За топлата вода, квадратното колело, Световната конспирация и ние

ВЪПРОС: “Емо, вярно ли е, че ако пием топла вода, можем да излекуваме всякакви болести?”

ОТГОВОР:
Нека обърна въпроса:

Мислите ли, че сутрешната/обедната/вечерната чаша топла вода ще Ви оправи здравето, ако започвате отрано с наденички, кюфтета, бекон, палачинки, бял хляб, крем карамел, малеби, сладкиши, газирани сладки напитки, кисели краставички, алкохол…

На обяд – пак така, плюс чипсове, солети, хамбургери млечно-шоколадови шейкове, пържени картофи, пици със сирене и салам, вафли, снаксове…

И вечер… същото, плюс пача, агнешко и кюфтета в млечен сос, руска салата, пържени меса, руло от яйца, месо и мляко, захаросани плодове, бутилка вино, три чаши коняк, сирене и накрая кафе, колкото да отпуснем жилата?

Пълно е с хора, дето се хранят точно така.

А после обвиняват съдбата, господ, Световната конспирация, масоните, рептилите, извънземните, кармата, лошата рождена дата, родителите, кварталната инфраструктура, хороскопа, кофтия домашен фън-шуй, ненавременното преминаване на Марс пред Венера, ХААРП, Путин, Асад, Че Гевара, Кастро и още двойно от същото… за неволите си.

И са убедени, че са прави.

МЕХАНИЗМЪТ НА “ХАПЧЕТО” (живееш като прасе, обаче гълташ “нещо”, оправяш се и пак живееш като прасе, защото така ти харесва и те мързи, та две не виждаш) съпътства човечеството, откакто свят светува.

Така, от хапче към оправяне и отново – от хапче към (половинчато) оправяне, докато един ден здравето, необратимо и невъзвратимо, отиде на кино.

В случая “хапчето” е топлата вода.

Но…

Но немските учени-изследователи Грацина Фозар и Франц Блудорф откриват ясно различима граница между източния начин на мислене и западното търсене на “хапчета”.

Източният подход открива решението в промяна на:
– Начина на Живот,
– Начина на Хранене,
– разширяване и обогатяване Начина на Мислене и Световъзприемане

И, разбира се, преоценка и обогатяване на вярата.

НЕМСКИТЕ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ (и физици с международна известност) отиват и по-нататък:

Неразбирането на Природата и в частност на Човешката природа, кара Крайно Западния човек да вижда враг във всичко: кърлежи, змии, вируси, бактерии, зарази, лоши хора, завоеватели, неприятели, лош вятър, урагани, течения, студ, горещина, слънчеви изригвания, космически лъчения, астероиди, комети, галактически взривове и пр.

Този начин на световъзприемане води до постоянно противопоставяне с всичко и е конфронтационен – търсене на враг (ако не бъде намерен, ще бъде измислен) на всяка цена, навсякъде и във всичко.

(само им погледнете политиката, колониите и войните и нещата се изясняват)

В противовес, източният човек разбира, че целият видим свят (видимата природа), както и невидимата (лъчения, квантови влияния, фини космически лъчения, трептенето на паралелните реалности) са в непрекъсната и постоянна взаимовръзка, защото Са Едно Цяло.

Простият извод е, че ако всичко е Едно Цяло, нищо от видимия и невидимия свят не е враг на нищо и нищо не е в противоречие с друго. Казано иначе – всяко нещо е приятел на всичко.

Т.е. неразбирането, противопоставянето и противоречията (ако мислим, че ги има) са плод на недостатъчното познаване на Света въобще.

Любопитното е, че всички големи учени, вкл. и Стивън Хокинг в последните си публикации, твърдят именно това.

РАЗБИРАЕМО Е, че ако подходим с разумна и обоснована промяна в личния Начин на Живот (хранене, движение, мислене, взаимоотношения с другите, вяра и световъзприемане), ние постепенно премахваме предпоставките (външни и вътрешнофизиологически) за разболяване.

