доволна (една овца по-малко), пак е доволна (влизаш в статистиката и плашиш други лековерни овце), системата е още по-доволна (получени са заявените ковид-суми), планът върви и бъдещите евро- и задокенски плащания също.

Обобщение №2:
Всичкия народ, дето държи да не си задава въпроси, търси неспасяемо спасение, бяга през глава да се тества (пари, пари и пак пари за системата), чака ваксината като жива вода (пари, пари и пак много пари), а когато му я инжектират, пак боледува и пак умира (виж по-горе за финансовия оргазъм на системата и статистиката)

А едни други, дето са направили различния избор много, много отдавна, нито боледуват, нито се страхуват, нито се притесняват да живеят – ама съвсем.

Е, къде сте вие, приятели, другари и другарки?

ВИНАГИ В ОСНОВАТА Е ИМУННАТА СИСТЕМА

Каквато и болест да вземем за пример, винаги в основата е проблем с имунната система.

Ще повторя: какъвто и да е здравният проблем, той е възможен единствено заради слаба или (буквално) унищожена имунна система.

За да започне отслабване и спад в имунната система, задължително е нарушен механизма на пет физиологични дейности:

1) ХРАНОСМИЛАНЕ (стомах, черва, жлъчка, перисталтика и пр)
Храносмилането се нарушава драстично от:
– поемане на количество храна по-голямо от две шепи
– пиене на течности по време на хранене
– ненормални смесвания (в повечето от обичайните блюда)
– завършване на яденето със сладко (десерт)
– липса на пред-хранителна хигиена
– липса на редовна храносмилателна почивка (гладуване)

2) ОТДЕЛЯНЕ – бъбреци, дебело черво, кожа, лигавици, лимфа
Нарушава се от:
– недостатъчен прием на вода на гладно
– недостатъчно количество сурови плодове и зеленчуци
– ненормално смесване на храни
– недостатъчно активно движение и спорт

3) КОСТНО-СКЕЛЕТНО ХРАНЕНЕ
Нарушава се от липса на:
– правилно хранене
– активно движение и физическо натоварване с тежести
– пряк контакт на кожата със слънцето

4) ДИШАНЕ
Нарушава се от:
– неправилно хранене и затлъстяване
– липса на дълбоко дишане при физическо натоварване,
– тютюнопушене
– липса на високо ниво на тъканен кислород (сатурация) от неправилно хранене и обездвижване

Накратко за дишането:
– отваряйте прозореца сутрин, издишвайте дълбоко и вдишвайте дълбоко, като след десет дълбоки издишвания и вдишвания задръжте въздуха при пълни гърди и издишайте много, много бавно. Повторете няколко пъти.

– тренирайте усилено и интензивно на открито и дишайте дълбоко

– ако можете, плувайте в зимни води: дълбокото дишане ви е гарантирано

5) КОЖНА ТЕРМОРЕГУЛАЦИЯ
Нарушава се от:
– неправилно хранене
– затлъстяване или измършавяване
– липса на досег с въздуха,
– липса на слънце върху кожата
– липса на студоустойчивост от прекалено (ненормално) навличане с дрехи, изнежвване и не-закаляване

При нарушение в която и да е от петте точки, започва сигурен и задължителен спад в имунитета, който води до болестно възбуждане (активизиране) на лошите генетични закодираности – предразположение към една или друга болест.

Болестни генетични закодираности има във всеки от нас, но…

… но дали ще възникне здравно отклонение, което да премине в болест, зависи от начина на живот, начина на хранене, ежедневните навици, преобладаващата емоционалност и личната философия (схващания) за човешките отношения, за вярата и разбирането ни за света и космоса.

Зависи от нашия Избор.

Четете кое на какво влияе и действайте!

ЗАБЕЛЕЖКА:
Въпроси за профилактика на здравето, лечение на заболявания, хранителни и спортни програми – по телефона или на съобщения.


ВЪВ ВСЕКИ МИГ, приятели, съмишленици, другари и другарки
сме изправени пред възможността за избор и промяна на Реалността, в която живеем.

Погледнете хората на днешния ден и техния избор:

Егоистично убедени, че са единствени, че всеки е уникален сам за себе си и поради това са разединени, винаги готови за противопоставяне, изпълнени със страх, с пълна липса на човещина, липса на топлота и готовност за единство.

Действителността, която създават тези уплашени човешки маси е огледално отражение на тях самите.

Но ето ни и нас – разбиращите, знаещите, можещите, действащите, усмихнатите, енергичните и винаги готовите да подадем ръка.

Колкото повече единомишленици създаваме, колкото повече борбен дух носим, колкото повече енергия излъчваме, колкото повече са светлината, идеите и всеобщят стремеж към единство, взаимопомощ и добро бъдеще, толкова по-лесна е промяната на действителността.

Тогава, всъщност, промяната се извършва от само себе си.

Но е необходима определена (критична, минимална) маса от хора, изпълнени със знание, решимост, желание за действие и воля.

Говорете, разяснявайте, подтиквайте, показвайте нагледно с личен пример и увеличавайте мощта на критичната маса.

Ти, приятелю, другият до теб, следващият, по-следващият и онзи, на когото му трябва леко насърчаване…

Всички ние сме промяната.
Всички ние определяме посоката.
Всички заедно сме бистрият, слънчев поток на светлината, знанието и бъдещето.

В КРАЯ:
Най-вълшебната приказка започва всяко утро.
Създаваме я с мисъл, с думи, действия и присъствие.
Приказката на Реалния Живот.

Каква ще е вашата приказка, приятели, от мига, в който прочетете публикацията?


**Забележка: за въпроси и контакт, натиснете по-долния бутон и използвайте формата

Вашият коментар