Така изчезва и необходимостта от “хапчето” като психофизиологически и медицински феномен, а също и като крайна инстанция (отбранителна линия) спрямо “лошите” болести и природни опасности, които, хе, хе, ни заобикалят.

Възниква, обаче, въпросът, колко хора са готови да поставят (наистина) живота си на подобна основа?

Защото – за повечето индивиди – да откриеш непротивопоставянето, приемането, разбирателството и единството, е като да откриеш “топлата вода” или, въпреки наличието на кръгло колело, ти да си буташ квадратното.

И да се чудиш, защо Животът ти… друса.

ВСЪЩНОСТ, източният начин на мислене е символично обощение на всички традиционни култури по Земята, вкл. и българската.

Всички племенни и народностни обичаи, механизми на празнуване, начини на общуване и обреди са следствие от усещането на човека за единство с природата, от която идваме.

Германците – с вековните елови гори.
Келтите – със скалите и мъгливите мочурища.
Унгарците – с просторната унгарска Пуста.
Българите – с дърветата, тревите, езерата и реките.

И обратно: Колкото повече навлизаме в съвременната “пластмасова”, технологична действителност, толкова повече разчитаме на сухите факти, информацията и механичните играчки. Това е директен и (почти) необратим начин да загубим усещането за единение с горите, тревите, чистия въздух, съприкосновението на босия крак със земята, с водата, да изличим и потиснем заложените естествени инстинкти за оцеляване, самосъхранение и преклонение пред мощта на окръжаващия ни свят.

СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ:
Да, има я и целта на всички (тайни само за балъците) задкулисни организации е:

– намаляване броя на населението. Казано иначе – да убие мен, теб, вас, тях и всички останали, вкл. и децата ни, докато се получи (земно) население под (дръжте се!)… 500 милиона. Всъщност, това е горната, възможно най-висока граница.

– да се получи тази крайно редуцирана (много под 500 милиона) цифра, за да може елитът да поддържа спокоен контрол – без недоволства, размирици, стачки и пр.

– редуцираната под 500 милиона човешка маса от НИСШИ (да – нисши), чипосани хора, да бачка до дупка, докато прирастът и се държи под контрол – за да има достатъчно раждащи се и порастващи… бачкатори.

Има още, но това е основното.

НАЧИНИТЕ, по които се постига това са:

1. ГМО културите – през две-три поколения изчезва репродуктивната човешка възможност.
2. Войни, тероризъм, изкуствено преместване на огромни маси от хора (т.нар. бежанска вълна), изкуствено сблъскване на несъпоставими един с друг етноси, престъпност, болести, преждевременна старост.
3. Простото следствие от т.2 е унищожаване на човешките ценности, разпад на семейството, националностите и държавите.

По отношение на болестите (извън биологично синтезираните зарази в тайни химически лаборатории) и преждевременната старост – взети са всички мерки: купешките (готови и полуготови) храни, бързите закуски, шампоани, перилни, кухненски препарати и питейната вода (и бутилираната минерална) буквално най-често бъкат от флуор, мед, йод и тежки метали, които не се вписват в етикетчетата. Пастата за зъби – също.

И още и още.

Всички екстри вече навлизат и в нашата, успешно вървяща към обезлюдявяне държава, известна най-вече с броя жертви по пътищата, които граничат с жертвите по време на пълномащабна война.

ТИРАЖИРАНЕТО на глупости от сорта на “Топлата вода лекува всичко” има за цел да ни зомбира с целия масив от незабележими внушения, че можем да купуваме, да ядем, да пръскаме пари, да гуляем, да се отдаваме на удоволствия – изобщо да продължаваме да бъдем безмозъчни, дебилни, инертни и безкритични овце-консуматори, а след това – оппааа! – ни се подава нещо с мистичен, източен привкус, магия някаква и…

Да?

Всичко се оправя.

Да, ама не.

Тръгнете ли да вярвате, вече сте във водовъртежа на безкрайната фуния от болести, преждевременна смърт (инфаркт, инсулт, рак) и още по-лошото е, че заедно с вас са и вашите близки.

И, разбира се, децата ви.

ЕДИН НЕДВУСМИСЛЕН ЦИТАТ от Чък Паланюк – “Приспивна песен”:

“Големият брат се старае да привлече вниманието ти във всеки момент, докато си буден.
За да не можеш да се съсредоточиш.
За да бъдат сетивата ти винаги притъпени.
Той се стреми да убие въображението ти.
Докато закърнее като апендикса ти.
Стреми се да отвлича вниманието ти.

Това постоянно разсейване е по-лошо от непрекъснатото наблюдение.
Когато сетивата ти са притъпени, никой не се интересува какво можеш да си мислиш. Когато въображението на всички е атрофирало, никой не може да бъде заплаха за властта.”

ЗАДАЙТЕ си простички въпроси:

1. Искам ли да съм здрав/здрава?
2. Искам ли да живея добре и да се радвам на живота преди и след пенсия?
3. Искам ли да са здрави близките, семейството и децата ми?
4. Какво съм аз – безмозъчно животно, подкарвано към заколение (бачкане, сън, болести) или Човек с ум, с познание, с широк кръгозор и силна вяра?

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН да се противодейства на цялата организирана, видима и в страната ни свинщина е, да се запазват:

1. Истинските човешки отношения – разговор очи в очи, топлота, съпричастност, стремеж към разбирателство.

2. Човешките умения да се самоорганизираме, да изграждаме нови контакти, да се събираме в групи, клубове, сдружения и да се търси връзка между отделните групи.

3. Уменията ни да изграждаме личен, семеен, групов и обществен Начин на Живот, който да ни води сред природата, на чист въздух, на широта и стокойствие.

4. Уменията ни да изграждаме личен, семеен, групов и обществен Начин на Живот, в който електронните устройства (телефони, компюгри) са избутани в ъгъла и на преден план са истинските човешки отношения.

Помнете, че единството, умението да се разбираме, да се организираме в оцеляващи групи, в големи общности и да действаме заедно е Първата и Основна Черта на Оцеляващия Организъм.

Всички ние сме Единен Организъм.

Обратното е болест, разруха, разпад, смърт.
Не ги искаме, нали?

ПРАКТИЧНО в личен план:

1. Яжте малко, леко, приготвяйте сами храната си.

2. Далече от баничарниците, сладкарниците, дюнерите, заведенията за бързо хранене, кафе-машините, оцветените квартални сокчета и пр.

3. Забравете сладкото (освен меда) или го намалете до абсолютен минимум. Сладкото не е подправка, а наркотик.

4. Пийте достатъчно вода, яжте поне два пъти дневно пресни плодове на гладно.

5. Спортувайте всеки ден – сутрин след ставане и вечер след работа.

6. Използвайте обтриването, душовете и плуването в студената вода за животворен козметичен и физиологичен импулс, който кара клетките да работят заедно и прави тялото неподатливо на болести и негативни внушения.

7. След 45-50 годишна възраст вкарайте гладен ден всяка седмица.

8. В почивните дни бъдете през повечето време на чист въздух, извън градовете – сред природата.

9. Четете КНИГИ и учете децата си да четат КНИГИ – по-малко или никакви таблети, електронни игри и електронни книги.

10. Пишете на БЪЛГАРСКИ и говорете на БЪЛГАРСКИ!

11. Уважавайте, помагайте и защитавайте всички възрастни и стари хора. Учете децата на това и го изисквайте от тях. Без възрастните сме нищо. Тук жестокият, но справедлив въпрос е: Какво заслужава управляващата върхушка, която доведе нашите бащи и майки до просия, болести и самотна, безрадостна смърт?

12. Излизайте заедно нощем, гледайте звездите, разговаряйте и си разказвайте приказки и истории – това обединява, сближава, носи топлота и развива въображението.

На прима виста толкоз.

В КРАЯ:
Целият свят – от нас зависи.
Кога ще го разберем?


П.С: Ако сте съгласни с написаното или тази статия Ви е харесала, може да я споделите от бутоните по-долу, за да достигне до повече хора.

Leave a Comment

Ако си съглсен с написаното до тук,
може да харесаш страницата във Facebook!

Емил Златев - здраве, спорт, хранене